Mals records del passat

Des de Convergència per les Illes de Pollença ens volem mostrar en total disconformitat i a la vegada condemnar la desproporcionada actuació policial en les manifestacions pacífiques protagonitzada pels estudiants valencians de l’IES Lluís vives.

En primer lloc cal recordar que els manifestants majoritàriament eren menors. Partint d’aquí creiem que ja està totalment injustificada la duresa de la Policia Nacional. Son menors, joves que exerceixen el seu dret a manifestar-se, joves que surten al carrer per lluitar pel futur de l’educació i així lluitar pel futur de les noves generacions. Per tant a més d’exercir un dret estan mostrant valors que en ocasions es pensava que ja havien perdut la joventut actual.

També volem lamentar que ens hagin vengut al cap records d’èpoques molt obscures del passat, imatges d’estudiants corrent davant uniformats armats i porra en ma. L’única diferència entre les imatges de fa 35 anys amb l’actual és que les d’ara son en color, i precisament això és el que ens preocupa, que un govern democràtic del segle XXI, actuí talment com un regim repressor del segle passat.

Igual que trobam del tot reprovable el llenguatge utilitzat per Antonio Moreno, cap de Policia de València, que a banda d’intentar justificar l’actuació policial es va referir als estudiants com “el enemigo”, un llenguatge totalment militaritzat i desafortunat, ja que possiblement li haurien de recordar que el funcionariat, entre els que se troba la Policia, ha d’estar al servei de la ciutadania i no com “enemic” seu.

Tot això ens fa pensar que l’única motivació pel part del govern del PP tant a nivell estatal com a nivell autonòmic, en aquest cas valencià, nos és cap altra més que la d’atemorir a la població a manifestar-se en contra de les seves polítiques, i ho fa actuant amb violència cap als més dèbils, els joves. Volem recordar a tothom que estem en un estat democràtic.

Per acabr us deixam les declaracions de Mònica Oltra, diputada per València del grup Compromís, declaracions a les que donam el més sincer suport.

13 responses to “Mals records del passat

 1. Manel, el que jo pens és que no us agrada el que opina convergència en el tema del Ullal. de fet convergència és l’unic parti que va votar en contra de la moció presentada per la resta de l’oposició que va dir clarament perquè ho havia fet i que a més va dir la seva sobre l’Ullal. És més diria més… se sab que opina sobra el tema parits com el PSOE, que simplement van a remolc de les propostes populistes les faci qui les faci!
  Crec que en l’article que ja va fer convergència queda clar la postura de CiU i el perquè, que a tu no te vagi bé també és respectable.

 2. No es etiquetar a ningú, Convergència demostra estar totalment en contra del PP en politica lingüística pero demostra estar molt propera en materia de destrucció del territori. Jo pens que en el dos temes el PP està equivocat i que convergència ho està en un.. També queda clar que l’ Ullal es un tema del que no vos agrada parlar, millor parlar de les garrotades de València. Ah Maria, no te montis pelicules això sols és una opinió d’un particular, no hi ha cap complot contra convergència al darrera.

 3. Totalment amb tu Francesc… i aquest afany que d’un costat i l’altre en intentar etiquetar a CxI ja és preocupant. A més només demostra que els assusta no tenir-los controlats i pareix que per una part temen la real desmarcació dels fantasmas i marrons els quals els hi intenten atribuir i per altra la por de no tenir uns que es pensaven es vendrien i dirien amen a tot. CxI de cada dia més necessari!

 4. Lletgint els comentaris d’aquest article que priver vos diven rotjos defensors dels peroflautas i despres que estau amb el PP, se pot afirmar que realment sou un partit de centre ja que rebeu de tots costats. Seguiu aixi vosaltres eu de fer la vostra política i no la dels altres i nomes eu d’escoltar els vostres militatnts i els vostres votants.
  Salut

 5. Manel, si que han canviat. Abans no feren alegacions al Pla Hidrològic i ara les recolzen.

 6. Avui a Urxella fins i tot s’anomena la promotora que hi ha darrera del tema del Ullal, veig que no es un tema que vos agradi massa comentar. La destrucció del territori també és un mal record del passat. I amb això no heu cambiat, estau amb el PP.

 7. Idò, això passa per votar sense pensar. Que es pensaven tots aquells que votaren aquesta gent? I ara surten a queixar-se, que es el que han de fer, per una altra banda. Quina rabia, haver de tragar amb totes aquestes bajanades, que ja em pensava que eren coses del passat. Retallades, sí; però aquestes, no. Així no.
  L’altre dia es va publicar un nou llibre sobre el Caudillo. Al demanar a l’autor per què havia escrit aquest llibre, va contestar: perque, malgrat fa trenta i tants d’anys que es mort, encara es parla d’ell, no està oblidat, de qualque manera ès present encara a la nostra societat. Jo ho vaig trobar un poc fora de lloc, però … ara crec de tenia raó.

 8. Els fatxes de sempre han pensat que ja que els seus tornen a governar podrien anar a lloure sense mirament, a més si hi ha uns mesos calents de conflictivitat això es un toc d’atencio pels posibles manifestants, com dir alerta que ja sabeu el que vos trobarau,

 9. Serà que des del PP de Madrid volen marcar el territori, donant instruccions contundents? Actuant com els cans que van pixant a cada cantó.
  Ens volen assustar? ens volen fer por? serà aquesta la nova manera d’actuar del PP, davant les protestes cíviques de la nostra societat?
  Sabem que la societat educativa està molt descontenta i cansada de veure a tot l’Estat com es retallen i desapareixen moltes partides destinades a Educació, hauran actuat així per intentar disminuir les manifestacions?
  Només ells ho sabem i el temps els donarà o llevarà la raó.
  SIMPLEMENT HA ESTAT VERGONYÓS!!!!

 10. Governs del talant de l’actual (a les imatges hem remet) el que volen precisament és un poble “cateto”, incult i sense inquietuts. Un poble mort. I utilitza la brutalitat per fer callar aquell que surt del solc que volen marcar.
  Crec que podem estar orgullosos d’aquets joves que havien pres de defensar els seus drets de manarea pacifica.

 11. Por? Qui te por? Si tu veus que uns nins de 15 a 17 anys que protestan per unes retallades injustificables en la Educacio, que afectaran el seu futur, creus que tenen por? No crec que siguin delinqüents o “encubridors”, com dius, sino valents que son conscients del futur que els espera. Si de qualque cosa hem de tenir es de que els joves no tenguin inquietuds, que se resignin, que no lluitin pel seu futur. D’aixo hem de tenir por.

 12. Aquets de Cxi s’han tornat un rotjos defensors dels peroflautas i els que espenyen comerços, mobiliari public,etc. Ja esta be de fer por en fantasmes del passat cap espanyol te por a la policia , sols els delinquents i els seus encubridors.

 13. Impresionant testimoni de quin “ordre públic” vol imposar el PP. No oblideu que aquest tipus d´actuacions “sense contemplacions” agrada al votant i simpatitzant del PP. L´excusa: “uns estam fent feina per sortir de l´actual conjuntura de crisi i els altres sols es queixen, que aportin solucions i estirin el carro”. No, senyors del PP, no val tot en nom de la crisi. Voldria recordar les pròpies paraules de la senyora Esperanza Aguirre, Presidenta de la Comunitat de Madrid i important dirigents del partit popular, quan referint-se a la condemna al senyor Garzón deia “…..les formes son importants, els fins no justifiquen qualsevol mitjà, la justícia a de ser igual per tots”. No estaria de més, que ens plantejassim que les polítiques de retalls duita pel Govern des senyor Rajoy (incomplint les seves pròpies promeses electorals) no està afectant de la mateixa manera a tota la població. En particular, als joves, els retalls en educació els efecta molt directament. Llavors es normal que s´expressin i se manifestin. I aquesta expressió no pot ser tractada en la forma que ho ha estat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s