Que els hi podem demanar als polítics?

Aquesta era la pregunta que ens feia l’ex-president de la Generalitat de Catalunya, dimarts passat al centre cultural de Sa Nostra a Palma en la presentació del tercer volum de les seves memòries.

Dimarts vespre vàrem viure uns dels actes més engrescadors i més positius del panorama polític balear d’aquest estiu, que toca a la seva fi. Després de la presentació de Josep Melià, president de CxI, on lloava la figura de Jordi Pujol i la seva importància en la formació dels polítics de tot l’estat espanyol, essent avui una veu clara i escoltada per tots, sigui qui sigui la seva tendència política. I de la introducció de l’expresident del Govern Balear Cristòfol Soler on atacà durament la política lingüística del govern Bauzá, curiosament company de partit, i animava a la creació d’una força política centrada en les illes, vàrem poder gaudir de les reflexions del President Pujol.

Som incapaç de sintetitzar el caramull de idees, experiències i anècdotes amb les quals ens va enriquir el President, però si que m’agradaria destacar un fragment del seu discurs, un minut de la seva intervenció, que ens ha de fer reflexionar com a ciutadans i polítics, sí és el cas.

Que els hi podem demanar als polítics? En la situació actual de crisis angoixant, ens inquiria Jordi Pujol. La veritat, que ens contin la veritat de la situació, que no s’amagui la realitat, aquesta era la seva resposta.

LA VERITAT, en majúscules, sense topalls, sense decoracions, tal volta no els hi podem demanar inversions o infraestructures, tal volta no podran pagar les subvencions promeses o que justament correspondrien a determinats col·lectius, però sempre els hi hem de demanar la veritat, i això és el que els hi vull demanar als polítics del PP i de la Lliga que governen Pollença. Un esforç en comunicar als ciutadans perquè és pren una decisió i no una altra, un poc de llum en el pacte que varen firmar els dos partits que ara ens governen i que està dins la màxima obscuritat. La veritat sobre l’hotel Formentor i la seva llicència, quant és el que ganya o perd el poble de Pollença amb aquest assumpte urbanístic. Que pot passar si el govern del senyor Bauzá desqualifica Cala Carbó. Que passà amb el tema de l’Ullal, qui prendrà la decisió de la delimitació de la zona humida. Com estan els temés urbanístics que poden condicionar el desenvolupament de Pollença les pròximes dècades. Quin projecte de poble vol l’equip de govern que ens ha de treure, ja ens agradaria, d’aquesta crisis i en la qual necessitem, més que mai, compromís, valentia, decisió i sobretot la veritat.

Aquesta ha de ser una de les tasques principals dels polítics d’avui, i els que estan governant han de fer un esforç suplementari amb aquest tema. El president Pujol ens demanava la veritat, crec que tots ens hem de comprometre, ja que ens jugam la credibilitat del sistema democràtic.

Rafel Ballester.

2 responses to “Que els hi podem demanar als polítics?

  1. Efectivament Rafel, en aquesta conjuntura, el que hauriem d´esperar dels polítics es que ens diguessin la veritat. Però també afegiria que siguin valents i que prenguin les decissions que calguin, costi el que costi. També així ho deia Pujol quan es va referir a Catalunya i el govern del President Mas: “probablement aquesta forma de fer política durà aparellada la pérdua de les properes eleccions però cal fer-ho”. Això es tenir sentit i sentiment de pais, cosa que me pareix que actualment per aquestes contrades….. . I a Pollença? ens trobam amb un govern improvitzador i descoordinat, que no te objectiu ni programa i a mes mentider (mirar el programa electoral de la Lliga, del PP, no potser perque no en té especific per Pollença). I com podem esperar que ens diguin la veritat?…….. i si això no ho fan (ni ho feran), com podem esperar que assumeixin la iniciativa i la responsabilitat de solucionar els problemes col.lectius que tenim com a poble?. De moment per Pollença molta “pompa”, molta demagocia i poc call.

  2. La veritat, que el simple fet de poder escoltar el Preseident Pujol ja valia la pena, però si a més com molt bé ha explicat en Rafel Ballester, li afegim les anècdotes i la pedagogia política que ens va oferir, acaba per ser una experiència difícil d’oblidar.
    Una cosa si em va sorprendre i va ser que el President Soler fes un discurs en defença de la nostra llengua, cultura i identitad, atacant claríssimament la política de l’actual Govern Balear.
    Què estan esperant idò, tots aquests militants del PP, que com ell mateix, NO combreguen amb les polítiques den Bauzá, i que no són capaços de defençar-les públicament perquè són indefenssables? Per què no mostren d’una vegada per totes l’IVA, dels polítics que demana el President Pujol (Iniciativa, Valors i Actituds) ?
    Tots en coneixem un grapat de militants del PP que actuen d’aquesta manera… i si no… pensau una estona i veureu com a Pollença n’està ple.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s