L’espai necessari

Dissabte dia 11 de febrer , Convergència per les Illes, celebra el seu primer congrés, el congrés fundacional d’un projecte polític jove que no té ni un any. Aquest fet, aquest congrés, no és un tràmit necessari i o irrellevant, no és una simple reunió d’afiliats d’un partit que amb els seus vots i la seva presència compleixen un tràmit quasi administratiu o rutinari, aquest congrés és una oportunitat, tal volta la darrera, de crear a les illes un projecte seriós, il·lusionant i engrescador dins l’espai nacionalista de centre que és present a les nostres illes però que a cops està orfe de referents.
Il·lusió, ganes, esperit de superació, aquests són els adjectius que han de marcar aquest congrés, i que ,la veritat, he vist en molta gent aquest mesos anteriors que hem preparat aquesta cita. La discussió, la implicació de molts de militants ,de gent anònima que ha aportat a les ponències , a l’organització, a les esmenes , em fan sentir avui, a tres dies de realitzar el congrés més optimista que mai, em fan pensar amb que molta gent veu que les solucions per les illes passen per un a partit d’aquí, que ens defensi, des del centre, des del seny, com vol ser, com ha de ser, Convergència.
Un congrés no és fa amb dos dies, nosaltres no hem organitzat una reunió on se va a aixecar al braç, on se va a omplir una sala per sortir bé a la premsa, el nostre congrés ve de molt enrere, ve d’una planificació llarga i no exempta de dificultats.
El primer va ser l’elecció de compromissaris, per fer-la primer va caldre tenir una llista al dia d’afiliats, al corrent de pagament, i com vos podeu imaginar amb una situació de crisis econòmica i política, i a un partit on sols podem oferir ideals i feina, pareixia difícil que la gent s’afiliés, però aquí ve la nostra verdadera fortalesa , els afiliats, gent compromesa que no se’n va a la primera bufetada, que creu amb el projecte, el gran nombre d’afiliats ens va dur a pensar amb que els compromissaris es triarien a raó de 1 per cada tres afiliats. Després cada comitè local s’ha reunit i ha elegit els seus representants al congrés, tots els comitès han complit, tots, sense excepció.
Paral·lelament es feien les tres ponències que han de marcar el rumb del partit fins el pròxim congrés, la d’economia, la d’estratègia política i la d’organització i estatuts, els tres ponents, han plasmat les idees de molta gent, per exemple a la d’economia hi incorporaren els debats que realitzarem a Andratx a finals de l’any passat, no puc esmentar a tota la gent que ha posat el seu gra d’arena ,per què són molts, com per exemple la trentena de afiliats que es reuniren a la seu per tal de fer les seves aportacions. Ara ja són esmenes les que arriben als ponents les quals estudien, incorporen al text final de la ponència o deixen que siguin els compromissaris que amb els seus vots al congrés decidissin si s’incorporen o no al text definitiu.
Aquesta és la verdadera importància d’un congrés, les reunions fetes per establir la nostra fulla de ruta, les reunions fetes per posar en marxa aquest nou projecte necessari, la gent nova que s’ha apuntat al projecte i la gent amb experiència que ens ajuda a seguir endavant.
Diumenge a la premsa sortiran, noms, tants per cents, declaracions, critiques i impressions, per jo això no serà el important, per jo el que hem fet ha estat la cosa més important, la il·lusió, les ganes i l’esperit de superació que he vist en molta gent és el més important, la predisposició de molts i moltes que s’han oferit per ajudar, ningú m’ha tancat la porta, sols em queda donar-vos les gràcies a totes i tots per deixar-me estar en un lloc tan privilegiat i engrescador. Ara començam un camí nou el que sols nosaltres posarem els límits.

Rafel Ballester Riutort
Director del Congrés Constituent de Convergències per les Illes

5 responses to “L’espai necessari

  1. Segur, segur..es que a les properes eleccions municipals i autonòmiques el que tendran representants seran els de UPy D. Malgrat la crisi i la contundència de les accions realitzades pels governs espanyols, tan del PP i PSOE, que rebaixan a les persones i els seus drets a balanços comptables, pareix que el terreny polític està abonat a la demagògia. I aquí algú fera el seu particular “agost”……., molt miserable.

  2. Està clar que l´actual composició del Parlament de les Illes Balears està òrfana de almanco una força política que representi el mallorquinisme/nacionalisme/regionalisme, diguau-li el que volgueu, que aspiri a ocupar la centrelitat. Dins el partit majoritari i hegemònic de les Illes Balears, el PP, hi ha notes discordants (per exemple, en Toni Pastor). Aquestes notes, com també ho va ser en el seu dia en Jaume Font, el que posan de manifest es que hi ha actuacions i postures d´aquests partit polític majoritari que van en contra dels interessos i postulats propis de les Illes Balears. Un del tema més senssibles es la llengua. Es complicat, dins l´actual conjuntura política, que sorgueixi una força política que pugui aglutinar i representar els interessos i drets propis del territori i desplassar el PP. Però el que queda clar es que no hi ha altra sortida, que ningú ho ferà per noltros i que cal començar a construir la casa pels fonaments.

  3. Ah, i ja se que els noms no son importants, pero crec que l’esforç que ha fet el comite local, amb mes de trente afiliats, la seva feine i implicació, serà ben present als organs de govern.

  4. Voldria donar les gràcies a tots els militants de Pollença, que han fet posible aquest congrés i aquest punt d’arrencada, molts eren els que voldrien que no haguessim arribat aquí, però amb gent com voltros, que ajuden a fer les ponències, organitzen i s’impliquen al 100% no aconseguiran els seus desitjos.

  5. Molt be Rafel, el teu comentari despulla il.lusió i optimisme, es molt bo que tenguis aquesta percepció. No obstant no hem de perdre de vista que la tasca a fer es molt complicada. “L´espai necessari”, no hi ha dubte que tal i com estan les coses hi ha d´haver un espai on hi puguin converguir els nacionalistes que prioritzin el país a la ideología, aquest entenc que es l´espai de centre, el necessari. I posar els fonaments d´una força que pugui aglutinar o posar les bases, dins aquest espai, no es tasca senzilla. He llegit les ponències tan la de estratègia política com la d´organització i estatuts i crec que posa un punt de partida clar, sense complexes, i convida a una reflexió per començar a caminar. Després, tocarà la feina, de començar a caminar cap a l´objectiu que permeti la normalització nacional i moltes seran les pedres que ens posaran en el camí, tan d´una part com de l´altra. Sent conscients de les dificultats, la il.lusió hi es, els militants que tenim son gent que val la pena i el llímit, ho dius tu mateix, el posarem noltros mateixos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s