I passa l’estiu (II)

Més coses, uns dels fets que tal volta han passat desapercebuts ha estat la proposta per les distincions que entrega el municipi de Pollença a entitats o persones que han destacat. Enguany ha estat merescudament per la confraria de pescadors, que compleix 100 anys, i per la recentment desapareguda Xesca Ensenyat, però cal dir que Convergència per les Illes va proposar la colònies de Cala Murta organitzada per la parròquia de Pollença i el Port de Pollença.

Fa més de 35 anys que molts de pollencines i pollencins gaudeixen de les estades als pinars de la possessió de cala Murta, creim que és un fet arrelat a la nostra vila, que forma part del nostre tarannà, molts de nosaltres recordam les peripècies i vivències que ens varen fer créixer com a persones i com a pollencins.

Per tot això, no entenem la postura dels representants d’Alternativa, a cops pareix que fan una política estendard, que la podries aplicar a Morón o un poble del nord d’Anglaterra. A més amb l’església amb topat, no és de rebut negar qualsevol distinció per estar relacionat amb l’església; i si féssim el mateix amb les ideologies polítiques?. Au idò, no donam cap distinció als comunistes , o als nacionalistes, o els que els hi agrada el color rosa. El que es tracta es de valorara un fets , una acció, estiguí organitzada pel club o per l’església, i si es lloable endavant. Resulta que els inquisidors del segle XXI són els que s’autoproclamen com els més progres i moderns, no senyor Jose Lluís Garciá Salvador , això no és així.

En tot això aquest únic argument per no donar suport a la proposta de les colònies de Cala Murta “no perquè tenen relació amb l’Església” encare és més insultant si un pensa que en aquest més de 35 anys per aquestes colònies hi han passat més de 3000 pollencins dels quals mes de 300 han estat monitors, sent així l’entitat que ha exercit més voluntariat del nostre municipi. A més els campaments de Cala Murta han estat i son des de sempre gràcies a aquest voluntariat i que l’Església, a diferència d’altres entitats, no hi te cap fi lucratiu els campaments més econòmics de les Illes, possibilitant així que tots els pollencins hi poguessin assistir. A més i els Serveis Socials en poden donar fe, en els darrers anys hi ha pujat xics i xiques sense pagar ni 1€, ja que no els podien pagar. Cala Murta ha estat possiblement l’activitat en que hi ha hagut més encontre entre els nins i nines de Pollença i u Moll, fent-los sentir d’un mateix poble, compartint i convivint setmanes senceres aprenent valors a nivell humà, ecològics i antimaterialistes, però bé respectam que per l’assemblea d’Alternativa pesi més que siguin organitzades per les parròquies que tots els arguments que acabam d’explicar-vos. Arabé nosaltres no ho podem entendre i ho criticam.

A més segueix l’idil•li, entre el cap d’Alternativa i la cap de la Lliga, ja ho destaca el Punt Informatiu Pollença ” heu estat molt hàbils en convidar alternativa a la Comissió de Govern”, a l’entrevista amb el batle. On és aquell Pepe punyent, incisiu, que demanava transparència, auditories, dimissions, explicacions, rectificacions, i tots els adjectius acabats amb -ons del diccionari Borja Moll?. Està més content que un gínjol a la comissió de govern escoltant amb goig adolescent la regidora Malena Estrany.

I en aquest estiu pacífic, volem destacar un altre protagonista, Nadal Moragues, representant del partit mollero que ens va sorprendre molt negativament el seu vot en contra de la defensa de la nostra llengua, la de Pollença i la del Moll.
Ens va sorprendre per què en Nadal sempre ha estat respectuós amb la identitat illenca , amb la seva defensa i el seu coneixement. Les explicacions donades a posteriori, de que una part dels habitants del moll provenen de fora i no coneixen el català, ens pareixen una excusa a una ficada de pota, tots sabem que els joves escolaritzats al moll aprenen sense problemes la llengua pròpia de la illa, no és per ells cap trava, i esperam que en el futur UMP torni a la defensa de la llengua pròpia del moll tan atacada darrerament pel govern Bauzá .

Be companys i companyes que passeu un bon estiu, almanco tan bo, serà mal de fer, com el regidor desaparegut Tomeu Fuster Inachiti, ni el seu soci de govern, el pepero Miquel Llobeta l’ha trobat, hi el pobre home ha organitzat a la seva manera les festes de Sant Vicenç, por ens dóna, demanarem per Can Somereta si algú la vist.
Bon estiu, salut i feina.

Convergència per les Illes Pollença

39 responses to “I passa l’estiu (II)

 1. Massa política. Massa política, de veres. M’he aturat de llegir comentaris perquè ja me pensava que estava davant sa televisió mirant es debat den Rubalcaba i en Rajoy de ses darreres eleccions nacionals. Massa paraules que a nes final no diuen res, és a dir, massa política.

  Xerrant d’uns campaments d’estiu de nins i nines fins a 16 anys no hi hi hauria d’haver tanta merda (perquè no té altre nom) penmig. Sóc poblera i he anat dos anys seguits a Cala Murta, i si ara tornàs a tenir 11 anys hi tornaria, clarament, de cap. Parlau d’un adoctrinament catòlic, i no sé quantes històries més. Idò no. Jo he cantat “oh pare déu” abans de berenar, dinar i sopar cada dia a nes campament i…què voleu que vos digui, no és amb aquest record que m’he quedat.

  Jo record ses llargues vetllades, gimcanes, nits de por (no, ningú me va obligar a resar un “pare nsotre” amb un ganivet a nes coll, se posaven màscares i coses d’aquestes, tranquils, nirvis fora…), nits cantant “mil milions d’estrelles” (una cançó preciosa, sí, que encara cant amb ses meves amigues quan miram el cel estrellat), sortides de sol, excursions, mopis…. Però tampoc és això lo que més fa que es meu estòmac se remogui quan pens amb aquells dies. Quan hi pens, veig cares, veig gent, i a molta d’aquesta gent, avui per avui, li puc dir “amic” o “amiga”. Caminar per Pollença, sigui per la Patrona o un capvespre qualsevol i trobar-me amb algú que me saluda, que me diu hola, que com estic, que si tot va bé…dins un poble que no és es meu, m’ompl. De veres, amb aquesta persona que ara acab de saludar una mica tímidament perquè fa molt que no mos veim, perquè no hem mantingut es contacte, hi he dormit una setmana aferrada, li he estampat un globus d’aigua en tota s’esquena o…vés a saber! Això, gent, mal aparaulats, polítics, pollecins, catòlics, ateus, alternatius, convergents…això és lo que a mi m’ompl!! Lo que me fa riure quan pens amb aquells dies. Vos estic parlant d’amistat. Vos estic parlant de veure un al.lot caminant i dir: “ostres, aquest me va demanar per sortir per carta!”. Vos estic parlant infància, senyors, de diversió, d’il.lusió. D’estar una setmana fora de ca teva i sentir-te més a ca teva que mai. Jo, que venia de fora poble, encara ho vaig tenir més complicat, però caminar per Pollença és caminar per Sa Pobla. És un altre “ca nostra”. Un lloc on sé que, si mai necessit res, hi ha un grapat de gent que me dirà “ca nostra és ca teva”. I això, això és lo que de veres és Cala Murta. Unió, força. I me parlau de catalocisme imposat. Per favor. Una família, per tirar endavant, necessita estar unida, això érem tots i totes es de Cala Murta: una família. Un cotxe, per arrancar i agafar gran velocitat necessita totes ses peces perfectament integrades, lligades, que res falli, això érem es de Cala Murta: un cotxe de fórmula 1 que no té frens. I no, es conductor no era Déu. Es conductors érem tots, i tots anàvem allà mateix: a riure, a passar-nos-ho bé, a gaudir, a volar!!

  Me perdonareu posar-me tan sentimental o emotiva, però aquest terratrèmol de sensacions que ara mateix patesc me les provoca es record d’aquells campaments. Que malgrat engreixi no deixaré mai de ser Sa Barbie Poblera. Es campaments de Cala Murta són màgia, i qui ho ha viscut ho sap. Deixau que ses generacions que vénen ara puguin gaudir-ho tant com jo ho vaig fer. Que puguin deixar de créixer s’estona que siguin allà. I que no se trobin mai en sa situació que m’he trobat jo ara. Perquè fa mal. Si moren es campaments moren milions d’estrelles…i ja basta lo fosca que és sa vida com perque encara ho hagi de ser el cel de nit.

  Ja que hi sóc i per acabar, donar ses gràcies a tots es que vau estar amb jo allà, monitores, monitors, cuiners i cuineres, ajudants, i companys….AMICS.

  Salut a tots i que tengueu un bon agost!

 2. Srs. Convergents deixau anar aquest debat, tanmateix allà on no n’hi ha non raja, només esper que si un dia es proposa fer un homenatge a qualcu, vosaltres sigueu mes amples de mires i no el vetau per el simple fet de ser comunista. Ja que les dictadures comunistes de la URRS també va tenir lo seu o la de cuba que el ple sega XXI encara te presos polítics…. A i tampoc vetau ningú per el fet de ser ateu.

 3. Tot al contrari, la resposta m’encanta. Reafirma tot el que he dit i he pensat fins ara. No pretenia fer-vos canviar d’opinió en cap moment sino tal volta deixar en evidencia la vostra conducte, i crec que ho heu fet totsolets.

  No te demanat una distinció, fins i tot si sabesis llegir, hauries pogut veure que he posat que jo no volia que se li dones. Però millor dir això i contestar amb parrafades buides de contingut que reconeixer que vares emplear arguments obsolets i fora de lloc. Com fora de lloc són els comentaris que fas cap als nostres regidors.

  Del tema Lliga, no hi entraré, però per el que dius crec que no tens ni idea de que xerres, però xerres.. fins i tot sense saber del que.

 4. Joan Llorenç com veig que no estàs satisfet amb les meves explicacions o no les vols entendre doncs aquí va la meva.
  1.- Sense ser una norma escrita els debats damunt les distincions de la Patrona sempre havien quedat dins la Sala de Juntes de l’Ajuntament malgrat no ser una norma escrita, el passat any al fil directe del PiP ja va haver uns comentaris del que s’havia parlat a porta tancada i crec que ja no tinc cap dubte d’on va sortir la informació. Per tant vull creure que aquest article s’ha fet sense coneixement previ dels regidors del vostre grup, perquè si no és així podeu obrir la caixa del trons o de Pandora la que més us agradi.
  2.- Alternativa defensa un estat laic i desvinculat totalment de manifestacions religioses i en especial de l’església de Roma responsable de molts dels problemes que varen tenir els que varen defensar la democràcia a aquest país i com no a Pollença
  3.- Les colònies de Cala Murta són de la parròquia, per tant el seu caràcter adoctrinador no té cap dubte, crec que tu mateix (Joan Llorenç) si no vaig errat amb una guitarra fas cantar als nins que “donin les gràcies al pare pel que han rebut”, jo no som ningú per censurar-te l’adoctrinament catòlic que fas als nins però no em demanis que et doni un premi o distinció.
  4.- Si vàrem defensar l’existència d’aquestes colònies al seu moment, quan el vedat de caça major de Cala Murta les va posar en perill va ser perquè des de Alternativa respectem totes les idees i si vosaltres volíeu seguir amb les colònies teníeu tot el dret del mon, però com he dit al punt anterior no em demanis que lis doni un premi.
  5.- No és la meva intenció insultar a ningú si no tot just fer política a Pollença i si algú s’ha sentit insultat no era la meva intenció, que ara no pugueu fer oposició a l’equip de govern de l’Ajuntament ja que esteu en procés de fusió o coalició amb la Lliga Regionalista que forma part de l’equip de govern no és la nostra culpa, i si heu triat Alternativa com objectiu polític endavant sou lliures de fer-ho però com deis als vostres articles “passa l’estiu” i encara no hem sentit la posició de CIU damunt temes com “l’aixeta d’aigua de la Plaça Major” on CIU no ha dit ni mitja encara, i per tant nosaltres estem convençuts de que esteu a favor d’aquesta usurpació per part d’un particular d’un dels seus elements més emblemàtics que tenia el poble pollencí a la seva Plaça Major.
  Esper que ara estiguis satisfet amb les explicacions malgrat estic segur que no compatiràs ini molt manco t’agradaran.

 5. Bones Joan C.C.
  Jo ta bé ja xerraré per darrer pic per acabar perque ja se fa llarg i tanmateix no s’ha donat cap resposta a les meves qüestion.

  Aprofitaré per donar-te la ehorabona per ser el nou coordinador de Alternativa, no tenc molt de temps per participar dels debats com m’agradaria, i crec que és el primer pic que ho feim junts. I és d’agrair el to i fins i tot les aclaracions que has fet sobre el que he exposat, i la capacitat per desvincular-te de una acció que no comparteixes en public també la trob d’alabar.

  Lo dit, Enhorabona als Alternatius per la seva nova coordinació, ja que durant aquest debat ha quedat demostrat la involuntat del fins ara coordinador de debatre sobre els temes que a ell no li interessa i s’ha intentat desviar el debat en tot moment i no ha contestat a cap de les qüestion exposades. Crec que cada vegada més és evident que alguns prediquen el que no creuen.

  I pel tema de les declaracions den Sanchez.. be crec que qui calla otorga, i aquí quedarà plasmat el seu talant i el seu pensament.

  Salut i molts d’anys.

 6. Convergència per les illes no està a la junta de govern, per tant , ara com ara , no tenim tota la informació necessària per opinar sobre les competències en disciplina urbanística. No sabem els arguments que es varen donar per que aquesta competència passàs a ser del batlle. No sabem els arguments del Partit Popular . No sabem que opina la Lliga Regionalista del tema. Per tot això , i a falta de la que assemblea de Convergència per les Illes Pollença és reunesqui, es fa difícil donar una opinió, però el que si tenim clar és que pel be de tots els pollencins i pollencines , un tema tant important com aquest necessita la màxima transparència i claredat, i que tots els ciutadans del nostre poble tenguin clar que s’actua amb equitat, rapidesa i sense fer parts i quarts.
  Totes les mesures que vagin a favor d’aconseguir això tendran el recolzament de Convergència per les Illes.
  Pel que fa a les denuncies, crec que s’han d’estudiar amb profunditat i de manera individualitzada, sense generalitzar ni judialitzar la política local, quan un grup vulgui fer una denuncia nosaltres l’estudiarem i en aquell moment decidirem si ens hi adherim o no.

 7. Redell Covas pareixes collo a vegades, qui és ell per demanar u net a ningú. s’ha de xerrar del que ell vol, com ell vol i a sobre amb el poder de fer judicis de moral. I qui se pensa qui és aquest?

 8. I ara que he vist el teu comentari a Urxella, si el nostre to és impropi d’un partit serios, el voler marcar de que s’ha de xerrar o no quan u mateix aqui has defugit del debat real que tots els comentaristes et proposaven. Hauriem de dir també que és impropi d’un regidor seriós?

 9. Covas m’agrairia saber l’opinió de la persona que ha fet el paràgraf de la Junta de Govern sobre la lluita que hem portat a Alternativa per fer complir de millor manera la llei de disciplina urbanística que ha fet que el batle retiri aquesta competència a la Junta de govern, i que opina sobre posar les multes mínimes per sistema inclosos els infractors reincidents, mestres d’obra (que no poden dir que no saben la llei)…
  També volia saber si Convergència estaria disposada a posar una denúncia respecte a la falta d’actuacions del PP i la Lliga a la fàbrica o els irregulars serveis d’enllumenat i jardineria.
  Gràcies

 10. Pues parece que mientras Pepe vive su particular cruzada política contra la Srta. Estrany según la prensa amarilla de Izquierda Unida o como quieran llamarse ahora, los herederos del desgastado partido sigune con su único objetivo y no es otro que desprestigiar todo lo que no les gusta, pobrecitos nunca se habian eaquivocado tanto, la única y verdadera heredera de su fobia Uemita solo és una y si no tiempo al tiempo

 11. Bon dia Joan: estic encantat de la teva participació en el nostre bloc, dóna gust poder dialogar amb companys com tu.
  Només et volia puntualitzar una coseta, els dos capítols d’aquest article han estat conformats per la redacció de varies persones, cada una dins el camp que més domina. Tot i que si és vera que en alguns fragments s’empre un tó una mica més crític, no insultant però, les crítiques no van sols dirigides a membres d’Aternativa. El que es volia era fer un repàs d’aquells temes del’estiu que possiblement havien passat més desapercebuts, ja que es coneixien poc o s’havien quedat al tinter en altres blocs.
  Una salutació i bon estiu.

 12. Bones a tots! Aquest debat ja es fa una mica llarg i pesat.
  En primer lloc diré que estic d’acord en l’argument d’en Pepe de que aquestes distincions millor donar-les per concenç.
  Dos no comparteix al menys amb l’experiència que jo vaig viure a finals dels 80 en que a cala murta ens adoctrinasin, jo no record cap misa. No compartesc aquest punt concret amb en Miquel però respect la seva opinió i ja te puc avançarJoan Llorenç que no faig comptes demanar la seva dimisió.
  Em semblà que el tema no es tan important i que l’article es simplement una excusa per donar branca als regidors d’Alternativa.
  A en Biel T, si hi ha qualque cantamañanas que participa en aquest bloc no es cap dels nostres regidors, al menys ells donen la cara

 13. Quin fenomeno en Pepe aquest. Ara resulta que no vol que la ciutadania conegui i opini sobre temes de l’Ajuntament. Viure per veure!

 14. Irene gran mostra de la teva experiència i sentiment cap aquets campaments… Ara bé després d’haver seguit aquest debat no cal que t’esforcis. Presiament per la carrega sentimental que hi ha és impossible que els d’Alternativa ho puguin assimilar. No en tenen la capacitat.

 15. Bon dia Pepe.
  Pot ser que estiguis intentant defensar que s’hauria hagut d’evitar un debat públic sobre aquest tema? No sou vosaltres els que defensau sempre aquest tipus de debat? No sou vosaltres que defensau el blocs precisament per aquets tipus de debats? O és que quan els vostres aqguments son tan pobres i discriminatoris val més mantenir-los en secret?
  Ja que m’anomenes en el tema del PORN, cal aclarir si realment estaveu a favor dels campaments o simplement era una eina més a utilitzar per fer precsió per evitar els vedats de caça.
  Crec que intentes desviar el tema, en cap moment es diu que estigueu en contra dels campaments, això si que ja no tendria nom, sinó l’argument que donareu en contra d’una proposta de distinció.
  Per acabar recordar-te que CxI també va aportar altres propostes dins aquestes 10 desestimades i que no les hem tretes a debat. Pot ser si que acceptam que no s’accepti tot allò que proposam.

 16. Pepe, me semble que el que no vol, o no li interesa entendre les coseses a tu. En Jaon C.C. almanco ja li ha deixat la responsabilitat de defensar la seva postura a nen Sanchez, supos que perque ell no la deu trobar defensable, però tu continues no volguent entendre de que va el debat.

  Que no li donessin la distinció no ho hem retret en cap moment i dels altres 10 candidatures tampoc n’hem xerrat. Perque el mos interessa és asmb quin argument el vostre porteveu aleshores va inpugnar la candidatura.

  Uns arguments que com ja he dit trobo, patètics, i més en temps de democràcia. I del comentari que ha publicat a n’aquest bloc, això si que ja ho trobo de una curtesa terrible, com podeu tenir un representant donant arguments, si se pot dir així, com els que dona, posant exemples com:

  ” supòs que els hi vareu els nins que allò tot just era una canço perquè els que realment pagaven el dinar eren els seus pares tutors o els que havien donat els doblers.”

  Be crec que se descalifica ell totsolet. Si vols continua tirant pilotes fora. I si ets capaç de fer-ho defensa l’escrit den Sanchez. I si no podeu almanco que demani disculpes a tota la gent que ha insultat fent comentaris com aquest.

  Lo dit, per jo tenir un regidor que faci comentaris com aquest i doni arguments com els que dona a dia d’avui ho troba VERGONYÓS!

 17. Miquel C vosaltres no voleu entender que va haver 10 propostes a les que no es va donar la distinció i que si això no es feia públic era per evitar debats com aquest.

 18. Pepe pareix que ni tu ni els teus voleu entendre el debat, la critica no es perquè no considereu els campaments dignes de un reconeixement per la patrona o no, sinó perquè l’argumentació donada sol va ser “perquè son de l’esglesia”, nosaltres consider-am que avui en dia no s’han de fer discriminacions per sexe, credo, color, i encara ens va sorprenda mes quant aquesta discriminació just per credo ve de un partit progressista com A.

 19. No cal confondre les coses, com ha recordat Covas a Alternativa ens van posicionar a favor dels campaments de Cala Murta quan el El PORN de la Serra de Tramuntana impedia poder fer campaments… Vull dir no tenim res en contra dels campaments de Cala Murta, una altra cosa és que considerem que mereixen una distinció de la patrona. Havia 12 candidatures i només es van donar dues distincions. Com ja he dit les distincions de la Patrona es donen per unanimitat entre altres coses per evitar debats polítics sobre els mèrits o desmèrits de persones o institucions per rebre aquestes distincions. Nosaltres vam presentar alguna candidatura que no va sortir a la passada legislatura i no vam obrir cap debat públic.

 20. Estic totalment d’acord amb na Marina,he disfrutat cada estiu als campaments de Cala Murta i tenc molt bons records d’aquells dies. Hem passat grans moments entre aquells pins i any rere any hem crescut junts.

 21. Bones, com anam? Som na Irene. He estat monitora de Cala Murta del 2003 fins al 2010. Vos vull donar el meu punt de vista sobre els campaments, ja que he llegit un parell de dois que, sincerament, fan mal. Com ja he comentat abans, durant 8 anys he estat monitora, (durant 16 setmanes), d’un dels campaments més meravellosos que se puguin ofertar. A Cala Murta, nins/es, monitors/es aprenguerem el valor de l’amistat, de la solidaritat, de l’amor, del respecte (tant per les persones, com pels animals, com per l’entorn), i de tantes altres coses que ajuden a formar el que anomenam persones íntegres, que saben pensar i que defensen per damunt de tot els drets humans universals.
  Que cantàvem abans de dinar… Sí. Aíxí tots ens esperàvem per començar, i començàvem i acabàvem plegats.
  Que fèiem una pregària el dematí… Sí. D’aquesta manera començàvem el dia, amb calma explicant que faríem, donant un espai per si algú volia comunicar alguna cosa, o expressar alguna idea, ho pogués fer.
  Que acabàvem al vespre amb un altre moment de reflexió… Sí. Aprofitàvem aquest moment per comentar el dia i fer el que anomenam tornada a la calma. D’aquesta manera els nins i les nines s’anaven a dormir més tranquils i descansaven les 9 hores per recarregar les piles per al dia següent.
  Hem estat perfectes? no, clar que no, però ens esforçàrem al màxim.
  De la religió cristiana, vàrem agafar el millor. Els millors valors, els millors sentiments i les millors conviccions.
  Qui me coneix sap que som una persona agnòstica, Però no per això vaig voler deixar de formar part d’un equip de monitors on hi tenc els millors amics, el meu home i un bagul de records fantàstics i entranyables.
  No hem rebut la distinció? Molt bé. Per a mi la millor distinció és que les persones amb les que vaig compartir aquells moments, encara se’n recordin de mi, i moltes d’elles m’estimin i dels moments que vàrem compartir (i mai vaig esser una monitora happy, sinó tot el contrari).

  Els que no ens heu volgut donar la distinció podríeu haver posat una altra excusa que no fos tan dolenta. Com per exemple que no us agraden els campaments, o que teniu al·lèrgia als pins, però que poseu l’excusa arcaica i barata de l’església, que està passadeta de moda, no. No heu estat massa originals.

  Ah, i pel tema de la cançoneta abans de dinar, sé cert que els nins i les nines (que ja no són ni tan nins ni tan nines) s’enrecorden més de L’Enanito i de que els obligàvem a menjar tot el que havia a dins el plat (tomàtiga inclosa) que de la lletra sencera del Oh pare Déu.

  Gràcies a les persones que en presentaren Cala Murta i al qui em va deixar tornar, per quedar-hi sempre.

 22. Jo no m’entenc ni de política ni de distincions.
  Sols vull cantar un for “ho hem fet bé” per a tots i cada un dels monitors, cuineres, rectors, monges i persones que han fet sommiar als nins entre els pins a Cala Murta.
  Aquest és un reconeixament que ningú us podrà vetar.
  “L’adroctinament” que hem fereu han és de les millors coses que m’han ajudat a formar-me com a persona!

 23. Retroenllaç: Articles de La Punta. CxI-Pollença | Convergencia per les Illes·

 24. En Pepe aquest és un narcisita! he vist que al vostre facebook posa que li deis inquisidor…. Una cosa és que li digueu, una altra que no sabi llegir i una altra encare més diferent és que el seu narcissisme fagi que es doni per al·ludit!
  jo igual que n’antònia també he anat a Cala Murta de Colònies, a les de la Parròquia, i m’ho passava bomba i no se abans però l’esglèsia me la du bastant fluixa… se veus que l’adoctrinament a través de cançons per beneir la taula no va tenir l’afecte desitjat sobre la meva persona.
  Vull tenir un bell record cap a grans persones com en Felip o n’Eugeni… capallans si, però persones molt més de pes que els cantamañanas d’alternativa.
  Per cert un aferrat’hi que tomba ben fort per en Xirimandango!

 25. No se si el campament de Cala Murta es mereix o no el distingiment aquest!!! Vaig anar durant tota la meva infància al campament, uns anys m’agradaven més que els altres, però en general guard un bon record (era lo poc que hi havia per passar l’estiu). Hi havia actes com la misa que no m’agradaven gens però tampoc em varen adoctrinar en la fe catòlica, però predicaven bons valors com l’amistat i la solidaritat. Tal vegada no ens agradi la Iglésia com a institució ( som lo més ateu que vos podeu tirar a la cara) i no entraré en termens generals, però els campaments de Cala Murta i el grup d’esplai Náufraga durant anys ha suplit les mancances d’oci dels infants del municipi i crec que amb això no se’ls hi ha de llevar el mèrit, tot i que crec que actualment l’església s’ha de desvincular d’aquestes accions i deixar pas a institucions laiques.

 26. Perdonau que no hagi pogut participar d’aquest debat com a mi m’hagués agradat, però Miquel si que és cert que el PSOE va vetar l’Ofici de dia 2, emperò respecte a les Colonies de Cala Murta el seu posicionament jo no el vaig entendre de la mateixa manera que tu ho has manifestat.
  Respecte a fòbies o atacs heredats d’UM cap a en Pepe, que així ell ho ha manifestat en el face-book, res més lluny de la veritat, el que passa és que pel fet de que durant quatre anys vosaltres (A) hagueu fet una oposició dura que vos ha donat els vostres fruits, això no vol dir que l’oposició d’Alternativa sigui la única que es pot fer ni la única vàlida. Es evident que entre CiUxP i A hi ha discrepàncies, només faltaria! i aquestes discrepàncies no es poden agafar com atacs personals, com també es evident que la vostra manera de fer oposició durant aquest any no té res a veure amb la dels anys anteriors, però no seré jo que vos digui com heu d’actuar.

 27. Miquel, crec que el comentari que has fet és realment PATÈTIC, de veritat m’acabes de decebre molt.

  Per cert al reportatge que veres a la recent desapareguda TV Mallorca, Jo hi sortia, era el que tocava la canço que els nins cantaven tan contents. i NO no els varem dir que el menjar el pagaven els pares o tutors, o que moltes vegades quant els doblers han faltat ho ha pagat la parroquia, perque tot això no forma part del nostre criteri educatiu.

  Això ho deixam pels amargats que només pensen amb les coses materialistes.

  Es molt trist tenir un regidor a l’ajuntament capaç de fer un comentari com el teu.

  I aplaudesc en part la decisió presa pels Socialistes, no tot el que ve de l’esglesia o el que si sermonetja és digne d’alabar o respectar. Però els que hem tengut una educació i criteri propi sabem distinguir les coses. Me sap greu per tu Miquel.

  I si Joan el babat havi estat cordial, pero crec que el vostre regidor acaba de baixar el nivell, almanco de dignitat.

 28. Ja que ens em posat, és veritat que varem vetar “les colònies” per tenir relació amb l’esglessia i el PSOE també ho va vetar i fins i tot ells varen decidir no anar a l’ofici de la Patrona d’aquest any pel tracte que es va donar al poítics d’esquerra per part d’uns del “monsenyors” que varen venir de fora, per cert a un programa de la tristament desapareguda Televisió de Mallorca, es va fer un reportatge on a l’hora de dinar es cantava donant gràcies a Deu o al Senyor pels aliments, si això no és adoctrinar el nins ja em direu que és. Esper que tot hagi quedat més que aclarit i per cert supòs que els hi vareu els nins que allò tot just era una canço perquè els que realment pagaven el dinar eren els seus pares tutors o els que havien donat els doblers.

  P.D. Esper que el problema d’en Joan Ramon es resolgui feliçment

 29. Ok, si en Miquel vol puntualitzar les seves paraules que ho faci, si és aixi com dius trob que no va estar molt encertat amb les explicacions. Com he dit a l’assamblea no varem donar massa importància al tema de les distincions de la patrona ( no sols al tema de Cala Murta), i ens varem centrar a altres punts del ple.
  Personalment torn a dir que valor la feina que s’ha fet als campaments de Cala Murta on com deis molts Pollencins o recordam amb anyorança, també valor a aquells que desinterasadament col·laboren en que puguin seguir funcionant, som concient que cada vegada són més les dificultats que la Llei i la burocràcia vos posen
  Salut i agrait per el bon to de debat

 30. Hola Joan
  Mira la veritat es que no vull insinuar gaire. Ho dic clarament. Les paraules del VOSTRE regidor Miquel Sanchez el dia que se va prendre la decisió varen esser: NO, perque és de l’esglesia.

  I si no és així que surti hi ho desmenteixi, pero farà mentider als nostres regidors i alguns més de la oposició que així m’ho han confirmat personalment.

  Si el tema de Cala Murta no vos interessa i no i vareu aprofundir, ho accept i respecs, i no m’estranya sigui dit. Si vos vareu centrar en triar qui trobaveu que ho mereixia més també ho accep. Però que un regidor digui que NO perque una cosa te relació en l’esglesia (que per altre banda hagues estat impossible fer colonies quant es començaren a fer si no haguessen nascut dins la esglesia. Perque recordem que els campament laics varen precedir als relligiosos en temps de democràcia, pero tot va neixer gracies a la llibertat de moviment que se li concedia a l’esglesia en temps del règim) me pareix un argument DEMENCIAL, com be diu l’article (que per cert no és meu, pero el compartesc).

  No critic que no se li donés la distinció, personalment, molt personalment estic content de que no se li doni ara mateix, el que critic són els argument donats per Miquel Sanchez, regidor d’alternativa per Pollença.

 31. No cerquis res entre lineas Joan Llorenç, simplement vaig participar als campaments de Cala Murta, de la secció i el de l’esglessia ( ma mare m’apuntava a tots dos i jo tant content). Tots dos me varen agradar i a tots dos vaig aprendre molt, simplement he fet el comentari de la secció perque els record amb anyorança.
  Nosaltres a l’assamblea no varem votar contra ningu en aquest tema, simplement varem triar l’opció que més ens va agradar (la cofradia de pescadors), i que vols que et digui a la nostra gent no li va interesar gaire aquest tema i no hi varem aprofundir massa però el que es clar es que no tenim res en contra dels campaments de Cala Murta com sembla que vols insinuar

 32. Molt be Joan C.C. però continuam sense donar cap raó objectiva o clara.
  SI, foreu els UNICS, ho hauries de saber ja que la vostra assemblea es comunica tot i se prenen totes les decisions.

  Gracies per la enhorabona, perque jo hi he fet feina molts d’anys.
  Però contestant al teu comentari de: (tot i que m’agradava més el de la secció de muntanya!

  Unes Colonies segurament molt dignes també a les quals no vaig participar mai pero conec gent que ho feu, i vaig conviure al mateix temps allà d’alt. Però.. colònies LAIQUES, que NO tenen a veure amb la esglesia, que varen acabar per NO tenir gent (la mateixa època que nosaltres teniem 2 campaments plens amb llista d’espera), que NO se fan ja des de fa un grapat d’anys. PERÒ NO EREN DE LA PARRÒQUIA, que els donam la distinció perque són laics?

  Supos que el fet de ser de l’esglesia va contribuir a que en moment dolents encara poguessin aguantar, moments dolents en que se varen passar de 3 a 2 setmanes que fins i tot arribarem a nomes tenir un total de 70 – 80 persones entre els dos torns, però MAI s’han deixat de fer, i te puc assegurar que durant molts d’anys s’han fet i molt ben fet.

  Encara esper els arguments.

  I jo no crec que per estar a l’oposició siguem del mateix bandol, a jo hi ha moltes coses que fa alternativa des de la oposició (i junta de govern) que no compartesc, i seguramnt tambe en farà alguna que si. Pero no defensam, ni de aprop, els mateixos pensaments, però els puc argumentar..

  Salut

  P.S. I tot el meu respecte per els campament de secció de Muntanya, si he posat el que he posat ha estat per deixar clar als senyors de alternativa algunes coses que m’ha parescut poder llegir entre linees. Ambdós campament feren una tasque lloable i és una llastima que amb el temps la cosa acabés.

 33. Hola a tots, varem ser Alternativa els unics que no varem triar l’opció de les colonyies de Cala Murta? Ho dic perque sovint sembla que a Alternativa se li exigeix el que no es fa amb altres partits. La veritat es que a l’assemblea tampoc li hem donat molta importància a aquest tema.
  Respecte a la gent que ha organitzat els campaments d’estiu tots aquets anys , la meva enhorabona, jo hi vaig participar i mo vaig pasar molt be, (tot i que m’agradava més el de la secció de muntanya!
  Per altra banda coincideix amb Pepe que la cançoneta de l’idili Pepe Malena o Alternativa la lliga ja cança. No serem nosaltres els que al final acavarem plegats amb la lliga..
  En definitiva, aquest article sembla que sols cercava donar una mica de branca a en Pepe o Alternativa, tornau a errar, nosaltres estam a l’oposició sols tenim dos regidors, els mateixos que Convergència i per tant el mateix poder de desició i d’influència

 34. Us traslladam el debat que s’està duent palal·lelament al facebook de CxI Pollença, ja que en Pepe no accedeix a debatre a la Punta. Com que a nosaltres si que ens interéssa que els que no teniu accés a la xarxa social en pogueu tenir coneixament de la seva opinió aquí el teniu:

  José Luis Garcia Salvador: Bon dia.
  Primer he de dir que si les distincions de la Patrona es donen per unanimitat és entre altres coses per evitar debats polítics sobre els mèrits o desmèrits de persones o institucions per rebre aquestes distincions. L’Assemblea d’Alternativa (que no José Luis García Salvador) té una opinió diferent a la de Convergència i evidentment la podeu criticar però personalitzar aquesta crítica a la meva persona sembla una malaltia. Comparar-me amb un “inquisidor” per defensar democràticament la opinió de la nostra assemblea es troba totalment fora de lloc. A Alternativa Per Pollença no fem “política estandar” fem política per i des de Pollença, per alguna cosa som un partit local, si Convergència no entén que pot haver ciutadans de Pollença que opinen de manera diferent a vosaltres teniu un problema. Respecte al comentari de la Junta el seu to em sembla impropi del blog d’un partit que pretén ser seriós. Avui mateix teniu un article sobre la nostra posició a les Juntes a un tema tan important com el de la disciplina urbanística esper la vostra opinió. Només cal comparar l’activitat d’ Alternativa per Pollença i de Convergència i Unió als plens per adonar-se de qui és més incisiu quan es tracten temes que no siguin festes. Un exemple molt clar va ser l’abstenció de CiU que va permetre la quarta dedicació exclusiva del PP i la Lliga. Ara m’imagin que utilitzareu l’anonimat al vostre blog per posar-me tibi, us deman valentia, evitar desqualificacions personals i utilitzar arguments.

  Joan Ramon Mateu Torandell: Podriem entrar al debat de tots i cada un dels punts, però no estic de sava. El que si voldria deixar clar es la nostra activitat als plens que tu has mencionat, que en tot moment ha estat constructiva i responsable, encara que no haguem votat el mateix que Alternativa, ara be, el que si mha sorprès avegades, ha estat quan tu m’has recriminat alguna postura quan he anat en contra de l’equip de govern, crec que tenim un equip de govern prou experimentat per defençar-se tot sol.

  José Luis Garcia Salvador: Això que dius només va passar una vegada que jo recordi. El que a mi em sorpren és aquesta inquina heredara d’UM contra la meva persona.

  Joan Rafel Covas Mariano: Pepe, esper disculpis en Joan Ramon en aquest debat ja que te assumptes personals de caràcter greu, que li impediran participar-hi.
  Te convidam a participar de la Punta, si bé com tu dius hi haurà anònims, al vostre bloc també n’hi hi ha d’habituals, cal recordar que no tothom te facebook però si poden tenir accés a la Punta.
  En quant a la resposta que fas a Joan Ramon, tu també has basat la nostra acció en un sol punt. I del tema d’UM, si ja et cansa a tu imagina’t a nosaltres… la mateixa sensació que tu tens cap a la teva persona la tenim els convergents cap al nostre partit, supòs que també és un odi que us ve heretat cap a UM.

  José Luis Garcia Salvador: Em sap greu pels que no tenen accés al facebook però prefereix el debat a aquest mitja. No tinc odi a cap partit, si que tinc odi a certes actuacions.Si estau cansat de que s’us identifique amb UM no crec que el millor sigui carregar contra un regidor que és el vostre company a l’oposició.

  Joan Rafel Covas Mariano: Pot ser tenguis raó… et deman idò que actuem tots en conseqüencia, tu també.

  Joan Rafel Covas Mariano: ‎(Això que pitjant intro es publiqui és un rotllo). Ho dic perquè a mi en particular hem molesta que m’impliquin en fets que no tenen res a veure cap a la meva persona. I siguis membre de l’oposició o no la teva posició pública igual que la de la resta de regidors comporta reber crítiques.

  Joan Rafel Covas Mariano: com que a mi si m’importa la gent que no te facebook copiare el debat a la Punta

 35. Bon dia Pepe.
  Com un dels administradors d’aquest bloc per una banda estic content que no hagis emprat l’anonimat per comentar aquest article i per altre dir-te que trob greu d’acusar a altres del que tu no feries mai, comentar des de l’anonimat. Jo tampoc empreare l’anonimat i menys per debatre en tu, crec que fa prou temps que ens coneixem.
  He participat en l’elaboració d’aquest article entre d’altres coses perquè com bé diu en Joan Llorenç, consideram que l’argument del vostre vot va ser si no vols penós, pobre.
  Crec que coneixes prou bé la tasca que s’ha desenvolupat a Cala Murta al manco els darrers 12 anys per saber encare més que aquest argument és pobre.
  Crec recordar que ara deu fer devers un ant ja es va destapar un debat a Urxella on vaig intentar explicar, sense utilitzar anonimats, el que es feia a Cala Murta, una altra cosa és que la gent d’alternativa o simpatitzats, alguns d’ells des de l’anonimat volguessin escoltar.
  Igualment dir que quan Alternativa va haver de master que la gent de les Colònies es pronunciàs en el temadel PORN, no va pesar si teníem relació amb l’església o no… que es com tocaria ser sempre no només quan interessa.
  Per acabar crec que és una falta de respecta qüestionar la participació de CIU als plens basant-se en una abstenció en un punt en concret… hi ha hagut vots d’alternativa que han ajudat també al govern i s’han respectat com ara el de la retirada de funcions a la regidora de turisme.
  Dir que tenim un problema si no admitim que hi haguí gent que pensa diferent… ho admitim ho respectam però podem mostrar la nostra disconformitat igualment, d’això es tracte al cap i a la fi el joc democràtic.
  I per acabar quan es parla de l’argumentació del vostre vot es fa referència a l’assemblea d’Alternativa no a la teva persona, sinó torna-ho a llegir. A tu només se t’anomena com a representant del partit.

  Una Salutació cordial i esper qe no et prenguis res com a personal.

 36. Bones Pepe.
  M’agradaria saber quins són aquets arguments en el tema concrec de les distincions, ja que al facebook no en dones cap ni un. I personalment crec que els argumetns que donareu per que no es concedís són penosos.
  I m’agradaria aclarir, que la distinció dels campament no es proposada meva, ja que me consider massa implicat com a per proposar-ho. Però per lo mateix me va saber molt de greu quant vaig sentir els motius.

  Gracies

 37. Us he contestat al vostre perfil de facebook, ja que ara m’imagin que utilitzareu l’anonimat per posar-me tibi, us deman valentia, evitar desqualificacions personals i utilitzar arguments si els teniu.

 38. UMP no és un partit polític és un lobby d’interessos, i han ficat enmig en Nadal.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s