Rebutjam l’Avantprojecte de modificació de la Llei de Funció Pública

Des de Convergència per les Illes de Pollença ens oposam a la modificació d’aquesta llei sobretot per com afectarà i discriminara la nostra llengua pròpia, el català. I demanam el consens entre tots els partits que formam el ple de l’Ajuntament per fer alegacions pertinents en aquest sentit, prenent per mostra d’ajuntaments com el de Manacor i sobre tot tenint en compta que dins aquesta encare curta legislatura s’ha aprovat una moció en defensa de la nostra llengua (sols amb abstenció del PP). Per això també recordar a l’equip de govern que no sols és aprovar mocions sino també dur-les a la pràctica, encare i que el vot d’un dels socis de govern no hi hagi estat favorable.

Convergència per les Illes presentarà al·legacions rebutjant l’Avantprojecte de modificació de la Llei de Funció Pública

Convergència per les Illes expressa la seva absoluta perplexitat davant l’avantprojecte de modificació de la Llei de la Funció Pública que suposa un clar atac al procés de normalització de la llengua pròpia d’aquestes illes.
Convergència no acaba d’entendre aquesta obsessió per part del Govern del Partit Popular en convertir la llengua en un problema, quan no és així a nivell de carrer, ni ho hauria de ser mai.
L’avantprojecte de modificació de la Llei de Funció Pública, inclou normes que contradiuen clarament la normativa en política lingüística aprovada pel mateix Partit Popular i que comptaven amb un ampli consens polític i social. Si una cosa compte amb el consens polític i social, perquè aquesta caparrudesa en modificar-la? Justifiquen un grapat de vots rompre el consens social? Posa el PP per davant interessos electorals propis encara que sigui amb el perill de rompre la cohesió social? No hi ha coses molt més importants en aquests moments?
Convergència aposta clarament per un bilingüisme real que suposa que totes les persones d’aquesta terra tenguin capacitat per expressar-se en les dues llengües: català i castellà. Però, per poc que s’observi la realitat, és evident que això implica una clara protecció de la llengua pròpia i originària d’aquestes illes que ha esdevingut minoritària en el seu ús social.
No és comprensible de cap manera la no exigència del coneixement de la llengua catalana per l’accés a la funció pública. L’argument de que aquesta exigència pot col·locar a determinats sectors (com el sanitari) davant una manca de professionals és una absoluta fal·làcia.
Per tot això, Convergència impulsarà a tots els municipis on té representació, una proposta perquè aquests municipis presentin al·legacions a l’avantprojecte de modificació de la Llei de Funció Pública.

18 responses to “Rebutjam l’Avantprojecte de modificació de la Llei de Funció Pública

 1. Després de la exhibició de l’equip de govern, en particular del regidor Llobeta, no estic d’acord amb en Sebastia qua diu que no hi ha novetats a les festes de Sant Antoni i Sant Sebastia. Enguany tenim un parell de novetats: a l’hora de agrair i reconèixer a les persones que han aportat a la Festa els hi pega una cossa en el cul i tallar el pi se converteix amb una festa privada (inclòs el berenar q el
  pagarem entretots). Menos mal que no ho ha fet en Marti del Paraiso que sino …….

 2. Tens raó Sebastià, els actes de Sant Antoni i Sant Sebastià fa molts d’anys que son els mateixos. Lo únic que fa un parell d’anys s’ha innovat es amb el correfoc gracies als K-de Bou, que des-de aquí els hi vull donar l’enhorabona per l’espectacle d’ahir. Tant de bo altres associacions s’involucrassin i també proposassin altres actes. Per cert xerrant del programa de festes qualcú n’ha vist cap.

 3. Les males llengües dels programes esportius de TV comenten que hi ha indicis que el banderi que marcava els atacs del Mallorca a la 2ona part del partit d’ahir era el regidor de festes Llobeta!
  Tal cosa es pensa degut a que quan Víctor va anar a demar esplocacions davant tan injusta desició el banderí va espetar:
  “ha entrat massa gent a l’estadi i això s’està convertint en una festa i més encare si don el teu gol per bò… I me sap greu però la festa es dia 17 i no n’hem de fer d’alternatives!”
  Alguns aficionats diven que estan investigant si això es cert i ja se’l rifen per posar-lo demà sobre més d’un fogueró.

  Llobeta: la festa es fa quan a mi me dona la gana i amb qui me dona la gana. A no ser que sigui jo el protagonista!

 4. Aquest darrers dies he vist a n’els vostra bloc i als altres molts de comentaris referents als xeremiers i el mal paper fet per el regidor de festes. Peró aixo es Pollença, feim bandera de petites coses però als fons no hi arribam mai. I perquè dic aixo, dons perquè par mi es mes preocupant que unes festes com Sant Antoni i Sant Sebastià, que no hem d’olvidar que el Patró de Pollença es Sant Sebastià no Sant Antoni, fa molts d’anys que tenen el mateix programa en cutre actes que es repeteixen cada any, aquestes festes se estan reduint a anar a cercar u Pi, estam deixant morir els foguerons i Sant Sebastià es la processo i res mes, jo record quant les festes acabaven el dia se Sant Sebastià amb focs artificials, no pretenc aixo ja que si no en varem tenir per la Patrona…. A mi en fan enveja els altres pobles com Manacor, Artà o Sa Pobla que tenen una setmana de festes, i no es qüestió de diners nomes amb un poc de imaginació es poren fer moltes de coses, per exemple un taller de glosat, un taller de fer ximbombes, en la llenya de les tales dels arbres que fa l’Ajuntament guardar-la a qualque lloc i organitzar un dia de anar a cercar llenya pels foguerons, etc., etc., etc., ja que possiblement els al.lots de Pollença molts no fan fogueró perquè no saben de on treure la llenya. I moltes altres coses jo crec que seria important obrir el debat de si les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià han de ser les festes de hivern de Pollença. Pensau que es un poble a on molta de gent fa feina amb turisme i no pot gaudir de la Patrona com cal i si pot gaudir de Sant Antoni.
  Salut i Molts d’anys.

 5. No hi va haver arròs ni ensaïmada pero si botifarrons i llangonissa abastament. Pobrets aquells que del seu desitg en feren frustració pero ja ho sabeu, aquí, governa es PP. A falta de “pandereta” la música la posava na Munerata. I aquells que pel vol de les mosques se molestaven, aquest pic davant la festa privada, la boca ben tancada.

 6. “Un petit gran home, que gràcies als seus contactes peperos, podrà colocarse al cap davant d’una empresa molt important pel seu partit, bàsicament tocar u collons a tot aquells que volen gresca i divertir-se amb les tradicions i festes d’un pobles… No mes uns quants es salvaran gràcies a una llista feta per ell de la crema i el Pi podran anar a tallar”

  La Llista de Llobeta

  Des d’enguany i abans de cada Sant Antoni a Pollença

 7. Si entrau per les xarxes socials reparareu que amb algunes de les fotos que es veuen de la festa privada de Termelles, aquets del PP es veu que no sols ens volen canviar la llengua sinó també el sistema numeric, el que fins hara eren 55 ara seran 20!
  Dic festa perquè hi havia ben poca gent que fes feina, sobretot alguns que anavem amb roba no gaire de feina podríem dir!

 8. Una cossa mal pegada
  en Llobeta els ha fotut
  al cul als de Calatrava
  això ha estat injust.

  S’han perdut les formes
  en aquest acomiadament
  hi ha d’haver unes normes
  per no quedar malament.

  Els orats ara sonaran
  enmig d’una polèmica
  que donaran rèplica
  i a l’alçada estaran?

  “Lo barato” surt més car
  a l’espera del contracte
  vorem que haurem de pagar
  i per aquest mal pacte.

  Altre atac a la cultura
  i a les nostres tradicions
  no fotran les emocions
  amb aquesta fotuda.

  Ens sap molt de greu
  Pep Rotger i Pep Toni
  que vos sigui lleu
  i que Visca Sant Antoni

 9. Enhorabona a´tots els regidors de l´ajuntament de Pollença per haver-se posat d´acord en la presentació de les al.legacions a la nova llei de la funció pública en relació al català. Quan les coses es fan be, s´ha de reconeixer i encara que ha mancat transparència al final s´ha fet. Unes de les coses que ara se posarà de manifest es que, malgrat aquestes al.legacions presentades per varis Ajuntaments (molts d´ells governats pel PP), la Llei proposta pel PP sortirà endavant sense tenir-les en compte. Així ho ha dit el President José Ramón Bauzà i cal recordar que el PP té majoria absoluta al Parlament de les Illes Balears. En quina situació quedaràn els regidors municipals del PP quan s´aprovi la Llei? Com canalitzarem aquestes situacions? fins on aquestes contradiccions dins un propi partit son comprensives per la ciutadania?. No ho sé, però crec que es un tema que pot distorsionar la representativitat.

 10. I qué? com més millor, tothom que hi vulgui anar ho hauria de poder fer. El que no es justificable es que el Regidor de Festes i el Batllet possasin limitacions a la gent que hi participava normalment: “aquest si i aquest no”. Ja fan parts i quarts, té collons això.

 11. He vist que un altre bloc de “cuyo nombre no quiero acordarme” que algú comenta que ahir a la festa privada de ternelles es varen colar unes 30 persones… que en sabem de tot això?

 12. Primer de tot, VISCA els Xeremiers de Sa Calatrava!! i el total despreci I REBUIG al Regidor de Festes i a la FREGIDURIA DE CULTURA, per la seva decissió i formes. Quin gran servei que han donat a la dignitat de la cultura, amb això de la retribució han pixat fora de test.

  Segon, he lleguit a la prensa que el DISSSABTE acaba el plaç per fer les al.legacions al projecte de llei de la funció publica. Ho he llegit a l´Ultima Hora, part forana, concretment allà on diu que la totalitat dels regidors de SA POBLA (governant amb majoria absoluta del PP) les varen presentar ahir per registre i després de Sant Antoni faran un Ple per ratificar-les. A SA POBLA ja ho han fet i a POLLENÇA?….moltes declaracions d´intencions i encara no sabem res. Mem si no les ferem o si les feiem, dseran forma de temps. Aquesta serà massa!!

 13. Com molt bé s’ha dit en alguns comentaris vostros hem de recordar que el passat ple de 29 de setembre es va aprovar una moció amb els següents acords.

  Es demana l’adopció del següents acords:
  Primer.- L’Ajuntament de Pollença considera imprescindible que el coneixement del català sigui un requisit per accedir a l’Administració autonòmica, insular i local de les Illes Balears.
  Segon.- L’Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a retirar l’Avantprojecte de Llei de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat autònoma de les Illes Balears que pretén eliminar el requisit de coneixement del català per accedir a l’Administració autonòmica.
  Tercer.- L’Ajuntament de Pollença insta al Govern de les Illes Balears a promoure les mesures necessàries per restablir el català en el lloc que li correspon com a llengua pròpia de les Illes Balears i a garantir que tota la població la conegui i sigui considerada com un dels elements identificadors de la nostra societat.”
  Passats a votació, els reunits, per MAJORIA (12 vots a favor: IB-Lliga; A; PSOE; CiU UMP; PSM-EN i ERAM i 5 abstencions: PP), acorden aprovar íntegrament la moció precedent i els acords continguts en la mateixa.

  Es per això que l’ajuntament de Pollença té l’OBLIGACIÓ d’actuar en conseqüència amb el que se va aprovar.

 14. Ahir ja vaig reivindicar que no hi havia cap justificació en el fet que l´Ajuntament de Pollença no haguessin presentat les al.legacions a la reforma de la llei de la funció pública que rebaixa al català de requisit a mèrit. I no ho es per molts motius però el primer es perque el propi Ple municipal va aprovar, no fa gaire temps, una Moció en defensa de la llengua i ara, com a mínim, cal ser consequents amb les pròpies decissions. El que me preocupa es que si la iniciativa no la té el Batlle l´haurien de tenir la resta dels partits representats al consistori i si n´hi ha algun que no hi està d´acord que ho digui. Crec que els ciutadans tenim dret a saber qué pensen i com actuen els nostres representants.
  Aquesta agressió que patim contra la nostra llengua materna no es una cosa que es pugui frivolitzar. Ja sabeu qué opina el senyor Jose Ramón Bauza del tema i el que diu ” ya dije lo que haría y lo voy hacer”. També per un parell d´emisores de ràdio ja he comensat a sentir els opinadors (que formen la Brunete mediàtica del PP) revifar els debats estèrils si mallorquí si català, si per l´educació es millor…, si integració…….. . Això, per desgràcia, anirà amb aument i aquest pic no perdran el temps amb les formes.

 15. Es al·lucinant: fer ostentació d’incultura en la seva versió linguïstica, encara és electoralment rendible!!?? Per aquest camí arribarà que la pederastia o el robatori public ho pot arribar a ser, per exemple! “Por un puñado de votos”, la corrupció o l’ignorància al poder!

 16. Esper que el concens i la unitat siguin la nota dominant en aquest tema a l’ajuntament de Pollença, no entenc com encara avui es vol fer mala política i aconseguir certs rèdits electorals creant problemes lingüítics que són inexistents dins la societat illenca, certs polítics l’únic que volen és embullar la troca i el millor que podrien fer és respectar la nostra llengua i cultura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s