Ni una passa enrere

Ja fa temps, quan des de Convergència per les Illes, realitzàvem el programa electoral vàrem posar aquest títol a l’apartat de llengua i cultura, per que era més que evident que el PP feria una política de retrocés en els drets lingüístics i culturals a la nostra comunitat, desgraciadament s’està produint.

La llengua catalana, la llengua que és parla a les illes des de 1229, és el nostre principal motiu d’identitat, fins i tot, coincideix la manera d’identificar-nos, el mallorquí i un mallorquí, la llengua ens defineix com a poble i ha estat la forma d’integrar-se a la societat illenca, és la senyera principal de la nostra forma de ser.

Diumenge va sortir al carrer de Ciutat, la veu de la gent d’aquesta terra que vol ser mallorquina i vol respecte per el que això significa, la veu de la gent que no entén que un partit polític vulgui fer tant de mal al que significa ser mallorquí, que no entén que s’encetin debats irreals, problemes irreals que no existeixen en els carrers dels pobles de Mallorca o en els patis de les escoles, debats que molts vàrem superar ja fa trenta anys, amb lleis que igualaven les dues llengües oficials de la comunitat i que intentaven posar en un mateix pla d’igualtat a ambdues.

Diumenge vérem famílies senceres , gent jove, major, nascuda aquí i a fora, gent d’esquerres i de dretes , gent nacionalista o no, gent anònima que volia dir prou als menyspreu d’uns polítics que s’avergonyeixen de ser de les illes , prou a un president que li costa parlar amb la nostra llengua i que fa bandera del seu antimallorquinisme.

La societat de les illes va dir prou, hi ho va dir amb seny, paraula que ens defineix, paraula que no coneix l’actual Partit Popular, que crea debats ficticis i no dóna solucions als problemes reals i diaris dels ciutadans illencs. Seny és el que ens ha caracteritzat com a poble, seny és el que hem de tenir ara i demà per seguir lluitant contra els atacs constants al nostre tarannà, amb seny tots junts com aquest diumenge, amb seny podrem destapar les mentides que certa gent predica des de les seves poltrones mediàtiques i polítiques , intentant-nos uniformitzar.

Ara toca ser caparruts, ara toca seguir manifestant la postura del seny i la unitat, diumenge va ser una festa, va ser un gran dia, molts pensàvem que ja no seria necessari reivindicar poder ser el que som, que era un dret aconseguit, però no, certa gent no ens vol, ens vol canviar, els nostres padrins varen resistir envestides més fortes i , després de la manifestació d’ahir, estic segur que nosaltres també resistirem.

Rafel Ballester.

4 responses to “Ni una passa enrere

  1. Es molt trist veure que després de tants d’anys, i en l’aprovació de la normalització lingúística dia 29 d’abril del 86, hem de seguir lluitant pel mateix que estavem reclamant fa entre 25 i 30 anys.
    A més no només estam lluitant pel mateix sinò que per part del Govern Balear s’està actuant en les mateixes formes represives i intimidatòries.
    Llevar els llaços dels Centres, voler obrir expedients a veure què serà el que vendrà més endavant…(http://dbalears.cat/actualitat/balears/educacio-estudiara-si-obre-expedient-a-l-ies-marratxi-per-un-video-pel-catala.html)

  2. Em deman si farien els mateixos vots si fossin ara les eleccions. Ben segur que no. I es que el PP no pot fer-se el sord davant una manifestació com la de ahir. Tanta de gent no conforme amb la seva política destructiva no es pot obviar. Si no es capaç de rectificar, serà el responsable de la major inestabilitat mai vista aquí a les Illes.

  3. Avui en Bauza, en referencia a la manifestació en suport de la llengua, ha dit que ell sols escolta a la manifestació que s’expressa mitjançant les urnes. Ja ho sabem. El problema es que molta gent sols el votaren perquè deien que ens treurien de la crisi i, 6 mesos després, res de res. El que me deman es si el senyor Bauza te identificats els seus votants per blocs temàtics perquè pareix ser que hi pot haver algú que el va votar i no estar d’acord amb la reforma lingüística i, amb aquests, pareix que no compliria.

  4. Avui demati he sentit el secretari general del PP per IB3 radio, justificant les masures preses, HA ESTAT PATETIC, a mes a lo derrer que ja no sabia com sortir-ne s’atrevit a dir que la nostra llengua no era el Català, sino el mallorqui, menorqui…………..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s