Carta als Reis

Estimats reis mags d’Orient.

Ja fa més de mig any que he entrat a un nou  món fins ara desconegut per mi, que consisteix en formar part del consistori de Pollença. Eren molts els dubtes que tenia i moltes més les ganes de fer feina per el nostre municipi, i encara perduren. Ara, després de més de 180 dies caminant  amb peus de plom, poc a poc i de manera molt acurada; pensant en tot moment, que no hi ha ningú que neixi ensenyat, cosa que alguns polítics de l’equip de Govern pareix que no pensen així, que l’humiliant i el fer les coses en seny  han de ser valors fonamentals a la societat d’avui i més encara en els polítics; vos escriuré una carta demanant-vos una sèrie de petits detalls, quasi insignificants, però que en segons quins moments pareixen gaire bé d’impossible compliment.

El Primer que vos demanaria seria que las societat cregui i s’interessi per la vida política. Que comenci amb la política del municipi primer, després per la de la Illa , seguidament per la seva comunitat per acabar amb l’estatal. La gent es desentén de la política probablement per la gran quantitat de notícies desagradables que constantment han pogut veure relacionades amb aquest món. Cal recordar que són els individus els jutjats i no els ideals polítics, qui la fa que la pagui, que es jutgi amb rapidesa i contundència per així deixar les coses clares.

Cal tenir clar que no tots els polítics són iguals i fan el mateix, això és el que ens volen fer creure des dels grans partits espanyolistes, jo som de centre i nacionalista i això no vol dir altre cosa que estimar la teva terra, lluitar per ella i pensar en tot moment amb el que millor li convé.

Demanaria que el nou equip de Govern prengui decisions de govern, que ens mostri quin serà el camí que seguirà, que no improvisi constantment, fet demostrable en la gran quantitat de Plens realitzats. Amb més  previsió, aquests s’haguessin pogut realitzar de manera ordinària i tots, oposició i govern, podríem fer millor la nostra feina. Han estat moltes ja les esmenes presentades des de l’oposició que fins i tot s’han aprovat per unanimitat, demostrant que qui ha marcat el camí NO ha estat l’equip de Govern sinó tot el contrari.

Voldria tenir la capacitat per fer arribar la nostra veu i la nostra tasca dins l’oposició a cada un dels ciutadans del nostre municipi. Voldria que la gent s’interessi pel que passa i pel que està a punt de passar. Estimats Reis Mags d’Orient com sabeu una part molt important de famílies pollencines es sustenten gràcies al lloguer de les seves cases vacacionals  a l’estiu, s’està a punt d’aprovar una nova llei de turisme i em dóna la sensació de que la majoria no sap el que s’està jugant. Gràcies a aquesta activitat econòmica el nostre municipi és viu. Molts dels nostres fills han estudiat gràcies als lloguers, igualment passa amb el mon de la construcció, pintura, fusta, etcètera, que ha pogut anar fent feina gràcies a petites millores de cada un dels propietaris…També els petits comerços veuen com millora la seva activitat a l’estiu, per això et deman que el conseller de turisme Carlos Delgado no es surti amb la seva i ens deixi al manco com estem ara .

Per acabar, i de ben segur deixant-me moltes coses que ja vos han demanat com salut, feina i anar sortint d’aquesta situació econòmica tan poc agradable per tots i totes les pollencines; voldria demanar una darrera coseta que va dirigida a tots aquells membres, seguidors i simpatitzants de Convergència per les Illes perquè és segueixin sentint orgullosos de formar part d’aquest partit, i que cada cop més pollencins i pollencines s’apuntin a aquest nou projecte per així entre tots fer-ho millor. Feis que el congrés constituent de Convergència  que es celebrarà el mes de Febrer a Alcúdia marqui un abans i un després en el nacionalisme de centre de les nostres Illes, per sortir en força, valents i marcant el camí d’aquests 4 anys futurs, perquè la feina, les ganes i la força de cada un de tots i totes els convergents s’ho mereixen.

Joan Ramon Mateu Torandell

 

6 responses to “Carta als Reis

  1. En primer lloc, comentar la meva sorpresa davant l’espanyolisme del PP i, sobre tot, que a un poble com Pollença, tothom paregui que n’està d’acord. No ho entenc, jo pensava que els pollencins eren més pollencins. Una altra sorpresa ha estat lo viu que ès el batle i com ha sabut callar a Alternativa. Abans tot eren pestes i, ara que es creu part de les decisions (que no es vera, que no governa, que només li fan creure que el tenen en compte), no en diu ni mitja. I la vida segueix, qui comanda no fa res, qui no comanda fa una feinada, qui comanda no defensa res del que es veritablement nostre, qui no comanda no para de fer alegacions i de queixarse de com “no es fan les coses”, perque no se fa res. I això em recorda un escrit que va fer na Malena Estrany a principi de legislatura, titulat “el club de se dejaba llevar”, recordau? I ara, qui “se deja llevar”? Que ens volen fer creure, “donde dije digo, digo Diego”, i en castellà …

  2. Avui a la tarda he escoltat a IB3 ràdio unes declaracions fetes pel Batlle de Manacor, Antoni Pastor (PP), que deia en referència a la modificació de la Llei de la funció pública que “mai s´hauria d´haver perdut el consens en temes liguístics”. Estic totalment d´acord amb les declaracions d´aquest senyor i jo, el que es segur, es que no soc del PP. Sols els qui fan coses s´equivoquen i pens que moltes de les coses que fa l´actual govern autonòmic no l´encerta perquè té una perspectiva que va més enllà del nostra territori i cultura. Pens que es del tot ilògic que la llengua pròpia de les Illes Balears, el català, almanco fins que no modifiquin l´actual Estatut d´Autonomia pugui considerar-se un mèrit en lloc d´un requisit, es a dir, igualar la nostra llengua al xines, italià, frances, etc…

  3. El que heu d´explicar els polítics municipals es la vertadera situació del govern. Pel que deis jo crec que aquest municipi se govern per pinces a un lloc i a l´altra. La Lliga que està en el govern (per si algú, llegint el seu programe, no s´havia adonat) utilitza a Alternativa per condicionar l´acció de govern del PP i a l´inversa, se justifica damunt el PP per justificar la seva manca d´actuació en determinades matèries. Hi això es possible per varis factors, especialment, la poca capacitat política del Batle. Quines son les consequències d´aquesta situació? Moltes però algunes les heu dites tan a l´article com els comentaris. El pitjor de tot es que davant una situació tan dramàtica assistim involuntariament a l´espectacle tan lamentable de que molts d´aquests partits volen justificar lo injustificable, el que va en contra dels seus propis programes i les seves actuacions. CXI es un partit jove però crec que seria bo que digues les coses pel seu nom.

  4. Mes respecte a les nostres senyes d’identitat. Els de la Lliga regionalista deuen ser de la región española perque no piulen davant tant d’atropell pepero

  5. Me sap greu però crec que els Reis no solen ser tan generosos, especialment, en els temps que corren on els hi fan passar comptes.

    Per aquest troç de Mallorca, on govern el PP amb la Lliga, amb col.laboracions esporàdiques de l´Oposició, les coses com dius no semblan les mes adequades a l´actual conjuntura. La improvissació ha estat una costant en els primers mesos de legislatura. S´havia de fer un Ple cada mes i ara resulta que ja tenim record de Plens Extraordinaris. El que havia de ser un govern de transparència i comunicació es tot el contrari. Els pollencins, davant la situació no sols política sinó també econòmica, callan ressignats. El poble, poc a poc, perd la seva cohessió, se desprestigien les entitats col.lectives i el teixit associatiu perd força. Quatre il.luminats somien truites i els deixam xerrar i fer la seva…..potser a la llarga tengui consequències irreverssibles… no ho sé. De moment, el PP ha presentat un “projecte” de Llei General Turística que per Pollença potser un Certificat de defunció. Vull recordar que quan hi ha una majoria absoluta, presentar un projecte pràcticament el presentar una Llei. Quines possibilitats tenim com a municipi per protegir la nostra economia? quin es el poder de negociació?. Si ens llimitam, com a poble, a fer qualque al.legació no se solucionarà la situació de la nostra ofesta turística. Reconec que soc una mica insistent amb aquest tema però les consequències poden ser dramàtiques pels pollencins i per Pollença.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s