Gran èxit del congrés constituent de CxI

“Convergència és peça essencial per vertebrar un espai de centre que  defensi les Illes Balears” (Josep Melià)

 Aquest passat cap de setmana, a l’auditori del centre cultural Joan Mascaró Fornés de Santa Margalida, Convergència per les Illes ha celebrat el seu congrés constituent en que com estava previst ha estat elegit com a president de la formació centrista i nacionalista Josep Melià i com a secretari general Antoni Amengual.

 A la cloenda del congrés i en un ambient d’il·lusió, el recent elegit president ha insistit en que a les Illes Balears existeix un espai de centre balearista que s’ha de vertebrar políticament perquè la ciutadania hi vegi una alternativa sòlida i atractiva al blanc i negre del PP i el PSOE. En aquest sentit, Melià ha remarcat que el seu partit és peça essencial per dur a terme aquesta vertebració.

En el seu parlament Melià ha recordat que Convergència és el segon partit de Mallorca amb més batles i que compta amb més de seixanta regidors, essent aquesta presència municipal el trampolí a partir del qual el partit nacionalista pretén assolir el seu objectiu de donar visibilitat a una opció que en positiu tengui com a prioritat la defensa dels interessos de les Illes Balears.

Per la seva banda el nou Secretari General, Antoni Amengual, va instar a les bases a implicar-se a fons en l’estructuració del partit ja que és aquesta feina la que pot possibilitar assolir els objectius de presència i influència a les principals institucions de les Illes Balears.

L’elecció de tots els càrrecs (president, secretari general, executiva i comitè polític) s’ha duit a terme a través d’un sistema de llistes obertes i desbloquejades havent obtingut el nou president un 100% dels vots i el secretari general un 99’50% dels vots.

Al congrés en que han participat més de 200 compromissaris també han tengut presència partits que Convergència per les Illes considera “amics”. És el cas de la federació Convergència i Unió que ha estat representada per Oriol Pujol, és el cas d’Unió Menorquina o del Nou Partit d’Eivissa. Totes tres forces polítiques han fet una breu salutació en que han desitjat molts d’èxits a Convergència per les Illes en aquesta singladura que s’inicia amb el congrés constituent.

Prement sobre l’imatge del congrés accedireu a “l’especial Congrés” de la web nacional de CxI.

6 responses to “Gran èxit del congrés constituent de CxI

  1. No entenc la vostra postura en el tema de l’Ullal, ja es clar que el model de l’especulació no és rentable, cal apostar per la protecció del territori si no quin llegat deixarem als nostres fill? I no em vingueu amb la història de que sols demenau alegacions i que això no implica necesariament construir. Vosaltres sabeu perfectament el que hi ha darrera des de fa molts d’anys.

  2. Es curiós, he vist un parell de comentaris al bloc de Don “Erre que Erre” on un comentarista “ex-psm” dona consells a CXI. Crec que totes les opinions son respectables però m´ha crida l´atenció la referència que dona en relació al senyor Miquel Àngel Grimalt. Conec en Miquel Àngel, es una persona molt inteligent i un polític d´un gran potencial. Ara no està en política perquè ha de fer front a una imputació judicial, de la que segur se´n sortirà. Era militant d´UM i sempre va estar dins el grup, diguem-ne “oficialista, es a dir al costat de na Munar, Pascual, Dolça Mulet, Morales, Tomeu Vicens, etc.. . I això es evident perquè va ocupar diferents càrrecs, entre ells el més destacat, Conseller de Medi Ambient, on na Malena Estrany n´era Directora General. Na Malena i en Miquel Angel tenen moltes coses en comú, entre les que cal destacar haver estat sempre molt sumissos a na Munar i per això ocupar càrrecs dins les Administració. Tots sabem que es molt difícil que se promocioni a una persona que tengui plantejaments diferents al qui mana. Però la coincidència que a mi hem crida més l´atenció es que els dos tenen molt bona prensa dins Alternativa i el Psm. Les voltes que dona el mòn.

  3. Darrerament pel poble hi ha molt de renou…. i poca trenca. Feim polèmiques tan de les poques decissions de l´equip de govern municipal com de la seva poca iniciativa i manca d´actuacions. Hi ha una altra blog, concretament el d´Urxella, on el seu regidor, Pepe, fa un resum de les decissions que es prenen a la Junta de Govern a la que pertany. Poden vostès, amb la seva lectura, valorar el nivell d´activitat del govern municipal. I crec que no fa falta un referendum per constatar que esteim en un moments on cal prendre decissions i tenir iniciatives que ens ajudin a canalitzar la greu situació econòmica i social que patim. Per això cal que reflexionem damunt les possibilitats econòmiques i de futur del nostra municipi, quins son els seus elements i mitjans de producció? I una vegada tenguem la resposta, hauriem després de veure com aquests condicionen la cohessió social, el territori, la cultura, etc.. . Crec que molts de vostès tenen la resposta i una idea molt aproximada de les repercussions. Per la meva part, tan sols vull reiterar el que he reivindicat en aquest blog amb els meus comentaris: La regulació de les Vivendes Turístiques a la futura Llei Turística es cabdal per Pollença. Es la primera passa per després fer-ne un desenvolupament per crear un producte turístic de qualitat a Pollença. I això, evidentment, tendrà repercussions però me planteig si tenim, com a poble, altres possibilitats.

  4. Jose no pasis pena que feine en tenim per tots , que si en vols fer i estirar del carro hi haurà lloc per tu, ara per criticar per darrera tots son bons.

  5. Les coses continuen i en això esteim, si a tu te pareix una altra cosa, contra això poc hi podem fer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s