“Auditoria” d’ombres

Des de Convergència per les Illes Pollença des del moment en que l’antic equip de govern, va utilitzar “l’auditoria” al ple i digué que era confidencial i, sorprenentment, es varen “filtrar” a la premsa escrita determinades conclusions, hem manifestat el nostre desig que se faci pública dita “auditoria” (ho posam entre cometes perquè pareix que no se tracta estrictament d´una auditoria), entre altres coses, perquè no s’entén perquè ha servida i més si tenim en comte el seu elevat cost, i que aquest, ha sortit de les butxaques dels pollencins i pollencines.

De fet estàvem i estam en predisposició de donar suport a la moció presentada pel grup municipal Alternativa per Pollença, al proper ple, en relació a “l’auditoria”.

Si bé és cert, però, que després de fer les pertinents consultes al personal tècnic de l’Ajuntament han despertats alguns dubtes en relació al nostre posicionament. Pareix que hi ha algunes irregularitats greus en els procediment de confecció de la citada “auditoria” i aquests poden haver tingut repercussió en el seu resultat. Això ens sembla molt preocupant per varis motius, primer, perquè s´ha contractada pel govern amb diners públics, segon, no s´entén que l´empresa que l´ha feta mantingui que no es pot publicitar i, tercer, perquè si es volen demanar responsabilitats conforma en el resultat de l´auditoria, aquesta hauria d´oferir garanties en la seva correcte elaboració o confecció.

Per tot això, i si volem que hi hagi màxima transparència en relació aquest tema i, si escau, amb recursos públics se demanin responsabilitats, hem de tenir la certesa de no incórrer en la irresponsabilitat de passar per alt aquestes possibles irregularitats posades de manifest pels serveis tècnics municipals. Que en definitiva, son els que haurien de demanar responsabilitats, si aquestes se dedueixen (no ho sabem) de “l´auditoria”. Partint d´aquests posicionament el nostre recolzament a la moció presentada per Alternativa se veurà condicionada a la introducció de dues esmenes que entenem bàsiques, clarificadores i que cal incloure:

1. Que els serveis tècnics municipals informin sobre el procés de contractació de l’auditoria i de l’objecte encomanat (àrees auditades, anys o exercicis auditats i aspectes valorats e informats).

2. Que els serveis tècnics municipals informin si els auditors han tingut accés a tota la documental obrant a l’ajuntament en referència a l´objecte encomanat, tan pel que fa a factures com a contractació. En el seu cas, quina documentació s’ha tingut en compte. Així com si els tècnics municipals han informat als auditors en referència als processos de contractació i pagament de factures que s´apliquen dins l´Ajuntament.

Altres dubtes que ens sorgeixen ja no son de caràcter tècnic, sinó polític, però no s’escauen en aquesta moció. Un seria, el motiu pel qual s’ha “utilitzat” “l’auditoria” per part de l’ex-regidora d’hisenda, més de mig any després de tenir-la i tot just abans de dimitir? O per quin motiu “s’audita” tant sols el darrer any de la passada legislatura?

Però d’aquestes qüestions ja tindrem temps de cercar resposta en pròxims articles.

cinquanta ombres auditoria

11 responses to ““Auditoria” d’ombres

 1. Retroenllaç: 12 mesos 12 articles |·

 2. Com diven els del partit de la veritat absoluta, que denunciaran les possibles irregularitats que siguin subjectes de fer-ho als jutjats.
  Se sap si només ho faran si es possible acusar al vostre regidor, o ex companys, o també o faran si se demostra que l’auditoria es partidista i una arma politica?
  be supos que no, perque a na Malena no la denunciarien may, això es la trasparencia i la forma de fer politica de la NOVA A.

  Jo crec pel que he sentit de la auditoria, que tot i que a molts els molesti que xerreu del seu cost, està a l’altura d’aquesta feina mal feta i que costa molts de doblers als ciutadans. Però això sí, feta per la amiga i gran politica Malena, per això no es comparable als altres.

 3. Crec que n’hi ha alguns que els cega el sentiment i poden passar de ser “caçadors a caçats”, temps el temps. La transparència va lligada a la veritat i per conèixer la veritat no se pot sustentar damunt una mentida. No val tot i manco pagar en diners públics una “auditoria” feta no se sap molt be damunt que pero si se sap contra qui. Esper que se publiqui l’auditoria, juntament amb els informes municipals en relació a la seva confecció, i després que cada un respongui del que ha fet.

 4. Juan, Pareix ser pel que es llegeix a l’article que CxI si s’accepta l’inclusió dels dos punts que proposa no tendrà cap problema en donar-li suport.
  I si he fet referència als dos no adscrits en primer lloc és perquè la seva nova posició pot haver suposat un canvi en la seva manera de veure les coses. I perquè qui va treure al tema al passat ple dient que no es podia fer pública l’auditoria va ser la Srt. Estrany i no el batle.

  Jo ja he dit que estaria bé es fes pública a més de per veure lo bé o malament que es feren les coses al per veure també lo bé o malament que s’han fet ara.

 5. ¿Y si fuera el alcalde quien no hubiera querido publicar la auditoria y no la señora Estrany?
  Espero que seais sensatos y apoyeis la propuesta de Alternativa y podamos ver todos lo mal o bien que se hicieron las cosas.
  Un abrazo

 6. Doncs jo estic d’acord amb la moció d’A. de la mateixa manera que veig logiques i necessaries les peticions que també fa CxI. Estic Segur que Alternativa també ho veurà així i no crec que hi hagui problema per aprovar la moció.

  La pregunta serà que diran els adscrits que fins el passat ple, pareix que defensaven la confidencialitat i privacitat d’aquets document.

 7. I si l’auditoria no es pot publicar, ja que els d’alternativa fan una mocio perquè es pugui publicar, que putes fan al seu bloc?
  Que passa que aquests poden fer el que volen i quan volen. Cada cop em pareixen mes doctrinaris i que utilitzen les lleis quan els interessa, publicam el que volem, quan volem i si a algú no li agrada li deim que va en contra de la transperència i punt.

 8. molt bo lo del llibre segur que a na munareta li posa mes la auditoria que el llibre erotic de moda, tots son gustos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s