El Pi exigeix que no s’atempti contra la unitat del català

pi llarg

El PI-Proposta per les Illes lamenta que el Govern segueixi pel camí de l’enfrontament i el desprestigi de la llengua pròpia en un moment en que la prioritat hauria de ser la qualitat i el correcte finançament de l’educació pública.

Segons el PI, malbaratar 70 mil euros en adaptar llibres de text “en balear”, quan a dia d’avui als centres escolars ja es fa feina amb les modalitats de cada illa, és una irresponsabilitat. La llengua comuna de l’arxipèlag és el català, un fet que no es pot posar en dubte tot i respectar les varietats dialectals. 

Davant això, el PI reitera la seva confiança en els professionals de l’educació, que des de fa anys treballen sense descans per donar a conèixer les singularitats de la llengua pròpia de les illes, sempre respectant el marc normatiu vigent. Seria un disbarat que els llibres de text recollissin totes les varietats de tots els municipis de les Balears quan ja existeix material que contempla les principals diferències lèxiques.

Des de Proposta per les Illes es reclama al Govern Autonòmic que torni al camí del consens, escolti la Universitat de les Illes com a òrgan de representació de la comunitat científica en aquesta matèria i faci marxa enrere un projecte insostenible, tant des del punt de vista econòmic com educatiu.

escoja

One response to “El Pi exigeix que no s’atempti contra la unitat del català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s