Poència Estatuts (resum)

LogocongresQui som?

El PI-Proposta per les Illes és una força política d‟àmbit balear que neix dins l’arxipèlag, que no respon als dictats de fora, que ocupa la centralitat entesa com aquell espai on la majoria de la ciutadania hi pot coincidir amb idees, valors, sentiments i ambicions col·lectives. És una organització transparent, coherent i reflexiva, que es posa en el lloc dels col·lectius i de les persones per intentar comprendre-les, assumir les seves inquietuds, representar-les i donar-hi respostes.
EL PI neix amb la voluntat de convertir-se en la força política majoritària de Balears posant l’accent en la defensa de la nostra cultura, el teixit econòmic i el tarannà dels ciutadans de les Illes Balears, com en els interessos que ens són propis.

Treballam en vers a una organització interna de caràcter federal, amb independència i autonomia pròpia. A cada una de les illes el sistema de les votacions vendrà determinat no per la majoria dels membres assistents, si no pel vot ponderat de totes les illes essent necessari per a l’aprovació del concret assumpte, el vot favorable de dues d’elles.

En l’àmbit municipal el PI s’estructura a través d’agrupacions, les quals es poden ordenar també per localitats menors o barriades per garantir la correcta interrelació amb les demandes de la gent. Les organitzacions insulars disposen d’una presidència, una executiva, un consell polític insular, així com la capacitat d’organitzar congressos. A nivell balear el PI adopta una estructura federal, amb vocació paritària entre Mallorca i el conjunt de les illes de Menorca, Eivissa i Formentera. Els òrgans comuns o federals igualment es corresponen amb els d’una presidència, una executiva, un consell federal, a més dels corresponents congressos. Els càrrecs de representació d’EL PI es deuen a la militància, tenen el deure de ser-ne portaveus i han de retre comptes periòdicament de llurs actuacions; les sinèrgies partit-institucions han de ser plenament operatives i estar en contacte permanent amb la ciutadania.

El PI no tant sols rebutja, si no que denunciarà i perseguirà tots aquells comportaments particulars manifestament il·legals que tinguin com a fi un aprofitament il·lícit de la confiança que la pròpia formació i la ciutadania han dipositat en determinades persones. No es pot admetre que les conductes personals il·legítimes posin en qüestió la feina i les il·lusions de tota la gent que treballa en aquest nou projecte. La corrupció s’ha de combatre de manera clara i contundent. La política és una noble activitat, és una voluntat de servei als altres i a la societat en general.

Serà una prioritat en l’acció política de EL PI-Proposta per les Illes el foment, la preservació dels costums, tradicions, cultura i idiosincràsia pròpies de les societats illenques al llarg de la seva història. Dedicant una especial atenció a la defensa i la promoció de la llengua catalana com a senyal d‟identitat irrenunciable de la nostra comunitat i també com a eina d‟integració i cohesió per a tots els ciutadans de les nostres Illes.

Nota: Aquesta setmana la centrarem en el Congrés Constituent del Pi, vos presentam el resum de les 4 ponències que pendran part d’aquest.

2 responses to “Poència Estatuts (resum)

  1. I que pot tenir més futur el PI… o la mescla que surt avui en premsa de l’Unió de Partits Independents? Pepe+Malena+Nadal… Pot ser i convidaran en Paraiso també?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s