L’oposició demana respecte al Batle

Consistori 2011

(Alternativa per Pollença, Partit Socialista Obrer Espanyol, Convergència i Unió, Unió Mollera Pollencina, Partit Socialista de Mallorca i Esquerra Republicana).

Davant la inaudita convocatòria de la comissió informativa a la qual s’ens havia de facilitar informació necessària pel ple extraordinari del dijous, pel divendres següent al ple, els sis grups de l’oposició hem demanat el canvi del ple extraordinari convocat per l’oposició per dilluns i dimarts, a més de demanar major serietat i respecte per l’oposició al batle.

El passat 4 de desembre els sis grups de l’oposició vam registrar la sol·licitud d’un ple extraordinari, la nostra idea era que aquest ple fos convocat pel batle al mes de desembre, mes al qual no havia ple extraordinari. El batle va dir que no havia temps de donar-nos tota la informació que demanavam i finalment vam arribar a l’acord de fer aquest ple extraordinari el dijous 10 de gener. La nostra sorpresa ha estat total quan avui mateix. passades les 15:00 hores, hem rebut la convocatòria de la comissió informativa al dia següent del ple, el divendres 11 !!! Una cosa inaudita, ja que és la primera vegada que una comissió informativa és convocada després del ple. Quan hem demanat explicacions al batle aquest ens ha dit que pensava que la nostra petició de comissió informativa i ple (un únic document registrat el 4 de desembre) no anaven unides. Una explicació que només pot ser resultat del passotisme i falta de respecte del batle cap a l’oposició, precisament un dels motius d’aquesta petició conjunta de tots els grups de l’oposició. Cal recordar que presentam un llistat de 24 mocions aprovades al ple que no s’ha fet efectives.

Evidentment la informació que demanam a la comissió informativa extraordinària va totalment unida al ple:

-Informació respecte de l’estat del compliment de la relació de mocions aprovades. Bàsica pel debat del primer punt del ple on cal que els regidors responsables de l’equip de govern es comprometin a fer un calendari de compliment de les mateixes.

– Estat d’execució del pressupost municipal 2012. Ingressos i despeses i el cost del servei de recaptació de la CAIB en el 2011 i el que portam de 2012. Una informació necessària per debatre el tercer punt del ple on demanam sobre el compliment dels compromisos adquirits per l’equip de govern a l’aprovació del pressupost.

– Informació del Festival de Pollença 2012: Ingressos, despeses, públic, espònsors. Una informació necessària per al segon punt on hi ha diverses preguntes sobre el propi Festival.

Davant aquesta manca de serietat del batle els sis grups de l’oposició ens hem reunit i hem decidit demanar el canvi del ple extraordinari al dilluns o dimarts de la setmana que ve, una vegada realitzada la comissió informativa aquest divendres a la qual esperam que s’ens doni tota la informació demanada fa més d’un mes. Esperam que el batle es prengui més seriosament aquest ple extraordinari que li recordam ha estat convocat pels sis grups de l’oposició que representam a la majoria dels ciutadans del municipi.

oposició

plenari2

Convocatòria definitiva del ple el dimarts 15 a les 20:00 hores

4 responses to “L’oposició demana respecte al Batle

 1. I de tot això que va dir el Diari de Mallorca i que parlen els altres dos blocs, vosaltres que en deis? Teniu un bloc mig aturat i parlau de transparenci quan el que feis es ocultisme… ja us ha engatussat en tomeuet del Juma?

 2. L’Ajunament de Pollença segueix censurant el seu Facebook.
  Ahir a la publicació del programa que va fer l’Ajuntament via Facebook hi vaig fer aquests dos comentaris:
  “Per quin motiu al programa d’enguany no apareix cap referència a cap acta de la festivitat de Sant Sebastià a Pollença”

  “I un suggeriment, possiblement seria convenient substituir l’anunci “14:00 sortida del Pi de Ternelles” per “Sortida del pi des de Ternelles” o similar. Ja que possiblement és un dels motius per els que els externs com la TV han passat a anomenar-lo d’aquesta manera en lloc de com ho deim els pollencins “Pi de Sant Antoni”

  Com podeu comprovar son dos comentaris respectuosos i sense malicia. doncs avui qua he entrat al facebook quina ha estat la meva sorpresa que aquest han estat esborrats.

  Possiblement en aquest ple convocat per l’oposició no sols s’ha de demanar pel compliment de les tasques del regidor de noves tecnologies si no també com les realitza.

  Així que jutjau vosaltres mateixos. I ho públic aquí perquè jo som un dels administradors d’aquesta pagina i aquí no tenim costum d’anar esborrant comentaris.

 3. Hi ha moltes fàbules/rondalles/dites que fan referència a personatges que tot i saber el que pot passar no evitan les conductes ni decissions que els hi provocan el mal tràngol, es a dir, “no escaliven”. Això hem de voler suposar que és perquè els hi agrada que els maltractin o son betzols. En aquesta altura de legislatura que l´Oposició s´estranyi del comportament de l´equip de govern, amb el Batle Tomeu Cifre el cap davant, ens apropa més a una ingenuitat que a una conducte massoquista. Governant amb Minoria (encara que absoluta) s´ha passat pràcticament pel forro tots els Acords de Ple, dels que no hi ha tengut cap iniciativa l´equip de govern. El govern municipal a generat pràcticament tota la polèmica política del que duiem de legislatura amb continues breges entre els seus membres, entre els que pareix que no hi ha cap cap tipus de coordinació. L´unic que uneix el “desequip” de desgovern municipal es el sou i que els deixin fer el que vulguin dins les seves respectives àrees de govern. El curiós es que els regidors dins les seves àrees utilitzan les denuncies i crítiques de l´Oposició per justificar la seva pròpia inactivitat.

  Si en una conjuntura econòmica i social com l´actual les Administracions públiques (amb pocs recursos financers) no serveixen d´estímul de l´activitat econòmica, social i cultural, de millora de gestió i servei, d´influència positiva en les prestacions,….de qué ens serveixen?. A Pollença tenim una Oposició que no està a l´altura de la situació que patim, i això perquè malgrat tots els membres de l´Oposició son conscients del problema no fan res per la seva solució, i així es converteixen en part del problema. Els partits de l´Oposició se dediquen a posar de manifests damunt “fullets” i blogs problemes que després mai se resolen. I aquesta ineficiència, coneguda i consentida, justifica actuacions com les que avui dur a publicar el manifest que comentam.

  Una moció de censura, en sí mateixa, sols significa manifestar que el govern no funciona i aquest desgovern no pot ser consentit per la majoria de la ciutadadania (en aquest poble representada amb la seva majoria per l´Oposició). I això es el que passa. Després s´haurà de compondra un altra govern, cosa gens senzilla i si no fos posible governaria en solitari el PP, que es la llista més votada. Aquests procesos (gens desitjables) sí que provocan indirectament incomodidat i evitan relaxacions del qui pot governar, que haurà de ser més diligent i fer un esfors de gestió i consens que beneficiarà a la ciutadadania en general. El que està clar, es que tot el contrari es “deixar pixar el mul” com passa ara i limitar-se a publicar comunicats i articles que el govern municipal (i crec que la majoria de la població) se passa pel forro davant la seva ineficiència.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s