La Proposta del PI

Logocongres

Mantenir el Decret de Mínims tal i com està, el·laborar una hisenda pròpia balear, apostar per una educació i sanitat publiques, de qualitat, i tot amb una economía respectuosa amb el medi ambient… El PI ha el·laborat les quatre ponències que recullen les propostes del partit i que es presentaran el proper dissabte 16 de març al Teatre de Lloseta. En el document adjunt vos n’oferim un resum.

Palma, 8 de març 2013.

El 16 de març el PI-Proposta per les Illes es presenta a afiliats i societat en el Congrés Constituent com l’opció moderada, centrada i autonomista que manca a Balears. Una opció on creim que la majoria dels ciutadans balears hi pot coincidir amb idees, valors, sentiments i ambicions col·lectives. El PI es proposa recuperar l’Estat del Benestar, un estat que s’ha de fonamentar en quatre pilars bàsics ben reforçats: sanitat, educació, dependència i una justícia ràpida i eficaç.

Per això per aquesta opció política és fonamental apostar per una economia mediambientalment sostenible. A més, proposam un sistema de finançament diferent, amb més autonomia fiscal i poder de decisió autònom, és a dir, ‘caixa pròpia’ que permeti l’autogestió fiscal, o bé el concert econòmic i fins i tot el federalisme.

El PI proposa també una escola pública, de qualitat, inclusiva, oberta a tots i amb igualtat d’oportunitats. Prioritza l’ús de la llengua pròpia de les Illes Balears com a llengua natural de comunicació, juntament amb les llengües castellana, anglesa i altres llengües estrangeres. En aquest sentit, el PI considera que s’ha de mantenir l’actual Decret de Mínims.

En el PI creim que el problema sanitari no sols esdevé per la manca de recursos financers sinó la gestió inadequada que se’n fa. En base a l’estalvi creim que és bo promoure mesures com l’aliança puntual amb els centres privats per millorar la gestió.

El partit polític treballarà amb polítiques ocupacionals reals, presentarà batalla a la desestacionalització turística i lluitarà per aconseguir que l’economia submergida surti a la llum.

I tot això s’ha de fer amb el medi ambient com a eix transversal de la resta de polítiques amb decisions preses a través del consens, la participació i el diàleg sense caure en el fals proteccionisme.

Nota: Aquesta setmana la centrarem en el Congrés Constituent del Pi, amb articles relacionats amb ell.

6 responses to “La Proposta del PI

 1. Em criden l’atencio aquets comentaris, producte de la rabia continguda i de la por d’un avanç significatiu. Ja en poder pegar de potadetes, que el projecte PI funciona, pesi a qui pesi.

 2. Senyor o senyora PE
  En les seves valoracions ja veig que per molt bé que ho fassem i per molt bones que siguin les nostres intencions tan mateix no serem capaços de convèncer-lo, esper i desitg, i a més estic convinçut que més endavant, així com vagi passant el temps, demostrarem que som la opció real de centre nacionalista que lluita per les nostres Illes i que des de dissabte hi haurà un abans i un després polític de centre.
  Els personalismes en el PI no existeixen , els continguts estan per damunt de les persones i cap dels que tu has anomenat en cap moment ha pensat per ell sinò pel benefici de la societat.
  El temps ens donarà la raó.

 3. Encara ressonen per la conselleria la veu de’n Font davant els funcionaris quan cridava: “Això és culpa de’n Zaputero !”.

 4. Ai el Pi, el Pi…, qui el tallarà primer, en Font o en Melià? No li veig futur en absolut amb aquets dos caps que teniu. Que tots sabem de on venen tots dos, per favor, i encara hi serien sino l’haguessin tret a un i l’altre no s’hagués quedat sense partit

 5. Ostia puta, d’ençà que sorgi l’idea del PI n’hi ha que estan ben nerviosos…

 6. Qué bo! És el mateix programa amb què es presentava la Lliga (tan denostada per CxI abans de les eleccions) i que també presentava CxI (tan denostada per la Lliga). Era fàcil arribar a un acord, però… perquè no ho féreu abans de les darreres eleccions? Per PERSONALISMES. Això es diu Font i Melia. Que a petita escala són Roca, Jota, Ramons etc… Masses galls al mateix galliner. Jo lo que me pregunt què té de moderat i centrista anar a vomitar als fòrums d’altri. Començ a pensar que voleu una caixa pròpia per a poder-hi ficar mà i enriquir-vos entre vosaltres. Si és en aquestes condicions, no conteu amb el vot de molta gent. Domés amb els ingenus que vos són incondicionals…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s