Junts és possible

Dissabte 16 de Març, al Teatre Municipal de Lloseta, és durà a terme el congrés constituent del Pi, Proposta per les Illes Balears, el primer congrés d’una formació política que naix per ocupar un espai buit a les illes Balears, un espai de centre, que vol el màxim nivell d’autogovern per la nostra comunitat i que té voluntat de convertir-se en una força majoritària a les illes, per què creim que aquest espai existeix i és necessari que tengui una formació referent.

La realització del congrés i arribar a aquest punt de partida, no ha estat una tasca fàcil, després de les darreres eleccions autonòmiques, molts eren els que predicaven la desaparició de qualsevol referent del nacionalisme de centre a les illes, la divisió d’aquest espai tampoc va ajudar, però la nostra predisposició a sumar, la feina anònima de molta gent, de molts de militants, que des del seu comitè local han fet una gran tasca de forma altruista, pensant amb el projecte, ha fet que ara, diversos partits, Convergència per les illes, la Lliga, Unió Menorquina, Nova alternativa d’Eivissa, i diversos partits locals com, per exemple, ALM de Manacor, donin una passa endavant, i creïn tots junts un nou partit , el PI, i es deixin enrere discussions, malentesos o interessos personals.

Per tant, com podeu pensar, aquest procés que culmina amb el congrés constituent, no ha estat gens fàcil, a l’ajuntar diversos partits, s’ha hagut de respondre a molts de punts de vista, a diferents estratègies, però totes s’han superades per la generositat de la majoria d’interlocutors que han participat, quedant al projecte la gent que entén que no podem continuar així, que no podem seguir espoliats per Madrid any darrera any, que la cultura illenca o la llengua catalana deixi de rebre envestides per un PP més escorat a la dreta rància que mai, que volem una agència tributària pròpia, que volem tenir representació a Madrid. El PI pot ser la resposta a totes aquestes demandes, això sols ho sabrem a les pròximes eleccions, però que no quedi per nosaltres , que no quedi per misèries personals crear un nou projecte que pot donar solucions a moltes curolles que ja fa anys, molts defensam.

Dia 16 de Març, congrés constituent del PI, Proposta per les Illes, gràcies a tots els que han fet possible amb la seva feina aquesta dada, el camí que ens queda no serà fàcil, altres opcions polítiques no els interessa gens que tinguem èxit, segur que empraran la seva força mediàtica per atacar-nos, ens voldran dividir donant suport a estranyes aliances de  partits que ja hem començat a veure, però si tenim la mateixa actitud que hem tingut fins ara segur que en sortirem.

Rafel Ballester Riutort. President de Convergència per les Illes Pollença.

8 responses to “Junts és possible

 1. Gràcies a tots aquells i aquelles que ens donen el seu suport i esperen i desitgen que el PI sigui l’opció de Centre nacionalista que fassi arribar a Madrid la realitat del nostra país reivindicant en tot moment lo millor per les nostres Illes.
  Esper que no els defreudem.

 2. A mi em sembla de puta mare que fasseu boicot al PP. Però primer son unes que les altres:
  1.- El festival fa estona que hauria d’estar en marxa. Tot i que la responsable va abandonar el barco despres de provocar-ne el naufragi.
  2.- No es pot permetre que la parròquia ocupi la part municipal de Sant Jordi
  3.- rera les capritxades de la Sr. no adscrita o transfuga (com mes vos agradi) hem fotut 30.000€ i ningu ha piulat a mes de carregar-se el festival: informe-auditoria; pla director…
  Com heu pogut permetre que es pagas un pla director que no serveix per res. Tothom sap que les aportacions a un pla director es fan abans de la seva redaccio i no despres. Ara quei incorporarà les modificacions?

  Com es nota que no pagau de la vostra butxaca i que la politica esta en mans de funcionaris

 3. Enhorabona, Força i endavant!.
  Les illes necessiten una opció nacionalista moderada i coherent. I no vos escolteu tonteries que tots aquets que parlen de UM ni la votaren, ni la votaran ni demanaran mai que es registri la seu del PP o del PSOU com es va fer amb UM.

 4. Jo sempre he dit que era Alternativa que anava darrera na Munareta, en concret. Idò que vagin vius meam si quan s’endonin compte seran de l’altra “acera”

 5. Pero no deieu que els no adscrits anaven de la ma d’Alternativa?? Ara resultarà que Alternativa està a la dreta del PI.

 6. El problema no són les idees. El problema són les persones que conformen les idees i les actituts que es prenguin. Si s’ha de tornar a les maniobres de l’antiga UM, anau ben arreglats. Molta sort perquè heu de fer una bona criba de gent, que no es deixarà cribar. Sort!

 7. possiblement els no adscrits i altres partits que surten pel Raiguer en resposta al Pi, ocuparan la dreta, tranquil. A lo millor el seu secretari o portaveu ens hi poden donar resposta

 8. Per ser un espai nacionalisme de centre a les illes necesitau tenir qualcu a la dreta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s