Nou projecte a nivell balear

Des de CxI Pollença, des de el primer moment, ens hem mostrat engrescats per aquest nou projecte un projecte que creiem que s’ha de fomentar damunt les illes Balears i no pas en personalismes. Amb la noticia que ens ocupa aquesta setmana la nostra il·lusió i fe en aquest nou projecte agafa encare si hi cap més rellevància, ja que consideram que estam davant un fet i una oportunitat històrica per el nostre territori i és que per primer cop a l’història de les nostres illes hi haurà un partit que les aglutini a totes. Endavant!

Convergència per les Illes, Lliga Regionalista, Unió Menorquina i Es Nou Partit d’Eivissa han mantingut avui una reunió de treball on s’han marcat els eixos principals al voltant dels quals es construeix el nou projecte de centre moderat que, en clau balear, pretén tenir aquesta comunitat autònoma com únic referent a l’hora d’exercir la política. En roda de premsa Jaume Font (Lliga), Josep Melià (CxI), Irene Coll (UMe) i Xicu Torres (ENPE) han descrit quins són els tres eixos principals per a vertebrar la nova formació:

1. Autonomia de Decisió a Nivell Insular. Això significa que els òrgans de cada illa tindran capacitat de decisió sobre totes les qüestions d’àmbit insular.

2. Polítiques de Consens. Amb l’ànim de crear un vertader sentit autonomista de caire balear, cap òrgan insular podrà imposar criteris sobre els de les altres illes, la qual cosa obliga arribar a acords sobre els temes fonamentals que afectin a la comunitat autònoma en la seva totalitat.

3. Equilibri Representatiu. A més d’arribar a acords de forma consensuada també es fixa establir un equilibri a tots els òrgans de la nova formació de tal manera que aquesta la conformin representants de les quatre illes.

Per a dur a terme aquest nou projecte que pretén crear un espai d’equilibri interterritorial no assolit fins ara, es crearà una gestora formada per vuit membres, dels quals quatre seran de Mallorca, dos d’Eivissa i dos de Menorca. És important destacar que és la primera vegada que es crea una formació de caràcter balear amb la voluntat d’estar representada a les quatre illes de la nostra comunitat i que aquest principi d’acord encaixa amb la voluntat manifestada de forma reiterada d’anar sumant forces per a la defensa dels interessos de les Illes Balears.

També es marca com a objectiu final el poder obtenir representació a Madrid per poder defensar els drets dels ciutadans d’aquesta comunitat a les Corts Generals.

NOTA: També volem aprofitar per donar suport a Miquel Amengual i difondre la campanya que s’ha impulsat per a recollir fons per a sufragar la multa de 3.000€ que li fou posada durant la visita a Pollença del President Bauzá. Multa que CxI Pollença trobam totalment desmesurada a la vegada que injusta. Com ja manifestarem el dia que es va fer pública la multa al nostre article Sí al diàleg no a les multes.”

A la següent direcció hi trobareu tota l’informació per poder donar suport a la campanya:

http://solidaritatmiquel.balearweb.net

11 responses to “Nou projecte a nivell balear

 1. Estau dormits? ni públicau ni pegau?
  Com així no pegau a na Malena amb el tema del museu que es comenta al bloc del PSM. Ja sou del mateix partit?

 2. Maria C., crec que es un poc prest per arribar en aquesta conclusió a lo que tu arribes. Encara no s´ha fet cap formulació del “autonomisma” que califiques de ranci. En la meva opinió, estaria d´acord amb tu, si l´autonomisma se fixes com un objectiu i no com un àmbit d´activitat política. El que s´ha dit, de moment, es que és un àmbit d´actuació i dins el partit ideològicament i han de cabre tan nacionalistes com regionalistes, sempre dins el marc de la Constitució espanyola i l´Estatut d´Autonomia. Amb això el que queda descartat, de moment, es l l´independentisme. I dic que queda descartat perquè el que se cerca es una força política on hi pugui convergir una majoria social que se pugui convertir també amb una majoria política per encapçalar el devenir del país. El futur sense cap dubte serà dels qui tenguin l´ambició de treballar cap a la plenitut nacional.

 3. El que fallarà d’aquest projecte, és el complexa d’inferioritat que denota la nomenclatura “autonomista”, a més de sonar ranci, vegent com han anat les coses a Euskadi i el que es cou al Principat, trob que queda curt?
  Tanta por fa dir que un és nacionalista? perdonau-me però aquesta actitut està a l’altura d’en Bosch, que per no dir català diu lo de la llengua cooficial distinta al castellà…

 4. Com deia ahir vespre un peculiar personatge que habita per Pollença referint-se a les eleccions a Galicia i Euskadi, la comparativa que podem fer a les Illes Balears sembla més els primers que els segons. El cert es que l´actual configuració de la política balear ens dur a una situació molt semblant a Galícia. Davant un partit popular hegemòmic, encara que en problemes interns (que casi mai transcendeixen) però sense rivals dins els seus graners de vots, ens trobam amb un PSOE (o PSIB, si algú això encara s´ho creu) sense projecte ni missatge i una “esquerra” atomitzada i molts sectari, cada vegada més ortodoxa i més allunyada de la majoria de la societat balear. I el que es pitjor, cap d´aquestes dues darreres opcions polítiques generan, per moltes raons, la confiança de l´electorat per governar. Estadísticament ni tan sols generan confiança de govern en els seus simpatitzants, es a dir, persones que els votarien però que no els hi agradaria que governassin….. molt curiós. En aquest panorama, el nou projecte polític que encapçalen Font i Melià es, simplement, d´estricta necessitat. No hi ha dubte que tot i estar en una mala situació interna, tan el PSOE com el PP, mouran el que sigui per posar-hi moltes trabes, no obstant el país no se pot permetre perdre aquesta oportunitat. Ja dins el PP hi ha consignes de misssatges de defalliments i del “tammateix” però això no ha d´impedir a Melià/Font a fer la tasca d´implantació del partit i la cerca dels quadres i lideratges que ens han de posar en el camí de la recuperació de la dignitat del nostra poble……… per acostar-nos una mica més el que hauria de ser un poble lliure i en plenitud.

 5. Les noticies que surten pels mitjans de comunicació, problemes interns del PP i falta de lideratge i projecte pel futur del PSOE, donen més importància al projecte encetat per en Fon-Melià, ara més que mai es necessari

 6. L'”españolizacion” d’en Wert arriba a les Illes de ma d’en Bosch, i la seva “llengua cooficial distinta al castellà” així borrant qualsevol signe d’identitat de les nostres Illes, una pràctica aquesta tradicionalment fascista. Senyor Bosch a Balears en Català. Instam al Govern a rectificar el que estam segurs no ha estat un error i que s’anomeni a les coses pel seu nom i de manera oficial. CATALÀ.

 7. MIQUEL AMENGUAL es un autèntic patriota. Anims i recolzament a un company davant l´atac desaforat dels hooligans espanyolistes del PP.

 8. Molta gent s’omplia la boca abans i ara no fan res, transperència ,feine, etc. Que fàcil és recetar

 9. Un altre exemple del desgovern que viu Pollença, amb una falta total de coordinació de l’equip de govern es l’estat lamentable de la Gola , com denuncia el Diario de Mallorca.
  L’únic que pareix que funciona en la coordinació de l’equip de govern és la pinça que fan en Pepe i na Malena al batlle.

 10. Anam fent camí, crec que podem avançar molt tots junts i que el recorregut cap a mes cuotes d’autogovern serà llarg i difícil vist la resistència i oposició dels partits centralistes. El viatge cap a Itaca te moltes aturades ,la unitat de les forces de centre que volen més autogovern és e primer esglaó, ara toca fer feine tots junts, sense entrar en personalismes estèrils, o discusions per matisos i nomenclatures, sols així podren tenir èxit per que les embestides seran groses sobretot quan vegin que tenim opcions d’èxit.
  Ànims i endevant.

 11. Això es una gran notícia i una bona passa per recuperar la dignitat del país, ànims i per endavant!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s