A Pollença en català!

Ahir horabaixa, a Pollença, rebérem la visita del President del Govern de les Illes Balears, es de suposar que pel desplegament aquest fet no va passar desapercebut per cap pollencí. En una societat com la nostra, en ple segle XXI, això hauria de ser una cosa normal, però desafortunadament no és així. Cal recordar que tot aquest desplagament, és fa amb fons públics i que actes com els d’ahir no son institucuionals sino un acte de partit.

En primer lloc el senyor president es veu que només es digne a venir a Pollença per assegurar-se el vot dels afiliats del nostre municipi al pròxim congrés regional del Partit Popular i no pas per conèixer la realitat del poble, els problemes i inquietuds dels ciutadans, cosa que per altra banda amb un any de mandat ja fa estona que hauria de ver fet.

Tampoc entre dins la normalitat, que el Sr. Bauzá ha tengut l’habilitat, dins aquest curt temps de mandat, aixecar el menyspreu de gran part dels ciutadans de les nostres Illes, fent que hagi de tenir el qüestionable honor de no poder botar el portal de casa seva sense anar acompanyat de les Forces de Seguretat de l’Estat.

L’episodi d’ahir a Pollença però te un parell d’aspectes que ens agradaria comentar. Primer volem deixar clar que si hi va haver algun acte violent, cosa que no detectarem en cap moment a la manifestació però que es recull a certs mitjans de comunicació, des de CxI Pollença condemnam enèrgicament, sense cap excusa. Però igualment  remarcar que, com ja hem anat fent, condemnam amb la mateixa energia la política d’assetjament a la cultura i trets d’identitat i les retallades desmesurades de l’estat del benestar dels ciutadans de les nostres Illes.

També des d’aquest bloc volem denunciar l’actitud, a cops desafiant, d’alguns membres del Partit Popular de Pollença, alguns d’ells per cert representants al nostre Ajuntament, que feien befa als manifestants, això si sempre darrera les barreres i les porres i els 7 “jeeps” de la Guardia Civil. Perdent de vista que alguns d’ells son a l’ajuntament també per defensar els interessos dels manifestants que hi havia allà reunits.

Actitud de la cual esperam s’hagin refet despres de veure com amb fotografies i articles, que manipulen, desinformen i falsejan la realitat, alguns diaris de la “Brunete” criminalitzen veinats del nostre poble, veinats als que des de la Punta volem llençar el nostre suport.

Per acabar, lamentar, com dèiem al principi, que en aquestes altures encara haguem de sortir al carrer per defensar coses tan bàsiques com la Llengua, l’Educació o la Sanitat. Però a la vegada també ens alegram de veure com la societat en si, i principalment el jovent, s’alça per defensar totes aquets drets basics i trets d’identitat, ja que aquets son la seva raó de ser, com a poble i com a país, sempre amb seny i respecte.

Com ja ha fet el nostre partit a través dels mitjans de comunicació i també en ocasions des d’aquest bloc, dir que ens preocupa la delicada situació de crispació política i de fractura social, que en temps passats l’historia ens ha ensenyat que és l’episodi previ a l’esclafit de conflictes indesitjables i que no s’haurien de repetir.

38 responses to “A Pollença en català!

 1. A veure si en Pastor anima el cotarro, supòs que forçarà la seva expulsió, aquí es veurà qui té certes inquietuts per la llengua i la nostra identitat. Ja estic tai dels co… de sentir peperos per lo bajin que ells no pensen igual que en Joserra , idò que s’en vagin d’una puta vegada

 2. Ou, cavirat!!….t´has tret tota l´enverinada?. Esper que si , i sense perjudici que no comparteixo la teva forma ni qualificacions, sí que reconeixo que no te falta raó en el tema del lideratge de´n José Ramón Bauzà. Tots aquests actes i visites al ” territorio comanche” (qualificatiu dels populars de ciutat) reforcen, sens dubte, el lideratge dins el seu partit. Però també aclareixien el missatge del PP així com els postulats i principis, i això crec que té una part positiva. Ja no hi cap la laxitud ni les mitges tintes….tenim clares les seves prioritzacions i son ben evidents en aquesta situació de crisi econòmica i social que patim.

 3. Cavirat fe el favor de no escriure comentaris tan d’hora que no rasques bolla.

 4. Sou mes curts que una màniga de guardapits, que esteis aconseguint en tanta història del que va passar o no? unir més als peperos, amb aquestes parides vos heu carregat els crulls que hi havia dins el PP, en Joserra deu estar ben content que li fasin el joc, cada cop més lider .

 5. Fa mes o manco un mes, el President de les Illes Balears va venir en visita institucional a la Fira del Vi de Pollença. Ningú se va assabentar, excepte els Batlle, regidors i membres de la Junta del PP local, no sé si també els de la Lliga. Fins i tot, pel fet esmentat, alguns membres de l’oposició es varen enfadar i demanaren explicacions dins el Plenari municipal. A diferència del que va passar a la fira del Vi, el passat dimarts, el president del govern (en lletra petita) balear visita la seu del PP al carrer Joquet i, a part de la Guardia Civil, hi havia entorn de 300 persones que l´esperaven. A més del carrer tancat perquè pogués aparcar el cotxe ben enmig (almanco es conscient dels problemes de aparcament que pateix el poble) i va haver un desplegament de recursos públics que feia feredat. Com es possible tan de secretisme i ocultació d´agenta en una visita a un acte públic i tanta publicitat a un acte partidista i privat?. Convido a la reflexió però crec que la violència se manifesta de moltes formes diferents i algú o alguns, per motius que començam a veure, estan incitant crispacions per ocultar la seva inutilitat per encarar els problemes econòmics i socials que ens ofeguen. I a sobre, aquests personatges vinculats al PP, aprofiten conjuntures per impulsar les seves polítiques d´assimilació a “España”. Personalment, estic molt orgullós de la gent que se manifesta i, en aquest cas, per tots i cada un dels joves que hi havia i que ens varen donar tota una lliçó.

 6. En referència a les declaracions del batle de Pollença recollides avui a Diario de Mallorca:
  http://www.diariodemallorca.es/part-forana/2012/05/24/alcalde-santa-margalida-critica-ocupacion-militar/768060.html
  Volem deixar clar que CxI Pollença va manifestar el seu rebuig cap a qualsevol acte violent que hagués succeït durant la visita del president del Govern de les Illes Balears. Això es pot comprovar, a més ho hem destacat en negreta, al paràgraf 4 de l’article “A Pollença en Català” https://lapuntacxi.wordpress.com/2012/05/23/a-pollenca-en-catala/
  Com també tenim coneixement feren tots aquells partits que tenim el Bloc actiu (PSM i A). Volem pensar que només es referia a aquells que no tenen bloc i/o el tenen aturat, entre ells partits que son socis del govern municipal i que no s’han pronunciat al respecte.

 7. La violencia és intantar acabar amb la cultura de un poble, i és quant el que ho fa es un PUTA FORESTEROT (José Ramón Fachà) i el més trist és que ho fa seguit fidelment per gent d’aquí que com que són mes curts que una màniga de guardapits encara li riven les gracies i le llepen el cul. Señores Mallorquines afiliados al PP sois cortitos, tontos o no teneis dos dedos de frente! os lo pongo en forastero porque así os gusta más.

  Idò si, a Pollença hi va haver molt de intolerant i gent que va faltar al respecte gent que va ofendre a compants de poble etc. lo collonut es que tots aquets intolerants estaven recolzats per la Guardia Ziví a una casa del carrer jonquet.

  Per a qualsevols pollecí amb dos dits de seny, igual que per molts de afins al pp del poble, els que ereu a aquella casa el dia de la visita den Fachà, SOU UNA AUTENTICA VERGONYA COM A POLLENCINS!!!

  Un beso

 8. I atentar contra una terra, la seva llengua, l’educació, la sanitat… això no és una falta de respecte? El que passa és que encara queda molt de feixista per aquí (a no que dir feixistes també és faltar al respecte). Això ja se sembla cada vegada més a una dictadura!!! I com que a n’aquets no els hi agrada que els hi duguin la contrària, ells manen i ordenen!!! Però jo no em quedaré assegut vegent com tornam als anys 40.
  Ara resultarà que jugar a tirar-se globus d’aigua és violència!!!

 9. Ctisto de plorar, no teniu dos dits de vergonya! Para que lo entendais: “quien siembra vientos, recoge tempestades”
  Jo es que ha no se si es que els PPeros sou curts o simplement ho feia a posta i demostrau no tenir dos dits de front.
  Si trobau normal que així com esta el corral es lògic i sensat autoritzar una marxa falangista a Madrid el mateix dia de la final de futbol entre l’Athletic Club i el Barça… Sobretot després de la pixada fora de test de la senyora Esperanza Sección Femenina Aguirre!

 10. SI no hi hagues violència no faria falta aquest desplegament, simplement el president vendria i tot seria de normalitat, sense cap tipus de desplegament, com deis. El problema esta quan hi ha actes de bandalisme (tirar objectes, bolla de plom, ous, impedir el pas d’un cotxe…) no és bandalisme? heu perdut els papers tots, i pensau que per tenir certes llibertats estau en dret de TOT, i no és així.
  No hi va haver faltes de respecte? cridar fills de puta a persones que estan fent la seva feina no és falta al respecte? tirar objecte contra persones tampoc?
  Pensau un poc, i reconeixeu que allò no va ser normal, no va ser un protesta, va ser un acte de bandalisme i punt.
  Clar que es pot sortir al carrer, però sense perdre les formes, que és el que se va fer allà.

 11. Llegint els diaris en general tant locals com estatals, el que queda patent és que aquets del PP son més putes que les gallines. Amb la que armen amb la gira d’en Bauzá tenen la gent ben entretinguda… mentrestant ells tapen la seva gran mentida electoral, fent tot allò que varen dir que no farian (tancament hospitals, retallen l’assistencia sanitaria incloent les urgències pediatriques, retellades en educació, en prestacions a la dependencia…) i sent incapaços de fer tot allò que varen proetre (reactivació de l’economia, ara resulta que aquest darrer trimestre ha estat el pitjor de l’història en arribada de turistes a l’illa).
  Ara bé el que està clar és que no ens podem quedar mans creuades i cal sortir al carrer!

 12. Jo era alla i no vaig veure cap fet de mala educacio, ni falta de respecte a nigu. Si a lo que va succeir alla, se li diu acte de vandalisme…. hem perdut els papers.
  No habia cap radical ni cap fanatic; hi havia un grup d’al.lots amb edat dificil, que no entenen el perque d’aquestes retallades i que volien demostrar el seu descontent.
  No me pareix normal que arribi tot un esquadro de seguretat i el primer que fassi sigui intentar treure els escuts i les porres (cosa que no feren quan els xiularen…).
  Crec que alguns medis de comunicacio han exagerat i han volgut donar una imatge exagerada del que va succeir exactament.

 13. Maria tens tota la raó, que feia tanta Guardia Civil i Municipals allà? No creus que el vostre “presidente” ho fa aposta això de passejar-se a les cedes del PP dels pobles, anunciant a “bombo i platillo” les excursionetes (que per cert no son un acte oficial)? I tot aquest desplagament no t’oblidis que no només el pegau els del PP!!
  .

 14. Jo voldria que aclariseu una cosa, si un veí de Pollença vol tencar un carrer per fer- hi una festa, ha de demanar el permís corresponent i pagar les taxes, sabeu si el PP de Pollença o Palma va demanar dit permís i va pagar les corresponents taxes per tencar tres carres air capvespre ?

 15. Es veritat que en pepe va parlar amb el coordinador del sepc ( sindicat de estudiants dels paisos catalans) de l’institut perque el capvespre no partisipasin en la concentracio contra en Bauza?perque ho va fer?

 16. La premsa ha manipulat molt la informacio, es ver que hi va haver moments de tensio, pero no diuen que la guardia civil, amb les porres repartir a menors d’edat que estaven asseguts en terra i per deixar passar al cotxe del presi repertiren, que aquets joves s’aixicaren amb les mans enlaire cridant violencia contra menors pegau, i davant els enfrentaments va ser quan cridaren fills de puta.crida l’atencio la quantitat de guardies de civil filmant el que passava, s’identifica a una de ells. Crida l’atencio que el president del parlament faci decleracions com les que ha fetes, ell que defensava la llengua, la cultura,….. Lo que defesava es la seva panja ben plena, com diu la canso, “que te aquesta terra que congria traidors”.

 17. Mirau que corre per les xarxes socials:

  Ara resulta que els que deien haver estat agredits son els agressors. La senyora (si se li pot dir aixi) que fot la llosca a traició a una estudian resulta ser la cap del Gabinet del Conseller Bosch.

  Hi ha cap imatge de les suposades agressions a Pollença?
  Us estau convertint en uns “llorons” Peperos!

 18. Maria tens tota la raó fa collons que tant municipals com Civils hagin de ser a un acte privat del vostre partidet en lloc de protegir la societat hagin de venir a perdre u temps alla de fora. A més ara resulta que ja son dos periodistes els ferits, demà seran divuit. El que heu tenir clar és que a Pollença almanco no teniu tanta majoria com predicau i que hi ha hagut altres personatges molt poc desitjables que han fet genocidis també elegits per les urnes. El que es anti-democratic és ultrajar llengues reconegudes per la Constitució i l’Estatut.
  Amics PPeroPlllencins cal que reflexioneu i penseu que això que passa amb en Bauzà no havia passat mai abans amb cap altra president de les Illes i n’hi ha hagut molts del PP, com bé diu en Covas al primer comentari.

 19. Miquel C. : Si algun dia algú decideix tirar-te ous o globus d’aigua pensa que això no fa mal a ningú!!

 20. Heu arribat a fer que “els de verd i els de blau” hagin d’acudir a aquests actes obligatòriament; perquè si la gent se manifestàs d’una forma normal no faria falta que hi fossin; si ningú agredís a ningú no hi hauria problemes de cap tipus. A més, vos diré una cosa, mentre tota la Guàrdia Civil i la Policia Local de tot el municipi era allà, no era fent altres feines molt més importants per a tots. Per tant, si en aquell moment haguessin entrat a robar, per exemple, a la casa d’lagun de vosaltres dirieu: “i la Policia on eraaa?”; idò bé, la policia era allà, controlant l’agressivitat d’aquesta gent i la poca educació.
  Controlau una mica els comentaris que feis, perque torn a dir que tothom té dret a donar la seva opinió i a manifestar-se, només faltaria; però ningú té dret a faltar el respecte de ningú. Amb aquesta actitud mostrau que sou uns maleducats.
  I assumiu que aquest partit va sortir elegit per majoria, va ser triat de forma democràtica.

 21. Aquí els únics que anaven armats eren els de verd i blau!! Quatre globus d’aigua i un parell d’ous no fan mal a ningú!!!! I que passa en tots aquell que erem allà i no vam insultar ni tirar res a ningú, també son radicals? No! és gent cansada i crispada que es deixaren veure per manifestar el nostre mal estar per aquesta política casposa i anagrònica que està fent en Bauzá… i això només és una punteta del que ens espera!!!! Però almenys manifestam el nostre desacord amb les poques eines que tenim i no ens quedam a casa condemnant la violència mentres ens retallen els nostres drets, tanquen hospitals, retallen als serveis socials, despedeixen a gent… i un llarg etc.

 22. Ara també borrau comentaris? i despres criticau als atres per fer-ho.
  Pensav que això de la censura era nomes cosa del PP!
  També podeu borrar això!
  Adeu.

 23. violència es el que fan ells amb la seva política, que hem de fer? xiular-los mentre s’enriuen de noltros? que vos pensau que fent batucades se canviarán les coses? als senyors de la guerra no s’els pot combatir amb pau, meam si vos entra dins el cap que condemnant la violència(justificada) estau seguint el seu joc. Un exemple: cuant un violador viola a una persona aquesta es defensa no? i no es defensa xiulant-li, en aquest cas es el mateix, ens violen brutalment els nostres drets, mor moltíssima gent per culpa de la seva política i nomes sabeu condemnar la violència? Per jo estarien millor a un gulag, que voleu que vos digui…

 24. Enviar 20 Gardia Civils i trencar el carrer a les 5 de l’horabaixa no es provocar, com divendres en foraster i perquè ho entenguin “queien sembra vientos recoge tempestades”

 25. Molta comèdia tenen aquets del PP. 4 Caziques rient-se del poble… Recordau que a Pollença i a molts altres pobles no tenguereu la majoria absoluta que tan pregonau. A mi me fa llàstima el Batle, se cert que no es de la mateixa ventrada de mal pa… que ahir feien de palmeros del PP. Tomeu si vols conservar la dignitat presenta la dimissió i deixa que es mengin la merda els que l’han escampada!

 26. Tirar pedres, bolles de ferro, ous i bufetes plenes d’aigua és de RADICALS i FANÀTICS; el fanatisme és dolent sigui del que sigui. I sobretot és una falta de respecte, amb la qual cosa es perd tota la raó. Està clar que tothom té dret a manifestarse, a cridar, i xiular…però no a agredir a ningú ni faltar al respecte de persones que no hi tenen a veure.

 27. Pa i circ. Aquest pareix el panorama de la politica actual, esteim soportant una de la crisis social i econòmica més greu dels darrers 50 anys i els temes actuals dels mitjans de comunicació són les pitades. Que la comunitat de Madrid té problemes de dèficit? Es igual , lo important és la pitada a la final de la copa, i a les illes sols parlam de les pitades a Bauzà.
  No se si pensar que feim el que volen, estar clar que és lícit donar el nostre parer, però no els hi fei el joc?.

 28. El més trist de tot això és que hem dona la sensació que els agressors és fan passar per victimés i a més ho fan baix la protecció de les forces de l’ordre… quan son ells que vertaderament l’han alterat. O algú pot fer al contrari si dic que això mai havia passat amb cap resident del govern Balear. I cal recordar que generalment han estat Populars, tot sigui dit.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s