Una mollera decebuda

Vosaltres coneixeu qualcú que, quan té una ferida a la cama, no la cura i la deixa gangrenar? Jo tampoc. Però és l’exemple que em ve al cap quan pens amb el que passa a l’Ajuntament de Pollença respecte al Moll i a la Cala Sant Vicenç.

Et passeges pel Moll i has d’anar alerta a no posar un peu dins un clot i no trencar-te’l , o anar molt en compte de no trepitjar una merda de ca, o les dues coses (tal es el cas de la zona de l’aparcament de darrere el Pac. A mi em va passar l’altre dia quan anava a la piscina). Ah, la piscina!, quan està oberta, perquè no en sortim de reparacions i aigua freda, que pareixem polls dins l’aigua. I la gent que hi fa feina està amb la pell que no li toca la carn perquè els han baixat el sou, si o si; el dimecres canviaren el sistema informàtic i es pensen que l’empresa adjudicatària la deixa ja i que l’agafa l’Ajuntament, però no saben res perquè ningú els diu res, no saben si el mes que ve tendran feina o no.

La platja sense para-sols, els turistes que no saben com ho han de fer; es clar, poden posar una tovallola a l’arena, però no es així que tocaria ser. Senyors, que no sabeu que els hotels ja estan oberts i que la temporada turística ja ha començat?. Idò, que esperau el mes de juliol per tenir-ho tot a punt?.

Les aceres d’alguns carrers fan oi. De diferents color, apedessades, brutes, tacades, amb desnivells. Un desastre (per exemple, el carrer Vicenç Buades, per concretar).

El poliesportiu. Quin poliesportiu? Si no en tenim!!. Tenim un bar amb un redolet per jugar els nins. Un camp de futbet, sempre llogat (els nins no poden pagar 10 o 12 euros per jugar una estona a futbol cada dia). Ah, bé, sí, poden anar al camp de futbol. Un camp de futbol que cau per moments, on la gespa es quasi negra en lloc de verda, un bar que ha de menester una bona rentada de cara urgent. O a la plaça, que d’aquí no res estarà plena de taules i cadires, maldament ara volen regular la Ocupació de la Via Publica a totes preses i de qualsevol manera.

Podria seguir: la Gola, amb el seu parc ornitològic tancat: es podria pressionar a la Conselleria per que facin el que han de fer. O s’ha de deixar perdre?. El centre multicultural Miquel Capllonch, falt de reglamentació per tal de que els ciutadans el poguem emprar per fer-hi activitats del nostre interès, …

A tot això cal afegir-hi una rebifada de l’eterna polèmica de les diferències entre Pollença (poble) i el Moll. El que en moltes ocasions serveix per riure i per animar sopars i dinars familiars entre “pollencins i molleros”, les darreres setmanes ha agafat un caire si més no preocupant pel bon ambient entre els ciutadans de diferents nuclis, o almanco ho sembla pel que es pot llegar pels diferents blocs i debats sorgits per Facebook. No cal dir que hi ha hagut manca d’habilitat política per part de l’equip de govern per saber gestionar, el que en principi havia de ser na lloable iniciativa dels veïns del nostre municipi. Donant suport a uns i no a altres, i no sabent fer de mediador entre uns i altres davant el que és una molt bona iniciativa, el tema està esdevenint en un conflicte entre membres d’un mateix gremi (Bars) i un mateix poble (Pollença). Com ja haureu entrevist estem parlant de les dues rutes de la tapa. Ben mirat però segueixen en la seva línia de poca vista i inactivitat política, incapaços mai de prendre l’iniciativa i la valentia per a decidir.

Mirau, jo no soc nada a Pollença, es veritat i no tenc el sentiment aquest que es viu al carrer de Pollença contra el Moll i viceversa, com molts sí tenen. Però sí que pens, des de la meva distància personal, que aquest municipi es com l’exemple que posava al començament d’aquest escrit: un municipi que deixa que una part d’ell mateix es vagi gangrenant, que si no se’l agafa a temps, la ferida es farà molt greu.

El Moll necesita URGENTMENT un baló d’oxigen. No es tracta de fer grans inversions, que ja sabem que no hi ha diners. Necessitam un poquet de carinyo, de manteniment, de ganes per tenir l’indret arregladet i com cal. Que hi ha molta gent que s’hi guanya les sopes aquí, moltes famílies a mantenir, molts de nins per educar i molta gent gran que no hem de deixar que caigui pel carrer.

Un any, Senyors del Govern pollencí, UN ANY fa que hi sou a la cadira i de les promeses i programes res de res. Be que movíeu el cul tots pel Moll cercant vots! I no heu fet res. Anau amb compte, que la gangrena es una mala malaltia, que s’estén cada cop mes si no es sap aturar i arriba cada cop més lluny.

Teresa Ferre
Secretaria CxI Pollença

;

;

26 responses to “Una mollera decebuda

 1. Estimat Biel
  Des del primer moment hem denunciat tots aquests punts que tu ens estàs comentant, els hem posat de manifest tant a les entrevistes de la radio, com en le nostre Blog com a la premsa, el que avegades em consta d’entendre és que pareix que quan hem manifestat aquest desgavell causat per una manca de planificació política i una constant improvització de l’equip de Govern siguem uns pocs els que ho veim.
  La nostra feina des de l’oposició s’està fent de manera constructiva però això no vol dir que no tinguem ben clar que quan les coses no es fan ben fetes no les haguem de denunciar i demanar responsabilitats i pel que veig, has pogut veure que nosaltres estam fent la nostra feina.

 2. Joan Ramon veig que el comentari que feres tu sobre les banderes blaves ta aqui com també a la radio ha trascendit al Bloc del PSM.
  Crec que és ben hora de començar a demenar responsabilitats polítiques. La senyoa regidora de turisme (Duquesa Mari Petri de Alba “jo no se nada”) te una dedicació exclusiva i te temps de fer feina per almanco intentar tenir dites banderes Joan Ramon actuau!

  Banderes blaves, Certamen d’art Plastiques, Festival, nova llei turistica-vtv… massa bufetades al turisme pollencí, massa bufetades a l’economia dels pollencins.

  anau per feina i siau valents!

 3. Joan Rafel, aquí l’has clavada “l’imatge del Moll està obsoleta”, efectivament, fa un dies va venir un fotògraf professional a fer un reportatge de la zona nord de Mallorca i tot just va poder traure 3 fotos al Moll, crec que això ho diu tot.

 4. Arrux, open mind!!
  La pluralitat ès riquesa. Pluralitat, et sona?
  En Franco es mort fa molt de temps.

 5. Es veu qu´aquets que havien d´ACTIVAR Pollença, amb el Seat Sis-cents no fan moltes voltes per U Moll. De fet, crec que no l´han tornat a treure de la portassa!!!!!!!

 6. Totalment d´acord amb l´article….., encara que els qui me coneixeu ho cregueu impossible, coincideixo totalment amb na Teresa.

 7. Bàsicament compartesc l’article, segurament hi hauria divergències en les solucions, nosaltres com sabu defensam gestió pública de les plages tot i que enguany no es possible ja que per llei els ajuntaments no poden contractar, Tot i això sigui gestió pública o privada s’hauria de treballar per que les platges estiguesin a punt més aviat.
  Es un fet que el Port de Pollença necesita ma de metge, Salut i força!

 8. El que a mi m’intriga i m’agradaria que els organitzadors del moll me poguessin informar si volen és saber si varen fer una presentació, diguessin formal, com la de Pollença.
  Ja que escoltant els arguments de la regidora, hem pareix un punt important, ja que és evident que la participació a una presentació pública com la de Pollença x e-tapes és més notable que el fet, que com assegura també la regidora, alguns components del seu equip participacin com a públic a la Ruta del tapeo que es fa al moll. Aquesta actuació queda més diluïda i poc visible que el cas anterior.
  Seria bò com diu n’alternatiu saber una mica el parè dels representants de l’equip del govern i possiblement seria la manera d’aturar una polèmica infructífera i a la vegada innecessària.
  Igualment recordar que na Teresa exposa altres problemàtiques d’u Moll força interessants també…

 9. Alguns sembla que s’han oblidat d’acusar en Pepe i a Alternativa de ser responsables de lo de Repsol i de la caça d’elefants. No som nosaltres els que cream mals rollos, simplement hem recollit un malestar al carrer i hem donat la nostra opinió.
  Parlant dels comentaris seriosos com el d’en Coves o algun altre, em sembla que el que es evident es que son dos productes clarament diferents. A mi m’agrada més el del moll i m’hagués agradat que s’hagues ampliat aquest esperit a Pollença, però com be s’ha dit es cosa dels negosis privats. Als politics sols se’ls pot recriminar per recolçar una ruta i no l’altra, fet reforça el sentiment de divisió que alguns tenen, no a Alternativa.

 10. No entenc tanta polèmica en el tema de les Tapes, crec que és poden complementar i ajudar, la gent es mou , va a firas de distints pobles i altres rutes, no vivim a un microcosmos aillat. De totes maneres lo que és pot criticar és que els representants municipals, batlle o regidor de l’àrea, no anasin a la inaguració d’aquestes rutes, cosa que desconec en el cas del Port de Pollença, ja que ells han de donar suport a iniciatives que poden dinamitzar el nostre poble, el Moll i Pollença

 11. Es vera que s’hi haguessin pogut fer mes coses al Moll els anys passats, però cagondell UMP tenia tres regidors a l’Ajuntament i no en varen dir ni mija en els quatre anys que hi varen ser. I area pareix que venen a descobrir les ameriques!!! I na Mari Petri ja hi era. Si ara li ve gros, deu ser que no n’hi ha mes…

 12. Llegint en diferents blocs i altres llocs web, crec que en el tema del tapeo hem perdut de vista que no deixa de ser una iniciativa privada. I que pel que afecte a l’equip de govern no hi ha res de nou, fallen les maneres i abunda improvisació, no voldria pensar en cap moment de mala fe.
  Aquest dies he parlat amb alguns dels propietaris dels bars participants i quan els hi he demanat el perquè de fer-lo en dijous sabent que ja hi havia la del moll, han coincidit en dos temes:
  Primer. me varen dir que no era per “fotre” als del Moll ja que era evident que això no es podia muntar en un sol més i que ha estat coincidència que s’hagin posat en marxa en manco d’un mes de diferència.
  Segon. Que ells no son ni associacions ni l’ajuntament, son negocis i que molts d’ells varen dir que si no la feien en dijous no participaven, ja que el dijous és el dia més fluix que tenen i que si havien de fer una activitat que mobilitzàs la clientela havia de ser aquest dia tan fluix. Ja que els 8 mesos de temporada mitja-baixa, els altres dies sobre tot perquè hi ha futbol tenen els bars plens.
  Crec que és important també assabentar-se dels motius.
  Com ja vaig dir ahir crec que no son incompatibles i que el que haurien de fer és unir forces, tot i que pareix que el fet que al Moll siguin els mateixos bars que ho inicien i a Pollença un grup de particulars pugui dificultar-ho.

 13. Cagondell Biel. Jo anava a citar exactament lo mateix. M’ho has pres de les mans. Aquestes paraules den Pepe junt amb la gravació del ple donen per fer un bon article. Es que per amor que fan tantes tonteries.

  I si llegeixes el seu bloc pareix que no han dit res no deuen escriure ells al Facebook deuen tenir un negre, i això que diuen que al Facebook se sap qui xerra. I ara se veu que no han ficat merda a la conversa de ump.

  Garci, jo solucions n’he donades, no me diguis que no. CALLA !! Això es millor que ficar merda sense sentit, mira quina solusió mes bona.

  I l’altre totpoderós del bloc de A el senyor JRV que ara dona lliçons de moralitat a nen Joan Ramon? Lo que hem de veure. I això que després de que li amolla son un parell de veritats havia estat una temradeta desconnectat del bloc. Ja se un haver oblidat dels seus mals i torna a alliçonarnos a tots.

  Per cert jo tenc un negoci de sabates a a Pollença, i els dimecres faig promocions, me enterat que hi ha una sabaterial al moll que també ho fa. Podríem xerram amb el batlle perquè ho arregli? Podeu fer un article. Jo de mentres ficare merda per al Facebook.

  GRÀCIES.

 14. Per emprear una frase seva lo d’en Pepe és de traca… “L’oposició es fa a l’equip de govern, no a un altre partit de l’oposició”
  Curios que ho digui precisament ell quan l’hem vist demanar un torn de paraula a un Ple precisament per reprendre una critica d’en Joana Ramon cap a na Munnareta.

  DE TRACA!

  I lo d’en Garci de traca final i mascleta… “els hi alegrarem el dia” Aiiii busqueret!

 15. Esta bé això de que nomes “baixen” a n Eu Moll els politics quan hi ha eleccions… I l’exemple més clar el tenim amb un tal Michel que només ve a n’Eu Moll quan ha de penjar ela cartells o quan de vots ha tret el seu partit a les eleccions.

 16. Ja sabiem que el grup de presió dels molleros que no te ni ideologia ni res sols servia per defensar certs interesos de certs molleros, com no deixar fer res devora un hotelet, pero que els perros flautas entrasin al joc m’estranya, tal volta tornan els seus origens de repartir merda i veure si en treven profit

 17. Aquí ho feim polèmiques de collonades o res, que putes interesa a la majoria de gent qin dia fant les tapes quan no arriben a finals de mes o no troven feine, Hi ha dues iniciatives de gent privada i decideixen fer ho el mateix dia , idò ja s’arreglaran, i l’ajuntament com sempre improvisant, van a un acte per que el conviden i pasen d’anar a un altre, no es coordinen ni entre ells, que fasin feine, que arreglin les cose i es deixin de collonades.

 18. Un article bo i molt sentit Teresa. Crec que és important que l’equip de govern reaccioni i miri d’arribar a un acord beneficiós per a totes les parts en el tema del “tapeo”, jo no veig que sigui incompatible que es faci el mateix dia, sobre tot de cara a l’estiu, ara bé possiblement s’hauria de unificar però això ja és cosa dels bars que ho han proposat. Personalment vull donar força tant a uns com altres i que ajuntin forces, que ja diuen que una ma renta l’altra i totes dues la cara.
  Crec que aquí el que se li pot retreura a l’equip de govern ha esta no saber ser just amb ambdues parts, tot i que també no crec que ningú pareixi tenir massa clar com s’han succeit els esdeveniments.
  Per altre banda el problema del Moll és complicat. Pel que fa al tema social i crec que en tenc coneixement tant de Pollença com del Moll, puc dir que el que fa falta allà és una bona feina de base, ja que la diferencia entre Pollença i u Moll és el teixit associatiu, teixit que no depèn directament de l’Ajuntament però si que el pot potenciar. A més un tema que pareix mentida però real és l’estructura urbanística que te el moll el fet que sigui tan longitudinal fa que la població estigui massa dispersa i que una cosa que és fa a un punt determinat d’u Moll pareix molt llunya per a gent que viu, possiblement en el mateix carrer però al cap oposat.
  A nivell d’imatge, és evident que podríem dir que l’imatge del Moll està obsoleta, per dir-ho finament, a mi me recorda molt, salvant la distancia, a Porto, una ciutat que veus que en el seu temps degué ser esplendorosa però que es va quedar allà i que el pas del temps ha fet que L’esplendor passi a ser depressió. I això inqüestionablement que ha de començar des de l’Ajuntament arreglant la seva part, per donar punt d’inici a una reconversió integral d’u Moll, ja que també els particulars en general han donar una bona neteja de cara a les seves propietats.

 19. Genial la frase “no es el mateix veure les coses de dins que de fora”.
  Definició de l’actual govern: improvisació. Jo no sabia…, jo em pensava… no sabia on anava…

 20. Perdonau si encara no he escoltat el programa de la ràdio, ara l’escoltaré.
  En referència en aquest article i la deixadesa del Port de Pollença, i les poques qualitats de la regidora de turisme, és suficient en llegir el PiP d’avui, on aquesta regidora ens vol fer creure que no ha demanat les banderes blaves perquè no lis negassin, exactament diu pel tractament de les platges que havien rebut l’estiu passat.
  A QUI VOL FER CREURE TAL ANIMALADA, el que ha passat, és el que estam denunciant constantment, improvització total i absoluta, no hi ha pensat i prou, i després volen donar una imatge de QUALITAT al turisme.
  Si realment no ha sol·licitad les banderes per causes que encara no puc entendre, TAMBÉ S’HA TORNAT EQUIVOCAR, el que havia de fer era sol·licitar-les i després si es considerava que Pollença no podia gaudir d’aquestes banderes ja li haguèssin comunicat, però qui és ella per decidir que aquest estiu no poguem gaudir de cap, CAP BANDERA BLAVA?

 21. Ostres tu! o acab d’escoltar i vertaderament no sabia de que anava ni encare ara ho sap per mi!

 22. Es veritat això. Alternativa, que tenia fama de canyera, ara calladeta i “amen, amen”. Els molleros ho tenen més fàcil: sigui qui sigui el que governa, ells a queixar-se, sense mirar la unitat del poble, sinó com un apèndix i només mirar per ells. Hi ha d’haver qualque manera de atendre totes les realitats socials del municipi, amb les seves diferències, que son riquesa.

 23. Així com he dit lo d’Alternativa vull dir que també en diferents debats de facebook i Blocs cal donar l’enhorabona a n’en Tomeu Cifre (PSM) i a n’en Joan Ramon, ja que quan han participat d’aquets ha estat empaticament i sense posicionar-se a favor ni d’uns ni d’altres sino donant-los suport i dient que consultarien amb el batle el perquè hi ha hagut diferències si n’hi ha hagudes.

  Aqui hi ha l’entrevista al complet que fa referència “Radioient Lesorellesjamesangren desentirtonteries” que a més del que ell diu l’entrevista completa es patètica. Casi tant com la foto cutre de la presentació. A questa regidora li podriem dir Duquesa de Alba, que entre el peinado i que “no sabe nada”

  [audio src="http://dl.dropbox.com/u/37902883/RANDANOVEMBRE/12-04-18-maria-buades.mp3" /]

 24. Ole, Ole i Ole!!!!!
  Les declaracions de la regidora de turisme avui a la radio han estat espectaculars!!!!!
  Vaja tia mes cateta i poc qualificada que heu posat al capdavant de una de les regiduries que hauria de impulsar el municipi.
  Les declaracions sobre el tema de Ruta de La Tapa han demostrat que es un florero, i mes dit per ella mateixa, que va als llocs, fa rodes de premsa i sense saber ni de que va la cosa.
  Supos que quant ha sortit de la radio ha anat a entregar la seva dimisió al batlle.

  Que per cert això de les rutes de la tapa, crec que ja està sortint de botador. Les dues iniciatives estan super be. I personalment no veig tant de problemes en que es facin el mateix dia (Cosa que passa a la majoria de pobles i no per aixo la gent parteix als altres pobles cada setmana). Es vera que l’Ajuntament hauria d’haver intentat mediar si era necessari o possible, pero això són iniciatives dels locals, que ja que ningú els ajude s’ho han montat ells mateixos i MOLT BEN FET.
  Jo una setmana aniré al Moll una altre a Pollença, una altres anire de un lloc a l’altre i segur que molts d’altres dijousos de l’any també quedare a sopar de pa amb oli a ca meva, com fara molta de gent. Els dit Molt be per ambdues iniciatives i esperem que durin de veres i no sigui una moda de dos mesos.

  I Biel completament d’acord amb tu. Lo dels Alternatius i UMP completament fora de lloc. Aquí se veu que nomes tenen voluntat de crear mal rollo i no de que la cosa vagi be. Com que ja no tenen a nen Rull i a nen Paraiso per ofuscar-se, ara van a crear mal rollo entre els dos nuclis de població, sempre es millor que retreure les coses que fa mal fetes el govern, no sigui que na Malenita se li enfadi a nen Pepe.

  Jo he anat dues setmanes a la Ruta del Moll, aquest dijous faré Pollença. Esper veurer-vos a tots per enmig.

 25. D’aquesta rebifada que parlau de la polèmica entre pollencins i molleros, m’agradaria que deixassiu clar com bé diu na teresa que sobre tot es nota a traves de blocs i Facebos. I que qui l’han impulassada principalmet, en lloc d’intentar posar coherència i pau, son partits co Alternativa i UMP. supòs que saben bé on guanyen els vots i també que això els beneficia. Però no deixa de ser trist.

 26. N’hi ha molts que prediquen, que són bons per predicar, però a l’hora d’actuar res de res, pitjor que abans. L’equip de gover PP LLiga falla més que una escopeta de fira i els seus aliats d’Alternativa callen i otorguen, pareix que se li han menjat la llengua el moix, o la moixa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s