Hipoteca Espanya

Client bancari: Bon dia, miri, venia perquè he vist que m’han cobrat, erròniament, 250€.

Banquer: Ah, no! No és cap error, és la seva hipoteca Espanya.

Client: Però si jo no l’he demanada!

Banquer: No, no cal demanar-la. Us l’assignem automàticament pel sol fet de ser titular de la llibreta Balears.

Client: Automàticament? Però, i quins avantatges hi tinc, doncs?

Banquer: Ui, moltes! Pensi que és el que se’n diu una llibreta solidària. Amb els seus diners es podran, per exemple, regalar ordinadors portàtils als titulars de  la targeta Extremadura o bé peatges d’autopista als propietaris d’un compte Castella i fins i tot obsequiar amb l’AVE amb els que tenguin el Pla de Pensions Aragó, Andalucia i en breu també als de la targeta Extremadura.

Client: Però…si jo no en tinc, d’ordinador! I he de pagar peatge cada cop que vull anar a Sóller! i si vull anar més enfora utilitzar vaixell o avió a preus túristics. I, per a mi, què hi haurà?

Banquer: “Per a  mi, per a mi…” au, home, no sigui tan egoïsta! Que a vostè no li ve d’aquests 250 € al mes!

Client: Que no em ve, a mi, de…però… Això vol dir que ho estem pagant tota la família?La meva dona? El meus dos fills?

Banquer: Sí, sí, és clar, tots els titulars.

Client: Però això són més de 1000 € cada mes! És una vergonya!

Banquer: Miri, amb franquesa, entre vostè i jo…sí, és un escàndol, però bé, com que té un contracte de permanència de ‘per vida’ no hi ha res a fer. Les condicions són així.

Client:  Doncs, miri, sap què li dic? Que, a la que pugui, canviaré de banc!!! O bé hauré de marxar a un altre estat… Au, que tingui bon dia, senyor…?

Banquer: Té vostè una solució molt bona: Es trasllada a viure al sud, s’apunta al PER, és passa el dia gratant-se els collons, prenent un “fino de Montilla con tapas y…a viví que son do dia….heyyyy Macarena” i així s’estalviarà la hipoteca i els seus fills tindran els ordinadors gratuïts, podrà circular sense pagar peatges, etc…

NOTA ACLARATÒRIA:
La hipoteca “Espanya” és exactament l’aplicació del dèficit fiscal de les Illes Balears: uns 3.400 milions de euros, dividit per 1,1 milions de balears (inclosos els nadons) i després ho dividiu per 12 mesos i teniu la quota mensual de la Hipoteca Espanya per cada membre de la família. Si voleu comprovar-ho, feu la divisió.

SAPS QUE HO SOM DE BAMBOLS !!! EN BON MALLORQUÍ: BANYAUTS I PAGAR EL BEURE.

7 responses to “Hipoteca Espanya

  1. No es just que nosaltres estiguem amb l’aigua al coll i que els nostres diners serveixin per fer inversion i donar feina a altres indrets de l’Estat espanyol. L’únic que s’aconsegueix així es fer que les autonomies no productives no en facin ni brot per ser-ho perque mamen de algunes altres i no cal esforçarse. Mestres tan, les que sí produïm, duim a la jepa un pes que no ens correspon. JUSTICIA??

  2. Pere, per “escatar-la”, jo si fes falta en posaria més…..ja, ja, ja,….es broma.

  3. Més clar aigua, el qui no ho vol veure és per que no té interés.
    Reflexió: si Bankia no fos caixa Madrid, es posarien 10.000 millons per escatar-la?

  4. A Argentina (terra molt estimada pels empresaris espanyols), a l´epoca del “corralito”, hi havia moltes manifestacions. Record una pancarta que deia: “Dejad que nos gobiernen las putas, seguro que lo harán mejor que sus hijos”.

  5. Aquest fet del President d´Extremadura es molt significatiu. Quan interessa, fins i tot els del PP peninsular aprenen a parlar en català (la rao, es diu, la butxaca!!). No creis que si alguna persona volgues presentar-se a una plaça de funcionari a les Illes Balears, no aprendria el català?…pel mateix motiu: la butxaca!!, a vegades a alguns no els hi fa falta parlar de raons socials i culturals, entenen un altra llenguatge.

  6. Després de l´austeritat i els retalls, després de limitar les competències de les Administracions i evitar duplicitats o inactivitat, després de limitar les capacitats financeres de les Administracions Autonòmiques i locals i que aquestes haguin de complir amb l´objectiu de deficit que l´administració de l´Estat els hi ha repercutit…….ara hauriem de fomentar l´activitat que es la que pot generar recursos publics i ocupació laboral i ara qué?……., on son les solucions del PP?. El pitjor que li pot passar a un mentider es que li agafin dins la mentida (no retallerem sanitat ni educació) i això ja a passat, el segon, es que encara a pesar de les evidències defenssin la mentida i això encara passa i, el que ja no te nom i desaspera a la societat es que justifiquin la seva inactivitat i manca d´iniciativa amb la herència rebuda. Ja està be!!

  7. Un gran exemple de com els actuals governants de l´Estat espanyol entenen la solidaritat. Això i la nova onada de centralisme que prediquen posa de manifest que el PP a perdut els complexes i treu els seus instints més intims. M´agrada l´exemple que posau, això de pagar les factures de la festa a la que no hem estat convidats es una veritat com un temple. I lo millor es veure com alguns dirigents de alguna de les comunitat autònomes els hi “llegueixen la cartilla” i els del PP se posan com a “fures”. Ara record la reacció del President d´Extremadura, quan el Batle de Barcelona va dir que la conexió AVE a Extremadura era un disbarat si Portugal no feia la conexió. Aquest president extrameny (cre, que es diu Monago), acompanyat de tots els membres populars (el de izquierda unida els hi donen recolzament al parlament) del govern de la Comunitat, li va contestar al Batle de Barcelona en roda de prensa que “si tens collons (en bon català), me lo dices en la cara, si tens collons (en magnífic català), dime el día y el lugar y me lo dices a la cara”………… idò això ja es ben hora de posar els collons damunt la taula i lluitar per un altra concepte d´Estat, on els qui van de festa, com a mínim, se la paguin.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s