L’Ajuntament tapa la boca als ciutadans

“El programa de la Patrona no m’agrada gens, ni el disseny ni el contingut, aquest darrer depriment. Tampoc m’agrada que el programa s’encarregui a un col·lectiu privat i que l’autor cobrir un doblers per fer el programa. Y no m’agrada que cobri perquè mai, els anterior autors del programa de la Patrona han cobrat. Enguany perquè la persona que ho ha fet és “artista” li han de pagar. En semble de molt mal gust i d’una falta d’ètica i respecta cap a es persones que han fet el programa de la Patrona aquests anys totalment de franc. També en semble una falta de respecta cap al poble, que se limiti a un col·lectiu format per 5 o 6 “artistes” les persones que tenen dret a presentar proposta per fer el programa.
Per dir això que acab de dir a la pàgina de l’Ajuntament de Pollença, m’han bloquejat i eliminat els meus comentaris. Aquest és el reflexa de la pluralitat d’opinions? Censura del segle XXI, o els fas el “paupa moix” o t’eliminen. Realment patètic, vergonya cavallers, vergonya” (guardarem en anonimat a l’autor per qüestio de protecció de dades)

Alguns usuaris de Facebook ens han comunicat i hem pogut comprovar, que un debat que s’havia creat entorn al programa de festes d’enguany ha estat censurat, esborrant alguns comentaris i bloquejant els perfils dels qui els havien fet. Més enllà d’estar d’acord o no amb la postura d’aquets sobre el tema i davant el nou episodi de censura viscut al perfil de Facebook de l’Ajuntament de Pollença, ens veim obligats des de CxI Pollença a condemnar aquesta actitud per part de l’equip de govern.

Sí bé és un fet que no sorprèn degut a la deixadesa del Bloc del partit per part d’un dels socis de govern o bé per l’actitud del batle al darrer ple negant el torn a replica al company del PSM. Afegint el rumor que corre per les xarxes socials que el President del govern estatal vol controlar l’activitat dels espanyols a les xarxes socials.

L’argument que es va utilitzar des de l’Ajuntament en anteriors censures de comentaris al seu Facebook, fou que els comentaris i crítiques eren de caire polític, ja que venien de part de partits o regidors. Aquest cop però ha estat censura a ciutadans.

Volem fer saber a l’Ajuntament que ha triat el camí equivocat. Quan ets administrador d’un perfil a una xarxa social o d’un bloc et veus abocat a rebre tan alabances com discrepàncies i la pitjor resposta a aquestes darreres és la censura. La millor via sempre es la participació en el debat explicant la teva postura i si fos el cas moderar aquells usuaris que ataquen o insulten.

Per això volem convidar a tot aquell que vulgui a seguir el debat sobre el programa de la Patrona, que ha estat truncat a Facebook, aquí al nostre bloc, això si de manera correcte i sossegada, però lliure, ja que creim que només així es podran corregir mals entesos i enriquir la vida del nostre poble.

37 responses to “L’Ajuntament tapa la boca als ciutadans

 1. Les explicacions les haura de donar el responsable de que no s’aturassin a plaça, per que vull suposar que algú va dir que anassin directament a Ca’n Moixet. Era tan fàcil com fer una tocada damunt plaça (amb la cantitat de nins que hi havia esperant) i després anar a Can Moixet.

 2. Ningú diu res de que la banda de cornetes en el pasacalles d’ahir acabas la seva actuacio dins can Moixet? Ni tan sols se varen aturar a plaça a tocar per tots els nins que esperaven, directament a Can Moixet. Això es impreentable. Algun responsable de la banda haura de donar explicacions. Can Moixet, Can Moixet Can Moixet pareix que les festes se redueixen a Can Moixet, es increible.

 3. Resulta que tot ha de sortir de franc i amb voluntaris: No hi ha doblers! en canvi per disenyar el programa sí, per això s’ha de cobrar, quan hi ha gent disposada a fer-ho gratuitament. Fantàstic. Així se paguen els “moltes gràcies Malena, grandissima regidora, pel gran suport que ens dones”.

 4. Bon dia Male, el pregó llarg però interessant, la banda de música excel.lent i l´acte a mi me va pareixer bastant be. El que no me pareixen be (no una merda) son els teus arguments perquè segons els mateixos només per existir ja hem d´aplaudir, mira les coses se poden fer be o malament, el programa es molt dolent i no pel sol fet de fer-lo tens una espècie de “bula” de no rebre crítiques.

 5. no estic enfadat,estic decebuda,amb la gent que nomes veu emperons a tot ,envers de gaudir de les festes i a agafar lo bo, l´identitat de poble jo la tenc a dins meu no necessit que un programa ni ningú m´ho recordi, i fins aquí he arribat !!! ara a gaudi del prego i tot lo bo que ve lo dolent u deix a fora les festes son per aixo ,per gaudir-les!!!! Molt D´anys a tots !!!!!!(suposo que demà les critiques seran per el prego)jo per si de cas vull donar la enhorabona al pregone per anticipat,perquè,nomes la responsabilitat de fer-ho es mereix el meu aplaudiment!!!!!!

 6. Biel T, ja l´he trobat!! es a la part de dalt a la dreta……. es pardals, no ho deuen haver vist perque sinó no surt la foto en el programa, deu ser l´unic que surt en el programa que no es del PP.

 7. ai male, estas com enfadat!, mira el programa es una merda perque es pobre, pobre, pobre,… no s`hi ha fet feina, no s’han intentat introduir els signes d’identitat de la festa,no….. be basta veure-lo. Es veritat que molts d’anys hi ha hagut discussions sobre el programa, si els escrits son d’un o d’altre, si han tallat el coll a una mare de deu, si…., pero no per la qualitat del programa sino pel contingut, ara no, perque contingut no en te i la qualitat es fluixa fluixa.

 8. Com bé diu na Male cada any hi ha un gran debat entorn al programa… no record massa crítiques pel diseny del programa, més bé hi va haver una bona moguda perquè havien declarat el concurs desert quan després es va saber que realment hi havia hagut alguns projectes presentats per aquesta gent que sol fer coses de franc. Record que fins i tot un d’aquets projectes, que a mi a més me va agradar i molt més que el d’enguany, va rodar per les xarxes socials.
  Molts deien que aquest no havia estat elegit perquè en algunes fotografies a més de focs artificials sortia el regidor de Convergència Michel… pot ser en Llobeta i na Malenita idò no han pàrat massa esment al d’enguany… feu un “buscando a Michel” a la plana 6 per favor.

 9. jo don el meu vot perquè en Guillem Serra faixi el programa de l¨any que ve i sens cobrar,ja que xarra amb tant coneixement de cause ,i que després es som-meti a las critiques del poble,ah!! el seus comentaris a mi en pareixen una verdadera MERDA!! respecta al programa com ja vaig dir cada any igual,les mateixes discussions,es un poc avorrit, perquè?? ,en una llastima però crec que ,el nostra poble nomes es mou per enveges,si un diu blanc l´altre negre ,sempre trobam faltes a tot ,no hi-ha manera de trobar la part positiva de les coses ,quan una persona intenta fer qualque cosa sigui el que sigui sempre troba traves, jo u faria millor!!! sempre pensen,pues au idò,mans a l´obra!!!!! menys criticar i mes treballar

 10. Miira antonia, durant bastants d’anys al menys 6 o 7, i que jo sabi ningu ha declinat fer el programa sense cobrar, ningu ni tu mateixa, pero be per segons qui o segons quina associacio el cobrar es important, a pollensa hi ha molta gent que colabora i no ha cobrat mai. Fer un programa ben fet du una feinada, fer aquest programa jo que vols que et digui, mira les opinions de la gent o ves a l’ institut a clases de plastica i demana que te facin un els alumnes, i ja veuras que per arribar en aquest nivell el temps que tarden. Ah¡, el vermell, a mi m’agrada perque es un color lligat, no de la lliga, a pollenca, pero be si a voltros vos agrada mes el taronja ja va be, almenys no es una errada de l’impremta, i comque amb el tema harmonia ho poden discutir tot ja va teu, pero demana l’opinio dels ciutadans i veuras que pensen d’aquesta harmonia. I el programa de l’any que ve, es dificil que sigui tan dolent com el d’enguany.salut i gracies es la meva opinio.

 11. “Com viu el dia de La Patrona una mare?”……, no tenc el gust de coneixer el senyor Jaume Llompart, autor, de l´escrit que podem trobar el programa d´enguany de la Patrona. Vull reconeixer que el títol crida l´atenció i es molt lloable que vulgui fer un reconeixement a les mares o, com a mínim, a les que descriu com a persones sacrificades pels seus fills i, també vull pensar, filles. Però la veritat, a mi m´ha semblat un manual a l´estil d´aquells que es feien el temps de la Falange española en relació al paper que havien de tenir les dones, sacrificades pels homes, i que solen circular sovint per la xerxa, segur que ho recordau: ” la buena mujer española sólo empieza a comer después de que su marido ha finalizado, cuando llega a casa después de un duro día de trabajo, la mujer le hará un leve masaje en los pies para que él sea consiciente de la comprensión y el respeto que le tiene….”. Es simplement una opinió que vol ser simpática i que no te altra intenció que això comentar el Programa de la Patrona.

 12. Un gran personatge aquest “Quijote de la Mancha” i en Miguel de Cervantes un gran escriptor/artista, llàstima que en vida no tengues ni una milèssima part del reconeixement que ha tengut de mort. Amb l´art, en la Cultura en general, passa això que moltes vegades no te valoren les coses en el moment en que les fas. Pero la saviesa,la vocació, la flexibilitat i el talent de molts d´aquests artistes fan que la seva persistència els apropi a un objectiu, el que sigui, tan personal com colectiu. Es evident que els valors que he comentat no son predicables de la neta de la padrina “Salada”……….. ah, te posis com te posis, per un servidor el programa d´enguany de la Patrina es una “MERDA”.

 13. Muy bien ahora resulta que yo no tengo l programa en mi casa y estos estan por los bares… que estan de ruta del Tapeo?

 14. asa.pollensa.com ……….per el que vulgui fer cultura , més que gratuita POPULAR
  , Guillem , encare no t´has enterat ?
  aixó és FIL d´ALta Mar , prest , esper que hi hagui més bon rollo..30 ,31 agost 1.2 setembre

  un gran pas que paguin el programa , els artistes i profesionals o agrairán .

  Joan C,
  ens pots dir quantes vegades s´ha fet concurs popular i quantes hi ha gent que ha rebutjat de fer el progranma sense cobrar ?
  També agrairía que ens donis unes lliçons de com fer un programa sense que dugui una feinada , l´has fet tú ?…saps de que parles ????…i aixó de “posar la programacio, mal posada, una darrera l’altre”,….tens raó estaría millor de travers ,una mica més embullat per donarl´hi emoció .
  les errades no les fa el dissenyador , sino el que monta els textes .ho sabíes ?

  El vermell , si, és tal com el volem , , si tens dubtes d´estética , te pots apuntar als tallers d´AÇA aprendrás que hi ha una cosa que se diu harmonía dels colors ..No el voliem el vermell viu , no ,
  una mica farts de gallets vermells …tú no ?

  ja estic impacient per veura el programa de l´any que vé !!!!…
  i bones festes .a la bona gent , a la dolenta , mal l´hi caigui un llamp com deia la meva padrina “Salada”
  .buf !!! quin avorriment, s´ha acabat ….adeu per sempre !!!!
  ho diu Cervantes al Quixot “Ladran, luego cabalgamos”

 15. Més cagades amb el programa!
  Acab d’anar a un bar del Moll i he hagut de tornar a sortir a mirar el cartell de l’entrada perquè m’ha donat la sensació d’entrar a una oficina municipal… quina ha estat la meva sorpresa quan he vist que a damunt la barra hi havia un paquet sencer de programes.
  Que és una nova manera de reduir la despesa? una nova iniciativa d’aquestes modernes tipo lo d les plaques els carrers…?

 16. Utilitzar un llenguatge menys ofenssiu? Jo crec que ofenssiu es pagar diners públics, en temps de crisi, per aquesta “MERDA” de programa. Podriem entrar en més detalls però no ho ferem per respecta a les bones intencions que segur ha tengut el senyor Batle (ajudar els artistes que ho passan malament) i a AÇA (en el foment de la cultura gratuita). Recordarli el senyor Batle, com ell diu en la seva Salutació, que en el sentiment de formar part de la història a la que ell reconeix pertanya ( i que no hi podem renunciar) hi ha la llengua catalana a la que ell i el seu partit espanyolista no aturen de “maltractar”. A la senyora Borras, agrairli la seva iniciativa de donar a coneixer els treballs fotografics de na Bettina Haude o den Miquel Salas, que agradarà mes o menys, però que quedi clar que a ells no se´ls critica o valora, se critica o considera la fotografia utilitzada en el marc del programa de festes i més concretament en el format o resultat del programa, que per molt o poc bona que sigui la foto i amb independencia del seu autor, el programa segueix sent una autèntica MERDA, i no se tracta de valorar el seu autor sinó el resultat del seu concret treball. Això sí, dit respectuossament i sense voler ofendre.

 17. podeu veura més fotos de Miquel Salas ,que ens ha cedit la foto dels cossiers , la de la contraportada interior, desde aquí agrair a Miquel la seva dispocició i generositat.I donar l´hi la enhorabona per aquesta mágica foto , d´un instant congelat .

  ttp://www.flickr.com/photos/miquelsalas/sets/72157603256297737/

 18. voldria fer una pregunta a tots aquells que critiquen tant el programa.que feis amb ell quan ha passat la Patrona?El guardau?el llançau ?,no entenc tanta polèmica,cada any igual,sempre hia ha i haurà,els que els agrada i els que no,per gustos tant com colors !!jo no feria mes programes es una pèrdua de doblers ,un parell de “pòsters” repartits per el poble i prou!! Estalviaríem,paper,temps ,i disputes,i podríem estalviar les forces,per el dia dels Moros i Cristians, Molt D´anys a tots!!!! fins el proper programa!!!!

 19. Primer de tot desitjarvos que passeu unes bones festes de La Patrona 2012.
  Vist la quantitat de comentaris que ha generat l’escrit que ens varen passar i es va censurar des del face-book de l’ajuntament, puc afirmar que no ens hem equivocat donant a conèixer els que d’altres han volgut amagar.
  El que volem des de’aquest bolg és donar transparència als sentiments i inquietuds dels pollencins i pollencines. Ara fa un any, en aquest fet sel anomanava participació ciutadana.
  Perquè no hi hagi confusions vull explicar la nostra pregunta en el Ple d’avui referida al programa de festes.
  Quan hem demanat :
  .En temps d’austeritat en el que correm i tenint present que fins ara mai s’havia pagat per fer el programa de festes, més encara quan en tot moment el regidor de festes va dir que no es pagaria pel programa. Quin ha estat el criteri que s’ha seguit per ara decidir fer una despesa que fins a dates d’ara no existia?
  El batle ens ha contestat que es varen posar en contacte amb AÇA perquè ells s’encarreguessin del programa de festes, fent una dotació que l’ajuntament podia soportar. Els artistes passen per mal moments, com tothom, i que un incentiu per aquest col·lectiu els ajudaria.
  Des de CiU no ens oposam en cap de les mameres a donar suport en aquesta associació, el que no entenem és que es repeteixi un cop darrera l’altre el canvi de criteri. Volem recordar que a la comissió de festes es va dir que mai s’havia pagat per fer el programa i que ara tampoc es pagaria. Per respecte a totes i tots els membres de la comissió consideravem que s’havia de seguir el criteri acordat i que qualsevol canvi ho havia de saber la comissió, sinò…quina és la seva funció? Recordem també que va passar el mateix amb l’elcció del dia de Marxa Fresca, quan el regoidor de festes va donar l’opció de votar el dia i després el batle ho va tirar enrera.
  Gràcies Antònia per la teva participació al nostre Blog i per ser tan clara amb la teva exposició, i a més desitjar-te, més ben dit desitjar-vos al FIL, com a poc, el mateix èxit que tinguereu l’any passat.

 20. antonia no sempre s´ha fet a dit, durant anys es va fer una convocatoria publica i despres un jurat decidia, això si sense cobrar. Aixi i tot, amb aficionats no s’havia publicat un programa tan horroros com aquest, i si damunt han cobrat per dissenyar, es per fer-so mirar, ja que el nivell de dificultat passa per colocar dues fotos i posar la programacio, mal posada, una darrera l’altre, ah!! i la portada i el poster, també es d’admirar i de buidar-se el cap de pensar com fer-ho.L’unic que me queda per esbrinar es si el gall es de color taronja, o es que el vermell de l’imprenta ha sortit malament. Salut i bones festes

 21. Catalina: El programa el pots trobar al facebook de l’Ajuntament o be clicant sobre l’imatge del programa que hi ha al final de l’article. El de paper tenim entès es va començar a repartir ahir.

 22. Antònia gràcies per participar del debat aportant una visió distinta sobre el tema. Al igual que a la resta de participants, només debetent podrem millorar Pollença. Ús animam a tots a seguir utilitzant la Punta per parlar d’allò que us inquieti sobre el nostre municipi.
  També agrairiem ( APM i Troll) usar un vocabulari menys ofensiu.

 23. Vull començar per aquí .No som cap lliguera ..Som lliure.
  Sempre he tengut una relació cordial amb el que mana a L’Ajuntament i fa molts D’Anys que hi tenc col. laboració. és la única manera de fer feina en equip, tampóc veig la necessitat ni la raó de fer i organitzar coses d´esquena a l´Ajuntament .
  Entenc i mantenc
  que les feines s’han de pagar.
  que AÇA és una ass pública , no privada , oberta a tots .
  .Qué FIL és un festival de caire Popular , res a veure amb L’altre , que el feim tots i per a tots , EL POBLE ,fent una feinada i sense guanyar- hi un duro , més bé n´hi perdem de dotbers.
  .Les subvencions i participació són benvingudes , aprofito d’es- de aquí per convidar a tothom a participar- hi perquè no deixaré que crítiques com aquestes ,que venen sovint de “algú” que no dona ni la cara , i que no són més que signes D’Enveges i rabies acumulades , ens treguin L’entusiasme de fer de l´ART la nostra bandera .Si tens una proposta per FIL o vols participar en organitzar, ………..asa.pollensa@gmail.com.
  una pregunta ,
  Aquest “algú ” i altres ,que critiquen tant ….que fan ells per Pollença sense cobrar ?.
  per acabar .
  Jo puc anar amb el cap ben alt . Tot el que faig no és per cap interès personal ni polític , Estic lluitant perquè FIL no se convertesqui en un Festival “professional ” i que els artistes siguem considerats com professionals quan feim una feina encomanada.. El Programa sempre s’ha fet a dit i sense cobrar , jo mateixa vaig cometre l´error de fer- l´ho , Era molt joveneta …, ojalá que aixó no pasi més . A l´AAVVIB tenim un manual de bones manères que podeu consultar .
  HO DIC BEN FORT .El que me critica no me coneix . Antónia Borrás Corró.

 24. El programa es una MERDA….. ara, si algú no sap qué hi ha el dia 2 a les 5 del matí millor no aclarir-ho.

 25. I a sobre cobrant i despres voldran també subvencions per lo del FIL. Tanmateix ja en tenim un altre enguany de festival multidiciplinar.

 26. Ben d´acord amb el darrer comentari, lo de AÇA i la “fregidora de cultura” es de vergonya, tot son bones paraules i cap bona acció, lo d´aquest programa es ESCANDALOS, sense precedentents i encara per afegitó ens a costat diners.

 27. El programa: un churro comanat a AÇA, on la seva presidenta es una liguera a cara alta que aprofita qualsevol oportunitat per lloar a na Malena i fer-li la bona.

 28. Hola a tots, des de fa unes dates estic rebent al meu correu privat una sèrie de correus que tenen com denominador comú “valora tu trabajo”, sembla que aquests correus els envien una sèrie de fotògrafs que ens acusen d’intrusisme i que per exemple cedim fotos gratuïtament per treballs com el que esmenta aquest article com pot ser un programa de festes, no vull entrar amb la qualitat del mateix, però crec que tenim tot el dret del mon a cedir fotos o el que sigui pel programa de festes del nostre poble fins i tot fer-lo gratuïtament si cal. Un altre cosa és que crec que som el pollencins el que hauriem de donar el vist i plau al programa de festes com pot ser la seva correcció entre altres coses, si no mirau el dia 2 d’agost a les 5:00 hores que hi ha? Formula 1? Carregudes? Una pasejada? Tot just hi ha noms de carrers

  Bona Patrona a tothom

 29. això és ver, però s’ha d’anar molt alerta, per què tot s’està extrapolant.
  Jo he llegit els comentaris que va fer ahir i la veritat quan un insulta perd la paraula.

 30. Nota aclaratòria: Isabel el que ens ha fet arribar el missatge que apareix al princípi no és aquets senyor que tu anomenes, com be saben altres partits que tenen mitjans de comúnicació oberts com la Punta, és molt difícil moderar els debats… lo pitjor és la censura ja que entre altres coses si els comentaris queden els que els fan queden retretats.

 31. i segueix insultant, per exemple al Facebook de la Ruta tapeo Miguel
  “Joan Mas Ferragut Aquesta que tradueix el Programa també és de fora pobla i una bona peça pel que se… a més que no sap de quin any tradueix el programa!!!!”
  crec que ha estat més per això que per res més, però bé que cadascú tregui les seves conclusions.

 32. TRANSPARÈNCIA, PARTICIPACIÓ, INFORMACIÓ……..no son conceptes buits haurien de ser principis d´actuació, especialment, de les Administracions. Es vergonyos i fa feradat que hi hagui censura els comentaris del perfil de facebook de l´Ajuntament. Això no pot continuar ni un dia mes…. i manco quan el qui fa el comentari està identificat i té responsabilitat davant el comentari que fa. Altres foros permeten l´anonimat i no hi ha censura.

  El programa de les festes de la Patrona: es de pena però això sí reflecteix la realitat: la pobresa de les festes de la Patrona (hi no me refereixo els recursos econòmics). Allà on manquen els recursos econòmics no hi ha imaginació. També reflecteix el fet de qui mana perquè els únics que hi participan, directament, son o del PP o de la Lliga, ja ho diuen “qui paga mana”. El problema es que qui paga son els pollencins i les opinions d´aquests sols poden ser a favor, sino els hi suprimeixen el comentari o els hi bloquetgen el perfil. Això cada vegada se pareix mes a un règim que creiem havia acabat el 78.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s