Pressuposts i política econòmica

Recentment vàrem poder veure pels informatius la roda de premsa que va fer el Ministre d’Administracions Públiques i Hisenda, senyor Cristobal Montoro, on ens presentava els Pressuposts del Govern de l’Estat Espanyol pel proper any 2013. També hem pogut veure i llegir com els pressupostos han estat criticats per la seva austeritat i perquè, dins l’actual conjuntura, suposen un retall i minva encara més important de les prestacions i drets públics. I aquests retalls no venen acompanyats de cap mesura per estimular l’economia que pugui fer que la lluita pel dèficit públic sigui socialment sostenible. El que crida l’atenció es el fet que qui presentés els Pressupostos fos el Ministre d’Hisenda i no el d’Economia, senyor Luís de Guindos. Podríem, fins i tot, ser mes optimistes i que els hagués presentat el Ministre de Industria i Foment, etc.. però no, els presenta el Ministre responsable de recaptar impostos i de retallar els recursos de les Administracions i no aquells que han d’estimular l’activitat econòmica. Molt simptomàtic de quina es la política econòmica del Partido Popular.

La setmana passada, la Cambra de Comerç, Industria i Navegació de Mallorca, dins l’acta institucional del seu aniversari, va lliurar distincions a un parell (dos) empresaris emprenedors. El seu president, Joan Gual de Torrella, en el seu discurs va voler ser optimista de cara en el futur però va voler deixar constància de dues reivindicacions que va definir com a claus: la necessitats de les empreses de accedir el crèdit i, la segona, la urgent necessitat de equilibrar la balança fiscal de les Illes Balears. Ho va deixar molt clar amb aquesta frase: “…..tradicionalment els governs de Madrid han cregut que les Balears ho podem aguantar tot, això no es cert.”. Fins i tot se va oferir al President Bauzá, allà present, a fer-li costat per reivindicar davant Madrid aquesta necessitat. El President de les Illes Balears a la seva intervenció per clausurar l’acta, res va respondre a tal oferiment fet pel president amfitrió, lluny d’això, va recorre els tòpics de que el seu govern seguiria amb les mesures de austeritat de les Administracions i que ells feien costat els empresaris i emprenedors. Això si, formalment ben dit i amb absència absoluta de compromís amb cap de les reivindicacions que li feien els mateixos empresaris i emprenedors a qui manifestava fer costat.

La mateixa setmana passada, a la presentació del últim (darrer, perquè queda extingit aquest observatori) informe del Centre de Recerca Econòmica (CRE), el Doctor Antoni Riera donava una visió molt pessimista de la situació econòmica de les Illes Balears i, entre altres coses, manifestava que si aquesta temporada turística havia estat bona no era conseqüència de cap reforma estructural, de fet, deia que tot i la necessitat de les mateixes seguíem sense prendre cap tipus de mesura estructural que pugui millorar el nostre teixit productiu i així crear llocs de feina (i també millorar la tributació i obtenir recursos públics).

Senyors del Partido Popular, on son aquelles manifestacions de no fa un any on deien que s’havia d’escoltar a la societat? ….., es evident que davant el ventall de incompliments del seu propi programa (no pujar els impostos, estimular la economia productiva, no retallar l’educació i la sanitat, seguretat jurídica en les modificacions legislatives, etc…) no ens posarem ara a filar prim, però sí ens preocupa que no escoltin ni a la societat, ni els agents econòmics ni socials i el que es pitjor, no sabem quin país ens quedarà després de totes les seves accions i omissions…..tal vegada, si ho sabéssim aquest viatge no ens interessaria.

 

17 responses to “Pressuposts i política econòmica

 1. Ho veis Biel T i Arrux com no es tan dificil contestar sense faltar i amb una mica de sentit? Una pena no poder escoltar la versió de la Lliga.
  Salut!

 2. A Pollença les circumstàncies son diferents, si be no es cap disbarat que els membres de La Lliga i CxI puguin fer feina junts, hem de tenir en conta que el nou partit encara no està format, i que Convergència ha manifestat que vol apostar per el nou projecte per damunt de personalismes, pareix ésser que els membres de la Lliga a Pollença no ho tenen tant clar sobretot perquè el seu projecta aquí es personal i alguns dels seus membres hi son per la seva cap de llista, no per un projecte ni per defensar una manera de fer Política, ni uns ideals, fins hi tot dubt que la cap de llista en tengui d’altra de ideal que no sigui assegurar la paga, per això l’incognita es si aquests posarant devant els personalismes o si tindran la generositat de apostar per el nou projecta en be de recuperar un espai de centre que defensi la Mallorquinitat que tanta falta fa.

 3. Després de veure aquest debat obert:
  Voldria recordar que des del primer moment que es va fer públic el futur del nostre partit, CxI Pollença va seguir actuant en responsabilitat política. Primer convocant una assemblea allà on es va acordar que donavem tot el recolzament en aquest nou partit polític que estar per nèixer i per ocupar aquest espai polític existent a les Illes, que no es veu representant amb la representativitat autonòmica i estatal que li pertany. Després també va quedar molt clar que creiem amb un partit que sumi i que els ideals estaran en tot moment per damunt dels personalismes. La nostra postura va quedar prou definida.
  CiUxPollença en aquests moments està a l’oposició i seguirem fent la nostra tasca com fins ara hem realitzat, de manera constructiva i pensant en tot moment en el bé del nostre municipi.

 4. Jo de nervis no en tinc cap ni un. Tampoc crec que hagi dit cap tonteria, sols he proposat que els membres dels 2 partits que a nivell autonòmic han dit que es juntarien colaborin a Pollença. No em sembla un disbarat tan gran i si o és s’hauria d’explicar per que? És possible que a Pollença els regidors de la lliga i CXI colaborin en un projecte comú per el be del poble si o no? tenen diferencies polítiques insalvables? Hi ha diferències personals?

 5. Mira tomeuet, i CIA. De vegades per fer contes no basta saber sumar sinó que primer s’ha d’entendre en problema o llegir l’enunciat.

  La lliga i CxI no se junten. Fins aquí clar?

  Es dissolen i els membres dels comitès polítics han decidit crear un nou partit on conviden a tots els membres de la lliga i CxI, a mes de qui cregui en el projecte q sumarse. Encara seguim?

  Ningú passa a formar part del nou partit automàticament. Sinó que es una decisió personal.

  Les actes de regidors dels ajuntament. Igual que les dels altres càrrecs electes, també son nominals, per tant per molt que algú s’hagi presentat baix unes sigles, una vegada acceptada l’acte de regidor es de la persona i en pot fer us com vulgui o renunciar a ella. Això també ho entenem?

  Per tant a dia d’avui, i sense poder saber realment que faran les 5 persones de ambdues formacions amb acte de regidor, es impossible fer contes de quats de regidors sumarà el nou partit, a part de que el batlle ja ha dit que no deixaria inscriure un nou partit dins aquesta legislatura.

  Per tant el nou partit podria tenir.. Si contam totes les possibilitats de 0 a 17 regidors. Ja que tant pot no sumar-se cap dels 5 regidors actuals, com sumar-se aquests 5 i els 12 de la resta de partits si els fa ganes (després de donar se de baixa dels diferents partits als que pertanyen).

  Esper que ho hagueu entès. Però be això es qüestió mes que res de voluntat. I aquí la voluntat es de fer demagògia i girr la truita. Supòs que per por. No se ben be a que.. A pintar la tal volta.

  Au que passeu molt bon dia. I si aixi no queda clar mirarem de que els teletubies facin algo mes adaptat.

 6. Home perque sinó no es junten els 5 regidors de la lliga i CXI i proposen una Alternativa per el bé de Pollença? No s’entén que no siguin capaços de posar-se d’acord. Jo no puc contestar a això, tal vegada vosaltres si.

 7. Molt bé Tomeuet… tu idò que estàs tan posat en tot això deus saber quí és que te rencors i envejes, ja que ets tu que les anomenes i les veus com un possible problema? pot ser idò saps més que la resta de pollencins. Conta ,conta.

 8. Biel T no et posis nerviós, si no se de que putes parl tal vegada mo pots aclarir tú. Per el que sé hi ha un acord entre lliga i convergència per fer un nou partit, si això pasa aquest nou partit passaria a tenir 5 regidors, o no? Això vos posaria amb una bona disposició per formar un equip de govern estable, sigui amb el PP o altres forçes. Hi ha voluntat de resoldre els problemes, o poden més els problemes personals, les envejas i els rancors?

 9. Tomeuet tot i que tu dius que no ets n’Inachiti les teves llums t’hi fan assemblar molt… saps almanco de que putes parles?

  Per cert u Molleros estan nerviosos perquè en Joan Ramon va xerrar a un acta i na Fogasa (com de costum) només va fer de florero i u seu regidor només va fer presencia seguint la linea de no pintar res en lloc com pareix qu també passa dins el seu propi partit. Els d’Alternativa a més s’empassen la paranoia mollera i també ho troben sospitos…

 10. Tomeuet, el que faci la LLiga i CxI ho decidiran ells, de fet, passi el que passi, primer, la Lliga i CXI s´hauran de liquidar i després sorgirà una nova força política que molts esperam tengui l´oportunitat d´ocupar un espai polític que hi és i, a més, és molt necessari. Encara queda molt de camí a fer.
  La situació de l´Ajuntament i, en especial, el seu govern s´ha de resoldra amb els mecanismes pròpis de la democracia. El govern sempre correspon a la llista electoral més votada, a no ser que aquesta no tengui majoria absoluta i tampoc trobi recolzament a la resta de partits polítics. No es el cas de Pollença on el PP va pactar amb la LLiga i, encara que sigui en minoria, governa. Aquest acord encara que el signin els partits polítics es entre persones i aquestes arriban en els acords adients per tal de governar el poble. No oblidis, amic Tomeuet, que les actes de regidors son de les persones i no dels partits. Davant això està clar que el govern que hi ha a Pollença no funciona i que això té noms i llinatges, a part de pertinença o no a un partit polític. Seràn aquestes persones així com les que ara formen part dels grups de l´Oposició les que tenen la responsabilitat de governar el poble, d´ells a de sortir la solució o reacció.
  Per cert, amic Tomeuvet, ja saps que a n´Inachitti no necessita una mà ni dues, el que necessita son els llums necessaris perquè sigui almanco conseqüent amb el que predicava i no compleix.

 11. Pues a mi el que hem sembla, es que ja que la Lliga i voltros son un únic partit , que els regidors de CXI entrin a l’equip de govern i doneu Alternativa a l’actual desgovern i de passada publiqueu el pacte de govern. Sembla que seria la opció més lógica. Aixi a més a més podrieu donar una ma a n’en Tomeu Fuster ja que trobau que la necesita. A i aixi també traurieu a n’en Pepe de la Junta de Govern ja que tanta nosa fa!

 12. Totalment d’acord en el que dius Pere… Però record que he llegit en comentaris de cxi en aquest bloc i al facebook, per exemple per “La Punta CxI” a l’article sobre el “cas Nora” on ja deien el que ara diu Alternativa, que dubtaven que existis cap pacte i que per això no es feia públic.

 13. Biel T……cert que es un circ i que na Munareta a demostrat la seva deslleiltat cap el Tomeu del Juma (la lleiltat no es un valor massa important per aquesta “senyoreta”). El que no estic d´acord es que Alternativa proposes la moció de censura amb l´intenció que tu dius. Crec que Alternativa la va proposar perquè simplement son conscients de que aquesta situació actual del desgovern pollencí es insostenible. Avui mateix Alternativa reconeix el blog d´Urxella que posiblement no se publiciti el pacte de govern perquè no existeix i que creuen que ni tan sols existeix govern, que estan desunits i descoordinats. Crec que això té un valor, tot i que cap partit polític de l´Oposicició havia donat tanta confiança i oportunitats el pacte de govern Lliga i PP com Alternativa. I viceversa, el Govern municipal va entrar dins la Junta de Govern a un representant d´Alternativa per tal de que …… (ho deixerem estar) . En definitiva, el problema no el té el (des) govern pollencí de la Lliga i PP, ni tan sols Alternativa, el problema el tenim els pollencins perquè l´Oposició es incapaç de proposar una alternativa de govern a lo que ara hi ha, i això ho sap el Batle i els seus companys d´aventura ben remunerada.

 14. Lo que ha estat de veure és com na Munareta una vegada més ha fet l’anguila! Gracies a les locures de mocions de censures del seu amic Pepito, si aquell mateix qe va tirar enrera la dimissió de la delegada de Turisme perquè era massa prest tot i no haver cumplit les seves responsabilitats, Ara devia voler que tota l’oposició se conjuràs per tombar al batle i col·locar na Munareta de Batlesa (i supòs que ell de Tinent de Batle, tot i que a lo millor també ens seguirien dien que no estan governant).
  En fin un autèntic Circ tot plegat (i amb varis animals)… Només queda agreir a na Nora la seva renuncia, perquè així ha evitat tot aquest desgavell!

 15. PATÈTIC……. resulta que el Batle del PP se lamenta de que na Nora no vulgui ser la seva secretaria. Ara surt i diu que na NOra ha renunciat a ser-ho i que ell considera que es una llàstima perquè es la persona adequada. Au idò!!…el Batle no ha decidit no contractar-la, a estat ella que no ho ha vulgut, es a dir, el Batle a pesar de que tots els altres partits polítics s´oposaven a la contractació, i fins i tot els qui comparteixen govern amb ell, a pesar d´això volia seguir endavant. Tot un exemple de la forma de ser i actuar d´aquest Batle. El que ara no cal es que els partits de l´oposició se congratulin en que s´ha fet enrrera per la seva pressió…no….s´ha fet enrrera perquè la Nº 6 del PP no ha volgut ser contractada. Son les paraules del propi Batle.

 16. El Batle Tomeu Cifre fa uns moments ha anunciat a radio Pollença que no es farà la contractació de Nora Tugores com a nova secretària de batlia, ja que aquesta a renunciat a la seva contractació.
  El batle per anunciar això ha esgotat tot el seu temps de radio excusant-se, fent retrets als grups de l’oposició pel simple fet d’haver expressat la nostra disconformitat envers a dita contractació i tot això amb una gran dosi de victimisme per la feinada que fa per ocupar un carrec al qual ningu el va obligar a presentar-s’hi.
  Si com ell ha dit a la radio na Nora Tugores és la persona més valida i de la seva total confiança per ajudar-li a ell i per millorar la gestió del poble, cosa que en cap moment hem posat en dubte. Ens demanam: Per què na Nora anava de numero 6 i no de 2? Perquè duia per davant alguns candidats que ja han demostrat la seva incapacitat en les seves regidories?
  Com ell també ha dit “és molt fàcil en política aprofitar les oportunitats…”

 17. Les mentides dels polítics son a tot arreu. Això me recorda a un eslogan que vaig veure fa ja un parell, llarg, d´anys quan la gent davant la dificultat de la situació econòmica demanava els polítics que diguessin mentides perquè no es podia perdre la ilusió. Pareix que els del PP varen aprendre la lliçó i veiem com, a pesar de que passa, encara hi ha molta gent que els recolza.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s