Al Senyor Segura: Font, Pastor i Melia

Avui tenim el gust de públicar la Carta al director que va escriure el president del comité local de CxI Pollença i que va ser públicada ahir pel diari Ultima Hora.

Tothom té filies i fòbies. El que passa és que normalment un va alerta a públicament verbalitzar-les. El Sr. Segura a la seva columna ens té acostumats a aquesta verbalització. Així no importa llegir entre línies per saber que el Sr. Segura té simpatia pel Sr. Font i que no en té pel Sr. Melià. Per això el primer sembla fer-ho tot bé i no tenir un passat i el segon sembla fer-ho gairebé tot malament i tenir un passat més feixuc que el Mur de Berlín.

En bon mallorquí diuen que entre poc i massa la mesura passa i això és un poc el que succeix en l’anàlisi del Sr. Segura sobre l’articulació del centrisme balearista. Perquè efectivament el Sr. Melià va pertànyer a l’avui proscrita UM, però el Sr. Font va pertànyer a l’avui proscrit Govern del Sr. Matas. Perquè efectivament va haver gent que havia militat al partit fundat pel Sr. Jeroni Albertí que es varen apuntar al partit impulsat pel Sr. Melià, però també n’hi va haver que varen anar al partit impulsat pel Sr. Font per exemple, i sense anar més enfora, la seva secretària general; per tant, si utilitzam l’expressió del Sr. Segura, els residus estan ben repartits i no són a un únic lloc: uns a la Lliga, uns a Convergència i uns altres a caseva. Perquè el Sr. Segura sap perfectament que el Sr. Melià va ser crític amb l’antiga presidenta d’UM i que per sortir elegit president de la formació es va haver d’enfrontar al candidat munarista i lluitar en contra de l’aparell del partit avui desaparegut, essent un secret a veus que tot aquell sector del partit ni ha anat al partit fundat pel Sr. Melià ni li ha donat suport electoral.

Hi ha molta gent que veu com una única alternativa a la desorientació i al desencís generat pel PP i el Sr. Bauza la vertebració d’un nou projecte polític al voltant dels Srs. Font, Pastor i Melià. Per assolir aquest objectiu més que tirar pedres a la nostra teulada el que hem de fer és molta feina i aprendre del passat, un passat que tots tenim. Aquesta terra necessita algú que en positiu tengui com a prioritat la seva defensa, algú que valori positivament la seva llengua, cultura i capacitat emprenedora. Quanta més gent i més energia se concentrin en aquesta opció, molt millor, aquest és un objectiu engrescador i no atacar a un i protegir a un altre.

Rafel Ballester.

7 responses to “Al Senyor Segura: Font, Pastor i Melia

 1. He vist l´article d´avui d´Alternativa i sols puc dir que es IMPRESIONANT. S´ha de reconeixer que la lleiltat que tenen amb la senyora Munareta, Fregidora de Cultura de l´Ajuntament de Pollença, es absoluta`i admirable. Té raó el seu nou Coordinador, en Joan Cifre (JCC) quan diu que ells diuen i fan el que creuen en cada moment (això se sol dir improvitzar, molt amb la línea del govern municipal) i l´article es un clar exemple. Creuen que es normal que algú, sense cap tipus de preparació o consulta, unilateralment prengui la decissió de carregar-se un Festival de Música de 50 anys, oferint com alternativa un “festival” multidisciplinar realitzat pels amics del seu amic…..el dit, IMPRESIONANT.

 2. Al bloc d’un partit expogressiste i que no sab si esta a l’oposició o a l’equip de govern, anomenen aquest bloc per que no li agrada que critiquin el festival, aquests estan perdent l’horemus i pareixen els salvadors de certs regidors. Aquesta legislatura cada cop és més estranya

 3. Tots tenim un passat , lo trist és enganar a la gent i voler negar les veritats. Temps al temps, que sempre la veritat, per no dir una altre cosa , acava surant

 4. Sí, per Pollença en coneixem alguna amb un curriculum professional admirable a l’hombra de na Munar:

  Secretària tècnica del Consell.
  Directora Insular del Consell i regidora a Pollença.
  Directora General del Govern.
  Càrrec de confiança d’UM a l’Hospital d’Inca.

  I ara… tinent de batle de l’Ajuntament de Pollença i regidora de cultura amb la Lliga Medralista (fins que convingui passar-se allà on calgui).
  Ni una hora de feina per l’empresa privada, plas, plas, plas…olé tus kinders. Pero una gran professional…. de medrar.

 5. Enhorabona Rafel, gran comentari, les coses clares.
  Ja ho dius tu i es palès que el vot centrista de UM a les darreres Eleccions es va fragmentar, es a dir, una part va anar a CXI i una altra a la LLIGA. Deixant de banda les circumstàncies en que se celebraren les eleccions (que s´han de tenir en conte) i altres factors de tipus personalista (que hi foren) queda clar que el vot polític històric que se va fragmentar va ser el d´UM i que en el vot de PP, el senyor Font, no li va fer ni mossa. Cal tenir-ho molt present de cara el futur.
  Qui era el senyor Melià quan va arribar a la Presidencia de Unió Mallorquina? Un militant alineat en el sector crític, proscrit de càrrecs de gestió administrativa i que va arribar a la presidència després de guanyar, ajustadament, unes eleccions contra el candidat de la senyora Munar: Frances Buils. Es a dir, està clar que el senyor Melià, vist el seu passat, s´ha hagut de menjar les miseries de na Munar, Buills, Vicens i altres. Tot això, sincerament, l´honra no tothom es va sacrificar per mantenir l´existència d´un espai polític de centre i nacionalista, que s´ha demostrat actualment tan necessari. Ni ha d´altres que davant la situació, i a pesar d´haver medrat davall l´ombra de na Munar, ben aviat prengueren distància i s´aplicaren un tractament d´amnesia, per Pollença en coneixem alguna.
  Està clar, com he dit abans, que es necessaria la existència d´una força política de centre moderada i mallorquinista que atenui les polítiques partidistes i interessades tan del PP com de PSOE. Però ara, que tenim més experiència, no ha de bastar el voler moderar. No, ara ja cal fer un partit que vulgui liderar i encapçalar el canvi que necessita aquesta terra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s