QUI GOVERNA A POLLENÇA?


 

Davant la notícia que es va publicar el dia 15 de desembre a primera plana de l’Ultima Hora “Pollença pide que la ley turística abra un nuevo proceso para regularizar las casas vacacionales” el primer que vull fer és donar l’enhorabona al senyor batle, don Tomeu Cifre, per fer-se càrrec d’uns dels aspectes més importants, tant dins la vida quotidiana, com en la econòmica, del nostre municipi.

L’altre aspecte que de cada vegada més em fa sentir “ en un cert mal estar” és veure com constantment la política que segueix l’actual equip de Govern és la línia marcada per l’oposició i en aquest cas concret, la marcada per la nostra coalició CiU , Convergència i Unió per Pollença.

Va ser el nostre grup el que va instar al batle al darrer Ple municipal que s’en preocupés per les VTV (Vivendes turístico vacacionals) fent la següent pregunta “  Hem pogut llegir que el Govern Autonòmic realitza una llei turistica, sab si és modificaran les regulacions de les VTV? ; sabent que és una activitat econòmica que dona ingressos a molts dels ciutadans del nostre municipi, quina postura agafarà el senyor batle davant les possibles modificacions que regulen les VTV? Té informació sobre el contingut d’aquesta nova llei? ”, i mira per on, ningú s’havia pronunciat del tema fins que CiU ho va sol·licitar.

Va ser CiU qui en el seu programa electoral es preocupava per veure com es podran regularitzar i renovar les noves llicències:

“ · Promocionar l’oferta de vivendes turístico-vacacionals dins el mercat nacional i internacional. Durant aquesta legislatura s’acabaran les autoritzacions que es feren per 6 anys i per tant s’haurà de renegociar les autoritzacions davant el govern de les illes, es per això que manifestam el nostre compromís de defensa d’aquesta activitat davant les administracions” autonòmiques.”

I fins i tot en el programa autonòmic s’estava estudiant poder fer extenssiu el Pla que permetia la rehabilitació de les places hoteleres (pla Nadal) a la rehabilitació d’aquelles VTV que haguessin o volguessin  modernitzar els seus serveis.

És per això que constantment m’estic demanant qui i com es governa a Pollença.

És necessari que la ciutadania sàpiga que va ser CiU qui va prendre la iniciativa i que defensarem aquesta activitat econòmica cabdal per Pollença.

 

Joan Ramon Mateu.
Portaveu i regidor de CiU per Pollença.

19 responses to “QUI GOVERNA A POLLENÇA?

 1. La pudor del Festival no pot ser tapadea per el perfum de les dues “rosetes” anamorades. Molts d´anys!!

 2. Jo i el meu “amiguet” Trovador estam enamorats, cada dia mes perdem la xabeta quan vos posau amb en Pepe i no voleu entendre la seva divinitat. Que l´ha cagada , be …ell ho pot fer, vosaltres vos equivocau en no ser tan divins com nosaltres dos i no vos ho retreim. Es ver que no sou UM però nosaltres seguirem parlant d´UM perquè vos empipa en canvi nosaltres hem estat CVomunistes, del izquierda Unida, de EU, dels Verds, etc…… i ara ….som mes guays!! ara som un partit municipalista, i no ens molesta que ens retregin res.

 3. Pareix que li teniu por a na malena que si fa allò, que si les formes, que si no vos ha avisat, be que la volieu presentar com a cap de llista i be que era la vostra regidora d’Um i que la vareu promocionar durants anys i anys dins el Unió Mallorquina, el que teniu és enveja de que ella tengui poder i una bona paga i vosaltres dos regidors i gràciesi ningú parla de vosaltres

 4. Vos quexau que na Malena no fa res, que es una hipocrata i que incompleix el R seu
  Programa ido pel que es veu el poc que fan no passa inadvertit. I dic jo, que no seria millor callar, que cobri cada mes (ella que pot) i serà la manera que no faci massa desastres.

 5. Es veu que hi ha gent que encara no ha aceptat el resultat de les eleccions i les fobies cap a n’en Pepe. El vot d’en Pepe no era necesari per aprovar el nomenament del sr Valent, per tant no es pot dir que faci de pinça. Ell ja ha explicat per que va votar a favor, no vos monteu pelicules Ja ha demostrat més d’un pic que fa les coses de cara .Se nota les ganes de pasar-li factura per la feina que va fer a l’oposició la pasada legislatura. Bones Festes i alerta amb les males digestions.

 6. Tornant a la pregunta del titol d’aquest article. És evident que qui governa a Pollença és na Munareta que fa i desfa amb el vist i plau del señor Garcia!

 7. A vegades reconèixer errors dignifica. En el cas den Pepe no ho podem saber perquè mai reconeix errors encara que siguin manifests, com això del ex Festival de Musuca de Pollença. Ara resulta que passa per damunt del Patronat perquè no
  Li agrada el seu funcionament, que serà el pròxim? Esta clar, que no es por badar i guardar la roba i això queda cada dia mes clar.

 8. Veig que aquest bloc es l’unic on els
  Comentaristes s’atreveixen a parlar del paperillo d’alternativa en tot el tema aquest del festival. Lleialtat a Malena x deslleialtat als companys d’oposició!

 9. Sí, tomeu tens tota la raó, si els de Alternativa diuen que està be i deu estar. El que més m´agrada es això de que el Festiva de “musica” ara sigui multidisciplinari així pasarà a ser “Festival de Pollença” i la disciplina que segur tendrà mes èxit seràn els pallassos que ens “governen”……això promet.

 10. No passis ansi Jaume en Pepe ja ha dit a n’eu bloc d’Urxella que se va aprovar el nomenament per junta de govern. I si en Pepe hi esta d’acord segur que esta ben fet.

 11. Qui governa Pollença?… bona pregunta. En relació a l´anomenament per part de la JUNTA DE GOVERN, a proposta del senyora ESTRANY, del senyor Joan Valent com a Director Artístic del Festival de Música de Pollença. Voldria posar de manifest el següent: HI ha un partit polític, que SÍ forma part de la Junta de Govern i també de l´Oposició, que no fa molt de temps en feia bandera de que les contractacions havien de ser totalment transparents i amb igualtat d´oportunitats. Algú sabia que es volia canviar el Director del Festival? HI havia altres candidats?, hi havia altres propostes? Hi ha hagut cap concurs o publicitacitat?. En l´actualitat encara el Festival es regeix pel Patronat, fins que no es canviï, es lògic que es prengui aquesta decissió d´esquena al organ rector del Festival?, son això formes adequades?. Que podem esperar, en el futur, de l´actuació de la Junta de Govern?. No es tracta de evaluar al senyor Joan Valent, home de reconegut prestigui cultural i musical, no es aquest el tema. El que queda clar son les formes de govern, on tenim un govern amb una suposada minoria, que després resulta que pren decissions de majoria perquè hi ha un partit, Alternativa, que fa la pinça. Un partit polític que vol ser al govern però no el volen però juga a donar suport quan els interessa. I el que es pitjor, que predica el que no creu i que recepte sense prendre. Això es la famosa transparència i participació que predicaren en la Campanya electoral?.

 12. I XERREN DE TRANSPARÈNCIA.
  Aquest és el missatge que ens han enviat als membres de l’oposició a les 14’30h:
  Bon dia,
  Avui a l’Ajuntamnent ha tingut lloc la presentació del nou Director artístic del Festival de Música, el Sr. Joan Valent.
  Des de Convergència li desitjam al nou director tot el millor.
  Però també consideram oportú que s’hagués pogut informar abans tant a l’oposició, com als membres del patronat (que volen disoldre i que no ho han fet oficialment); com també abans de fer l’anunci del nou director, hagués estat oportú indicar quin serà a partir d’ara el perfil del Festival amb un nou director, a més d’altres punts pendents.

 13. Les VTV o Vivendes Turísitiques Vacacionals estan regulades per Decret, me sembla que era de l´any 1998. El problema que varen tenir aquestes vivendes era que després d´obtenir la autorització turística estaven subjectes a llicència d´activitats municipal i els ajuntaments no les concedíen perquè estaven en terrenys rustics. Les activitats en aquests terrenys necessiten d´un interés gereral i el Consell de Mallorca se va negar a donar l´interés general a n´aquest tipus d´activitat. En posterioritat, crec que a l´any 2006, se va dictar un Ordre que regulava el que se va denominar ETV o Estades Turístiques Vacacionals. La característica mes important o singular de les mateixes es que s´autoritzava l´activitat turística dins aquests habitatges amb independència de la seva legalitat urbanística i sense necessitat de llicència d´activitats. Aquesta regulació se va fer per la pròpia Conselleria de Turisme a instàncies del President del Govern autonòmic, Jaume Matas, qui s´havia compromes a la seva “regularització” en virtud del Pacte municipal signat entre UM i el PP a l´any 2003. Aquesta, molt simplificada, seria la situació.

  Moltes son les crítiques que a rebut aquesta regulació i molts els temes que se´n poden generar, com per exemple, la poca compatibilitat d´aquesta regulació de les ETV amb la legislació urbanística. El que no hem de perdre de vista es la trascendència d´aquesta regulació, especialment per Pollença . El projecte del PP de nova Llei General Turística pareix que no entra a normalitzar les VTV o les ETV, ni a solucionar els problemes de la seva ubicació o compatibilitat amb la normativa autonòmica i turística, ni les desenvolupa amb un reglament per donar és seguretat, tan els propietaris, comercialitzadors i, especialment, usuaris. Així ens trobariem davant un problema que es pot agreujar molt l´any que ve, per què? Idò perque en el cas de les ETV, les autoritzacions eren per un plaç de 6 anys i aquests acaba en desembre de 2012. Aquesta situació crea el que es denomina com “inseguritat jurídica” que es el que precisament deia el senyor José Ramón Bauzá, President de la Comunitat, que era la seva prioritat a resoldra.

 14. Tomeu CC. En primer lloc, quin es aquest bloc de la Lliga?…,. fa mesos que no es mou i respecta al de n´Inachitti …be, el consultes i després opines. Crec que el primer que hem de fer es no mesclar pardalades en coses serioses. Les pardalades es parlar de na Munareta i de la seva tropa, i més del seu programa que podríem resumir de la seguent manera: NO EN TENEN, TOT ES CULPA DELS ALTRES. Respecte de les coses serioses, les VTV que diu el comentari, jo afegiria de les VTV i també de les ETV, crec que de cara el futur les hauriem de diferenciar perquè tenen diferentes regulacions. El tema es molt llarg i difícil, el que no es pot consentir es la total indiferència del equip de govern municipal. No se tracta de mèrits de ningú, se tracta que es el tema mes important per l´economia de Pollença i, a dia d´avui, estam a les fosques i, el que es pitjor, la nova Llei General Turística pareix que no vol entrar a la normalització d´aquest tipus d´oferta turística.

 15. Qualquu en podría informar de, quina es la postura de na Munareta i de la Lliga respecta a les vivendes turistiques vacacinals?, presionaran al seu soci de govern?, els importa aquest tema que es vital per l’econimia de pollença? o sols els preocupa adular la seve lider i criticar els antics companys de na munareta, que ella els hi ha fet creura que son males persones? diu res el bloc de la Lliga respecta a la seva postura?

 16. És l’unica política vàlida i honesta, Trovador? Vàlida per chupar del pot anys i més anys, sigui pot uemita, liguero o pepero. Potser tenguis raó i fins i tot sigui la única honesta de la Lliga de Pollença. De la seva tropa de pardillos i pardillas tope guay, ja n’han condenada una, a un any i nou mesos, per fer magarrufes amb documents oficials. Callen com a morts, però l’hauran treta del partit ? Al manco a en Joan ni a cap de UM no els han condenat a res. I que vos hi te de rentat u coco na Malenita.

 17. Llastima que els vostres avanpasats, especialment el batle correcaminos no posas ordre abans, no estariem com estam. Gràcies per la vostra generositat no se que seria d’aquest poble sense voltros.

 18. jajajajajajajajajajajajajjaja
  Quin tio més cachondo, supos que deus guanyar la vida com a humorista?
  Jo també esper que lliga no caigui amb l’error d’ajuntarse amb Convergència, simplement esper que caigui que l’error més que va cometre va ser apareixer, el segon fixar a na Malena que d’aqui poc ja ni tan sols serà del seu partit etc… Ara, això sí, enganar pardillor n’han sabut molt.
  En referencia a lo den Joan Cerdà, no te llevaré la raó. I lo de que ara posen ordre és una altre moto que vos venen, i per lo que veig la venen be.

 19. vosaltres segur que no governau, i ja fa temps per que el que va fer en Joan Cerda els darrers anys no era governar, els d’ara no fan gaire coses però al manco intenten posar ordre.
  Esper que la Lliga no caigui en l’error de ajuntar-se amb Convergència ja que seria la seva mort, na Malena no va sortir d’Unió mallorquina per retornar ara, és l’unica política vàlida i honesta.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s