Ple ordinari de octubre 2012 (Postura del grup CiU x Pollença)

ORDRE DEL DIA:

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 31 de maig de 2012
UNANIMITAT

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 27 de juny de 2012
UNANIMITAT

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 25 de juliol de 2012
UNANIMITAT

4.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal d’obres menors

La nostra agrupació hi vota a favor ja que ajudarà en tot moment agilitzar el començaments de les obres que queden marcades dins aquesta ordenança, on queden anomenades com a obres menors simples. A més dir que s’ha de millorar la seva redacció per evitar problemes a l’ajuntament.

El que marca aquesta ordenança és que totes aquelles obres que estiguin incloses com a obres menors simples podran dur-se endavant tant prest com s’hagin sol·licitat la llicència d’obres.
APROVADA:
Vots a Favor: 15, (5PP,3 lliga, 2 PSOE, 2 CiUxP, 1 UMP,1PSM,1ERAM)
Abstencions: 2 A

5.- Aprovació inicial, si procedeix, de la declaració de no disponibilitat dels crèdits destinats a la paga extraordinària de Nadal de la Fundació Escola de Música de Pollença; de l’Institut Municipal Ràdio Pollença i del Patronat Residència Social Sant Domingo

Tots els partits argumenten el mateix argumentat que a l’anterior Ple. Nosaltres tot estar-hi en desacord, també hem tornat optar per l’abstenció, de la mateixa manera que férem, ja que és una llei d’ordre superior(RD LL) i la seva no aprovació no serviria de res i s’hauria de complir el no pagament de la paga de Nadal.

APROVADA:
Vots a Favor: 9 (5 PP, 3 Lliga, 1 UMP)
En contra: 6 (2 A, 2 PSOE, 1 PSM, 1 ERAM)
Abstencions: 2 CiUxP.

6.- Declaració institucional de suport a les cooperatives 2012

És l’any internacional de les Cooperatives declarat per l’Assemblea General de les Nacions Unides

APROVAT PER UNANIMITAT

7.- Moció de sol·licitud al Consell de Mallorca per a l’adopció de l’acord/resolució que pertoqui respectes les obres de l’Ajuntament de Pollença incloses en el Pla d’Obres i Serveis 2011 i Pla Plurianual 2011-2012-2013 i 2014

Se trata de poder gaudir del Pla Plurianual per poder fer front a les obres del POS de la rotonda i demanar aquests doblers per començar les obres previstes.

APROVADA:
Vots a Favor: 16 (5 PP, 3Lliga, 2PSOE, 2 A, 2 CiUxP, 1PSM, 1 ERAM)
Vots en Contra: 1 UMP

8.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE i ERAM de solidaritat i per minimitzar l’impacte de la retirada de la paga extra de Nadal.

En aquests moments el polítics de Pollença, sobretot els de l’oposició pens que hem donat exemple davant la societat quan ens hem posat en les mateixes condicions dels funcionaris llevant la paga extraordinària de Nadal i els que no la cobren se’ls llevarà una catorzena part del sou anual. Tot i que els portaenveus dels partits de l’equip de govern varen voler justificar no votar-hi a favor encetant un debat que no era el que es duia a terme anit i que feia referència a l’index de sou que es varen assignar a principi de legislatura.

Senyors son temps difícils per a tots i si bé és cert que els polítics municipals no son responsables de la situació actual, tampoc ho son aquells que estan patint les retallades dels distints governs. A més la moció cobra un valor especial si tenim en compte que es demana destinar la partida destinada a aquets pagaments a l’area de serveis social, tot i que com va dir en el ple passat el regidor Llobeta no s’hagi detectat un agument considerable de demanda.

És curiós que la tinent de batle digues que a Pollença s’ha lograt l’equilibri pressupostari sense que els ciutadans ho notin, precisament el mateix mes que han arribat les contribucions a les cases pollencines, que han pujat despres d’haver incumplit una promesa electoral dels dos grups governants.

Dels arguments del batle no en farem comentaris ja que es basen en fer-nos responsables a CiUxP de fantasmes del passat. A banda d’ha fer un discurs demagògic 100% desconsiderat cap als ciutadans i que en ocasions fregava l’insult.

APROVADA:
Vots a Favor: 9 (2PSOE, 2 A, 2 CiUxP, 1 UMP, 1PSM, 1 ERAM)
Vots en Contra:5 PP,
Abstencions: 3 Lliga.

9.- Moció presentada pel grup municipal A per habilitar zones de platja i bany per usuaris amb animals de companyia

RETIRADA DE L’ORDRE DEL DIA.

Així hi tot volem expressar que ens sembla una bona iniciativa per incentivar el turisme i donar-li un valor afegit a la nostre oferta túristica. Ara bé creiem que l’equip de govern hauria de posar-hi gran esment en la cura d’aquest espai per evitar episodis com els d’aquest estiu a la zona de la Gola.

10.- Moció presentada pels grups municipals A; PSOE; UMP i ERAM relativa a allargar la ruta de la Pedra en Sec fins a la Cala Sant Vicenç

Després de que CiUxP diverses vegades haver demanat l’obertura del refugi del Pont Romà, ara arriba aquesta moció demanant l’obertura del refugi i que arribi fins a la Cala, pensant a poder arribar fins al Cap de Formentor.
S’afegirà la possibilitat d’arribar al Puig, com a part del GR-221.
També s’ha parlat de que PRODIS està interessat en la gestió del refugi, fet que evidentment ja que no podra ser públic seria la millor opció.

APROVADA per UNANIMITAT.

11.- Moció presentada pel grup ERAM a favor del dret a decidir com a poble cap a l’estat propi i de suport a l’Assemblea Nacional Catalana de Mallorca.

Des de CiUxP donam recolzament en aquesta moció que bàsicament recolza el dret a decidir i a l’inici de procés per constituir-se cada comunitat com estat propi. I agreïm la predisposició de ERAM a l’hora de cercar el concens en les seves mocions.

APROVADA:
Vots a Favor: 8 ( 2PSOE, 2 A, 2 CiUxP, 1PSM, 1 ERAM)
Vots en Contra: 6 (5 PP, 1 UMP)
Abstencions: 3 Lliga

12.- Moció institucional per la defensa de principis en la propera conferència de negociació del Tractat sobre el Comerç d’Armes (presentada per amnistia internacional)

APROVADA PER UNANIMITAT.

13.- Dació de compte de la liquidació del Pressupost General de l’Ajuntament de Pollença de l’exercici 2011

14.- Propostes/Mocions d’urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

Nomenament lletrat i procurador

Recurs per una multa

Recurs

Subvenció patrimonial: rehabilitación zona calvario 245.000
rehabilitación del claustre (dels arcs) 41000

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes

Un ple més en el que no hi ha hagut temps per contestar les preguntes.

8 responses to “Ple ordinari de octubre 2012 (Postura del grup CiU x Pollença)

 1. Alguns afiliats del Moll després de veure les imatges dels carrers de Pollença anegats, ens informen que allà s’ha notat millora després de l’inversio feta en el condicionament dels embornals del Moll. Cauran com la pluja les argumentacions i plantejaments d’alguns partits?

 2. Un comentari que ens ha deixat el president al nostre mur de facebook, en relació a la noticia que hem públicat anteriorment:
  “Davant l’anunci de nou decret sobre la llengua a l’escola estic astorat. Pensava que el model del PP era la lliure elecció, i resulta que la regla és un model preestablert en que es tracta de reduir la presència de la llengua oficial de les Balears que no és el castellà i on la lliure elecció és l’excepció. I això passant olímpicament de l’autonomia de centre, projecte lingüístics… No entenc res. Bé, si que ho entenc, es tracta de crear conflicte. Tan difícil és defensar un model en que els alumnes acabin l’ensenyament dominant tres llengües (les dues oficials i l’anglès) i tan difícil és deixar als centres elegir en funció de les circumstàncies socials de la zona el pes de cada llengua per assolir l’objectiu. El Decret de mínims que volen derogar el va fer el PP, clar que no era el PP d’ara, absolutament obsesionat amb atacar la llengua pròpia. Josep Melià”

 3. Bon dia Maria i gràcies per ser una lectora del nostre bloc Urxella, al mateix et contestaré quan pugui (procur desconnectar una mica a vegades) qualsevol dubte o qüestió que em vulguis plantejar. Respecte a estar embullats, respect la teva opinió però no la comparteix, Tothom pot valorar la feina d’Alternativa per Pollença dia a dia al nostre blog Urxella, perfil de facebook, pàgina web, mocions, precs i preguntes, al·legacions… Aquesta feina es fonamenta al nostre programa electoral i projecte per Pollença no en fòbies ni filies ni persones ni a partits.

 4. Per Urxella, n’hi ha que troben que aquest govern actual és el que necessita Pollença, d’altres que han vist definitivament com és na Munareta… De tot això en Pepe ni ase ni bestia. Haver fet la paupa moixa a na Malenita ara els te ben embullats!

 5. Bon dia
  Biel T., agrairia que quan et dirigeixis a UMP no diguis els molleros, peruè no és de rebut que fiquis els molleros honrats al mateix sac que aquest partit. Un partit que es sap que és un partit que representa un sector molt determinat de persones, que més que ser del Moll sols hi viuen i que tenen una clara tendència cap a la dreta més extrema.
  Els Molleros com jo que fa generacions que som del Moll ens sentim igualment pollencins i no podem compartir de cap manera aquets arguments de xerrada de cafè i potenciar que es tirin pedres sobre les taulades dels altres núclis de Pollença, ja que seria tirar-les sobre la nostra pròpia.
  Al Moll la gent cada vegada som menys d’UMP i la majoria s’acosten al PP o com jo a Alternativa del qual estic segur que votare a les properes eleccions.

 6. Ara tornen a donar el ple a la Radio, he sentit l’argumentació del vot en contra d’UMP al punt del POS i és penos… Nadal:”El comité ha canviat radicalment el seu vot i votarem en contra. No per l’inversió a Pollença sino per la no inversió al Moll” Patètic el “fonamentalista mollero” que s’impulsa d’aquest partit. Rídicul!

  Pd: com bé recorden els d’Alternativa i revisant els plenaris aquí públicats el molleros votaren a favor d’aquest punt quan es va aprovar el POS.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s