Imposts al lloguer de cotxes

El sector de lloguer de vehicles alerta al Pi que no sobreviurà als nous imposts 

483646_467431363326564_310453291_n

5 d’abril 2013

Els vicepresidents de El PI, Antoni Pastor i Josep Melià, s’han reunit avui amb la junta directiva de l’Associació d’Empreses de Lloguer de Vehicles de Balears -AEVAB- per parlar de la Llei de Tributs presentada pel Govern de José Ramón Bauzá, i que afectarà especialment les petites i mitjanes empreses d’aquest sector.

El president de l’associació, Ramón Reus, ha expressat la seva preocupació per la difícil situació econòmica que travessen, i que es veurà agreujada per les noves mesures fiscals. Reus ha advertit que, en cas d’aplicar-se, aquesta norma tributària “suposarà el tancament del 40 per cent dels negocis” que es dediquen al lloguer de vehicles i que a dia d’avui, ja no poden competir amb les grans marques que tributen a la península. De fet, aquest és un dels punts que més preocupen a l’AEVAB: asseguren que llogar un cotxe a les Illes costarà una mitjana de 3 euros més, per dia i cotxe, que a la península i Canàries. Una despesa que els restarà competitivitat i que fomentarà l’aparició de lloguers irregulars i d’economia submergida.

Davant això, el PI-Proposta per les Illes ha volgut mostrar el seu suport a les empreses relacionades amb aquesta activitat econòmica així com el compromís de fer feina per aconseguir la paralització de la Llei. El diputat Antoni Pastor ha explicat les esmenes parcials presentades en aquest sentit: per una banda, s’ha demanat la supressió de l’impost que afecta concretament les empreses de lloguer de cotxes, i per altra, que en cas d’aplicar-se, es redueixi la seva quota tributària al 50%. Així mateix, s’instarà a que els nous imposts entrin en vigor passats 4 mesos de la seva aprovació, i d’aquesta manera, salvar la temporada turística d’enguany.

Segons ha assenyalat Pastor, “ posar en marxa un impost en contra del sector, suposa un cost difícil d’assumir”, ja que implica un retard en la seva aplicació i es comptabilitzen uns ingressos que en realitat no es produeixen fins que no es resolen els recursos presentats. Tot plegat es tradueix en “més dèficit, més deute i més impagaments als proveïdors”.

One response to “Imposts al lloguer de cotxes

  1. els peperos ja no tenen ni el suport de tots els empresaris, a veure si a les pròximes eleccions s’enrecorden i voten en conseqüència,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s