Sabem el que volem, tenim clar com fer-ho?

Foto diariodemallorca.com

Ara fa poc més d’un any tots els partits polítics del nostre municipi ens omplíem la boca de com volíem veure Pollença, la diferència entre els uns i els altres no variava gaire, i així com van els Plens ho demostra.

Des de CiU per Pollença volem una Pollença neta, acollidora i agradable, que els pollencins i pollencines s’hi sentin a gust i que els turistes que ens visiten tenguin ganes de tornar i parlin del nostre municipi com un dels llocs imprescindibles quan visiten Mallorca.

Nosaltres des de l’oposició el que estam fent, i ens pertoca fer, és donar la nostra opinió, intentant en tot moment que les decisions que prengui l’equip de Govern vagin encaminades a l’estímul econòmic del municipi sense deixar de banda les persones que hi vivim i treballem. La presa de decisions sabem que és difícil, però quan es governa s’han d’assumir. I el que resulta evident es que aquest equip de govern que tenim a Pollença ha optat en tot moment per tirar pilotes fora i no assumir la responsabilitat de govern. Els ciutadans volen solucions no més problemes. En època electoral els partits polítics definirem uns problemes i manifestarem solucions i ara (acabades les Eleccions) el que es troben els ciutadans, de moment, es amb un govern municipal que després d´omplir-se la boca durant les Eleccions no té iniciatives i se resigna.

Temes tan importants com les nostres platges i la ocupació de la via pública en són un exemple. No parlaré avui de les platges, això mereix un punt i a part. Avui tractarem, sols en el plantejament, el tema de l’ordenança reguladora de L’ocupació de la via pública. Per desgràcia es la prova més evident de la improvisació i manca de full de ruta de l’actual equip de Govern municipal.

En el seu moment ja varem dir que per voler aprovar una ordenança nova, no hi havia temps i no es podria dur endavant per aquesta temporada. Per aquest motiu defensarem, i mantenim, que calia fer-ho en un procés més consensuat i participatiu per evitar les tensions que precisament ara s’estan produint. Però si hi ha caparruts a l’Ajuntament, un d’ells és el batlle, qui curiosament hauria d’anar amb molta cura per tenir-hi interessos personals i familiars en aquesta qüestió. Ara ens trobam amb una ordenança que no s’aprova de manera definitiva perquè estam pendents de resoldre al.legacions i marcar la zones susceptible d’ocupació, especialment a la Plaça Major, ocupada en l’actualitat de manera exagerada i incompatible amb l’ús social de la mateixa. Cal recordar que també denunciarem, en el Ple municipal, el fet que se va produir l’aprovació inicial de la nova Ordenança i encara faltaven plànols per fer.

Des de Convergència i Unió per Pollença som conscients de la dificultat d’establir uns criteris i condicions d’ocupació. Per aquest motiu defensàrem que el procés se fes sense precipitacions amb la màxima participació dels comerciants i veïns. Per evitar així agreujants comparatius i que els restauradors dels voltants dels espais públics susceptibles d’ocupació hi tenguin el mateix dret i que cap es pugui sentir-se perjudicat. Si això se hagués fet així, s’hauria pogut aplicar L’ordenança en tota la seva extensió perquè hauria estat el fruit d’un proces consensuat, participatiu i transparent. Tot i que segur no s’evitarien alguns problemes, aquests serien particularitzats i no arribaríem a situacions com la que ens trobam en l’actualitat, on pràcticament damunt el mes de Juny i començada la temporada turística, es vol aplicar una Ordenança que tots els agents socials, polítics i econòmics, reconeixem que es molt millorable i, de fet, ja s’ha començat el procés per la seva substitució. Aquesta situació està produint greus perjudicis no sols a la ciutadania sinó també els comerciants i restauradors que en la previsió d’ocupació que havien tengut els darrers anys ja havien fet les despeses per donar el servei, que ara, veuran reduït substancialment.

Una mica de seny i sentit comú podria haver evitat una situació que no beneficia a ningú i molt manco a la bona imatge del nostra poble.

9 responses to “Sabem el que volem, tenim clar com fer-ho?

 1. Totalment d´acord amb el que diuen na Tonina i en Covas. La singularitat del lloc, es el que el fà atractiu i provoca l´interés comercial per posar una terrassa. Una sobreexplotació provoca que el seu atractiu minvi i se perdi no sols la singularitat sinó la rentabilitat. El problema es que la massificació de terrasses a la plaça del Port i Pollença no ha perdut atractiu, i això ho demostra el fet que s´ha incrementat l´ocupació i a més s´obrin nous establiments. Així el problema està en trobar un equilibri, entre preservar l´entorn i el seu ús social i la possibilitat de treura uns beneficis d´aquestes espais públics (tan els empresaris com la Administració). Aquest punt d´equilibri es el que hauriem d´haver trobat i per això s´havia de fer mitjançant un procés sense precipitacions i molt diferent el prantejat pel govern municipal. Primer, perquè ha estat precipitat, poc transparent i participatiu i, segon, quan s´ha pres una desició s´ha de dur a terme amb convicció i determinació, evitant generà interpretacions o permisivitats que sols provoquen bregues i conflictes entre veins i comerciants. Les Administracions son per donar solucions i no crear problemes. Soc partidaria de canviar les coses que funcionen malament però no es de rebut que el govern municipal del PP i LLiga, critiquin una situació i repeteixin els mateixos errors del passat.

 2. Doncs a mi el debat que planteja en Covas me sembla força interessant. I crec que el més important es veure que s’ha deixat de tenir un grifo a plaça en detriment d’una terrassa, que de cada vegada les terraces se semblen més a la resta de terraces del món ja que des de qualsevol terrassa es veu mes les demés terrasses que no pas els edificis veïns com pugui ser l’esglesia, el club… I fins i tot la vista ermosa que es veia del puig ara esta tapada pels parasols, sinó del teu bar de la dels altres.
  Oscaldo crec que no es tracte de demanar explicacions a ningú en concret sinó debatre sobre un respecte que a lo millor no s’ha tengut tan en compte i que realment era el que en un principi feia especial asseura a una terrassa de la Plaça

 3. Rafel, això els hi dius a en Morro i companyia que només es miren la guixa…

 4. Crec que un debat que estaria bé encetar i que ni aquí ni a altres blocs he vist és el següent:
  Que guanyam, tant ciutedans, turistes i comerciants, amb una plaça sobre explotada amb terraces?
  Venc a dir, el fet que un bar pugui ocupar una zona pública com pugui ser la plaça, el casc antic o la Plaça del moll. Ha de ser simplement una prollongació del local, o bé si ha de cercar el valor afegit de l’entorn ocupat? Vull pensar que tan uns com altres cerquen això segon, la satisfacció de poder oferir uns i gaudir els altres del servei del bar en un entorn privilagiat com pugui ser la Plaça.
  Es evident que pel que es veu a la fotografia i per algunes propostes de ocupació que ens ha passat l’equip de govern i que hem debetut a l’assemblea del partit això ara mateix no s’aconsegueix. Perdre l’encant dels entorns que s’ocupen a Pollença pot ser Pa per avui i fam per demà.

 5. Mes enlla dels que us seguiu fent Palles amb UM i na Malenita… Crec que lo més greu és la inactivitat del Govern actual cagat a l’hora de pendre decisions i assumir les responsabilitats d’aquestes. Lo més fotut de tot això en son les conseqüencies. Per una banda una economia aturada i travada per part del govern on els comerciants, bé sigui per platges o places no saben a que s’han d’atendre i per altra banda i possiblament la més greu és que això de pendre decisions a mitges i tirar-se a la picina i despres fer reunions per amunt i peravall i no voler decidir ells mateixos… està creant tantes dubtes, rumurologia i incertesa que s’està traduint amb fractura social. Els veinats en lloc d’ajudar-se se foten llosques. I això si que esta passant d’un any ençà i no hi ha excuses. La situació és molt greu i va a més!

  Pd. Per afegito tenim regidors fent “peinetas” als ciutedans… per mostra un boto.

 6. Almanco, formalment, no crec que na Malena Estrany sigui la Batlessa. De tota manera no sé que té a veure això. Ni es la Batlessa ni CXI ha governat. I el “palomo” te´l cuines com vulguis.

 7. Na Malena Estrany és la batlesa??
  Me sap greu pero n’Osvaldo té tota la raó. Aquest bloc es un poc Juan Palomo no?

 8. Que “algú” te conservi la vista Osvaldo. No tormarem a repetir que CXI no ha governat mai a Pollença i si, com sempre, vols fer la assimilació a UM idò no hauria deixat de governar perquè na Malena Estrany, precisament, no crec que fos del PSM, ALTERNATIVA, PP, etc.. . De fet, l´aplicació que se va fer de l´Ordenança vigent per part dels governs municipals des de l´any 2003 va estar presidida per una laxitut gens recomanable, que tal vegada volia rectificar per la via de fet un contingut d´una Ordenança inadequada i mal plantejada. Tens la raó en que no té excusa la no aplicació de la Ordenança vigent però això no justifica el procediment i les formes que ara utilitza el nou govern municipal (PP i Lliga) per modificar la Ordenança i la situació a la que hem arribat.

 9. Heu estat vuit anys al govern i no heu fet res en aquest tema, no vareu tenir gens de visió de futur en que hi havia molts de locals que es podien convertir en bars/restauranst… I els que hi havia anaven posant les taules que volien i voltros miraveu cap a una altra banda… De aquellos polvos estos lodos!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s