Tanquen hospitals i malbaraten doblers amb absurdes eleccions de llengua

Convergència per les Illes vol reiterar que el Decret d’Escolarització del Govern pel pròxim curs escolar:

1. És una absoluta improvisació que arriba tard. El procés d’escolarització requereix un procés de divulgació de cara a l’opinió pública perquè les famílies tenguin clars els elements necessaris per a poder fer les seves sol·licituds, sabent com ho han de fer. Anys anteriors s’havia publicat el mes de març i el procés començava el mes d’abril. Aquest any arriba extremadament tard i els terminis, tant per sol·licitar plaça com per resoldre i atendre les reclamacions són massa curts.

2. La lliure elecció de la llengua (castellana o catalana) amb la que volen rebre aquest ensenyament és un element completament innecessari (a la vegada que polèmic): si l’objectiu és que els alumnes aconsegueixin dominar per igual les dues llengües oficials de la nostra comunitat autònoma (i l’anglès a ser possible), això ja és compleix ara sense cap necessitat de invertir recursos econòmics addicionals.

3. Consideram que aquesta passa és un trencament en tota regla d’un model de convivència a les aules i posa en qüestió un consens educatiu.

4. No és el moment. En uns moments de retallades tan importants dels recursos destinats a educació, que suposen un esforç addicional considerable per a tots el docents, no és el moment de perdre el temps en aquestes qüestions. La lliure elecció de llengua pot provocar un empitjorament encara més notable de la qualitat de l’educació a les nostres aules. El propi Conseller ha reconegut els esforços addicionals que això suposarà per a molts de centres educatius i lamentat els problemes i complicacions que comportarà pels equips directius.

5. Suposarà recursos financers addicionals en un moment que no n’hi ha. El Conseller ha afirmat que no hi un grup mínim d’alumnes per donar la classe en cada llengua: ‘fins i tot si n’hi ha un’ ha expressat. Idò, en un moment en què s’augmenten els ratis d’alumnes per classe, pot ser hi hagi classes de tan sols un parell d’alumnes per qüestions idiomàtiques: ‘pera llogar cadiretes!’

6. Per segons quines coses, sí hi ha recursos i doblers. Per altres no… i clar, hem de tancar hospitals i reduir l’atenció sanitària a uns mínims preocupants.

One response to “Tanquen hospitals i malbaraten doblers amb absurdes eleccions de llengua

  1. Enhorabona per l’article, que s’ha fet del pacte educatiu que el PP , i altres partits politics, associacions, etcètere, volien firmar abans de les eleccions? Sols són promeses electorals que després és passen pel forro. Entre tota la comunitat educativa hem de fer posible una gran entesa però amb mesures com les de la llengua o els retalls cada cop són més difícils.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s