PROFESSIONALITZAR EL FESTIVAL

El nou model de Festival pareix que no esta tenint l’èxit esperat, una vegada més l’impovisació i la falta de professionalitat es criticada per la premsa. Al
març amb un article crític (Cap on va el Festival?) de com es feien les coses per el festival,
demanarem que es fes feina per mantenir la qualitat, de moment pareix esser que hi ha molts d’alts i baixos, però com diuen per aquí hem haver acabat contarem.Publicarem un article al nostre bloc analitzant lo que ha estat l’edició d’enguany. En el que ja hi estem fent feina.

Seguidament ús adjuntam i transcrivim l’article aparegut en l’edició d’ahir del diari Ultima Hora a l’apartat de local, afirma que troba a faltar profecionalització al festival.

EL NOU FESTIVAL DE POLLENÇA NECESSITA PROFESSIONALITZAR-SE.

Si bé el Festival de Pollença ha aconseguit dur a l’illa un grapat d’autors internacionals del genere negre, molt llegits i traduïts, també es cert que el públic no va poder accedir a tots ells, doncs alguns veniren per a participar d’un curs de pagament. Per altra banda, llevat del concert de Michael Nyman, l’esdeveniment ha estat mancat d’una proposta musical de gran calat. En el nou rumb que ha pres el projecte se li nota voluntat i ambició, però falta professionalització.”

8 responses to “PROFESSIONALITZAR EL FESTIVAL

 1. Lamentables i patètiques les declaracions del President Bauzá envers als aturats. Possiblement ferien millor feina i amb mes sentit comú que no pas la que fa ell!
  Trob que son molt greus i es poden considerar com insult i més venint del president de la comunitat.

 2. No hi ara sortirà en Sanchez i dirà que aquí no obrim boca contra la lliga perque com que hem de pactar esteim fermats (podeu trobar les declaracions a l’article anterior. No te desperdici). Jo de vegades pens que se confon fe partit i ho devia dir per seu soci de llista que no piula des de que na Malena està al govern.

 3. Una cosa que crida l´atenció del “Festival Pollença” ( i no me refereixo el lamentable espectacle de l´actuació del desgovern pollencí i els seus amics) es la seva polivalència. Entesa en el sentit que serveix per tot. Serveix per parlar de literatura, pintura, escultura, cinema i també un poc de música. El criteri artístic?… se resumeix en ser conegut o amic del Director Artístic del Festival, el senyor Joan Valent. Tot això es respectable però res té a veure amb el “FESTIVAL DE MUSICA DE POLLENÇA”, que va desapareixer per obra i gràcia de la senyoreta fregidora de cultura, Malena Estrany Espada.

  La polivalència del Festival de la fregidora de cultura se nota també en el lloc on se realitzen certes actuacions (no les calificarem de culturals perquè no podem degradar encara més la cultura). Especialment, llocs com Formentor o Son Brui. Hi ha vertaderes “empantes” per aconseguir una de les llimitades invitacions gratuites per assistir-hi. La meva reflexió es: quina es la motivació de la gent per assistir-hi? cultural, en relació a la proposta que se fa o simplement anar en aquests meravellosos llocs. Segona reflexió: Se reparteixen totes les invitacions o, millor, se entregan totes per repartir? Una de les coses curioses que te trobes en aquests actes es la quantitat de cadires que hi ha buides o en altres ocassions que el nombre de invitacions que se tenen per repartir no quadran amb les assistències. Com el seu programa electoral la coherència i transparència d´actuació que predicava la Fregidora de Cultura de l´ajuntament de Pollença, la senyora Estranya, en Campanya Electoral no es veu per enlloc. Suposo que les deixa per èpoques preelectorals. Ah!!…. i els seus amiguets encara li mouen la coa.

 4. Hola Pere.
  Ja vaig dir en el seu moment que el presupost per aquest festival és de 150.000€.
  Respecte a les subvencions encara no les han pugut especificar, ja que se suposa que a més de les que han donat aquellles entitats que surten publicitades n’hi ha d’altres que s’ha encarregat de gestionar el senyor Valent, director del Festival, però d’aquestes, després de les nostres preguntes, ens han contestat que encara no en poden passar comptes fins no finalitzar el festival.
  Una vegada finaltzi el festival en podrem fer una avaluació molt més global.

 5. La regidora de cultura i el batle sense cap tipus de consens, ni amb els altres partits ni en ningú, han decidit canviar el tipus de festival, s’han carregat la qualitat de la música clàssica i el prestigi, per fer no sabem be que, fer un poc de cine a la fresca i monstrar l’oscar de l’amic de’n Valent, convidant-lo això si a passar dues setmanes de vacances a conta dels pollencins i això de la novena negra, només amb escriptors en llengo castellana, i que com diu el periodista alguna gent no hi va poder accedir. El sistema de repartir invitacions també ha estat un poc caòtic. Ara per mi lo mes important es la falta de transparència, no sabem realment com funciona tot això.

 6. Caldria saber el cost econòmic que ha tengut aquest Festival per l’Ajuntament i quantes ajudes privades a tengut. El resultat ja el tenim,ara caldria saber el cost i així poder fer una bona evacuació. Els hi podríeu demanar els vostres regidors?

 7. El que va esser nolt trist, penos, per caure la cara de vergonya va esser el concert-coloqui a l’hotel formentor, de dia 3. L’actitud del sr.nyman es per recordar. Jo vaig sentir vergonya.

 8. S’ha notat molta improvivassió en molts d’actes del Joan Valent’s and friends festival, possiblement hagués estat millor un festival manco disciplinar, i millor la qualitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s