Com va anar la reunió amb el Batle

cxi pole

Representants dels nostre comitè varen tenir ahir la reunió que el Batle va dir que faria amb tots els partits de l’oposició per tal de tractar el nou panorama polític que ha generat la sortida dels “no adscrits” de l’equip de govern.

Per part del batle ens va donar el seu punt de vista sobre com han anat els esdeveniments que han duit al nostre Ajuntament a aquesta situació tan delicada, que es resumeixen en les distintes declaracions que ha anat fent els darrers dies en premsa.
També ens va fer entrega del famós pacte de govern amb la Lliga. Document que a més ens va dir que entregaria a tots els partits de l’oposició en aquesta ronda de reunions. També creiem que tot i que no som nosaltres qui l’ha de fer públic, consideram que els qui formen part d’aquest l’haurien de donar a conèixer.

Cal remarcar que en aquesta primera reunió es va tractar la governabilitat de l’Ajuntament, en cap cas, però, de possibles pactes. En aquest aspecte els nostres representants es varen mantenir en el que hem anat publicant en relació a aquest tema. Li recordarem que la nostra postura, des de el que interpretam com un exercici de responsabilitat, seria de donar estabilitat a una proposta de govern capaç de donar solucions, segons el nostre parè en aquest moments ell és el que està més ben posicionat per aconseguir-ho, ja que es el grup majoritari, però que també tendríem en compte qualsevol altre opció seria que sorgís.

El Batle també va treure la possibilitat de suports puntuals. Per la nostra part li diguérem que nosaltres seguiríem amb la mateixa linea del que duim de legislatura, és a dir, estudiant les propostes que fa l’equip de govern en assemblea i que en cas de trobar-les oportunes no hi hauria cap problema en donar suport a aquestes.

També expressarem que el nostre recolzament sempre seria en base a uns continguts, ja que creiem que el que necessita i demana el poble, es un govern fort, que actuï i pugui donar solucions a la situació actual.

28 responses to “Com va anar la reunió amb el Batle

 1. Penso que no quedarà “raro”. El pacte de govern el va fer la Lliga amb el PP i en Roca hi va estar d´acord i si ha mostrat fidel. Aquest pacte de govern no hi va participat CXI, llavors no tenen perquè assumir-lo. Ara que se coneix el contingut del pacte, se podrà assumir o no,o inclòs se podrà modificar o no. Per damunt dels partits hi ha els interessos dels ciutadans. Crec perfectament viable que els regidors de CIUP entrin o no en el govern o se mantinguin a l´oposició, donant o no recolzament el pacte de govern. Ara que sabrem el contingut i, en consequència, els objectius també hi haurà un nou criteri a l´hora de recolzar accions i iniciatives tan del govern com de l´opossició. Crec que es bo, per la regeneració política, que els partits i els seus representants se duguin per continguts i no per partidismes.

 2. Amb això tens raó. Crec que hi ha un error, tot i que en Martí Roca hagui optat per adherir-se al Pi, crec que ara mateix és sent massa identificat amb el govern, cosa que pareix, pel que diu l’article i els comentari de en en Covas i Joan Ramon CxI no coincideix. Aquí crec que el problema és d’en Roca. Jo comparteixo més la posició de CxI ja que me dona que l’únic full de ruta del Govern municipal son els interessos particulars del batle.
  Amb tot això pareix que en Roca es sent bé eclipsat per el Batle!

 3. Després de dos dies de reunions i de la poca informació que tenim (encara que hi ha hagut molts de comentaris especulatius) podem arribar a la conclussió que el Batle s´ha assegut a parlar amb els diferents grups politics no com a grup majoritari (el PP) sinó com equip de govern, es a dir, ho han fet com a PP i LLiga, perquè pareix que en Martí Roca i ere present. Llavors hem de pensar que el pacte de govern està viu i el que volen el senyor Batle, en nom del PP, i en Roca, en nom de la LLiga, es trobar recolzament dins els diferents grups i així substituïr els no-adscrits. Davant aquesta situació trobo que estaria be coneixer i publicitar el pacte de govern i després coneixer quins nous continguts, si se´n proposen, introdueixen els grups que entrin dins el pacte de govern. Això seria el més transparent.

  Per altra banda si CiUP no entra el govern municipal, ¿no vos sembla que ara que el PI està a punt de neixer, i pareix que tan en Roca com els dos regidors de CXI en son partidaris, quedarà una mica raro que un estigui el govern municipal i el altres no?.

 4. El més normal al bloc de la punta es parlar de convergència, no d’altres partits que jo no he anomenat. Contestar a lo Rajoi no es contestar… Però be, si no hi ha res no hi ha res….

 5. Bon dia
  Veig que està animada la cosa i que estau fent voltes allà mateix, i quan es contesta la mateixa pregunta una vegada, dues, tres… consider que no cal donar més explicacions.
  També puc observar que alguns de vosaltres voldríeu veure per escrit acords, postures, recolzaments puntuals… però el que no podem fer és escriure i contar coses que no han succeït.
  Si que és cert que ens varen presentar el pacte de Govern entre el PP i la LLiga, però per respecte a la resta de partits hem comsiderat que no podíem fer-lo públic fins que la resta de grups de l’oposició el tenguin.
  Des de CiUxP el que queda clar és que volem que Pollença surti d’aquesta situació de desgovern. El que hi va haver ahir va ser la primera reunió que vàrem tenir amb l’actual equip de Govern per mirar de com es pot solucionar aquest fet, la reunió que nosaltres varem mantenir la tindran també la resta de partits que estan a l’oposició.
  No hi va haver res més del que s’explica a l’article, fer més suposicions i casuístiques, com diria el President Pujol “ARA NO TOCA”.

 6. Quin circ.
  Lo mes patetix es veure com Alternativa demostra estar tan obsesionada amb cxi que ha perdut completament els papers. I no poden reconeixer ni aceptar les postures d’aquets tot i quant se lis aclaren a cada moment i de forma mes que educada.

  Pero ells erre que erre a voler capgirar les paraules.
  El major interessat en que cxi entre a governar es Alternativa i el seu lider, necessiten un motiu més solid per criticar a convergencia més enlla de la vertadera obsesió personal malaltissa que els marca el rumb.

  I ni tan sols vos aturau a llegir els comunicats dels altres, be, com fa la gent al vostre bloc, el mes visitat i comentat del mon, pero el manco llegit, perque el vostre ball de cifres fa que la majoria dels articles ni siguin de qualitat ni de interes per els humans.

  au, ja podeu pegar osties, almanco jo vos don motius i no pareixeu tan malalts.

 7. El que hauria de fer Convergència es fer propostes i cercar coincidències (perque no te regidors ni recolzaments abastament) amb els altres partits i mira si se pot governar. Tots sabem els que ens agradaria pero ara ca’l saber el que es possible.

 8. Despres que els aconteixaments poses en evidencia tan el govern municipal, que no va saber coordinar-se i solucionar els problemes del poble, i a l’Oposicio, que no va saber aturar el desgovern municipal, crec que es hora de prioritzar els ciutadans per damunt de partits polítics. Els ciutadans volen govern i aixo, per sobra de interesos partidistes, es el que s’ha de facilitar. Així que ca’l ser generosos i afavorir un govern estable, sigui de l’ideologia que sigui i estigui compost pels grups que sigui. Aixo crec que es el que ha defensat CXI i comparteixo que es una postura prou asanyada i generosa. Ara el que me crida l’atencio i me decepciona es que hi hagi partits, com Alternativa, que els hi preocupa mes QUI hi haura el govern enlloc de que hi hagi govern i el programa del mateix. El que hauria de fer Alternstiva es fer propostes i cercar coincidències (perque no te regidors ni recolzaments abastament) amb els altres partits i mira si se pot governar. Tots sabem els que ens agradaria pero ara ca’l saber el que es possible.

 9. Juana, ja se que t’agradaria desviar el tema cap a un altre partit, pero el que toca en aquest bloc es xerrar de Convergència, me sap greu si et molesten els meus comentaris. Però la opció dels comentaris esta per debatre, per molt que alguns l’empleen més per insultar i fer acusacions o suposacions amb l’ànim de crispar.
  Jo ja he dit que 6 són pocs i això aniria en contra de l’objectiu de donar estabilitat
  Agur!

 10. Jo estic molt contenta de que visquis obsesionat amb CXI pero si tu i els teus trobau que 6 no son suficients, podeu començar per apuntar-vos al carro del govern (Ai, no pensava que hi ha partits que només estan creats per fer oposició perque governar implica prendre decisions i nols lladrar..) o demanar a la resta dels 9m regidors de l’oposició que s’hi sumin.

  Que trobes?

 11. I Considerau que els 6 regidors actuals basten per governar? jo crec que són insuficients.

 12. La veritat es que si li ha quedat clar que CxI no te intenció de entrar a governar, ja me don més que per satisfet. Perque els seus comentaris no donaven a entendre això.

  Jo crec, com a simpatitzant que el que li falta CxI és legitimitat a les urnes, com se mos ha retret moltes vegades per demanar coses.

  I com contesta en Joan Rafel, l’important no es el que considera important per entrar a governar, sinó que necessita u poble i si se pot donar des de fora del govern , no hi ha necessitat de entrar a governar.

 13. Gràcies Joan Rafel, pert mirar de contestar. Ja veurem que passa, supòs que encara no heu concretat res a l’assemblea, ja direu coses!

 14. Ja me sap greu que li molestin les meves preguntes. Però no les faig ni per molestar ni per agradar. A mi el que em queda clar es que CXI no té com a prioritat entrar a formar part de l’equip de govern, el que no he aclarit és que considera important per poder entrar a governar

 15. Mira ara ja xerro en nom meu no del partit. El que jo trob és que qui ha de presentar aquest contingut és el partit que vulgui formar o presentar una proposta en ferm de govern. Bé sigui el PP o un altre que es vegi en capacitat per fer-ho.
  Està clar que CxI després marcaríem també un límits, venc a dir com hem anat fent públic hi ha temes, que per exemple en el cas del PP, que nosaltres rebutjaríem clarament. Per exemple en àmbit de polítiques socials, educació o cultura.
  Però ja te dic jo som un membre més de la nostra assemblea, supòs que en donar-se el cas entre tots haurem de fer una valoració i fixar la nostra postura.
  El que hauria de quedar clar però és que ara mateix la nostra prioritat és mirar i col·laborar amb totes les forces polítiques del municipi per mirar de reconduir la situació, més enllà de si hem d’entrar al govern o no, I jo consider que això és pot fer tant de dins com de fora.

 16. Cogondena Jaume, no veus que volen seguir els passos del seu mentor d’embullar la troca. No li anirà be res del que diguis.

  Aquest bloc no te la veritat absoluta. Només hi ha una biblia de la politica a n’aquest mon.
  Vols l’enllaç?

 17. Senyor transparent, una vegada més, com practiquen els del seu partit, continua demanat coses sense escoltar el que se li respon. Per tant davant la seva intencio de no voler escoltar i continuar amb preguntes sense sentit. Només li puc aconsellar que deixi de posar-se en evidència.

 18. Més o menys entenc que depen del contingut del pacte que ofereixi el PP. El que trob important és definir una mica quines son les condicions que demana CXI per pactar. Semblau una fradina que vol que la festetgin, a vegades convé prendre una mica la iniciativa . Respecte a mantenir la punta, és una molt bona oportunitat per mostrar que realment heu superat el pasat.

 19. Bones Transparent.
  Aquest article d’avui és de caire informatiu. Si has anat seguin la Punta últimament, en especial els articles que fan referència a la crisis de govern, podràs comprovar que la postura que es va presentar ahir davant el batle és la mateixa que manifestam en aquest articles que et deia.
  Nosaltres no pensam que el debat es redueixi sols a entrar al govern, sinó que a l’Ajuntament hi hagi un govern que adreci el rumb. Amb això vull dir que el fet que puguem facilitar una opció o altre de govern, no es reduirà a si nosaltres entram o no a formar part d’un suposat equip de govern, sinó al contingut que presenti aquesta opció. I com ja varem dir i ahir li recordarem al batle, si sorgís una opció distinta igualment seria estudiada, valorada i si ho trobàvem adient facilitariem la seva posada en marxa. Sempre tenint en ment el que pugués ser millor pel poble baix el nostre punt de vista.

  Pel que fa al bloc la Punta. com administrador que som et puc assegurar que aquesta experiència del bloc la trobam molt profitosa i amés necessària. Per això et puc assegurar que la Punta seguirà endavant indistintament d’on ens trobem, tant en aquesta com en futures legislatures. Per intentar donar resposta i informació als pollencins. I crec que això és extrapolable a la resta de partits que tenen el bloc actiu. Tot i que t’assegur que mantenir el bloc és complicat igualment estant a l’oposició.

  No se si t’he aclarit els dubtes? Una salutació

 20. Jo no hi estic,
  perque som un simpre comentariste del bloc.
  Que si me voleu donar un lloc i una paga, puc anar a gestionar alguna area. Això si, miraré de guanyar-me el sou.

  😉

 21. ah, pensava que això ja se feia. O no transparent?
  ja hi ha un partit que esta a la junta de Govern que te un bloc obert. O insinues que no es lo transparent que sempre predica?

  eh, això entenc dels teuns comentaris, no ho dic jo, que per altre part segurament com diu un amic meu, seria manco diplomatica.

 22. Home Jaume, no es per dubtar, però es clar que no es el mateix ser transparent a l’oposició que algovern, es un bot qualitatiu que diria molt a favor del nou projecte

 23. que vull dir?
  pues tan simple com que no llegeixes.

  “El Batle també va treure la possibilitat de suports puntuals. Per la nostra part li diguérem que nosaltres seguiríem amb la mateixa linea del que duim de legislatura, és a dir, estudiant les propostes que fa l’equip de govern en assemblea i que en cas de trobar-les oportunes no hi hauria cap problema en donar suport a aquestes.”

 24. Que vols dir? que recolzaran allò que els sembli be? Això és el que fan ara no? Com ho podeu fer per donar estabilitat al govern? Quina pensau que es l’opció més adecuada? Ja se que ho dira l’assemblea pero quines opinions hi ha?

 25. Això si, si per altre part, es com tu dius, esper que la gent que gestiona aquest bloc, continuii publicant obertament el que passa i les seves accions.

  No en tenc dubte de que ho farán.

 26. Transparent, l’article no fa referencia a entrar al govern de moment, sino de apoyar puntualment, els acord que proposi el govern, sempre que l’assemblea i vengui a be. Ho això entenc jo.

 27. Això vol dir que estarieu disposts a governar amb el PP per donar estabilitat, em semble bé. Serà bo tenir al govern un grup amb un bloc obert per fer realitat la paraula transparència, fent públics els acords de govern i informant del que pasi a les juntes de govern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s