Info. Urb. Botana

20120121-095309.jpg

Ens han fet arribar la Sentència relativa a l´Unac 33 de Ca’n Botana (Sant Vicenç) relativa a la desestimació dels recursos contenciosos interposats pel GOB i José Luís Garcia Salvador  contra la concesió de llicències per part de l’Ajuntament de Pollença . Penjam el document pel qui en vulgui tenir coneixement del mateix.

SENTÈNCIA 21/2.012

16 responses to “Info. Urb. Botana

 1. Jo no sé si ara mateix hi ha interessos o no. Jo pens en el futur
  Organització, planificació, … tot això; fer les coses a poc a poc i bé, pensades, raonades, no improvisades i a tota pastilla si surt un de nou.
  Mollero verd, estaria be que no es construís més, però crec que es impossible aturar el progrés. En qualque moment haurem de tornar construir qualque cosa a qualque lloc. Es tracta de fer-ho com cal, amb sostenibilitat i molt, molt de seny.

 2. De moment es vol reduir la zona homida a uns mínims per que hi ha interessos urbanístics al darrera. Hi ha una part de l’ullal que es el triangle que hi al costat del carrer cadernera que no suposa cap problema i que pareix que sols són utilitzats per compensar als altres propietaris.
  És molt fàcil fer batalla per la llengua i la cultura (quan no es tenen competències ni responsabilitats, ara quan se tracta de lluitar per el territori ja és una altra cosa

 3. De moment, el que es vol fer ès delimitar la zona homida, no es parla de construir res o de degradar res. En segon lloc, jo veig viable tant adequar una part de la zona a la urbanització, sempre amb qualitat i sostenibilitat, com la regeneració de aquells llocs on es pugui fer (ben cert que n’hi ha que ja no es poden recuperar). I, per acabar, veig que ès molt fàcil criticar i oposar-se a un plantejament en lloc que proposar alternatives possibles. Per on creixeria el Moll, seguirem urbanitzant la muntanya?. Expropiariem les finques fins arribar al polígon?. Com ho ferieu?

 4. No soc bioleg, ni geoleg ni arquitecte…….., la meva experiència, els hi puc ben assegurar, es que d´aquests professionals en trobam de tot tipus i de diferentes opinions (per desgràcia solen ser bastant interessades). Dins la badia de Pollença, es evident, que hi havia una important zona humida. Amb el temps, moltes vegades impulsades aquestes accions per les Administracions públiques, les persones les dessacaven per poder destinar els terrenys a conreus. Després, quan mols del conreus foren abandonats aquestes zones “agrícoles” se varen degradar i transformar amb el que algun comentarista a calificat com “..fang i moscards”. Les persones adaptam el territori a les nostres necessitats i es ben cert que en aquesta activitat hem realitzat vertaders desastres. No soc jo massa partidari de tornar a la situació primera per caprici i manco de les inseguritats jurídiques i costos públics que això suposa però tampoc, entenc, que s´hagin de oposar a la recuperació, si aquesta es possible i no dur aparallats costos ni els particulars ni als interessos col.lectius. El parc de la Gola va ser un projecte molts ambicios i costos. Se va recuperar una zona ben enmig d´un nucli urbà. Avui es manifest el seu estat i el seu funcionament i crec que es un bon referent de cara a futures actuacions.

 5. Mª Antònia evidentment que s’ha de preveure el creixement del Moll, per això són les àrees de transició de creixement. La qüestió és per què precisament eu moll ha de créixer a una de les tres zona humides protegides que tenim al municipi? On tu no ves ni flora ni fauna, només fang i moscards… (el mateix que havia a la Gola, l’albufereta o l’albufera), els tècnics de la conselleria; biòlegs, geòlegs han constatat al Pla Hidrològic que és una zona on cal la restauració d’habitat i potenciar el seu ús educatiu, turístic, recreatiu… Només cal veure com es trobava Can Cullerasa a l’albufereta i com es troba ar,a per veure que una zona humida és fàcil de recuperar i que en poc temps es converteix en un mitjà natural ple de vida.

 6. Idò jo trob que, amb seny, tot es possible. S’ha de preveure el creixement del Moll, perquè tal vegada no ara, però ben segur que creixerà. No es tracta de carregarse “tota” la zona homida, sino de fer compatible ambdues coses: deixar creixer el Moll, sempre amb cura i responsabilitat, ben fet i amb productes de qualitat que no espenyn l’entorn, i regenerar la part d’albufera que ho permeti. Hi ha una bona part de aquesta zona que no te flora ni fauna, només ès espai sec a unes bandes i fang i moscarts a l’altra. No tot es blanc o negre.

 7. Jo el que trob una aberració és ser tan minimalistes i fer les coses a medides… Que es fassi un bon estudi i que ed demani la reconstrucció en origen de tota la faixa humida que no importa ser cap expert per veure que anava de la Gola fins a ca’n Cullerassa! i a pendre per cul les urbanitzacions, chalets i hotels que s’hi han edificat al llarg dels anys… Hem de ser conscients de l’alt valor ecològic, pasiegistic i a l’hora econòmic… no als interessos de possibles construccions o amos que per molt que tenguessin llicencia destruiren un valor ecologic com aquest!

 8. Beneficiar a promotors privats? Destruir la zona humida de l’Ullal? L’Informe l’ha de fer un Tecnic en medi ambient?. Francament, la teva opinió es això i no s’ha de confondra aquesta amb el plantajament i procediment per fer les al.legacions i, sobretot, del resultat de la protecció que tots volem i desitjam. El que esta clar, es que les al.legacions, fi es fan, han de recollir el màxim de consens amb la millor informació per part dels serveis tècnics.

 9. Sembla ser que no vos interessa el tema més comentat als altres blocs, del munícipi. Estau d’acord amb que l’arquitecte faci unes alegacions que corresponen al tècnic de Medi Ambient, estau d’acord en destruir la zona humida de l’Ullal i de seguir amb el model esgotat de destrucció. Voltros que estimau tant Pollença estau d’acord en acabar amb uns dels nostres patrimonis medi ambientals per beneficiar a uns promotors privats?

 10. Xisco crec que aquestes llicencies es varen donar quan tomeu cifre va esser batle, comproveu pero estic quasi segur.

 11. I segons tu, Jaume Serra, quina ha estat la sentència de la societat? A mi me sembla que la societat ha dictat: “Alternativa, de un regidor a dos i UM, desapareguda”.
  “Ja ho se”, supos que si ets militant de CxI aquesta sentència ni te va ni te ve, ja que era una denuncia d’en Pepe contra una llicència donada quan era batle un tal Joan Cerdà d’un partit que ja no existeix i que no té res a veure amb CxI, no? I se suposa que si es dona publicitat a la sentència en aquest blog es a títol merament informatiu, no?

 12. Convergencia per les illes te el seu màxim organ de desició en l’assamblea d’afiliats la qual decidira sobre les alegacions al pla hidrològic. I dels altres temes del pròxim ple.

 13. Pues jo ja he llegit cosa a Urxella, diuen el que toca que no estàn d’acord amb la sentència però que la respecten. I Convergència? Que opina de les alegacions en el tema de l’ullal?

 14. El que passa es que despres de totes les declaracions den Pepe respecte a les “ilegalitats” de les llicencies de can botana, ara que la justicia li ha llevat la rao no l’hem sentit, mut, silenci,…. Esper que els pollencins el comencin a coneixer

 15. Després de tres o quatre anys tenim coneixement del resultat de les diferentes postures. Això de la Justícia es massa lenta i em aquest tema com molts d’altres ja fa anys que la societat ha dictat la seva pròpia Sentencia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s