Entre St. Pere i el Carme

Aquesta darrera setmana hem sortit al carrer amb un altre tarannar. Al Moll hi ha moviment: son les festes de Sant Pere i, al menys, deixam de banda la rutina diaria.

Aquest any tots estam mes cop pius que mai. L’economia no funciona, retallades per tots els costats, els hotels no acaben d’arrancar. “No hi ha pressupost”, ens diuen; pero malgrat tot, els mollers sortim al carrer a celebrar les nostres festes.

En primer lloc, hem de felicitar a la Cofradía de pescadors per la seva tasca i per la seva disposicio a compartir i festejar amb la resta de ciutadans una activitat tan arrelada com la

seva i que es la base de la idiosincrassia del Moll. Comentar també que encara que sabem del carácter tradicional, hem trobat a faltar la participacio dels joves. De nou, gens de imaginacio i ganes de fer unes festes per tots. No hem d’oblidar que si volem continuitat en tot alló que es nostre, no hem de deixar ningú fora, fomentant i promocionant activitats que despertin interès.

El Moll es mou. Ja ens estàn arreglant l’aparcament de darrera el PAC, les voreres de la carretera de circunvalació estàn mes netes, es canvien algunes rajoles rompudes, es fa obra al futur parc infantil de la plaça. Bé, ara comencam a anar, però com a crítica constructiva direm que això ho haguessin pogut fer fa dos mesos; a ple mes de juliol, en plena temporada turística, ens trobam amb obres, no tenim prou places d’aparcament i amb la plaça alçada. Falta de previsió, es segueix improvitzant i aixó no es bo pel turisme i pels ingressos que tanta falta ens fan. A veure si per l’any vinent obres, banderes blaves, platges, oras i demés poden estar enllestides quan comença la temporada turística. Seria una excel.lent noticia.

El més lamentable de tot plegat és que l’única excusa per sortir al carrer va ser la victoria de la selecció espanyola de futbol… s’ha de reconeixer que fou un element “extern” que va ajudar a animar el fi de festa. Si no, aquestes festes haguessin passat sense pena ni glòria. Més del mateix, sempre excusats amb els retalls. A veure si les festes del Carme ens sorprenen i ens lleven una mica la tristor. Esperam que s’hi mirin.

Per cert i passant a una altra cosa. Una noticia en premsa ens sorprenia aquets dies: Defensa rebaixa la protecció urbanística de la base militar del Moll al disminuir el tràfic aeri. Es a dir, els militars no se’n van, perque qui rebaixa la protecció es Defensa; ido será Defensa qui hi podrá construir?. I ens demanam: construir què, com, perquè i per a qui?. Esperam que, des de l’Ajuntament, ens puguin respondre aviat aquestes preguntes, perque trobam que es un tema prou important i que afecta el nostre indret ben directament.

 

7 responses to “Entre St. Pere i el Carme

 1. S´ha de ser bona persona per qualificar la actuació del regidor d´esports, joventut i Cala Sant Vicenç en termes tals com: “deixar molt a desitjar”. El subjecte aquest que tots pagam el sou,Tomeu Fuster, es un INUTIL (persona no útil) per realitzar la tasca que el Govern Municipal (PP i Lliga + recolzament de Alternativa a la Junta de Govern) que li han encomenat. Molts advertirem que el subjecta era un “somia truites” que s´omplia la boca de criticar la política i els polítics i que ell ho havia de canviar tot. Un any després aquest lamentable subjecte ha desaparegut del mapa (manco per cobrar)´, s´ha carregat moltíssimes activitats i no ha aportat res de nou, el que ha tocat ho ha destrossats o eliminat….. a lo millor a n´això se referia quan ens deia ACTIVEM POLLENÇA!!. Hi ha una dita molt mallorquina que diu: “arrancada de cavall i arribada de somera” però es que aquest fulano ni tan sols ha arrancat….. es que n´hi ha començat, això si,xerrar va xerrar pels colsos. Per acabar, ens va vendre la “fantasmada” de que crearia espais de debat i intercanvi d´idees per millorar les àrees de la seva RESPONSABILITAT, on son?. (mirau el programa electoral de la LLiga). A lo millor se referia en el blog que va crear i on el darrer article que va publicar es del mes de desembre de 2011. Des de aquella data, ni ha dit res mes ni el tema que tractava (la recepció a la Cala Sant Vicenç de canals de televisió en llengua catalana) segueix sense solucinar-se. Tal vegada, el debat, la transparència el canvi d´opinions ho deu entendre com un “feieu bambelletes” a les meves paraules i inactivitat……..idò això, sincerament, no fa ni puta gràcia. Aquest poble se pot permetre luxes de tenir subjectes com el que he referit fent batzolades, tocant-se els collons i mirant cap una altra banda però el problema es que qui ho paga es: l´esport i la Joventut de Pollença i el nucli de la Cala Sant Vicens: ABANDONAT(sobra qualsevol altra qualificatiu).

 2. Ja que va de festes, primer de tot desitjar-vos a tots i a totes que passeu unes bones festes del Carme.
  Després comentar que el nostre blog en cap moment ha demostrat ser amic de nigú en especial, simplement s’ha anat denunciant, criticant i en segons quins casos donar l’enhorabona per la feina feta ( en pocs moments) a l’actual equip de govern.
  Don Mateu, ja que ens comentes sobre la regidora de cultura i el regidor d’esports et comentaré dos fets succeits la setmana passada.
  Recordaré que en el darrer Ple quan varem votar a favor de la moció que demanva canviar la regidora que s’encarrega de les platges, el senyor batle ens va recriminar les gestions fetes durant la darrera legislatura. El vaig interrompre per recordar, després de un any que CxI no hi era la legislatura passada, i que si a mi s’envolia relacionar amb UM, a la senyoreta Estrany en cap moment se li ha recriminat aquest fet.
  Després el dimecres passat, a ràdio Pollença, vaig poder tornar explicar aquest fet, moment en el qual la senyoreta Estrany em va recriminar que en diferentes situacions he anat en contra seva. Jo li vaig contestar que res mes faltaria, que en cap moment he anat en la seva contra el que passa és que de la mateixa manera que a ella se li ha donat el vot de confiança per fer la seva feina i no se li ha recriminat el seu passat polític, el que jo deman és que a mi , no em donin un passat polític que no tenc i que també em deixin fer la meva tasca, dins l’oposició en la responsabilitat política que hem demostart en tot moment a CiUxP.
  Respecte al regidor d’esports, t’he donar la raó, les seves tasques durant aquest darrer mes tenen molt que desitjar, la seva no presència a diferents actes esportius però sobretot la seva deixadesa en la responsabilitat que s’havia de tenir en el moment de gestionar les estades és vertaderament lamentable, que per cert a altres blogs això tampoc s’ha publicitat gaire.

 3. Esper que l’ajuntament de Pollença faci qualque cosa per aturar l’amenaça de construir més a la base, no entendriem que a part de disfrutar d’un dels racons més bonics del moll ara en fessin negoci.

 4. Tothom content perque aquest any haurà focs artificials, i resulta que l’Ajuntament ha demanat diners als comerços per pagar-los. I entre queixes i remugades, els pagaràn. Així qualsevol, pagant els altres jo bé en faria de festes!!!

 5. Senyors aquest bloc esta ben mort, els comentaris brillen per la seva ausencia, ja pareix el bloc del amic de la vostra ex companya de partit i regidor ausent de esports i altres ausencies, per cert vaja ficada de pota amb el protocol de la regiduria de cultura amb Sir Foster i senyora. Jo crec que enlloc de voler canviar una cosa que funcioa com el Festival, valdria mes que amb el 150.000 euros que posa l’Ajuntament se hagesin fet cuatre bons concerts de qualitat i hages quedat millor, lo que no entenc es lo del encontre lliterari que ha inclos, deu ser perque el seu novio es escritor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s