Don José Ramón separatista?

cat

Aquesta setmana don José Ramón tornava estar mal a pler perquè els llibres de text de les escoles de les Balears estan redactats en la modalitat estàndard del nostre idioma i no en modalitat mallorquina, menorquina, eivissenca, formenterenca, pollencina i no sabem quantes més. Ara resultarà que, a més d’elección de lengua’, també haurem de posar ‘elección de modalidad’.
Però veiam. No és el PP un partit que cerca fer la mateixa política a tot l’Estat? No és el PP, que diu que no pot ser que a unes autonomies hi hagi uns horaris comercials, unes normes de producció i de comercialització d’articles de consum i a unes autonomies unes altres? Idò, que sapiguem, al PP ja li va bé que, a les escoles d’Andalusia, els llibres de text estiguin redactats en castellà estàndard, i no en les modalitats andaluses que propugna la ZOZIEDÁ PAL EHTUDIO’EL ANDALÚ.
Com pot ser, idò, que don José Ramón, tan nacionalista espanyol com és ell, vulgui traçar una línia diferent a les Balears de la que segueixen a les escoles andaluses o de qualsevol altra zona on parlin modalitats del castellà, i que no és altra línia més que redactar els llibres en la llengua estàndard? Actuar diferent a les Balears que a la Península no és separatisme?
Si don José Ramón arriba a ficar la banya en la ‘libre elección de modalidad’, és d’esperar que farà extensiva aquesta millora als escolars de les Balears que a casa seva parlen la modalitat andalusa o l’argentina. O ‘no es lo mismo’, don José Ramón?
Què esperau a posar fil a l’agulla i a fer un bon cens dels parlants de les diverses modalitats del castellà que hi ha empadronats a les Balears? Què esperau a oferir-los llibres de text escrits en modalitat andalusa o argentina? Fins quan els privareu d’aquest gust? Fins quan imposareu a aquesta pobra gent el castellà estàndard en els llibres de text?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s