Per una administració de justícia per a tothom

taxes

El passat dia 20 de novembre de 2012 i per la via d’urgència el Govern de l’Estat, amb l’únic vot favorable del Partit Popular, ha aprovat la Llei 10/2012, de 20 de novembre, per la qual es regulen determinades taxes en l’àmbit de l’Administració de Justicia i de l’Institut Nacional de Toxicología i Ciències Forenses.

Aquesta Llei suposa haver de pagar si és vol litigar davant qualsevol jurisdicció que no sigui la Penal. Suposa haver de pagar per fer valer els drets de que un és titular; suposa que només qui pagui la taxa podrà acudir a la justícia a defensar els seus drets; suposa que qui no pagui no podrà acudir-hi i, per tant, no podrà defensar els seus drets. En definitiva, suposa limitar la defensa dels drets, limitar l’accés a la justícia de les persones que no tinguin dret a la justícia gratuïta (que avui son aquelles amb uns ingressos inferiors a 15.000.-€ anuals); és a dir, limitar l’accés a la justícia de la classe mitjana; que serà la principal afectada per aquesta mesura.

El Govern espanyol ha consagrat amb l’aprovació d’aquesta Llei una justícia per rics i una altre per pobres, ja que només podran acudir als Tribunals aquelles persones que disposin de mitjans econòmics per sufragar les despeses. L’atac frontal a la Justícia que suposa aquesta Llei ha provocat protestes sense precedents secundades inclús pels sectors més conservadors de la judicatura. En definitiva, amb aquesta Llei es fa tambalejar, sinó tombar, un dels pilars de l’Estat de Dret, com és el dret a la tutela judicial efectiva, en un moment en no podia ser més inoportú, en un context de crisi en que fer valer els nostres drets pot ser una qüestió transcendental.

A més, i pel que fa a la quantia d’aquestes taxes, son elevadíssimes i no s’ha respectat el principi de proporcionalitat, tota vegada que la quantia de la taxa no ve determinada en funció de la capacitat econòmica del subjecte passiu. Tot i haver-hi exempcions no s’ha establert un sistema progressiu, la qual cosa la fa encara més injusta.
En aquest sentit els partits polítics LLIGA, CONVERGÈNCIA PER LES ILLES, UMe i ES NOU PARTIT presentaran una Moció conjunta als Ajuntaments illencs on tenen representació instant al Govern de l’Estat Espanyol a que paralitzi i suspengui de forma immediata la vigència de la Llei 10/2012 i que doni inicia un procés de reforma integral de l’Administració de Justícia amb la participació i l’acord de tots els agents afectats (jutges, magistrats, fiscals, advocats…).

A MÉS AVUI RECORDAU QUE NO PODEU FALTAR A:

educacioretallable4

A LES 19:30 RECORREGUT DE LA MANIFESTACIÓ  DES DE L’IES GUILLEM CIFRE DE COLONYA FINS A LA PLAÇA MAJOR
HEM DE SORTIR AL CARRER I FER SENTIR LA NOSTRA VEU, PEL FUTUR DELS NOSTRES FILLS.

One response to “Per una administració de justícia per a tothom

 1. Jolin, que es això que he llegit al facebook del PSM, na Malenita i en Tomeu sen van?
  I si deixen la lliga que passarà amb el Govern?
  En Tomeu Cifre Ochogavia amb qui va pactar amb la lliga o amb els tres regidors a títol personal?

  Li demanaria a nen Tomeu al seu blog però no en tenen…….. Tot i que deu estar molt ocupat pegant trons, no se si contesteria……..

  Tenim un ajuntament de cine. Un batlle del partit dels fatxes que actua com si tingues majoria absoluta sense tenir un govern estable, dos transfugas a l’equip de govern, una oposició que no se posa d’acord en res……. A si, i u Sant Cristo que ho vigila tot.

  Bona nit, demà sabrem que hi ha de nou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s