La darrera del govern de l’Estat: atacar el reagrupament familiar

Avui ús acostam un interessant article del nostre company i amic Josep Franco, president del Comite Local de CxI Palma i col·laborador habitual del bloc www.elperiscopi.com un bloc ideat entre d’altres pel conegut Antoni Tarabini. ús convidam de passada a visitar aquest bloc.

La litúrgia del govern d’en Rajoy s’ha complert una vegada més, seguint amb cura les diferents etapes:

1ª Globus sonda avisant que tal vegada no es prorrogarà l’ajuda dels 400 euros per aquells aturats sense ingressos una vegada finalitzada la prestació per atur.

2º Es desencadena una forta reacció en contra, la qual cosa fa tremolar al gabinet i ni afirmen ni desmenteixen el globus sonda.

3ª El govern en veure la força del rebuig a l’anunci als mitjans de comunicació opta per transformar la notícia i filtra la possibilitat de incrementar el subsidi.

4ª El president Rajoy ve a Marivent i si bé en principi no té previst fer cap tipus de declaració ni roda de premsa, com sempre, però donada la seva evident caiguda de popularitat a les enquestes, opta no només per negar l’eliminació del subsidi sinó a més anunciar-ne el seu increment fins els 450€. Objectiu complert, és titular a totes les capçaleres dels diaris i notícia del dia a la resta de mitjans de comunicació.

5ª Una vegada transcorregut uns dies des de la publicació es quan es comença a filtrar, novament, que tal vegada no tothom hi tindrà accés al subsidi i si aquest fet afegim que a més no s’incrementarà el seu pressupost, a més d’un ens fa pensar que qualcú (milers) es quedarà sense subsidi.

6ª Una vegada que els assessors d’imatge i directors de comunicació, que són els que vertaderament comanden al govern de l’Estat, pensen que s’ha tret el rèdit polític es quan s’aproven vertaderament les condicions d’accés al subsidi.

Finalment, la ministra més inútil d’aquest govern, evidentment la de Treball, ens explica que donat que molts (?) dels beneficiaris dels subsidi tenen pares que guanyen més de 8.000€ mensuals (!) s’elimina la possibilitat d’accés a tots aquells que conviuen amb un ascendent amb una prestació de jubilació o qualsevol altre tipus que superi el salari mínim, la qual cosa no és gaire difícil.

Què és el que vol aquest govern? Sabem tots que si Espanya no és a dia d’avui un polvorí revolucionari es gràcies al que podríem denominar “reagrupament familiar”, on els membres que treballen o disposen d’una pensió es fan càrrec d’aquells fills o nets que ho han perdut tot, fins i tot al punt de tornar-los acollir a la casa a on no pensaven tornar-hi una vegada emancipats. Aquest fet és un dels factors primordials que fan que la situació econòmica i social no sigui més crítica del que és, i ara aquest govern l’equipara a una situació de luxe estigmatitzant als més desafavorits.

Qualcú que no som jo va dir que el grau de maduresa d’una societat venia donat de la protecció que aquesta feia dels seus membres més febles, ja sabem quin és el nivell del nostre govern.

11 responses to “La darrera del govern de l’Estat: atacar el reagrupament familiar

 1. Crec que és patètic entrar en insults i desqualificacions personals. Aquest debat no du enlloc.
  M’agradaria que s’imposassin les idees i el debat.
  És una llastima que no sapiguem l’opinió de molts de temes que afecten, i afectaran, el dia dia dels pollencins i pollencines, per part de l’equip de govern, per no sabre, no sabem ni en que és basa el pacte firmat entre en Tomeu Cifre i Malena Estrany.
  Com sabeu dins un partit polític sempre hi ha diferents punts de vista, que enriqueixen la seva ideologia, nosaltres creim amb un projecte nacionalista de centre, que creu que l’actual model d’estat espanyol és profundament injust amb les illes, i per tant, ens agradaria canviar-lo.
  La política diària, la política municipal, la política del dia a dia, tracta de temes que discutim entre els membres de Convergència , i aplicant la nostra ideologia, donam una opinió.
  Sempre des del respecte a tots, sense caure en l’insult, cosa que vos deman a tots els que participau en el debat de La Punta.
  A més segueix animant a en Pepe Garcia a intervenir i enriquir el debat.
  Rafel Ballester

 2. Molt agraït Pepe per l’oferiment pero la veritat es que la teva foto te la pots passar pel cul, eh!!! ,sigui dedicada, signada o no.

 3. Senyor, senyora o el que sigui Arrux, m’interessa tot el que opinen tots els partits del municipi , però per desgràcia no tots són tan oberts com Covergència. Al cas del tema de la visita de a Reina al Festival resulta curiós que una persona entri a aquest blog a comentar coses del meu facebook i no demani cap opinió al partit que gestiona el blog.
  Estic d’acord en que cansa aquesta obsessió que teniu alguns amb la meva persona, seria molt més productiu enfocar el vostre esforç cap a la feina dels que governen.
  Respecte a la Junta informam com mai s’ha informat respecte a la mateixa no a l’oposició sinó a tots als ciutadans al nostre blog, avui mateix tens un article. Si tens qualque comentari, pregunta, dubte o crítica respecte a les decisions que es prenene a la mateixa el pots comentar al mateix blog. Tota la resta és parlar per parlar.
  PDT t’apunt a la llista per regalar-te una foto dedicada. Signada o no? De res.

 4. Es curiós que en el senyor Pepe de Alternativa li preocupin més el que pensen els seus companys d´Oposició que els seus companys de la Junta de Govern. Crida l´atenció que no interessin tan els principis d´actuació i postulats dels que governen, que per lògica no tan sols han d´opinar sinó per damunt de tot actuar, que els qui estàn a l´Oposició, que sols podem opinar del que veim o ens diuen (darrerament més això segon). Algú s´ha plantejat si la Lliga de la senyoreta Estrany es republicana o monàrquica?. Ni ho sabem ni ens interessa, el que sí ens interessa es la gestió del Festival i comparar com a anat i ara, segons ens diu el regidor de CXI, no ho podem saber fins que es faci la liquidació del pressupost. De moment, ens hem conformat en criticar o alabar el que hem vist i, el final, passarem contes. El tema del senyor Garcia i la seva particular “love history” amb la senyora Malena Estrany francament….cansa. Aquest senyor que digui i faci el que vulgui, només faltaria. Crec que per molts de nosaltres es evident que no es pot “nedar i guardar la roba” i això no ho enten el senyor Garcia, idò allà ell. Per cert, el motiu que ha donat en repetides ocassions de la seva patinença a la Junta de Govern es poder informar a la resta de partits que conformen l´oposició, idò a veure meam si s´esforça perquè per ara pareix més el mediador i sondajador del govern que no altra cosa.

 5. A Convergència no es un fet determinant ser republicà o monàrquic, de fet no creïm en l’actual model d’estat d’espanya i menys cap on va amb les idees centralistes del PP ja que prioritzam les Illes i és evident que actualment son les més mal parades de l’estat. En segon lloc el que creïm damunt aquesta notícia és que una vegada mes l’equip de govern s’ha botat a cara alta totes les formes cap a la resta de components del consistori i en conseqüència cap a la majoria de ciutadans d’aquest poble. On s’és vist mai no avisar, novament, als regidors davant la visita d’una personalitat, pot ser la regidora Estrany no hi era al ple on ja es va tractar el tema després de la visita de Bauza a la Fira del Vi i a més o fa posant la mateixa excusa que els seus socis de govern… De que o qui passaven pena? o simplement és seguir la tònica habitual de menysprear el Ple i les seves decisions per sistema (darrer exemple la barrera de Santueri)

 6. M’encanta la preocupació de’n Pepe per lo que pensa Convergència, a meam si enlloc de pactar amb la lliga aquí es cou un pacta amb Alternativa?

 7. I per cert que pensa Convergència d’aquesta visita? Us definiu com monàrquics o republicans?

 8. Primer dir que m’ha agradat l’article, enhorabona a Pep Franco. Segon cavirat et regalaré una fotografia meva. Tercer cavirat crec que no és honest agafar només una part del que he dit sobre aquesta visita al facebook:
  “Ens agrairia més una visita del president electe de la república, però una publicitat com aquesta és bona,esperam que un dia na Sofia ens visiti com a ex-reina.”
  “Pens que el Festival ha tingut una bona qualitat musical, no sóc cap expert però les crítiques que he llegit dels músics que han passat pel Festival han estat bones. Per mi el millor ha estat portar els músics locals amb els de la The World Orchestra als carrers. Respecte a la reina si serveix de promoció ja em va bé.”
  “Mallorca i el Festival existien abans que la família real i no passava res. Respecte al cost de la Família Real, es calcula que és de 10 milions d’euros anuals. Recoman la lectura del boulevard d’ahiri de Matías Vallés; “Ha llegado el momento de replantearse el destino de Marivent” Marivent té un cost de vint euros anuals per càpita… Serveix d’alguna cosa?”
  De les vacacions d’en Cameron no només hauria d’aprendre la familia real sinó molts de polítics. Poc es pot esperar d’un dels pocs països del planeta que segueix sent una monarquia amb un rei triat per un dictador.”

 9. Idò per Pollença hi ha regidores que surten amb una cara de felicitat pels diaris devora la reialesa, es veu que està més comada per Formentor i pel festival amb amiguets d’altes volades que preocupada per la gent que no cobra a la residència del Moll.
  Però tot té un caire positiu, com diu el meu amic Pepe Garcia la visita de la reina és bona per promocionar Pollença i si surt devora na Malena no té dic …. Com hem canviat, encara és tornara monàrquic.

 10. En Pep Franco segueix regalant-nos bons articles que ens fan reflexionar, no podem caure amb el conformisme , ni en la renuncia en la lluita pels drets que tant han costat a la societat illenca, tal volta molts és desmotivaran davant la situació actual però això només beneficia als actuals governats, cal estar a l’aguait.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s