Comissió de Festes (I)

Ahir, poc més o manco, dues hores després de la seva lamentable actuació a la radio en referència al tema lingüístic, en la que es va atrevir a acusar als partits nacionalistes d’haver polititzat i polemitzat el tema de la llengua, quan segons ell hi ha temes molt més importants. Demostrant ser un ignorant de la política destructiva i activa sols en aquesta temàtica que fa el seu partit al Govern de les Illes Balears, encapçalat per un personatge que es va guanyant l’antipatia de tots els pobles de la comunitat que “malgoverna”, i que en aquests altres temes “més importants” encare no han fet res més que empitjorar-los, i que per aquest motiu ells mateixos s’encarreguen d’amagar-lo quan  assisteix a actes públics, com va passar a la passada Fira del vi. El Senyor Llobeta havia convocat la primera reunió de la comissió de festes per a preparar les celebracions que es duran a terme als tres nuclis de població del nostre municipi.

Per part del consistori hi havia representades les àrees de Serveis, de festes i la delegació del Moll. Baix el nostre punt de vista es trobava a faltar àrees com la delegació de Sant Vicenç i de Joventut i també la de Cultura. Creiem que en matèria de festes tan el col·lectiu relacionat amb cultura com els joves haurien de tenir un pes important, tan en actes, com en idees i preparació. El Batle es va incorporar més tard.

Cal dir abans de res que va ser una de les reunions de comissió de festes menys concorregudes dels darrers anys, ja que el nombre d’assistents era significativament més baix. Primer de tot es va parlar del pressupost. En aquest tema i comprensiblement en èpoques en que es retalla en àrees tan importants com sanitat o educació però es segueixen donant subvencions a alguns ajuntaments com el de Muro per preservar “La Fiesta Nacional”, es redueix dràsticament el pressupost que quedaria repartit així: 25.000€ per Pollença, 20.000€ pel Moll i 10.000€, enguany si que hi ha pensat, per Sant Vicenç.

Amb aquestes xifres damunt la taula es evident que s’haurà de tirar d’imaginació i esforç per dur a terme un programa a l’altura de les nostres festes. El Regidor va assegurar que com a mínim es mantindria: Les Havaneres i un nit de Dj’s al Moll; Els actes habituals a Sant Vicenç; i poc més o manco el mateix programa nocturn de la passada Patrona.

Hi va haver dos temes estrella abans de l’arribada del Batle, puntualitzarem la seva arribada més endavant ja que va tenir un pes específic a l’esdevenir de la reunió. Per una banda es va parlar dels focs. Ja que els representants de l’Associació de Veïns de la Cala va demanar permís per fer-na degut a que tenen gent interessada en costejar-los, davant això es va recordar que l’any passat alguns restauradors del port també comentaren que ells haguessin estat interessats en costejar els seus. Com en tots els temes tractats en aquesta reunió ni en la majoria de les que fa aquest Ajuntament no es va prendre cap decisió clara, però al final pareix que si es troba esponsorització per cada un dels castells de focs, el nucli que l’aconsegueixi podrà gaudir del seu espectacle pirotècnic.

Per altra banda hi va haver discrepàncies en quant al disseny del programa, el regidor pareixia haver pres la decisió de suprimir el tradicional concurs, baix l’argument que sortia més car que si ho donaven directament a fer tot a una impremta, ja que el disseny guanyador podia tenir un format molt car. Molts dels assistents es lamentaren davant el que pareixia una perduda més d’un tret característic de les nostres festes. Alguns deien que no veien problema si a les bases s’especificava el format del ,mateix per tal d’ajustar-lo al pressupost. Però el regidor aquí es mostra inflexible i es negava a acceptar les argumentacions dels membres de la comissió.

Arribats a aquest punt per part d’alguns membres de la comissió sorgí l’idea, que com es fa a altres pobles, s’esponzoritzas al màxim tant el programa com el contingut. Aquí hi va haver moltes veus discrepants per  part tant de l’equip del govern com per alguns membres de la comissió afins al partit que ostenta la regidoria de festes.

Però en aquest moment arriba el Batle, i pareixia que duia brillants idees. Quina sorpresa que el mateix Batle fes referència tant al concurs de disseny de programes com a l’esponsorització de les festes. Mostrant-s’hi partidari tant d’una cosa com l’altre sense saber que ja s’havia discutit ambdós temes, amb l’implacable negativa del regidor de festes. Després de que el batle acabàs el seu discurs, el retractors d’ambdues propostes, inclòs el senyor Llobeta, es resignaren i aplaudiren tan brillant proposta de l’edil pollencí. Que a més trobava que era una cosa que s’hauria d’anar prenent en naturalitat.

Però el show no havia acabat aquí. Resulta que el Regidor de festes amb covardia davant possibles reaccions de la comissió havia volgut ometre un tema, que pel que va semblar per la reacció del batle, tenia ordres estrictes de debatir-lo amb la comissió de festes. Era la confirmació del rumor. La proposta de substituir les “votacions” als càrrecs del simulacre, per com es fa en altres càrrecs d’altres festivitats locals, fer-ho mitjançant sorteig. El debat va durar poc ja que es trobava per part de la comissió que amb les eleccions el guanyador assegura que tindrà recolzament dins el simulacre, en canvi si surt per sorteig ens podríem trobar que algun càrrec no trobàs gent que li ajudes. No obstant això es va discutir sobre algunes mesures per controlar millor aquestes eleccions. Com sempre no va quedar massa clar, tot i que pareix que tot seguirà igual.

Aquesta reunió va ser un reflexa més del que anem denunciant article rere article. Improvisació, absentisme de càrrecs, descoordinació ja no dins l’equip de govern sinó dins un mateix partit, poca voluntat de treball, incapacitat de decisió…

Suposam que més endavant hi haurà nous capítols de la Comissió de festes.

Volem aprofitar per convidar-vos a tots a la penjada de llaços que es durà a terme avui.

18:00 a Ca’n Llobera, per anar seguidament a Sant Vicenç i acabar al Moll.

11 responses to “Comissió de Festes (I)

 1. CAVIRAT!!! tot lo dia treus fum. Aquestes embestides espenyan el debat i estalonen en els que ataques en tanta violència.

 2. festes i llaços, a un i van els peperos i a l’altre els munaristes, perdó malenistes, es que venen de la mateixa escola, mestre i alumna, que passa que no es duen be ja ? i ens volen fer creure que duraran fins a finals de legislatura? un equip desunit en temps de crisis per prendre decisions difícils? cadascú va a la seva i no és bo per Pollença.
  Escoltar a en Bauzá si que és una tortura

 3. Pel que he sentit d’aquesta reunió de la comissió de festa, la conclusió que se pot treure és ben senzilla i curta (com el regidor corresponent). Sou uns grans escritors si heu tengut collons de fer un article amb lo poc que se va dir allà.

  Hi ha crisis, hi ha poc doblers, això ho sabem tots peró no és un problema per fer Festa. El gran mal de les nostres festes se diu: Miquel Llobete and company i sus palmeros. El Senyor LLobera va deixar clar que és un puta VAGOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!! no vol fer feina NO EN VOL FER PERQUE ÉS UN VAGOOOOOOO, i no te VOLUNTAT per fer RES. Les festes amb ganes imagnació i demanant colaboració del poble se poden fer i molt be, pero ells no volen ajuda més que dels 4 palmeros que tenen que a sobre són més curts que una màniga de guardapits. Pel que me varen dir se va sentir cada CURTOR que feia por.

  I per altre banda les propostes que feren els que no feien de palmeros per el VAGO del REGIDOR eren tonteries, fins que va venir el batlle, que propasà el mateix i va CALLAR com un XOTET DE CORDA? VAGO I ACOLLONAT.

  DEU MEVET quin PPanorama que tenim PPer davant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 4. Aquest ajuntament és d’un patetisme brutal… I pel que veig intenten entrar quatre morts de fam palmeros perquè els hi donin suport a les seves patètiques propostes! Si se’ls hi pot dir propostes, ja que a mi me dona la sensació que amb l’excusa d’ajustar els costos a darrera hi ha molt poques ganes de fer feina.

 5. pels comentaris fets aquí i per l’article veig que el representant d’UMP no era a cap dels actes, festes i llaç, tot i donar suport a la moció i protestar per les festes al moll.
  S’estava preparant per la ruta del Tapeo, al moll per suposat?
  O estava negociant la seva esperada entrada a l’equip de desgovern?

 6. Que putes teniu contra els toros, això de igualar toros amb espanyolisme és d’incultura, els bous estan a festes com a san fermin, a bilbao, al sud de catalunya, etc, i no són llocs on hi haguí gaires mostres de espanyolisme.

 7. Aquest regidor de festes dona joc per fer un boudevill. El Batle a la seva bolla. La de turisme, encara cerca el mapa per poder gestionar la seva àrea. La del Port de Pollença, això que és del Port de Pollença. El de serveis…algú el coneix?. I aquests personatges conformen el desgovern municipal del PP pollencí, on s´ha de “governar” a qualsevol preu inclòs sense portar cap tipus d´inciativa i a base d´abstenir-se a les votacions de les mocions que presenta i guanya l´Oposició i que recolza la Lliga (companys del desgovern pollencí). I tot això provoca situacions, com a mínim, “estranyes”. Per exemple, l´enllaçada d´ahir. Per primer pic, en un any de legislatura, se dur a la pràctica una moció de les nombroses que a aprovat el Ple municipal (les altres el desgovern se les passa pel forro). I qué ens trobam? El principal partit polític que conforma el desgovern municipal, el PP, no compareix, la Lliga present a Can Llobera (com no hi havia massa gent, ja no va anar els altres llocs) i la resta de partits allà presents celebrant l´acció, manco el d´UMP, que ni era ni crec que ningú esperàs que hi fos (per això, el seu regidor s´hauria d´haver enterat de que anava l´acte….i tots sabem que es molt difícil). En tot, va quedar molt clara una cosa, que el Batle de Pollença sols ho es de qui l´han votat, es a dir, dels votants del PP perquè la moció per enllaçar la va prendre el Ple municipal i per majoria aclaparadora (sense cap vot en contra) i les decissions que surten dels representants de tots els pollencins ens haurien de vincular a tots i més, aquesta moció de l´enllaç, que es simbòlica i representativa. A quí hauria de representar el Batle?, Distingueix el senyor Batle entre el partit i el govern municipal?….crec que son preguntes que se contesten per elles mateixes a no ser a n´aquest poble, on les coses semblan diferentes.

 8. De res Miquel, aquesta era la nostra intenció. A nosaltres també ens va arribar la convidada el mateix dia, tot i que alguns membres del partit que formen part de la comissió o sabien des de finals de setmana

 9. Gràcies per la informació, ja que la convocatòria a l’oposició es va fer el mateix dia i no varem poder anar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s