Trilingüisme. Una estratègia més per rebaixar el català a les aules

pi llarg

El PI-Proposta per les Illes mostra la seva preocupació davant l’aprovació del decret de tractament integrant de llengües (TIL) per part del Consell de Govern. Segons el PI, aquesta mesura suposarà un “cop mortal” per al procés de normalització i lamenta que el PP hagi trencat més de 20 anys de consens en matèria lingüística.

Fer retrocedir l’ús del català a les aules i liquidar el procés de normalització lingüística. Segons el PI-Proposta per les Illes, aquests són els veritables objectius del Decret aprovat avui al Consell de Govern. La mesura suposarà, a més, el trencament del consens assolit l’any 1986 entre totes les forces polítiques que varen votar a favor de la Llei de Normalització. Davant això, el PI es mostra totalment contrari al camí iniciat per l’executiu de José Ramón Bauzá que implica un clar retrocés en l’ensenyament de la llengua pròpia de les Illes.

Segons el PI, les polítiques educatives haurien de garantir el coneixement del català, el castellà i una tercera llengua en acabar el període d’escolarització, sempre respectant el Decret de mínims que assegurava la presència majoritària del  català a les aules. Un fet que es justifica per la situació d’inferioritat que encara pateix l’idioma de la nostra comunitat.

Per tot plegat, des de Proposta per les Illes recorden al president Bauzá que la Llei de Normalització també va ser aprovada pel Partit Popular i exigeixen la recuperació d’aquell esperit de consens. Les polítiques que afecten la supervivència d’una llengua són prou sensibles i necessiten d’un gran acord social que n’asseguri l’èxit. Escoltar els professionals de l’educació és indispensable ja que seran ells els encarregats de dur a la pràctica allò que decideixen els polítics, sovint allunyats de la realitat de les aules.

corre

One response to “Trilingüisme. Una estratègia més per rebaixar el català a les aules

  1. Fer retrocedir l’ús del català a les aules i liquidar el procés de normalització lingüística. Segons el PI-Proposta per les Illes, aquests són els veritables objectius del Decret aprovat avui al Consell de Govern. La mesura suposarà, a més, el trencament del consens assolit l’any 1986 entre totes les forces polítiques que varen votar a favor de la Llei de Normalització. Davant això, el PI es mostra totalment contrari al camí iniciat per l’executiu de José Ramón Bauzá que implica un clar retrocés en l’ensenyament de la llengua pròpia de les Illes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s