Ple ordinari de març 2013 (Postura del grup CiU x Pollença)

plenari2

ORDRE DEL DIA de la sessió:

I.- PART RESOLUTIVA   

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària i urgent celebrada dia 15 de gener de 2013.

APROVAT PER UNANIMITAT.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 31 de gener de 2013.

Després de una modificació feta per la regidora Malena Estrany.

APROVAT PER UNANIMITAT.

3.-  Ratificació, si escau, del decret d’Alcaldia núm. 190, de 7 de març de 2013

Nomenament de procurador i lletrat per un contenciós que s’ha posat a l’ajuntament d’uns solars del Vilar.

APROVAT PER UNANIMITAT.

4.- Aprovació inicial, si escau, de la modificació de l’Ordenança Municipal d’Animals Domèstics de companyia.

Des de CiUxP donam recolzament a l’ordenança demanant que es faci difusió pública perquè la ciutadania del municipi n’estigui assabentada de quins són els drets i deures respecte als animals domèstics de companyia.

També hem volgut recordar que des de CiUxP no volem que a Cala Carbó es pugui convertir en una Cala de cans, ja que és una cala petita que també podríem qualificar de verge, per lo que consideram que no seria adient  a més si tenim present que durant el darrer estiu en diverses ocasions s’hi han pogut veure cans i ha estat queixa dels banyistes que no en portaven

APROVAT PER UNANIMITAT

5.- Aprovació, si escau, del reconeixement extrajudicial de crèdit núm. 1/2013

Es un extrajudicial de 5.030 de partides sobretot d’esporst.

Vots a favor 5 PP,1 Lliga, 2 no adscrits, 2 CiUxP, 1 UMP: total 11

Vots en contra 2 PSOE

Abstencions 1ERAM, 1PSM, 2 A: total 4

6.- Aprovació definitiva, si procedeix, de l’Ordenança Fiscal reguladora de l’ocupació de la via pública amb taules i cadires

Després d’un recés de mitja hora a on hi havia tots els portaveus dels diferents partits a més de la regidora no adscrita Malena Estrany, s’ha passat a la votació d’aquest punt.

Aquí s’aprova de manera definitiva quina ha de ser la quantitat a pagar pels comerços per l’ocupació de la via pública durant aquest any. La proposta definitiva baixa les quantitats que es pagaven l’any passat. Aquesta rebaixa, amb la rebaixa dels nivells cadastrals que marca l’ordenança  fa que el nostre vot sigui a favor d’aquesta nova ordenança.

APROVADA

Vots a favor 5 PP,1 Lliga, 2 CiUxP, 1 UMP: total 9

Abstencions  2 no adscrits,  1ERAM, 1PSM, 2 PSOE,  2 A: total 8

7.- Aprovació inicial, si escau, de la modificació puntual del PGOU a l’àmbit de Formentor, per a la supressió del Pla Especial.

Cal dir en primera instància i no es pot oblidar que es trata d’una aprovació inicial i amb aquesta argumentació ens fonamentam per poder agilitzar el tema de Formentor,  des de CiUxP volem que es pugui tramitar el desenvolupament de la urbanització de Formentor i en conseqüència l’hotel més emblemàtic del nostre municipi. CiUxP durant aquests dos anys ha fet una oposició pensant sempre en el benefici del nostre municipi, d’una manera constructiva i mai destructiva encara que en alguns moments així algú ho hagi volgut fer creure. Nosaltres recolzarem aquesta aprovació inicial i si hi ha alguna fonamentació que ens pugui fer entendre que llevant el Pla especial també es llevarà la protecció ambiental de la urbanització de Formentor, quan sigui el moment de votar l’aprovació definitiva, el nostre posicionament podrà ser un altre.

APROVAT 

Vots a favor 5 PP, 1 Lliga, 2 CiUxP, 1 UMP: total 9

Vots en contra 2 A, 2 PSOE, 1 PSM, 1ERAM, 2 no adscrits (tots han demanat la retirada d’aquest punt): total 8

8.- Moció  presentada pel grup Alternativa per evitar els desnonaments al municipi de Pollença ( RGE núm. 1837, 13.03.13)

Moció que hem recolzat per tal d’evitar situacions com les que han passat a Calvià amb el suïcidi d’un matrimoni, esperant i desitjant que mai s’hagi de dur a terme els acords presos que fan referència al nostre municipi.

APROVADA PER UNANIMITAT

9.- Moció presentada pel grup d’Esquerra Republicana en defensa de l’autonomia local ( RGE núm. 1946, de 15.03.03)

Segons s’ha enunciat a la modificació de la reforma de l’administració local es presenta la Moció per tal de defensar la preservació de les competències i autonomia locals

APROVADA PER UNANIMITAT

10.- Propostes/Mocions d’urgència

NO N’HI HA HAGUT

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació/ Dació de comptes de Batlia

 • Nomenament de procurador i lletrat
 • Liquidació  de comptes 2012, de la residència, esola de música, institut de la radio, bestretes
 • Sentencia del recurs de reposició den Jesus Beltran, desestima recurs d’apel·lació
 • Factures pendents de justificar, per liquidacions anteriors per entrar com a partida dels    pressuposts del 2013 

2.- Precs i preguntes

Han presentat  precs i preguntes els següents grups municipals Alternativa, UMP, PSM i els no adscrits.

10 responses to “Ple ordinari de març 2013 (Postura del grup CiU x Pollença)

 1. Pues tus amigos llevan dos años en la Junta y se las dan de informar mucho……. además de no usar el desodorante.

 2. Según las declaraciones a la prensa el pacto existe. Pero Últimamente informaís bien poco o nada como pasa con todos los partidos cuando tocaís el poder.

 3. No podem informar quan d’aquest tema no hi ha res per informar.
  Bona nit.

 4. En aquest bloc , des de el seu inici, s han anat demanat aclaracions cosa que anim a fer i tambe s han posat etiquetes. Moltes etiquetes si som aixo o allo i per lo vist per gustos colors. De totes maneres intentam ser coherents amb les nostres decisions preses en el si de la formacio i en els seus organs representatius , com per exemple el comite que va discutir els temes del passat ple.

 5. Bones festes i disculpem Ana Pastor per no haver contestat abans.
  Intentaré anar contestatnt punt per punt amb el mateix ordre que has anat exposant els teus dubtes.
  No entenc lo de baixar-se els calçons, supòs que es referent al nostre posicionament al darrer Ple, ja que a continuació s’anirà explicant, esper que quedi clar que no ens baixam els calçons per nigú, però si no quqeda clar ens ho pots tornar demanar de manera més explícita.

  La modificació aprovada de la eliminació del Pla especial cal dir que és l’aprovació inicial que impedia donar, a hores d’ara, les llicències a l’urbanització de Formentor. Aquest Pla especial s’havia aprovat inicialment per l’ajuntament de Pollença i ar la seva aprovació definitiva depenia del CIM, per lo que el procés s’anava enderrerint. En aquests moments, fins que no s’aprovi de manera definitiva la seva eliminació no tendrà cap efecte real. Bàsicament el que permetrà és agilitzar amb una diferència d’uns dos anys la tramitació de qualsevol llicència a la urbanització de Formentor i en conseqüència les reformes de l’hotel.

  Pel que fa a la aprovació definitiva de l’ordenança fiscal de la OVP, perdona si no ens hem explicat de manera adequada, ja que en cap moment fa referència a la ordenança de la ocupació de la via pública sinò a la seva part fiscal,es dir a la quantitat que han de pagar cada un del negocis que tenen ocupació. De fet la meva intervenció al Ple va començar denunciant que a hores d’ara encar no s’hagi aprovat l’ordenança de OVP, i que en el seu moment ja varem manifestar que ho volien aprovar de manera precipitada i el temps ens ha donat la raó. CiUxP va votar a favor de l¡aprovació definitiva perquè tots els negocis es veuríen beneficiats amb aquesta nova ordenança, mentre que si no s’aprovava els negocis veuríen com hauríen de pagar bastant més del que pagaven l’any passat.

  Per acabar. no hem posat la moció dels desnonaments perquè era Alternativa qui la presentava i ja que ells tenen blog consideràvem que la podríeu trobar a la seva web, però si voleu aquí ja hi teniu l’enllaç http://alternativa.balearweb.net/post/114215
  A l’aprovació de la moció va quedar clar després del debat que aquesat moció feia referència als impagaments hipotecaris i les seves execusions, i no als impagaments dels lloguers, ja que es va comentar que a hores d’ara no hi havia hagut cap desnonament al nostre municipi i seguidament el regidor del PP David Alonso va recordar que al juny del 2011 hi va haver un cas que no es va executar.

  Fins aviat.

 6. Molt be…..baixar-se els colçons amb l´equip de govern i ara també amb els rotgets;

  Sabrieu explicar la modificació que heu aprovat del PGOU en l´àmbit de Formentor i el que significa?

  Com es pot aprovar definitivament l´Ordenança d´ocupació de la via pública…EL MES D´ABRIL!!!… quan ja es impossible que se pugui aplicar enguany?…..Per cert i totes les al.legacions que fereu a l´aprovació inicial, qué ha passat? les han aceptades o introduides?….si no ho han fet no s´enten que voteu a favor ara i no ho fessiu abans…..ah!!!!, o es que ara tot el que va fer el govern municipal està ben fet?.

  Això del desnonaments està molt be!!!….l´unic blog que ha publicat el contingut de la moció ha estat el de Alternativa. Veig que aquests no distingueixen entre els desnonaments que tenen el seu origen en una execució hipotecaria o quan tenen el seu orígen en l´impagament de rendes en un contracta de lloguer. Els de alternativa parlan de desnonament de “vivendes que tenguin el seu origen en raons econòmiques”. Vol dir això, demano, que les persones que tenen llogat un pis i no cobren la renda son rebutjats i se´ls convida a no executar el seu dret i la policia local posarà obstacles a la protecció dels seus drets?

 7. i ara votam extrajudicials sense posar un crit en el cel, es que si les demanen segons qui estan ben fetes?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s