D’enllaçats i homenatges

En el darrers dos dies Convergència per les Illes Pollença ha participat en dos actes diferents però, alhora, molts relacionats en el nostre objectiu de reforçar la identitat illenca que no passa pels seus millors moments.

Molts pensaran que actes com enllaçar els edificis de Pollença, Sant Vicens o el Moll i la celebració d’un homenatge al Bisbe Nadal no serveixen de gaire en un món on els mitjans de comunicació sols donen cobertura a grans actes i que la majoria de la societat està preocupada per altres coses, com per exemple, la greu crisis econòmica i social que vivim.

Però són aquets petits actes, aquets petits granets d’arena, aquetes demostracions de sentiments i formació, que tal volta, sols tal volta, a la llarga, provocaran que la majoria del poble entengui millor el que som , el que érem i el que podem ser.

Enllaçar un edifici, és avui, un acte de protesta davant una política de menyspreu a la cultura de les illes Balears, és un acte de lluita pacífica i reivindicativa contra una política incomprensible i injustificable de declarar inferior una llengua davant una altre, a Pollença dijous vàrem enllaçar Can Lloberà i al Moll l’edifici Miquel Capllonch, un acte que va ser protagonitzat per l’oposició del consistori i els membres de la Lliga, llàstima que no venguessin representants del PP pollencí, que tal volta en privat donen suport a la iniciativa, però després es fan enredarà per no disgustar al tàndem Bauzá-Delgado. Llàstima que un acte aprovat pel ple municipal, màxim representant del municipi, no tenguí més ressò, no sigui divulgat per l’ajuntament i que passes desapercebut per la majoria de veïns que no sabien ni que es produiria, ens preocupa molt aquesta creixent desconnexió a Pollença entre govern municipal i el poble. També ens va sorprendre que el regidor d’UMP no assistís al moll a la col·locació del llaç quan va votar a favor la moció.

L’altre acte en que vàrem participar va ser l’homenatge al Bisbe Nadal, un mallorquí president de les Corts de Cadis al Museu Balear de Ciències Naturals a Sóller, Convergència per les Illes va retre homenatge a uns dels homes claus de la Constitució de Cadis de 1812 que va marcar el liberalisme espanyol al llarg del segle XIX.

Intervingueren Sebastià Serra Busquets, Catedràtic d’història contemporània de la Universitat de les Illes Balears, Miquel Duran Pastor, Catedràtic emèrit d’història contemporània de la Universitat de les Illes Balears i Antoni Quetglas Cifre, llicenciat en història per la Universitat de les Illes Balears.

Molta gent, col·loqui interesantíssim, dels millors coneixedors de la figura del Bisbe Nadal, per recordar a tots, que aquesta terra a donat figures cabdals al llarg de la història, i que a cops recordam més els de fora que no els nostres, reivindicar Bernat Nadal pesa clau en la constitució de 1812, i el seu pes progressista per l’època ens serveix per descobrir que la societat illenca era rica i complexa, cosa que a cops , oblidam i certs personatges actuals volen que oblidem.

Engrescar-vos, participeu, protesteu, manifesteu-vos, sigau qui sou, posant un petit granet d’arena en actes com aquests.

Rafel Ballester

Anuncis

7 responses to “D’enllaçats i homenatges

  1. Estimat Paco, el “tipo de la izquierda” supòs que ho dius per el president de CxI Pollença, el seu nom és Rafel Ballester, autor de l’escrit i que a més va assistir a l’acte en representació de CxI, perquè jo no hi podia arribar més prest, de fet en algunes fotografies no he sortit per aquesta raó.
    També vull recordar que va ser CiUxP, PSM i ERAM els grups que varem tenir la iniciativa de presentar aquesta moció i els que la varem defençar al Ple. A partir d’ara ja sabràs qui és “el tipo de la izquierda”
    Salut i força

  2. Deia Seneca que “qui navega sense rumb, tots els vents li son desfavorables”. Jo diria que en aquest govern municipal es el contrari, tot li va be perquè no té programa, no sabem qué fan ni tan sols que volen fer i apliquen la màxima de qui “dies passa anys empeny” i prou. Ni feina ni comptes de fer-ne i el poble perd un instrument de millora i servei col.lectiu. Pens, que si els responsables d´aquest desgovern, PP i LLiga, s´haguessin de seure a redactar el programa de govern (que no tenen) ni tan sols podrien emplenar una sola pàgina mínimament coherent amb el seu programa electoral.

  3. Aquesta anecdota de la escala no tendria més importància sinó fos perquè posa de manifest la poca o nul.la diligència del govern municipal en el compliment dels acords presos pel Ple. No sols s´han de complir els acords presos per la majoria, també s´ha de dotar de mitjans per fer-ho i difondra i publicitar l´actuació. I això aquí no passa. Cada vegada més se posa més de manifest la distància entre els polítics i la ciutadania, i cada vegada més, se nota la perdua de la cohessió social en que se distinguia aquest poble.

  4. M’he fet un fart de riure quant he lletgit al diari que el llaç de Sant Vicenç no es va poder penjar perque no havien previst que necesitavan una escala, si amb una cosa tant sencilla es falla, ves que ha de pasar amb les importants, ara començ a entendra el desgovern.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s