El Pi comença a creixer

Ahir, després de les inauguracions de la XXIX edició de la Fira d’Artesania i de la majoria d’exposicions i actes que conformen aquesta fira d’enguany, a Ciutat a l’Hotel Gran Melià Victòria, es feia la presentació del PI (Proposta per les Illes Balears).

En un acte multitudinari al que hi assistiren prop de 400 persones, de les quals una vintena provenia de Pollença. varem poder escoltar els parlaments dels companys de les diferents Illes, en els quals es pot destacar la clara voluntat de sumar per presentar una proposta política que integri les 4 illes i que serveixi per fer política pels des d’elles i per elles.

A continuació unes quantes fotos de l’acte:

Recull en premsa:

Ultima Hora

   Ultima Hora: El PI de Font y Melià pone el Partido Popular en su punto de mira

    Diario de Mallorca: El PI (Proposta per les Illes) se presenta en sociedad

dBalears: El Pi carrega contra el PP en la seva presentació
Proposta per les Illes donà a conèixer el seu projecte polític anit a Palma davant més de 300 simpatitzants

 

 

Volem aprofitar també per desitjar-vos bona Fira i animar-vos a participar al diferents actes programats ja que tots son molts interessants. Però us volem destacar: La Fira d’Artesania, l’exposició Flashback XX de PRODIS i la presentació del llibre Història de l Confraria del Port- 100 anys de vida marinera.

Per saber més d’aquets i els altres actes consultau el programa clicant sobre l’imatge del programa.

MOLTS D’ANYS I BONA FIRA

 

 

 

23 responses to “El Pi comença a creixer

 1. Senyor García, estic d´acord en vostè que els punts de vista han quedat prou clars i no fà falta continuar amb el debat. Salutacions

 2. Joan Ramon em sap greu el malentès. És cert el que dius de la conversa informal a la sortida de la ràdio, però també és cert que la proposta concreta per escrit que vam fer el 10 de novembre, va ser contestada per tots els partits el mateix dia excepte per CiU. No es tractava de decidir si es fa o no el ple extraordinari sinó que us donavam la nostra idea i us demanavam opinions i suggeriments. La idea és fer una reunió la setmana que ve i decidir com, quan i què fem al ple extraordinari de desembre (ja hi ha suficient suport per convocar-ho).

 3. Si els companys de la Punta són tan amables d’esborrar l’anterior comentari, aquest és el mateix però corregint algunes errades.

  Bon dia Jaume. Primer et record que els primers que vam demanar el pacte de govern, i que l’han fet en més ocasions denunciant la descoordinació dels partits que governen,hem estat nosaltres, Alternativa per Pollença (només cal escoltar els plens). Des del principi ha hagut descoordinació entre els dos partits governants, però he comprovat, parlant amb personal de l’Ajuntament, que des del cas del no nomenament de càrrec de confiança la situació ha empitjorat. La creació del PI el que ha fet és afectar a la coordinació entre els propis regidors de la Lliga, que ha empitjorat.
  Alternativa per Pollença només està a l’oposició, sigui a la Junta de Govern, al ple o a qualsevol comissió. El regidor de serveis està a un equip de govern a la vegada que està a un projecte polític amb regidors de l’oposició i això li podeu donar les voltes que vulgueu però no es pot mantenir. Només és qüestió de temps que tot això exploti, tal vegada a tu això et sembla bé, però nosaltres volem que l’impacte sigui el menor possible per la gestió del municipi, ni més ni manco. Entre altres coses fa tres dies que hem proposat a la resta de partits de l’oposició convocar un ple extraordinari per tractar l’estat del municipi, tots els partits de l’oposició han contestat afirmativament, excepte CiU que no ha dit res.

  Pdt Per altra part crec que a aquest tema ja he dit suficient i de totes formes no ens posarem d’acord, no vull abusar de la generositat d’aquest blog, on escric més que els propis regidors de Convergència. Qualsevol cosa podem continuar el debat al nostre blog o als perfils dels partits de facebook. Gràcies.

 4. Bon dia Pepe
  Si no record malament el darrer dia de la radio que varem comentar el ple sense cap membre de l’oposició en varem estar parlat sobre el tema de convocar un ple extraordinari, si no record malament la data del mes de desembre la vaig proposar jo. També puc recordar que varem acordar que convenia dir-ho a tots els partits de l’oposició encara que aquell dia no ho fossin, després d’això voler afirmar que CxI no s’ha manifestat crec que no és del tot cert.
  A més és l’assamblea la que decideix en tot moment el nostre posicionament oficial i en aquests moments encara no n’hem poguda fer cap per tractar aquest tema.

 5. Senyor García, jo a vostè o Alternativa no els he acusat de res, ni tenc dret a fer-ho. No he dit, repassi els meus comentaris, si Alternativa ha denunciat o no la manca de programa de govern municipal. El que li he dit es que no comparteixo amb vostè que pel fet del naixement del PI, NECESSÀRIAMENT, hi hagi d´haver canvis en el govern municipal per les raons que vostè manifesta. Podrien produir-se però no pel fet que vostè ha comentat. Perquè per haver-hi manca de coordinació entre els membres de l´equip de govern, primer n´hi hauria d´haver hagut de coordinació, per haver-hi manca de programa de govern u objectiu comú n´hi hauria d´haver hagut en qualque moment i, tercer, per haver-hi manca d´objectiu polític comú els membres del govern municipal n´haurien d´haver compartit en qualque moment. Això, senyor García, passa desde principi de legislatura i vostès pareix que ARA veuen el problema que ja hi era, hi reiter, a principi de legislatura. Evidentment, ningú vol que la ciutadadania se vegui efectada per una situació atípica (també ho es la composició de la Junta de Govern) però es una situació que ve d´enrrera i no té res a veure amb el neixement del PI. Ignoro el motiu pel que CIUP no li ha contestat, segur que li pot demanar a qualsevol dels dos regidors … puc imaginar que no tendran inconvenient en parlar de l´ESTAT del municipi però no del procés de naixement del PI, que DE MOMENT no té cap tipus de consequència en la composició i funcionament del equip de govern municipal o como mínim nova.

 6. Bon dia Joan C. perdona la pregunta era aquesta; “No t’hagués estat molt més facil ahir matí parlar amb en Joan Ramon i na Malena a la vegada i així tots sabríem realment quines són les intencions de uns i altres?” La posició d’un i altra les tinc molt clara, Joan Ramon s’ha engrescat al PI i na Malena no , el que m’interessava era saber l’opinió sobre aquesta situació de més gent.

 7. Suposo, senyor Pepe García, que no tendrà cap inconvenient en que persisteixi amb la meva opinió, que vostè no comparteix. ¿Vol dir que fins a la data (o com a mínim l´anunci de la creació del PI), l´equip de govern municipal funcionava de forma coordinada?. ¿Li sembla a vostè que fins a la data el funcionament del govern municipal ha estat correcte?. ¿Comparteixen els partits del govern municipal algún projecte u objectiu comú (distint de l´ostentació del càrrec i prerrogatives associades)?. Jo crec que no. I com ja vaig escriure el neixament del PI no té perquè efectar el govern municipal, perquè objectivament no hi ha cap circumstància nova en la seva composició. Veig que a vostè li preocupa que hi hagi un regidor dins el govern que comparteixi projecte polític amb dos regidors de l´oposició i, en canvi, no li preocupa que hi hagi dos regidors dins el govern municipal que no tenguin projecte polític (o com a mínim no el coneixem). Es cert que aquestes situacions son atípiques, com per exemple, també es atìpic que el seu partit, Alternativa, formi part de la Junta de Govern. I això no ha suposat la paralització del govern malgrat me sembla que vostès, no ho puc afirmar en rotundidat, però no comparteixen un projecte comú amb el PP i la Lliga. Així en aquesta situació que no son normals però no veig que siguin injustificables, puc entendre encara que no compartir, que l´actual govern estigui únicament dedicat a la gestió sense objectiu i programa i, per fer això, no cal compartir un objectiu polític. De fet crec que es evident que en l´actualitat, com a principi de legislatura, cada regidor s´ha dedicat a la seva àrea i prou, el que ha estat comú a tots no ha funcionat….. segur que vostè coneix els exemples.

 8. Bon dia Pepe
  Com sempre contestant el que tu vols i deixant de banda la pregunta que et demanava, i despres te queixaves a en Rafel que no t’havia contestat el que demanaves!
  Bon exemple.

 9. Joan C. No ric les gràcies a ningú, i valor el vostre blog i les vostres respostes, sinó no participaria en el mateix.

 10. Vull demanar disculpes publicament si els comerciants que han anat al dinar de La Fira que ha organitzat l’ajuntament no han trobat cap regidor de CiUxP. Però heu d’entendre que si vos conviden avui al matí, resulta molt difícil poder fer cap modificació per assistir a un acte que no sabieu ni si es feia.
  Desitjam a tots que hagueu gaudit d’una bona fira, molt millorabe.

 11. Bones Pepe
  Perdona que ho digui però no te puc entendre. Estàs aquí demana que demana i et van contestant un darrera l’altre en total claretat quina es la postura de CxI a Pollença i consequentment la dels regidors de la coalicio CiU xP i tu segueixes donant voltes allà mateix.
  No t’hagués estat molt més facil ahir matí parlar amb en Joan Ramon i na Malena a la vegada i així tots sabríem realment quines són les intencions de uns i altres?
  La pistura de CxI es clara i està més que definida, mentre que els membres de la lliga que parlaven de participació ciutadana, els que havien fet un blog personal, obert una web en temps d’eleccions veim que ni se pronuncien ni diuen res i tu els hi rius les seves gracis i ho trobes de lo més normal.
  Perdona que t’ho digui però Pepe, no t’entenc.

 12. Bones Miquel gràcies per la teva resposta. Comentes que el nou partit no és resultat de la fusió de Convergència i Lliga, però pens que això no és exacte; només cal veure el procés de creació del partit o veure els propis comunicats i articles a la premsa o aquest blog mateix “el nou partit fruit de l’acord entre Convergència per les Illes, Lliga Regionalista…”. De fet al vostra cas el suport al nou partit s’ha decidit en l’assemblea. Pel que sabem el tema també s’ha debatut a l’assemblea de la Lliga i a la mateixa no ha hagut un suport majoritari al nou partit però és clar que membres destacats del partit com el regidor Martí Roca i la número 4 de la llista electoral si que han donat suport individualment al nou partit. Sembla que ni Malena ni en Tomeu Fuster s’han sumat al nou partit. Com he dit em sembla impossible poder mantenir durant tres anys aquesta situació a la qual un regidor de l’equip de govern comparteix projecte polític amb dos de l’oposició. Aquesta situació afecta a la gestió municipal i em preocupa, per tant no comparteix l’opinió d’en Jaume, un govern que no funciona en equip està condemnat a fer una mala gestió del municipi.

 13. “no crec amb la professionalització de la política”. Juas, juas, juas… Amb en Melià i en Font ! ai que me pix. Vinta anys de fer negocis a l’esquena de la política. Lo del bar o el gabinet d’advocats es per passar el rato. La caixa l’han feta amb el politiqueo !

 14. Hi ha una diferència clara: CXI-Pollença va decidir en Assamblea el recolzament i intenció d´integrar-se el PI i la LLiga varen decidir, també en Assamblea, que de moment no se manifestaven com agrupació sinó a títol individual. Aquest fet explica com, per exemple, el senyor Roca recolza el PI i també vota amb els seus companys de la LLiga dins els Plens municipals. Crec que CiUP ha de respectar el que faci l´agrupació municipal de la Lliga i els seus militants. I no veig per què això no pot ser respectat pels altres partits polítics municipals, sigui o no una situació atípica. Amb el temps, segur que tots esteran el seu lloc.

 15. Estic bàsicament d´acord amb en Miquel C.. L´actual govern municipal se base en el resultat electoral de les darreres eleccions municipals i a n´aquestes hi va haver dos guanyadors clars que foren el PP i la LLiga. Formaren un govern sense projecte i objectiu o almanco no el sabem (no han fet públic cap acord de govern) i, pel que hem vist a n´aquesta altura de legislatura, potser sols comparteixin la ostentació del govern i les prerrogatives del càrrec. Així idò, no crec que se necessiti cap participació en un “projecte comú” com diu el senyor Pepe Garcia per formar part del govern muicipal. El senyor Martí Roca porta l´àrea de servei (no té cap dedicació exclussiva) i la senyora Estrany porta l´àrea de Hisenda i Cultura (i té dedicació exclusiva). El senyor Inachitti….no se sap massa be que fà. El que queda clar es que no veiem cap inconvenient per formar part o no en un govern on no hi ha cap projecte comú ni objectiu compartit i més si tenim en compte que els partits de l´oposició (per un motiu o altra) no poden oferir cap tipus d´alternativa el govern municipal actual. Davant això no veig quin problema i pot haver que la situació actual se mantengui o que aquesta situació sigui insostenible (com diu el senyor García), es la mateixa que hi ha hagut desde el primer día de legislatura.

  Pel que fa referencia a l´integració de la senyora Estrany (i el seu company abduit) dins el PI. Això es una decisió d´ella i no crec que la política municipal hagi de voltar entorn a n´això. El PI es prou important per no dependre de cap persona. Si la senyoreta Estranya hi vol entrar o no, ho si vol integrar-se dins Alternativa o el PP o el PSM o fins i tot a UMP es la seva decissió, i com a tal, no crec que s´hagi de fer una questió que vagi més enllà dels seus interessos personals…., això darrer senyor García a estat sempre així, li agradi o no.

 16. Pepe pareix que ets tu que no vols entendre hi ha una persona que no es defineix i aquesta es na Malena, per això fa mal fer plans de futur, per altra banda, jo no hi veig tants de problemes com tu en aquesta situació, sobre tot per part nostra, a Pollença hi han un pacte de govern, que no s’ha publicat, però que supòs que el tenen entre els regidors de la Lliga i el PP, i si ells no el volen rompra pot continuar perfectament com fins ara. Te record que es crea un nou partit, no se en fusionen dos, fin a final de legislatura els regidors de la Lliga continuarant essent de la Lliga i els nostres de la coalició Convergència i Unió per Pollença en la que també hi participa UNPI, es a partir de pròximes eleccions que hem decidit dissoldre els nostres partits per anar conjuntament amb un nou projecte PI. L’assamblea de CXI a Pollença va decidir que creian amb aquest nou projecte i que hi volíem participar. Per lo que sabem hi ha persones de la Lliga que hi creuen i hi volen participar i altres no es defineixen, supòs jo que esperant com sempre el “que hay de lo mio”. Això es un tema intern seu igual que el tema del govern, crec que no ens correspon an nosaltres dir lis lo que han de fer. A mes el PI està en fase embrionaria encara no te afiliats ni ha fet el congrés constituent, per això no fa falta frisar. Per lo que jo se fins que no hi hagui novetats CiU te clar que el seu lloc a n’aquest moment es a l’oposicio i estam oberts com s’empre a parlar i colaborar tant amb els altres partits de la oposició com amb els del govern, sempre de una manera responsable i respectant el nostre programa electoral.

 17. M’hagués agradat parlar més avui amb tu Rafel, però ha arribat la meva família i ja no ha estat possible.El que m’has dit i dius avui en el bloc el tinc clar, però no contesta a la meva pregunta.

 18. Miquel no crec que si Convergència en Pollença demana una reunió a Malena aquesta digui que no. D’aquest tema tots els regidors de l’oposició amb els que he parlat avui opinen que és insostenible.

 19. Per cert, voldria agrair, des de Convergència per les illes Pollença, a tota la gent que participa i fa possible la fira de Pollença. També hem de dir que el responsables municipals és podrien implicar més i intentar dinamitzar i ajudar més al patit i mitjà comerç del nostre poble.
  Enhorabona a la confraria de pescadors del Port de Pollença pels seus cent anys, són un exemple per tots. Ahir l’acte de presentació del llibre commemoratiu va ser tot un èxit, i personalment vull donar l’enhorabona al seu patró major Joan Suau Xumet, per l’organització de l’acte d’ahir i els que han anat fent durant l’any del centenari. A tots els pescadors del Moll ànims i segur que ens sortiu be d’aquesta crisis amb el vostre esperit i unitat.

 20. Des de CxI Pollença ja ens hem pronunciat, creim que el millor és sumar esforços, sumar en positiu, sense personalismes i creient amb uns ideals comuns, que creim sincerament que poden beneficiar a les illes i a Pollença. Està clar que el pensament dins un grup polític no és monolític ni unidireccional, sempre hi ha diversitat i matisos que s’han de respectar i emprar per millorar. Això ja és present dins CxI i serà present dins el nou partit.
  Aquesta crisis hauria de servir per canviar les dinàmiques polítiques, ser més vocacional, més de servei puntual, no crec amb la professionalització de la política, molts dels que estem aquí , ho feim sacrificant el nostre temps, i intentant que uns ideals, que creim justos, millorin la realitat.

 21. A mi m’agradaria saber Pepe que t’ha contat na Malena al respecta quant pesetjaveu junts per la fira, ja que a nosaltres no ens diu res. Per això es difícil saber com es pot desenvolupar el futur.

 22. Pensau què és possible mantenir durant pràcticament tres anys aquesta situació d’un regidor de la Lliga a l’equip de govern que participa a un projecte comú amb dos regidors de l’oposició com si no passes res? És només una pregunta, esper un debat civilitzat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s