Tornar a començar

 

Avui és un dia marcat en vermell per la majoria de Balears, pels més petits perquè comencen un nou curs alguns d’ells començant la seva educació formal per primer cop, d’altres continuant i alguns fins i tot començant noves etapes educatives. Pels més grans bé perquè tornen a dur els seus fills a escola o perquè comencen a fer feina en allò que es pot dir una vocació.

I és una vocació ara més que mai. Ja que en les condicions en la que els mestres hauran d’exercir una feina tan cabdal com és la seva, no te raó de ser en un estat com el nostre. Molts de mestres et diuen quan parles amb ells que si estan incomodes amb aquesta situació no és només ni principalment per les retallades de sou que han rebut, sinó perquè saben que la qualitat d’ensenyament que podran exercir enguany a les seves aules es veurà greument afectada degut a la retallada de places, massificació de places i tancament de centres especialitzats.

En tot això avui el Conseller d’Educació, Cultura i Universitat a passat pels micròfons del programa el Faristol d’IB3 Radio, programa tot sigui dit de passada poc parcial i donat a fer entrevistes de caire propagandístic de l’acció de govern de l’equip d’en Bauzá. En la seva intervenció a part de donar compte de les possibles incidències típiques de l’inici de curs. Ha fet demagògia amb dos dels temes estrelles de l’inici de curs 2012-13.

En primer lloc pel que faria referència a la campanya “Així el meu fill no comença”. A acusat als pares que secundin la campanya , de poc responsables cap a l’educació dels seus fills i de ser un mal exemple per la societat. Apel·lant a que priven del dret i no complir el deure a l’ensenyament obligatori que marca la constitució espanyola. Possiblement caldria recordar-li que també és un deure del Govern oferir als infants una educació pública i de qualitat. I que posant d’exemple el que parlàvem a l’inici de l’article o observant les xifres de 200 alumnes més i 590 mestres interins menys, amb la massificació d’aules que això provocarà (dos i dos son quatre) el Govern no està complint amb el seu deure.

I en segon lloc ha parlat del tema de l’elecció de llengua tot i que com també va dir ahir xifre entorn al 15% d’alumnes que han triat el castellà com a llengua d’escolarització, quan realment no arriba ben bé al 13% i seguidament fer demagògia que això es una practica que s’ha duit fent durant els darrers 30 anys, ha assegurat que els centres tenen l’obligació de donar resposta als alumnes que tot i ser minoria han de poder exercir el dret a ser ensenyats amb la llengua triada. Però hem trobat a faltar que digués que ni ell ni la seva conselleria s’ha preocupat d’informar als centres de com havien de donar resposta a aquesta demanda clarament minoritària, ni de que se’ls hi ha passat per alt dotar als centres amb mitjans humans i econòmics per poder complir aquesta mesura que ha impulsat el seu govern. Mesura tot sigui dit de pas, sense cap ni peus i de poca necessitat vists els números finals.

En tot això senyor Bosch, vostè que es docent i que ha ocupat càrrecs directius duran la seva carrera professional, pugui mostrar-se tan satisfet de l’inici de curs més precari de l’història democràtica de les Illes Balears. Havent donat sols una única directriu als centres de les Illes: la prohibició de penjar llaços a les façanes. I tot això ens pesa encare més vegent que ho fa amb la complicitat d’una pollencina que forma part del seu equip… això si mentre el seu marit es manifesta en contra de tot el qe feis des de un sindicat de mestres, viure per veure.

7 responses to “Tornar a començar

 1. “Estimat Paco: Nosaltres no som un partit sols d’àmbit local, per això a més de fer difusió de temes de Pollença també en feim d’autonomics i estàs ab el cert, això no és el bloc de la coalició CiU sino de Convergència per les Illes Pollença.
  Temes com el d’aquest article si bé son de caire general no deixen de tenir impacte en els pollencins. O et penses que tota aqestes retallades que hi ha hagut a nivell Balear no afecten als polencins més petits.”

  fantastico, pero no veo que comenteis nada de vuestra union con la lliga de font, acaso no es de caracter general y tiene impacto entre los pollensines?

 2. Vull fer extensible l’enhorabona, i m’agradaria donar-la en especial al nostra company Joan Rafel, que realitza un magnífic treball dins PRODIS. Ànims a totes les persones que amb la seva feina realitzen una labor social impagable, sobretot ara quan des de l’administració del senyor Bauzá lis posen pals a les rodes.

 3. Volem donar especial enhorabona a les entitats pollencines Dentistas Sobre Ruedas i Prodis Pollença pels premis de la Solideritat 2012, que otorga el Consell, i mostrar-lis el nostre suport i orgull de la bona labor que desenvolupen des del nostre poble.

 4. M’agrada! començo a pensar que tot el que envolta a l’Educació a més de ser un atemptat contra l’estat de benestar, s’utilitza com a cortina de fum (lleis anti-llaços, elecció d’idioma….) perquè no ens adonem que la promesa més gran que ens vàrem fer era la creació d’ocupació i millora de l’Economia. Idò bé, tenim més atur que mai i l’Economia….. Per cert, aquest senyor, el conseller d’Educació amb fama de ser progressista al si del PP-Balear, abans de les eleccions no era director del col·legi Lluís Vives de Palma? curiosament no només no és ni públic, ni concertat. Privat, privat… per accedir-hi a més de requisits diguem-ne que molt “subjectius”, també és necessari pagar una bona mensualitat. És que no hi havia cap altre educador qualificat sigui de l’ensenyament públic, concertat o universitari per nomenar com a conseller d’Educació??

 5. Estimat Paco: Nosaltres no som un partit sols d’àmbit local, per això a més de fer difusió de temes de Pollença també en feim d’autonomics i estàs ab el cert, això no és el bloc de la coalició CiU sino de Convergència per les Illes Pollença.
  Temes com el d’aquest article si bé son de caire general no deixen de tenir impacte en els pollencins. O et penses que tota aqestes retallades que hi ha hagut a nivell Balear no afecten als polencins més petits.

 6. bueno, esto en lugar del blog de ciu per pollença parece el de convergencia per les illes, porque se cuelgan articulos de melia y se habla mucho de politica autonomica e insular, pero de las cosas de andar por casa …

 7. Molt bon article, crec que molts de mestres i professors entenem que estem en un moment difícil hi les restriccions són necessàries, els que ens indigna és la falta de previsió i la demagògia del PP illenc. En un moment on no hi ha recursos suficients el PP comença una guerra contra el català a les escoles, tema que en un 99% estava solucionat, i dedica doblers que són molt necessaris en altres àmbits educatius, i a més encara des del centres no sabem be com aplicar aquest bunyol de la conselleria. Volem polítics valents que ens diguin la veritat i que no escampin cortines de fum o crein més problemes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s