CxI denuncia la injustícia sobre la balança fiscal

Convergència denuncia la injustícia del dèficit de la balança fiscal de Balears i insta al Govern a ser més reivindicatiu en lloc de sols pujar imposts i fer tantes retallades.

En relació a la difusió de les darreres xifres sobre el dèficit de la Balança Fiscal de Balears, des de Convergència per les Illes volem fer les següents consideracions:

1. Denunciar, una vegada més, la gran injustícia que l’elevat dèficit de la Balança Fiscal representa per Balears en uns moments en què la situació social i econòmica de les illes és crítica.

2. Recordar que el Comitè Polític de Convergència per les Illes ja va aprovar una moció, que serà presentada a tots els ajuntaments on CxI te representació (i a algun altre en col·laboració amb altres partits), que denúncia el fet que Balears és la Comunitat Autònoma amb el dèficit fiscal més gran de l’Estat: un 14% el PIB Balear i més de 3.000 milions d’euros anuals. És difícil trobar una situació similar en tota Europa i amb un drenatge fiscal d’aquestes proporcions, difícilment se podran solucionar els greus problemes que pateixen els serveis públics en aquesta terra. En aquesta mateixa moció Convergència demana, una vegada més, que se limiti al 4% del PIB el drenatge de recursos econòmics que sofreixen les nostres illes.

3. Constatar que el nou model de finançament de les Comunitats Autònomes actualment vigent, tot i representar per a Balears una lleugera millora respecte de l’anterior, pot ser qualificat com un ‘parxe’ que no ha solucionat el tema del correcte finançament de les nostres institucions i dels serveis públics bàsics per els benestar de la població.

4. Convergència per les Illes insta al Govern de les Illes Balears a ser més reivindicatiu respecte al tema del dèficit fiscal i abandonar aquesta postura de ‘conformisme’. en uns Si aquest problema estructural se corregís no hauria fet falta pujar imposts ni efectuar tantes retallades de serveis públics fonamentals que ja estan al límit (i les que poden venir en el futur). L’endeutament de la nostra autonomia és de més de 4.000 milions. Hi ha dos mecanismes per intentar reduir aquest elevat endeutament: un és la pujada d’imposts i les retallades, l’altre és exigir una correcció a aquest espoli fiscal que pot ser qualificat de vergonyós, insuportable i indignant. Sembla que l’actual Govern tan sols contempla la primera de les dues opcions.

18 de març del 2012
http://www.convergenciaperlesilles.cat

 

8 responses to “CxI denuncia la injustícia sobre la balança fiscal

  1. Avui tots a la manifestació de Ciutat en favor de la nostra llengua, ni una pasa enrera en defensa del català.

  2. Senyor Sureda, estic d´acord amb vostè que alguns polítics que ens han governat no mereixen la nostra confiança. Això si tenim amb compte, ja no sols les condemnes judicials sinó actuacions reconegudes per ells mateixos i que no tenen transcedència penal, resulta més que evident. El que no estic d´acord amb vostè es que els polítics que governen les Administracions generals siguin millors que els nostres. No crec que respecte dels altres hi hagui tanta diferència. Convendria fer una mica de memòria.

  3. I com ens han d’enviar més financiació, si els nostres governants (illencs), son uns barruts i no saben administrar-ho, si no és interesadament. Cada vegada estic més “empegueit” dels qui ens han governat i dels qui ens han deixat que ens governasin.

  4. El més dramàtic del ja tòpic discurs reivindicatiu damunt la balança fiscal es la total indiferència dels partits espanyols majoritaris, PSOE i PP. Resulta, com a mínim, sorprenent com els militans d´aquests grans partits justifican la manca de reivindicació d´un tractament fiscal més just. Ens parlan de solidaritat amb la resta de territoris de l´Estat i de trobar fórmules de colaboració que igualin l´esforç per tots els territoris de conformitat amb les seves capacitats. Molt be. Jo, el que me deman es: on son aquests plantejaments o fórmules per intentar equilibrar les coses?, es més, després de tants d´anys de plantejaments, qué s´ha fet?. Ni PP ni PSOE, tots dos han governat, no ens han donat, després de reconeixer la situació, cap solució. I aquí cada vegada ens empobrim més, la descapitalització del nostra principal sector productiu -el turisme-, es cada vegada més dramàtica, els serveis i prestacions públiques son les pitjors de tot l´Estat espanyol, etc….. . I el que es pitjor, molts de mallorquins lluitam i reivindicam un tractament just en contra de la voluntat d´altres mallorquins, que des de fa molts d´anys, no surten dels seus complexes i han decidit perpeduar-se com a ciutadans “de la periferia”.

  5. Lo bo és que cada vespre hi ha una zona distinta de Pollença a les fosques, suposadament com a mesura d’estalvi. Seria millor tenir tot el poble amb llum fins a una hora raonable, 1-2 de la matinada i apagarles que no tenir barris sencers a les fosques de les 20:00 ençà.

  6. Nosaltres som solidaris amb la resta de l’Estat espanyol. I qui ho es amb nosaltres?. Qui vendrà a ajudar als nostres aturats que no arriben a fi de mes?. I a aquells que no poden pagar la seva hipoteca, i aquells que …?. Això ès un desgavell. Demanar que quedin aquí mes diners perque nosaltres mateixos els generam i els necessitam es, senzillament de justícia.
    I ara vull fer un incís. Avui matí, a les 12.30h., els llums de les faroles de la circunvalació del Moll estaven encesos. Home, no feia molt de sol, però no calia llum. Que no costa diners això?.

  7. Ja esta be!!, aquests corsaris espanyols disfressats de polítics ens faran les butxaques netes. Ja es ben hora de baixar de la parra.

  8. El que es tracta , en un moment complex com l’actual, és ser valent i revindicar el que és nostre, per què l’altre alternativa, la que ha triat el Partit Popular, és la de pujada d’impots i que les classes mitjanes i baixes illenques cada cop es sacrifiquin més. Això és insostenible.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s