Les mocions als plens de Pollença.

Ens acostam al darrer dijous de mes, i com és costum, l’ajuntament de Pollença celebra el ple ordinari mensual, un acte que és l’expressió de la voluntat democràtiques d’un poble que vota els seus representants cada quatre anys per tal que encapçalin la vida política municipal.

Però vet aquí on està el problema, on està la qüestió a contestar, serveixen realment els plens municipals per guiar la política municipal?. La veritat que tenim els nostres dubtes.

 Com tots sabeu, l’actual consistori està compost per vuit partits polítics, molts de partits, que representen una societat cada cop més plural. Aquest fet no és negatiu ni positiu, el que passa és que crea noves sinèrgies, noves formes de conduir un ple municipal. A més, cap d’aquest partit ha tengut una majoria clara, hem de recordar que és necessiten tres partits, com a mínim , per superar la majoria, el que provoca , encara més, que s’accentuïn aquestes noves formes que abans insinuàvem. A més, l’actual equip de govern, en minoria, no ha actuat de forma coordinada ni uniforme en les diferents resolucions o accions que s’han anat presentat al llarg del que duem de legislatura.

Tot això , ha fet, i tal volta, farà,  que en quasi tots els plens municipals pollencins s’acumulin una gran quantitat de mocions, en certes ocasions al voltant de deu, que tots els grups polítics municipals han  anat presentant per tal que la nostra veu i opinió siguin tingudes en compte.

CiU x Pollença no ha estat aliena a aquesta dinàmica, per tant som conscients de la nostra responsabilitat. Mocions i mocions, que a cops no afecten al nostre poble, que són de caire general, que són una presa de postura per part del consistori, amb la importància que això té, i que a la pràctica tenen una limitada repercussió, per molt de motius, per la falta d’interès de l’equip de govern, per afectar a institucions o estaments que fugen de l’orbita municipal, etcètera. Mocions i mocions que per l’equip de govern són empleades com excuses per no contestar a les preguntes dels  partits de l’oposició al·legant falta de temps,  preguntes que tal volta responen més a problemes quotidians dels pollencins i pollencines. En definitiva, hi ha un us i un abús de les mocions.

Davant aquest fet, Convergència per les illes a Pollença, ha decidit no firmar, en un principi les mocions presentades, sinó tenen un caire, clarament defensable per l’Ajuntament de Pollença, per deixar la decisió de votació de forma positiva o negativa , a l’assemblea del partit que és celebra el dilluns abans del ple. També demanarem als nostres companys d’oposició un esforç de consens i moderació en la presentació de mocions. El més senzill seria firmar quasi totes les mocions, per tenir més repercussió mediàtica, ja que molt de cops surten a la premsa els partits que han presentat la moció i no els que l’han votda a favor posteriorment,  però funcionar democràticament du un plus de treball i creiem sincerament que són tots els nostres afiliats els que han de marcar el nostre tarannà.  La política actual no és agraïda, però volem seguir fent feina i millorar, amb el que poguem, Pollença i la vida de tots els pollencins i pollencines.

21 responses to “Les mocions als plens de Pollença.

 1. No, si la batalla Pepe Vs Arruix no acaba mai!!!!!
  Que passa no estau contents fins que no deis la darrera paraula?

  La veritat es que un dels dos, que he de reconeixer que ha demostrat una gran capacitat de feina, tal volta l’hauria de canalitzar cap a coses més útils que continuar contestant a atacs, fets aposta per tenir-lo picadet. PErque una gran capacitat de feina pero iun enfocament dolent pot llevar el mérit.

  Tot i que ho entenc perque un personatge com n’Arruix que ha de quaestionar tots els moviments den Pepe, pot arribar a treure un poc de pas. Tot i que no crec que li dugui tant de esforços atacar, com a nen Pepe defensa-se. I lo collonut es que sol tenir raó.

  Per cert. aquest article k¡ja no el mire ningu més que voltros dos, be, i jo mateixa, pero haurieu de començar a fer algo més productiu. Com preparar el ple extraordinari (extraordinari, no perque sigui convocat per la oposició sino perque se quintuplicaran les mocions i precs per fer a l’ajuntament, be sense comentaris.) Segur que algú l’aprofitarà per lluir-se una mica. (hem d’alimentar un poc l’ego, sempre es bo.)

 2. Perdó eren 8 d’11. Les altres han estat d’àmbit municipal però competència d’altres institucions ( expedient sancionador a la fàbrica de can Morató, reobertura Centre de Turisme Ornitològic de la Gola, taxes dels refugis de fauna).

 3. Arrux , els números són difícilment manipulables de les 11 darreres mocions que hem presentat ; 7 són competència de l’Ajuntament.

 4. Si si. Joan Ramon. I jo no dic que no tenguis raó amb tot lo que dius. Però jo en el teu comentari momés veig excuses. Però cadescú deu saber lo que fa per ell.

  Lo que me dones a entendre es que en Pepe, en Martí que dur això dels serveis, el de ERC, aquets deuen ser uns molt poc professionals perque tots són mestres de escolola i un fins i tot director, i poden compaginar. O és que són uns mal professionals? Fins i tot en Balllaster aquest que dius que contesta per tu, que noes mestre d’escola? i contesta al bloc? quin poca vergonya, deu robar hores a escola. Sort que almanco queda algú amb integritat.

  Per cert quant me referia als regidors d¡aquest partit no ho feia exclusivament per tu, o es que ja noi voltros vos enrecordau de que en vareu treure un altre? ja l’heu donat per perdut? Tal voltas li podrieu cedir el carrec a nen Ballester ja que vos fa la feina.

  Per cert pas d’aquest temes.
  Me pareix molt més interessant debatre del vostre darrer article que es molt més preocuoant..
  Per cert supos que l’has escrit tu Joan Ramón? ALmanco he pogut veure que hi anares no com altres, en aquest cas he de dir que trob que vares fer el que tocava, però el teu nou colega……………..

 5. Bones a tothom i a totadona.
  Veig que ha estat ben animat avui dematí.
  Estimada Joana Cifre, primer agrair-te que almanco consideris que CiUxP som un dels partits que segons tu estam treballant des de l’oposició.
  Per altre banda em sap greu que pensis que no faig suficients comentaris en el nostre Blog, idea que no puc compartir amb tu. El que passa, és que algunes vegades quan hi ha un debat i es contestat amb la postura de CxI amb l’opinió del nostre president, en Rafel Ballester, no cal haver de tornar repetir els mateixos arguments; més o manco és el que tu has comentat abans, no cal perdre el temps en debats que ja han estat contestats.
  A més com adirector d’un Centre de primària no tenc temps durant tot el matí per contestar, cada matí som a l’escola a les 8:15 i normalment m’en vaig passades les 15:00h, i encara he de dinar. Qualsevol debat que es crea el mati, i ja està contestat,en la postura oficial de CxI,el capvepre quan faig la visita pels Bolgs, he optat per no repetir novament el que en Ballester ja ha contestat.
  Per acabar no discutiré que segons tu la meva postura pugui ser l’equivocada (és la meva), però el que no puc consentir és que es digui que tan en els Plens com ala radio jo no hagi donat prou informació i en tot moment la informació i postura sigui la oficial i acordada per la nostra assemblea. No puc consentir que puguis afirmar que les meves argumentacions siguin en tot moment les acordades amb els nostres afiliats.
  Ells i elles són els partíceps del nostre partit i jo som el seu portaveu i cap visible i mai he anat ni aniré en cntra del que s’ha acordat en ASSEMBLEA.

 6. Hombre Jaume.
  Por? pues sí, jo estic acollonada. l’oposició es un caos. Thothom estira per una banda, be els que estiren perque algun partit pareix que no existeis.

  Però lo que realment acollona es veure que l’equip de govern, vull dir els que manen, es a dir en Tomeu que fa lo que li passa per u collons, i ningú te nassos de aturar-li els peus. I no xerrem dels seus companys, vull dir acoplats de govern, que prou problemes tenen, entre imputacions i desaparescuts.

  I lo més collonut de tot es veure que els que fan més feina al meu parer sou els de CxI els de A. i els del PSM i no teniu collons de aturar res, ja que en Tomeu juga amb voltros amb tot lo que li passa per u nassos. I s’ha de reconeixer que es un poc trist que els partits que més feina fan es dediquin més a pegar-se osties entre ells, i no aconsegueixen arribar a acaords per aturar aquest desgovern. I més tenint en compte que no aconseguiu res pegant-vos bofetades, perque tanmateix no teniu els mateixos clients.

 7. Es molt curiós, vistos alguns comentaris, com partits que conformen l´oposició defensen l´equip de govern, potser sigui por….

 8. Tal vegada amic Arrux podeu demanar a Michel el cas que feien la legislatura passada a les mocions i als plecs i preguntes que feien desde l’oposició

 9. Juana tu mateixa te contestes. El senyor Garcia va a la seva i surt per on li dona la gana. N´Arrux no li diu res del que contesta per lo tant no el pot deixar en evidència. Seria bona que ara n´Arrux li digués de qué han servit les mocions presentades………… però seria un altra debat, no ho trobes?. Per debatir no se pot ser tan dispers.

 10. Cagondena Arruix, no me diras que en Pepe no te deixa ben retretat cada vegfada que te fa aquestes exposicions (Rollo conferencia) del la feina que han fet?

  Es vera que sen va sempre per les verdisses i nomes contesta al que li interesa (Tothom te defectes) i també això de que s’han moderat moooolt, cosa que no m’acaba d’agrada, ja que abans eren molt més critics que ara.

  Però s’ha de reconeixer que vos agradi o no ha demostrat una gran capacitat de feina. Cosa que crec que a alguns altres partits de Pollença vos fa molta de falta. Igual que no entenc que els vostres regidors no xerrin a aquest bloc per defensar cap tema. O es que ho fan amb anonims? tot i que per la meva percepció no crec que les respostes que donen els anònims siguin de cap regidor vostre, perque despres els sentim a la radio i al ple, i ho dissimulen molt be, o semble que ni se llegeixen el que heu escrit.

 11. Arrux pense que en Pepe és un showman de la política i que tot i que acusi als altres qui viu de trasgiversar i embullar els comentaris és ell. Per altre banda Pepe. Si com vaig llegir en un comentari teu al vostre bloc, Urxella és el bloc més actiu de “Balearweb” com putes malgastau doblers i embrutau el poble amb el vostre panfleto que no fa més que fer un recull d’articles ja públicats al vostre bloc? És més és cert que no donau a imprimir el panfleto a cap imprenta pollencina? al manco això cicula pel poble.

 12. Ja me sap greu Pepe que tenguis aquest concepte dels meus comentaris. Potser pateixes certes obsesions, per exemple UMP, es una partit també d´àmbit local i no tenen la pell tan fina. Evidenment no te remetre a lleguir de nou el meu comentari i si ho fessis (que no ho feràs i tampoc importa massa) seguiries amb el mateix perquè, company, sempre vas a la teva. En cap moment he parlat de que no se presentin mocions en relació el municipi sinó que n´hi ha moltes que no tenen relació en competències pròpies de l´ajuntament i aquestes ocupen un espai dins el ple municipal que, entre altres coses, no permet contestar preguntes relacionades amb les primeres. En cap moment no he dit ni que no es puguin tenir postures o presentar mocions de temes que no son competència directe de la Administració local, sinó que he parlat del que, per desgràcia, està passant en els Plens municipals. Si la teva distorsió dels comentaris afegida amb la teva obssesió malaltissa te fà veure altres conses, company Pepe, es el teu problema. Curiosament el meu comentari es molt més suau que l´article que el provoca i curiosament “te poses com una moneia” davant un comentari que penso que no te mes importancia que plasmar un fet ben objectiu: els plens son llargs, mai se contesten a preguntes (sempre quedan pendents i quan se contesten perden actualitat i interés de la ciutadania) i sobre tot, vist lo vist, son ineficasos davant el passotisme del govern municipal i el comportament del Batle. Imagino que per intentar tallar amb aquestes dinàmiques es el motiu que CxI se posicioni en la postura de la que parla l´article.

 13. I podem continuar, per sort als Urxellas de paper hi ha un llista de mocions:
  2011
  Ple de novembre
  – moció on demanàvem realitzar i executar un pla de millora dels aparcaments existents al municipi: senyalització, informació, obertura de passos de vianants a la circumval·lació del Port de Pollença.
  Ple de desembre:
  – Acceptada parcialment la nostra al·legació a la modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora sobre l’increment de valor de terrenys de naturalesa urbana
  – Acceptada la nostra proposta de bonificar alguns cursos de l’Escola d’Adults si l’assistència és d’un mínim del 80%.

  No esper les teves disculpes Arrux simplement gràcies per donar-me peu a demostrar la qualitat dels teus arguments.

 14. Arrux ja sé que ens tens una estima especia i que aquesta et produeix una distorsió de la realitat però aquesta distorsió només funciona quan es parla de temes generals que no es poden rebatre Per sort a aquest tema que dius és pot calibrar d’una forma totalment objectiva. Ja sé que ens continuaràs estimant com sempre però no deixaré que aquesta falsedat resti sense resposta ja que ens esforçam molt per presentar mocions relacionades amb el municipi.

  Podem començar pel ple de demà; només presentam una moció i t’agradi o no és d’àmbit estrictament municipal, mentre que hi ha dues mocions clarament extramunicipals ( la d”Esquerra i Lliga & CiU),

  A octubre presentavam dues: la moció de la retirada de la paga extra de Nadal i per habilitar zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia (la vam retirar al ple).

  A setembre dues mocions: obrir expedient sancionador propietaris de la fàbrica de Can Morató i recuperar la xarxa de fonts,

  A juliol; moció er a la creació al municipi d’un Registre d’Empreses Reconegudes i Certificades.

  A juny; moció per a la supressió de la taxa de matrícula anual pels refugis de fauna

  A maig; moció per a l’obertura progressiva dels espais esportius de les escoles i IES Port de Pollença i la seva adaptació per aprofitar-les com espais públics fora de l’horari lectiu.

  A Abril. moció relativa a la creació d’una Comissió d’Avaluació i Seguiment de la Crisi i moció relativa a la reobertura del Centre de Turisme

  I tota la legislatura ha estat similar, ara pots veure el que ham presentat la resta de grups i opinar per una vegada de forma objectiva

 15. Es cert el que diu l´article. Molts de debats i mocions que se presenten en el ple excedeixen les competencies municipals. Una de les raons es que hi ha partits que son sols d´àmbit local i no se volen privar de dir la seva sobre aquestes questions (no els hi basta el blog). El problema es que amb aquestes actituds lleven temps a les questions locals, basta veure que mai hi ha temps per contestar a les preguntes que se fan per part de l´Oposició. I a més, això ho utilitza el Batle per pasar-se pel forro tots els acords de Ple.

 16. Mir el blocs i lletgeix les noticies. El consell és el que ha d’actuar i dirigir el proces, si hi ha un jardí o paret que diguin el que s’ha de fer i ho fasin.

 17. Cagondell Rafel. Per dir això que diguis res. Que no llegeixes els altres blocs i mires les notícies. Tots ho conten.

  Aquest Batle fa lo que li passa per u collons.

 18. la veritat és que no he acabat d’entendre per que es va suspendre, si és pel tema del camí a can Pontico , tots sabem qui és el propietari, crec que el consell és l’organisme encarregat de l’accessibilitat del camí i pareixia que havia fet la seva tasca, si de cas caldrà adreçar-se a ells.

 19. Avui hi ha assemblea de Convergència per les Illes Pollença, i prendrem una postura determinada davant els punts del pròxim ple. Crec que pel pròxim any , entre tots, ens hem de coordinar per tal de fer més efectius els plens municipals.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s