L’escola balear no mereix els improperis del ministre Wert

Vinyeta de l’any 1937 apareguda a la revista “Esquella de la Torratxa”. 75 anys després la dreta espanyola segueix perseguint els mateixos ideals.

Davant les declaracions del Ministre d’Educació en que defensa l’espanyolització dels alumnes, és a dir, l’adoctrinament dels alumnes, Convergència per les Illes/Lliga Regionalista volen manifestar:

 1. Que els mestres i centres educatius de les Illes Balears realitzen una funció essencial per a la cohesió, cultura i competitivitat d’aquesta terra. Una funció que s’hauria de defensar i posar en valor enlloc de generar polèmica i problemes contínuament com es fa des del mateix Ministeri i des d’altres instàncies governamentals. El nostre reconeixement a mestres i professors per l’esforç diari que fan.
 1. Que l’objectiu de l’ensenyament és formar ciutadans lliures, dotar-los de la crítica i el raciocini per poder prendre les seves decisions,  i no adoctrinar-los, com sembla pretendre el Ministre. A més a més, el Ministre hauria de ser molt més respectuós amb les competències de les comunitats autònomes i  cercar molt més el consens enlloc de l’enfrontament.
 1. Que per Convergència/Lliga l’objectiu lingüístic ha de continuar essent que els alumnes en acabar el seu ensenyament dominin les dues llengües oficials d’aquest país així com l’anglès. I que el gran objectiu en aquesta matèria és combatre el fracàs escolar i no crear conflictes. Ja n’hi ha prou d’equivocar les prioritats i embullar fil.
 1. Que el Govern Balear ha d’impedir amb tots els recursos i mitjans al seu abast aquesta intromissió recentralitzadora que desprenen les paraules i decisions del ministre d’educació.

  Que el centralisme intransigent de segons quins responsables polítics no fa més que polaritzar les posicions i generar desafecció; no entenem com costa tant entendre la pluralitat i la diversitat de l’estat.

9 responses to “L’escola balear no mereix els improperis del ministre Wert

 1. Que hi ha res de nou ?…… els diaris venen plens de notícies, entre altres, que pareix que vos ajuntau amb el partit Nou d´Eivissa i Ume de Menorca i no deis res. Que ja vos han engolit els de la Lliga?

 2. Guillem, la única informació oficial que tenim, si se pot dir així, és la resposta a la pregunta número 9 del passat ple:

  “9. Quan sabrem el desglossament econòmic del festival 2012, i sobretot quines han estat les subvencions aportades per part de les diferents entitats?

  Estam pendents de que n’Elvira finalitzi les tasques i després es farà una reunió amb els portaveus per fer un balanç i una opinió de com ha anat el festival”

 3. Ja fa prop de 3 mesos que vos vaig demanar, si a través dels vostres regidors tenieu un presupost o una previsió de despeses del Festival de Pollença (un temps de música). Me agradaria saber el cost d´aquesta actuació administrativa. Ara que ja ha finalitzat se suposa que els regidors de CXI poden coneixer la liquidació del Festival. ¿Qué sabeu res?….. , per carrer parlen que les hores extres que presenten alguns treballadors de l´ajuntament son escandaloses.

 4. WERT el “fatxa”, sens dubte aquest element que obstenta el Ministeri d´Educació i cultura del govern espanyol es tot un exemple del que no ha de ser un ministre. Reconeix que instrumentalitzarà l´educació per tal de “españolizar” els alumnes catalans, es a dir, el mateix que es feia a les escoles franquistes i que va dur com a resultat que, per exemple, les generacions nascudes entre els anys 40 i 60 malgrat utilitzin el català com a llengua de relació no el sàpiguen llegir ni escriure. El que s´hauria de plantejar aquest senyor Wert, que com n´Aznar també parla el català a l´intimitat (i pareix ser que aquest sí ho fa o pot fer-ho), es ¿qué coneixen la resta de territoris que conformen l´Estat espanyol del que es Catalunya?. El problema que tenim es que el deconeixement de la diversistat de l´Estat provoca l´ignorància. Aquest senyor ministre ara vol solucionar la manca de sentiment “español” manipulant i instrumentalitzant ideològicament l´educació. Si un alumne no coneix le seva pròpia cultura i la dels altres pobles que conformen l´Estat, ¿com vol aquest senyor que se respecti?. No tot el que ha dit (sí de moment el que ha fet) es negatiu. El positiu del que ha dit el senyor Wert es que de les seves paraules se despren, sense cap dubte, el sentiment i determinació del PP en uniformar (empobrir) el país.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s