Festival: 50 anys de feina tudats en 1 any

get

Una vegada acabat el Festival i coneguts els informes que han fet l’interventor i la regidora de cultura, volem manifestar que encara que per a nosaltres el Festival ha tingut coses positives, com per exemple haver tret la musica al carrer, creim que la regidora de cultura no va saber explicar al nou director l’esència del Festival. És una realitat que s´han venut manco entrades que en edicions anteriors i que ha disminuit el nombre d’abonaments, encara que a d’altres persones els hagi sorprès gratament.

El programa electoral del partit al qual pretanyia la regidora, a l’apartat de cultura, deia   “Impulsar el Festival de Música Clàssica de Pollença per tal que torni ser un referent a nivell internacional”. De moment, en lloc d’impulsar-lo, s’ha carregat un model que havia funcionat durant 50 anys, i ho ha fet sense consens, apostant per un nou model que a més no tindra continuïtat, que se’ns va vendre que seria més econòmic i que ens ha sortit més car, i sense gestionar cap ajuda ni del Govern Balear ni del Consell Insular.

En aquest bloc ja hem parlat en diverses ocasions que no ens agradava el rumb que agafava el Festival i expressàrem la nostra preocupació pel fet de deixar l’exponsorització en mans del director musical. Idò ara hem sabut que no tan sols el director musical es va dedicar a cercar els esponsors, sinó que es dedicà a cobrar i pagar sense donar comptes a l’Ajuntament, ni tan sols quan els hi han demanat, creant una asociació per gestionar tota l’activitat paralel·la del Festival.

Per a nosaltres tot és molt confús, i això que la Sra. Estrany només parla de transparència, o al manco és el que es diu que demana per tornar a signar el pacte de govern, que tampoc ha fet public mai. Tornant al tema que ens interessa: es contracta un director musical, com a carrec de confiança de la regidora de cultura, se li dona un sou i un presupost per als concerts del Festival, però  se li permet que cerqui els esponsors, que gestioni el que els esponsors aporten , tot això sense presentar  factures, rebuts…  és a dir, encara ara l’Ajuntament no sap que han aportat els esponsors ni que ha pagat el director, ni si aquest a tingut cap benefici.

L’informe de l’interventor municipal posa de manifest que la fórmula emprada per a la direcció no ha estat la més adequada. A tot això la Sra. Regidora de cultura diu que ella no en sabia res, que fins a mitjan festival no havia sabut de l’existencia d’una asociació d’amics del Festival de Pollença  que  coordinava una part del festival a través de les aportacions d’alguns esponsors; també admet que ha tingut problemes per accedir a la documentació amb l’objectiu de dur els corresponents controls. També diu que tant durant el Festival com un cop acabat vàren demanar el balanç econòmic i el detall de les factures i que mai se’ls  ha facilitat de manera completa.

I nosaltres ens demanan:

Primer, si l’Ajuntament de Pollença organitza i patrocina el Festival, o al manco això és el que posa el programa, activitats paralel·les incloses, no hauria d’esser aquest qui tengués el control total de tots els ingressos, patocinis i també de les despeses, per què una part es deixa en mans del director?

Segon, quan es contracta el director del Festival no es deixen clares les condicions del contracte i quines han de ser les seves funcions?

Tercer, com pot afirmar la regidora de cultura que desconexia com es coordinaven les activitats, musicals o no, si  l’Ajuntament intervingué en totes?

També podríem parlar del tema de les invitacions que, segons pareix, el director musical va fer el que va voler. O de les hores extres de la tècnica de cultura i de la seva ajudant.

Creim que la regidora de cultura ha d’assumir la seva responsabilitat, i no val dir que no ho sabia, perquè el Sr. Valent en declaracions a la prensa ho nega. I si no,  correspon al Sr. Batle prendre les mesures oportunes per depurar responsabilitats com a responsable màxim.

El que més ens preocupa en aquest moment és que som a finals de gener i no sabem si tendrem Festival, ni quin Festival tendrem, ni com sera la seva gestió.  En aquestes dates ja hi havia una programació casi tancada, que es duia a les principals fires turístiques per a la seva promoció.

Sembla que ara per no tenir més problemes es vol privatitzar la gestió del Festival. Pensam que aquest no és el millor camí perquè la cultura no pot ser mai un negoci, i per a Pollença el Festival a més de poder gaudir dels millor músics representa una projeccció a la premsa local, nacional i internacinal, i que això és una publicitat que no es pot avaluar.

Per tot això, creim que és hora de fer alguna cosa per salvar el Festival i que torni ser un referent internacional, com deia la Sr. Estrany al seu programa. Igual que amb el certamen d’arts plàstiques. La política cultural a Pollença deixa molt que desitjar i pensam que és hora de prendre decisions.

Documentació d’interès relacionada:

49 responses to “Festival: 50 anys de feina tudats en 1 any

  1. Retroenllaç: 12 mesos 12 articles |·

  2. Ha demanat la dimisió o cesament públicament ja es més del que han fet els altres. Però bé, ja veurem que pasa al ple. Salut!

  3. No ho es seros, i ni de conya s’atrevirien a dor-ho a un ple serios, com be diu l’Alternatiu, les paraules se les endur el vent. I aquest article on demanen la dimissió de la Princeseta, no és mes que un RENTAT DE CARA despres dels cometaris que han anat rebent sobre el tema des de que va començar la historia.

    Defensam a na Malenita a mort, però despres de les critiques feim aquest article per deixar clar que som els millors i més durs.!!!! I mira per on que estic segur que abans o despres de l’article, el senyor Pepe ha estat xerrant carinyosament amb la senyora Estrany per explicar-li que havien de publiucar-ho per la seva credibilitat, pero que l’estim igual, que ho entengui, que dema ja la tornaran a defensar, que no passi pena.

    On és la actuació concrecta i valent de Alternativa?

    Però lo més trist.. que els dos o tres (Incloent el PSM) de l’oposició que més feina fan i més presencia tenen a la xar-xa i als medis, que més opinen i que semble que més els preocupa el que esta passant, no fan més que pegar-se cops uns als altres, quant d’això no es treuran cap benefici, si ni tan sols tenen els mateixos votants potencials. Es hora de començar a fer front comú i posar alguna solusió..

    Lo que no podré entendre es a les pròximes eleccions, quant el PSOE torni treure un bon resultat (Que es el que passa sempre) baix quin criteri els han votat, perque al meu paré a dia d’avui es un partiti que fa dos anys que no existeix al municipi.

  4. I a tu te pareix serio demanar la dimisió d’una regidora a través d’un bloc? El que hauríeu de fer es portar-ho a Plenari.

  5. Ah i de moment sols Alternativa ha demanat la dimisó de Malena, i això tot i l’amor incondicional que segons voltros li tenia ‘en Pepe.

  6. “Que un partit de l´oposició, CXI, hagui dit publicament que censura l´actual govern municipal i que recolzarà qualsevol opció de govern que se proposi!”- a tu et sembla seriós? De veritat CXI esta disposta a recolçar qualsevol govern que es proposi? – Tornam al mateix, això no es concretar res, les paraules se’ls du el vent i més si venen d’un anònim. Estic d’acord que no li correspon a CXI formar govern, i tal vegada els regidors no concreten res perque ara mateix no es possible, no els hi retrec que no concretin. Però no basta dir que el teu equip és el millor del món, això es demostra al terreny de joc, i de moment la pilota és al mig del camp i ningu va cap a ella. Però bé als suporters se’ls exigeix amor incondicional no que siguin racionals.Ets digne de la millor afició del món, això no to lleva ningú. Salut i Força Barça ( veus aquest si que ho demostra).

  7. Totalment d’acors amb el que diu Clar i Català, només afegir a tot això a més que CxI va ser l’únic partit que passat les eleccions no es va asseure a negociar cap pacte de govern.

  8. Company alternatiu, Català si: Clar????????, les motos no se venen aquí, si t´agradan i en vols comprar te recomano que facis una volta per Urxella, allà son molt senzilles de comprar i vendre. Que un partit de l´oposició, CXI, hagui dit publicament que censura l´actual govern municipal i que recolzarà qualsevol opció de govern que se proposi, i formi part CXI o no, te sembla que no es dir res concret?. Ho ha dit en això algún altra partit de l´Oposició?. Alternativa sols ha dit que l´actual equip de goven no funciona…. res mes (això segons tu es ser molt concret).

    Estic d´acord amb el que diu en Tofolet de que el temps que empren els partits de l´Oposició en barallar-se el PP, els impresentables mentiders “no adscrits” i en Roca de la Lliga segueixen perjudicant i enganant els pollencins. Ara, s´ha de tenir algunes coses clares. CXI no vol prenda la iniciativa perquè considera que a ells no els hi toca, per resultats electorals. I això no vol dir que no recolzi un nou govern, al contrari, el recolzarà, tan si es compta amb ells com si no, però considera que no pot prendre la iniciativa. Dit això, no crec que CXI s´hagi de posar en contacta amb ningú sinó recolzar a qui tengui la iniciativa o els recolzaments suficients per poder tenir-la. Se tracta de sumar recolzaments suficients i qui prengui la iniciativa, sigui qui sigui, té 2 vots assegurats que no exigeixen contraprestació. Jo en això li dic tenir una postura molt clara, transparent, valenta i generosa. Algún altra partit de l´oposició ha anat tan alluny?………, homo d´això crec que es el que cal parlar o, si vols, també podem parlar de motos.

  9. Es collonut, l’oposició donant-se òsties de per tot i el batle que hauria de ser el que hauria de moure peça, ben aferrat a la cadira deixant pixar el mul.

  10. Biel T, no se si han fet o no, de moment crec que tots els partits de l’oposició tenen més o menys la mateixa quota de responsabilitat,bé al menys n’hi ha alguns que es posicionen publicament i d’altres muts, pero que no em venguin la moto de que Convergencia ha fet una pasa ferma. També tinc clar que la principal reponsabilitat es del batle i que es impresentable per la seva part mantenir una situació aixi i que es ell que hauria de donar pases fermes, els partits de l’oposició han demostrat més capacitat de coordinació que l’actual “equip” de govern.

  11. I els altres partits de l’oposició quines passes han fetes per arreglar aquest desgovern?

  12. Bla, bla bla, molta palla i poc contingut, , quines pases concretes ha fet Convergència cap als altres partits de l’oposició o cap a l’equip de govern? Esta be , que tu et vulguis comprar una moto però no ens la vulguis vendre als altres

  13. Català si: Clar???????? …….. veig que deus ser ALTERNATIU perquè sols aquests estàn tan carregats de perjudicis que no veuen sino manipulacions per tot arreu. Potser el nuvols i la boira no permeten que hi veguis més enllà del teu nas però el COMUNICAT de CXI Pollença no pot ser ni més clar ni entenent. Fins i tot el President de CXI-Pollença l´ha explicat davant les dubtes, com no¡¡, de Alternativa. Mira, company alternatiu, si necessitau que les coses les vos diguin els regidors vol dir que no donau credit a les Assamblees ni els representants dels partits. Algún regidor de CXI Pollença ha dementit el Comunicat?. Quant aprendeu que el problema que tenim els pollencins, de moment, no es CXI o ALTERNATIVA sinó el desgovern municipal i una Oposició que no està a l´altura del que mareixen els pollencins.

  14. Les pases no es fan parlant es fan caminant, ja em contaràs en que se concreta aquesta pasa tan important que ha fet CXI, a qui va dirigida? Ha fet qualque proposta concreta als altres partits sigui el PP o els de l’oposició a part de penjar un comunicat que no diu res. I et torn ha dir, el que diu un anònim, (jo també), no val res el que compte es elque diuen els regidors, i de moment no piulen, així que no vulguis fer veure el que no és

  15. No te falta raó “Clar i Català”……. a Pollença tenim uns representants polítics “agarrotats” i prou acomplexats davant la situació i davant això la solució es que passi temps i ja ho veurem. Un temps que no tenen moltes persones (6 mil.lions d´aturats, extinció de prestacions socials, humiliacions culturals, oligarquies econòmiques, etc…). Potser un govern a Pollença no solucionarà els problemes però hi contribuirà. Que se creuen els polítics pollencins que si juguen?, qué creuen que opinen els ciutadans?. Desaprofiten el present per un futur incert, mala jugesca!!.

  16. Aquí no se tracta de desgastar ningú, se tracta de fer feina i donar servei els ciutadans…això es el que haurien de voler tots els partits. Si se consensuen els continguts del pacte de govern i s´actua d´acord amb els mateixos cap partit hauria de posar problemes. Actua per estrategia política en els actuals moments es una covardia injustificable i una manca de sensibilitat. Son moments pels valents i generosos i crec que CXI ha donat una bona passa endavant. Ara sols manca que els altres partits de deixin de pardalades i donin una passa per tal de solucionar el problema de desgovern que patim a Pollença.

  17. No crec que la questió sigui si CXI estaria d’acord en deixar governar a Alternativa o al contrari. No crec que ni en Joan Ramón ni en Pepe estiguin ara mateix per una dedicació exclusiva que possiblement no superaria el que cobren ara. Siguent malpensat ja podria ser una “bona jugada”, fer governar a l’altre i que es desgasti per les properes eleccions. La qüestió no es qui governa sinó quines polítiques s’apliquen. Això es el que s’hauria d’acordar en un pacte públic no si governa un o l’altre, De totes formes estareu d’acord que el que opinem els anònims poca importància té, el que compte es el que opinen els regidors i les assemblees.

  18. Clar i en Català: ja te contest jo, no! Tot i que diuen mirar pel poble estan acomplexats en prejudicis i personalismes!

  19. Arrux, tan de regidors te Alternativa com CXI així que la iniciativa en fer un nou govern la poden tenir qualsevol dels dos. Sols amb una cosa coincideixo amb tu, Alternativa mes que el govern, el que vol es que CXI no governi…….. , el que hauria d´entendre es que CXI estaria conforma fins i tot en un Govern de Alternativa sense que ells hi participassin. Ho feria el Alternativa?

  20. Alternativa és l’unic i serien dos regidors. Si colom la darrera frase d’aquest comunicat “es hora de pendre desicions” i amb aquestes desicions es referien a la dimissió o cese de la regidora serien 2 partits i 4 regidors.
    Per altre banda m’indigna com a Pollenci el cantet dels alternatius amb aixo de que els pollencins no s’impliquen. Amb que es basen, en que no s’impliquen en els que ells voldrien? Haurien de tenir present que a Pollença hi ha associacions com PRODIS o AFAMA que pocs pobles en tenen de similars, 3 o 4 corals, agrupacions teatrals, FEM Pollença, Pollença Solidària… I després les comissions que te l’ajuntament que es nodreixen de la participació ciutadana. En Pepe aquest i companyia sempre estan amb que u pollencins ens agrada mes “criticar que participar” com si ell i els seus estassin molt implicats amb el poble mes enllà de les seves no se quantes mocions anuals i articles diaris!

  21. Pens es una bona passa que un partit de l´oposició (encara que està a la Junta de Govern) s´hagi apuntat a la postura, mantinguda per un servidor fa un parell llarg de mesos, de que no es pot mantenir la situació de desgovern municipal que patim. Caldria que els altres partits de l´Oposició se manifestassin i entenguessin que si no ets part de la solució ets part del problema. No obstant, es just dir que els propis membres dels desgovern municipal ja reconeixen que la situació es insostenible. I així el Batle del PP i la senyora Estrany (i suposam que el seu abduit) estàn negociant si poden configurar un nou govern. També pareix que el Batle, pel seu costat, també parla amb en Martí Roca de la LLiga, qui ahir per la ràdio va dir que no podien continuar les bregues perquè els ciutadans els hi retreurien. Potser calgui donar un temps perque posin pau i arribin a qualque acord, a poder ser el més aviat possible i evitin problemes i polèmiques originades per ells mateixos i que perjudiquen a tots els pollencins. Això sí seria estimar Pollença.

    Per altra banda, va dir algun comentarista per aquí que la situació del des govern municipal se podia definir amb aquella dita del “perro del hostelano”. No li manca raó. Es impresionant que el senyor Pepe García avui mateix digui que la postura de CXI no es valenta i molt generalista, en definitiva, no concreta res. Lo que crec que es inconcret es la seva postura….a el seu blog me remet. No li correspon a l´unic partit de l´Oposició que ha manifestat que recolzaria QUALSEVOL alternativa a l´actual des-govern municipal prendre la iniciativa en fer un nou govern. Ara, està a la disposició dels qui necessitin el seu recolzament per fer el govern nou, tan si compten amb CXI com si no. Si això no es concret…..

  22. Pregunta: Quants regidors de l’ajuntament de Pollença han demanat pública i clarament la dimisió o cesament de la regidora de Cultura?

  23. Només pel tema de les hores extra ja hauria de dimitir i a n’aquest cal afegir que les que varen fer les hores extres deixaren el seu lloc de feina penjat.
    I ella parla de transparencia. Que s’apliqui el cuento i rellegeixi el seu programa electoral que de moment ho fa tot al reves

  24. Les fires turistiques ja han passat i el festival 2013 encara no te ni programació ni direcció, de manera que no es podra publicitar. D’això segons la Sr. estrany els responsables són l’oposició.
    Que espera que l’oposició li munti el festival?
    Pq està al gover ella?
    Perque cobra una dedicació exclusiva?
    Això si que es tenir barra

  25. Reflexions després d’escoltar la regidora de cultura de Pollença criticant els periodistes i l’oposició per donar la seva opinió:
    1- La regidora , com diu, te la responsabilitat de sabre on han anat tots els diners que s’han aportat pel festival, sino ho sab fer o no ho pot fer és la seva responsabilitat i ha d’assumir les crítiques.
    2- Quan és governa és prenen desicions, cosa que a na Malena Estrany li costa molt, aquestes desicions seran acartades per uns i desacertades per altres. Na Malena Estrany va prendre una desició, contratar a Joan Valent Com a director. Per tant té tota la responsabilitat política d’aquest fet i l’ha d’asumir.
    3- Na Malena Estrany, governa i cobra un bon sou per fer-ho, si no és veu capaç que actui en consequència i que no digui que han de ser els regidors de l’oposició els que han de fer la seva feine, de prendre desicions.

  26. “El alcalde de Pollença defiende la gestión artística de Valent en el Festival
    No descarta que continúe en 2013 si eligen repetir su modelo multidisplinar”

    “En este sentido, en declaraciones al programa Fil per Randa de Radio Pollença, la regidora de Cultura Malena Estrany, informó ayer de que «a lo mejor Joan Valent no entendió qué tipo de documentación se le requería y he vuelto a hablar con el interventor para que se la requiera».”

    “Convergència, Alternativa y el PSM (todos partidos de la oposición) criticaron ayer la manera en la que el Ajuntament ha gestionado el Festival 2012.”

    http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/cultura/alcalde-pollen-defiende-gestion-artistica-valent-festival.html

    Segueix la crisi de govern, s’evidencia que aquesta està per sobre de partits, és una qüestió d’haver-hi dos galls dins un mateix galliner! Seguim pensant que hi ha d’haver un pas endavant d’algú per solucionar aquest esperpèntic govern!

  27. No passeu pena, com vos deia sou uns exegerats.
    A més crec que amb el nou fixatge que fara na Malena com a director artistic del festival, si accepta la meva sugerencia, estarà tot salvat. Miquel Sanchez (En Lumbreras) Nou director artistic del Xorrestival de Pollença.

    I de concert de Gala: Los Payasos de la Tele.

  28. Jo l’intervencio a la radio de la fregidora de cultura la vaig trobar de una hipocreseia galopant, es a dir elle critique que critiquin la seva feina, perque aixo va en contra delFestival i de Pollença, i que no s’enrecorda de la campanya electoral que va fer, i despres de esser ella qui va triar el director musical y decidir el nou rumb del Festival sense consensuar res amb l’oposició, ara com que no ha sortit be que me diguin els altres patrtits com ho volen fer, ara si vol arribar a un consens, per que no la pugin tornar a criticar. Escolti governar es prenda decisión, i voste governa i a mes cobra una dedicació exclusiva per aixo, per lo que voste es la que ha de arreglar lo que ha espanyat o dimitir.

  29. Teresa,
    Tant tu com jo hem sentit el mateix…
    Esper que les conclusions que faci la gent també siguin semblants a les nostres perquè sinò… crec que ens enviaran a l’infern.
    Saps que ho hem estat de dolents!!!
    El que no ha pensat a dir la regidora és que personalment, a la darrera reunió que varem parlar els portaveus sobre el Festival, li vaig demanar si lo del concurs pel Festival anava endavant, quan va contestar que si, vaig donar entendre que no ens semblava l’opció més apropiada.
    Simplement ho faig a saber perquè també ha dit que no ens hem manifestat en cap moment.
    Es cert que a la primera reunió no ens varem manifestar, perquè no hi era per problemes de feina, (ni tan sols se n’ha enrecordat, mirau si li importa poc la nostra opinió) ara bé, si que els vaig avisar de que no hi assistiria. També he de dir que després d’aquesta reunió si tant interessava l’opinió de CiUxP tampoc ens va enviar cap mail per dir els acords de la reunió, i ho vaig saber per altres membres de l’oposició.
    Bona nit.

  30. D’allo que va dir a la radio jo he entes:
    1) Que el Festival va canviar el format perque ella ho va voler aixi.
    2) Que no sap com s’ha finançat ni quant ha costat.
    3) Que no sap el nombre d’entrades que s’han regalat.
    4) Que de l’Associacio d’amics del Festival, el president es Valent i el domicili de l’entitat es a Algaida. Res mes.
    5) Que de la informacio que no li conve, no se’n ha de parlar i no ha de sortir del redol.
    Conclusio que jo en trec, amb tots els meus respectes: la Regidora de Cultura no en sap res del Festival i “transparencia zero”.
    Tot aixo ho va dir ella.
    Es tan senzill com reconeixer-ho i no donar les culpes a la resta del mon. La responsabilitat es seva i prou.

  31. jo no he votat a cap partit i no m’interessa gaire però per lios que no venen a cuento avui m’he dedicat a mirar els blogs dels partits de l’oposició perque volia saber un parell de coses del festival.
    Ja sé lo que volia saber.
    Però també m’he donat compte d’altres coses i ho volia compartir:
    -que hi ha dos o tres pseudònims, alomillor són la mateixa persona, que no sé si cobren per això però per mi són els únics que se dediquen a escriure als blogs dels partits i a més fan corta i pega i posen lo mateix
    -que el tal FOLLONERO en la seva intervenció aquí ha fet una manipulació tal de informacions i suposats comentaris que el podrien contractar a EL MUNDO. No sé que li deuen haver fet els d’alternativa que esta tan cremat. Un poc de rigor que aquí hi ha gent que, com jo mateix, no té temps d’estar contrastant informació i tu la vols colar aprofitant que tens temps lliure. Lo que has de fer és posar-te a fer feina, o fer comentaris amb un mínim de veracitat. De veres, en serio que me crema la gent que se pensa que els altres són coiós. No sé qui és aquest Sánchez però per lumbreras ja te tenim a tu.

  32. És una vergonya tot això crec que el que heu de fer els partits de l’oposició (o sigui CxI i PSM, ja que els altres estan desapareguts o riuen les gràcies a na Munareta) pegueu un cop sobre la taula i li faceu entendre que transparència no significa fer reunions per fer pendre desicions a l’oposició per si la cagam poder tirar-lis les culpes. Que es ella la regidora amb dedicació exclusiva i que ha de prendre les desicions ella i les corresponents responsabilitats que s’en puguin desprendre.

  33. A la festa hi falta en Manolo Escobar, perdó…en José Tomas portaveu de na Munareta i ja seria un complet!!

  34. La regidora de cultura avui per Radio Pollença deia que les crítiques que feien el PSM i CXI a la gestió del Festival el deprestigiaven i que aquets atacs no servien per cercar solucions. Potser aquesta senyora confon que les crítiques no eren el Festival sinó a ella i la responsabilitat que en tenia amb el que ha passat, especialment, en la transparencia de la gestió realitzada. Però, tot i que no i estic d´acord amb la seva argumentació, caldria saber si de conformitat amb la mateixa quant Alternativa va denunciar la gestió i manca de transparencia del Festival a Fiscalia això ajudava a solucionar els problemes del Festival?.

  35. Podem estar tranquils, ara Alternativa assumeix la “responsabilitat” que no ha volgut assumir la fregidora de Cultura, Malena Estrany i se compromet a cercar la solució el Festival de Pollença. Es la nova versió dels Alternatius 2.0. Ara el problema ja no es la manca de transparència que va dur a nen Pepe i CIA a denunciar la gestió del Festival a Fiscalia, això es igual, ara hem de cercar solucions el desbarat que ha causat en Joan Valent, na Malena Estrany NO (ella passava per allà de casualitat). “Si critiques a na Malena no estimes Pollença”, nova versió de l´alternatiu Miguel Sánchez ( per alguns anomenat com “lumbreras”), qui defensa que na Malena no pot ser ni discutida ni criticada perquè ella, per ser qui es, està per damunt del be i del mal. I la definitiva, ara demanar responsabilitat en els qui governen o això creiem (altra temps resposables) significa la seva “crucifixio”, darrer argument del senyor Joan C.C. . qui pareix que cerca alternatives a substituir l´actual creu que hi ha a la Sala de Plens (també anomenada CIRC, sense animals almanco crec que ferotges).

    Finalment, amic Joan Ramon, escolta la radio i tot el que faci falta…però el temps passa …… i a veure si vos posau les piles que això de Pollença comença a ser preocupant. Per cert, i el Batle?……… tira a tira, va fent la seva i encapçalant el partit polític més destructiu de l´historia i això no te remei. A Pollença s´ha imposat aquella dita tan castellana del Perro del Hortelano.

  36. Respecte al que m’estau demanant, vos informaré del que la nostra regidora de Cultura, la senyoreta Estrany em va comunicar referent a les hores extres de dues treballadores de l’àrea de Cultura.
    Sense entrar en el que cobraren, dir-vos, que gràcies a les retribucions d’aquestes hores extres una doblava la seva paga i l’altre la triplicava. El meu dubte és que no sé fins a quin punt poden fer aquesta quantitat d’hores extres, quan l’article 35 de l’estatut dels treballadors diu que les hores extres D’UN ANY NO PODRAN SUPERAR LES 80, amb els números fets, podria assegurar que passen aquestes 80 hores.
    Tampoc vull ser tan mal pensat i m’imagin que deu existir alguna altre clausula que desconec en aquests moments, perquè sinò fos així tampoc crec que la responsable d’aquesta àrea hagués permés fer tantes hores a la mateixa persona i ho hagués gestionat per repartir-les. Perquè aquestes eren una de les seves promeses electorals, “que alhora de fer les hores extres de la’juntament no serien sempre els mateixos, que les repertiríen perquè tots tinguessin les mateixes oportunitats”.
    Ara bé, a lo millor també és culpa de CiUxP que n’hagin fet tantes i que no ho hagin fet entre més treballadors.
    D’altres comentaris que la regidora em va dir respecte a la quantitat econòmica, m’estim més ni parlar-ne.
    Esper hagi contestat en Rumors i el senyor/a Cavirat.

  37. Bon dia a tothom.
    Veig que aquest article ha fet que la gent estigués animada, i pel que posau, fins i tot la regidora de Cultura amb les seves declaracions a Radio Pollença. Hauré d’escoltar-ho més tard per poder contestar el que hagi dit.

  38. Ja vos val… que sou de dolents, na Malena és a la radio i esta casi plorant! Tant vosaltres com el PSM no estimau Pollença, perquè la criticau a ella!

  39. Aquest quadre de despeses i ingresos esta fet amb el cul, falten dades, per desidia o per interes. Pot el vostre representant municipal aclarir aquestes dades? O tampoc o vol fer?.

  40. Lo que heu de fer es deixar de conspirar tant i recercar merda.

    Na Malena i la gestió del Festival han estat examplars, el millor que mai s’ha fet, amb artistes no internacionals sinó de reconegut prestigi extraplanetari. Llevat de 4 coseswtes tot cupa den Valent (per suposat) no hi ha hagut res a destacar llevat de la grandesa d’aquest.

    I si ho dubtau, xerrau amb els de Alternativa o mirau els seus comentaris, be o amb en Nadal de UMP que segur que també vos ho explica.

  41. Pollença va plena de rmors sobre el Festival passat. Un que m’ha cridat molt l’atenció fa referència a les hores extres fetes per una tècnica de l’area de Cultura durant el festival, pel que m’han dit quasi tripica les hores extres anuals que estan permeses per llei. ens podeu informar d’això?

  42. El que és curios de tot això és veure com alguns regidors de l’oposició en els seus blocs intenten vendre que el 100% de la responsabilitat d’aquestes possibles “irregularitats” son de Valent. Eximint a la màxima responsable que ésla fregidora de Cultura, Malen Estrany, que va ser qui a traves de carrec de confiança va nombrar a Valent i qui posteiorment no va exercir la seva funció de control sobre ell.
    Però no passeu pena que ella per segons qui mai serà jutjada, ja no per qui és ni tampoc pels seus fets!

  43. “Activitats parel.les” el Festival………. es la nova modalitat política a l´ús. Na Malena Estrany l´ha feta llavors que la pagui, no si valen excuses. Ella tota sola va prendre la decissió, llavors ella sola que assumeixi les consequències. Això de “voler saber o necessitam coneixer” que diuen alguns de l´Oposició …. està molt be si, de moment, la responsable del que ha passat assumieix les consequències. En política s´ha de ser responsable per acció o per omissió i amb independència de l´actuació del senyor Valent, que algú l´ha consentida, va ser la senyora Estany qui el va triar i no vigilar en el compliment de les seves funcions. Si la regidora va ser bona per treure això que se´n diuen rèdits polítics (sortint a la premsa devora tots els artistes convidats, fins i tot la Reina), també a de assumir el “cost” del desbarat en que s´ha convertit el Festival. El danys mediàtics ocasionats acaben definitivament amb el seu prestigi (si encara en tenia) nacional i, sense cap dubte, internacional.

  44. MODEL DE FESTIVAL: Es evident que a lo llarg de 50 anys s´havi mantingut un model de Festival entorn a la música. Aquest se va canviar a favor d´un model més ample introduïnt el cinema, la pintura, la literatura, etc…. , fent una proposta més popular i fent sortir el Festival defora del Convent. Això fou aplaudit. La dubte era com se finançava tot això? la resposta va ser que seria molt més econòmic per l´Administració. RESULTAT: NO ha estat més econòmic. NO ha estat transparent, el propi Interventor municipal ha dit que no es poden controlar les comptes. NO ha estat un model sòlid perquè la persona elegida, única i exclusivament per part de la regidora de Cultura, ha renunciat el projecte en el que estava vinculat i n´era l´impulsor.

    I a dia d´avui, quan el Festival de l´Any passat va acabar en el mes d´Agost, no tenim res clar. NI sabem si el model del Festival se mantindrà, ni quí ho ferà, ni quin serà el seu cost. Això sí….. hi ha molts de regidors (per desgràcia fins i tot dins l´Oposició) que se neguen a exigir RESPONSABILITAT a la senyoreta Estrany. Que podem esperar les persones d´aquest poble dels polítics quan ni tan sols saben assumir els seus propies errors?.

  45. El que ha de demanar cxI a na Malena Estrany és , quants de doblers varen aportar les empreses al festival?
    I on han anat aquests doblers?

  46. El cuadre de ingresos i despeses no es correcta, ja que ens els ingresos no contempla les aportacions del esponsors, ni del Govern Autonomic, ni del Consell Insular, que en els dos darres any no n’hi ha hagut però abans si.

Deixa un comentari