Un nou projecte

Avui ús acostam un interessant article del nostre company i amic Josep Franco, president del Comite Local de CxI Palma i col·laborador habitual del bloc www.elperiscopi.com un bloc ideat entre d’altres pel conegut Antoni Tarabini. ús convidam de passada a visitar aquest bloc.

Aquesta vegada comenta el repte de la nostra nova singladura.

Tal com figura al meu perfil de El Periscopi som militant d’un partit nacionalista, concretament Convergència per les Illes i si bé les meves col·laboracions inevitablement estan impregnades de la meva forma de pensar, crec recordar que tan sols una vegada he parlat directament del meu partit. Concretament va ser quan es va fer l’anunci de l’obertura de negociacions entre Convergència i la Lliga Regionalista per tal d’arribar a un acord per canalitzar totes les sensibilitats polítiques que tenen com a comú denominador els interessos de Balears front l’abús del centralisme de l’Estat.

Bé, les negociacions han finalitzat, s’ha arribat a un acord i em veig obligat a contar-los què és el que pretenem, però des d’una òptica diferent de la dels mitjans de comunicació.

Si bé sempre em va interessar,jo som nouvingut al món de la política. Ara fa tot just un any i mig em vaig veure dintre d’aquesta petita bogeria i d’ençà no m’ha deixat de sorprendre. El meu concepte dels polítics era com el de qualsevol ciutadà, gent distant, poc interessada per la gent fora del període electoral i amb escassa motivació ideològica. Idò bé, puc dir-los que al llarg d’aquest temps he trobat gent de tots els partits vertaderament altruista, que pensa amb els ciutadans d’aquesta comunitat i compromesa ideològicament, i torno repetir, de TOTES les ideologies. És una pena que un grapat de diguem-ne “aprofitats” es ficaren a polítics i generessin aquesta onada de desconfiança sobre la totalitat dels polítics.

Sobre el nostre procés de confluència els hi puc dir que durant totes les converses mantingudes entre Convergència i la Lliga en cap moment s’ha deixat de tenir present la idea d’articular i consolidar l’espai polític de centre reivindicatiu, que existeix, però que no pot estar dividit, ja que això afavoreix clarament als dos grans monstres polítics que gaudeixen de diners, recursos, i l’atenció dels mitjans de comunicació. Pretenem que aquest projecte arribi a ser una alternativa per a aquesta Terra, i per això la següent passa és aglutinar a tots aquells que fins ara no es mostraven conformes amb el bipartidisme i que des d’ara estan convidats a sumar-s’hi i enfortir encara més la nova formació. Un altre passa fonamental i indispensable és la vocació d’estendre el projecte a la totes de les illes de no ser així al projecte li mancaria la seva pròpia essència i per tant no seria viable.

I sobretot el factor més important, tornar connectar amb la ciutadania d’aquesta comunitat. I això tan sols és pot fer defugint dels personalismes, dels atacs gratuïts i la crítica no constructiva. És hora d’alternatives, d’aportació d’idees i de creació. Les coses estan canviant molt més aviat del que ens pensem, vivim una conjuntura que mai no pensàvem podria succeir I ara és el moment on s’ha d’estar a l’alçada del que la societat civil demana cada dia a tota la classe política. Nosaltres amb aquest nou projecte ho intentarem.

4 responses to “Un nou projecte

  1. Qui son els sectaris/insatisfets permanents? Els d’UM, que dirigien el partit com una secta, mes ben dit com una mafia, i mai estaven satisfets d’haver-se embutxacat abastament?

  2. Totalment d’acord amb el senyor Franco, caldrà molta paciència, serenitat i sentit comú perquè tan el PPPSOE com els sectaris/insatisfets permanents posaran moltes traves.

  3. I a Pollença que? Molt bones paraules però poca intensitat informativa. Si aquest article el pot fer el senyor Joan Ramon Mateu i també molts d’altres.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s