CxI insta al parlament a arreglar l’inseguretat jurídica creada pel Decret Llei urbanístic del Govern

El 17 de febrer el Govern de les Illes Balears aprovava el Decret Llei 2/2012 de mesures urgents per a l’ordenació urbanística sostenible. Un Decret Llei que ha estat convalidat pel Parlament i que ara es tramita com a projecte de llei a la cambra legislativa.
Aquest Decret llei inclou a la seva Disposició Addicional Primera una previsió de reclassificació de sòls urbans en sòls urbanitzables i el còmput d’aquest sòl ja classificat com a creixement que és un exemple paradigmàtic d’inseguretat jurídica. Molt propietaris i promotors veuen com canvia la classificació dels seus terrenys de cop i volta i sense ni tan sols una explicació mínimament raonable. La previsió genera multitud de dubtes:
1. Si la superfície d’aquest sòl és superior a la superfície de creixement pel municipi atorgada pel Pla Territorial Insular: s’haurà de convertir en sòl rústic l’excés de superfície de sòl?
2. Mentre l’ajuntament no faci la corresponent adaptació, revisió o, si això fos possible, modificació del planejament, es podran tramitar transformacions urbanístiques d’aquests sòls: plans parcials, projectes de reparcel·lació, projectes d’urbanització, edificacions…?
3. Qui determina que el planejament general fixa suficientment l’ordenació per considerar un sòl urbanitzable ordenat si tenim en compte que el sòl urbà per definició és un sòl ordenat pel planejament general?
Resulta altament xocant i incoherent que un Govern que s’ompl la boca amb el concepte de seguretat jurídica, sobretot, a l’àmbit urbanístic perpetri una norma jurídica amb aquest enorme grau de foscor. La primera norma urbanística del Govern de la seguretat és probablement la norma que més inseguretat ha creat els darrers anys. Per això mateix Convergència per les Illes esperar que el Parlament de les Illes Balears a la tramitació parlamentària com a projecte de llei arregli i corregeixi aquest desgavell i la gran inseguretat generada. Per Convergència no té sentit aquesta reclassificació per llei de terrenys urbans en urbanitzables, ni té sentit que siguin computats com a nous creixements uns creixements que els Plans Territorials Insulars han tengut en compte com a existents i que, per tant, han condicionat el límit de creixement fixat en aquests instruments territorials. Però, sobretot, per Convergència per les Illes és fonamental que les preguntes formulades, almanco, tenguessin una resposta clara i diàfana.

 

7 responses to “CxI insta al parlament a arreglar l’inseguretat jurídica creada pel Decret Llei urbanístic del Govern

 1. En referència als comentaris damunt l´acte de suport a la llengua catalana, sols comentar que es ben cert que hi ha gent que la recolza i que no hi ha pogut assistir, es lògic, però no oblidem que en la actual conjuntura els actes reivindicatius esdevenen fonamentals per la pervivència de la nostra llengua. No hi ha massa opcions i més en l´actual panorama polític. Les enquestes publicades aquest cap de setmana son contundents en quan a la postura de la societat mallorquina i davant això els marges que tenim de resposta son molt curts.

  En referència al comentari que heu publicat, dir que la SEGURETAT JURÍDICA que tan proclamava el PP pareix que no se dona en aquesta nova regulació urbanística. Així hem d´esperar que algú, en representació parlamentària, faci seves les reivindicacions de CXI i doni una solució tècnica a les mateixes. Soc defenssor de que s´han de prendre iniciatives dins ´urbanisme a les Illes Balears però no val qualsevol cosa i manco anar contra les pròpies reivindicacions que feia el PP en campanya electoral.

 2. Si hem d’analitzar l’acte per la quantitat de gent que hi ha assistit, crec que a tots els assistents ens han sorprés dues coses.
  La primerà és que hi havia menys gent de l’esperada, alguns m’han comentat que no ho sabien i que no s’havia fet prou propaganda. Des de CxI puc afirmar que nosaltres n’hem fet tota la difusió possible i que hem actuat en responsabilitat.
  La segona i més política, encara que l’OCB no ha volgut politizar en cap moment l’acte, és que tan sols hagin fet acte de presència dos regidors de dos partits, puc entendre en certa manera que aquells partits que tan sols tenen un regidor hagin pogut tenir dificultats per venir…però si pensam que tots els partits hem aprovat per majoria mocions i un manifest conjunt per unanimitat en defensa de la nostra llengua, també és cert que heuríem de tenir tots els partits polítics un cert compromís en actes culturals reivindicatius.
  Esper i desitg que diumenge que ve, dia 25, ens vegem tots i totes a Ciutat a la manifestació a on realment es veurà quina és la preocupació i compromís real de la ciutadania mallorquina per la nostra llengua.

 3. Dessabudíssima de l’ambient de Pollença avui. Em consta que Pollença es un poble amant de la seva cultura. I, on eren?. I els representant del poble?. I la Lliga “REGIONALISTA”?. Un acte organitzat per l’Obra Cultural BALEAR: no els hi diu res això?. Fa una olor rara …

 4. Això no so fòbies!! algu de vosaltres te cap dubte de quina es la postura de na Munareta, en Martín Jesus i n’ Inachitti respecta de la llengua? . Si l’unica escola del municipi que no ha penjat el llaç blau ha estat la aquella on en Roca, “a estones”, en fa de director.

 5. Lo gròs és que la “fregidora d’Incultura” no hagi tengut la Santa barra de comparèixer en un acte cultural que es realitza a Pollença i de l’importancia que te en aquets moments a més a nivell cultural! Recordar que cobra dedicació exclusiva. Supòs que ara alguns parlaran de fòbies, però això és la realitat!

 6. Potser no van massa errats aquells que diuen que la gent tan sols se mou per la butxaca.

 7. Avui he anat a dinar suport a la llengua! Primer de tot plasmar la meva decepció per la poca participació del poble. En bon diumenge a les 12:00 i a un poble com al nostre a un acte com aquest amb menys d’un centenar de persones es patètic.
  Ara bé que no és d’estranyar, que que basava veure la poca representació de l’Ajuntament 2 regidors dels 17 que el formen, sols en Sureda i en Joan Ramon. Tamebé poca representació dels partits, tot i que no s’havia de polititzar l’acte és prou significatiu, sols he identificat alguns d’Esquerra, bastants del PSM manco el seu regidor i bastants de CxI. Per això donar-vos l’enhorabona, si es que hi ha alguna cosa per donar-la ja que com he dit ha estat decepcionant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s