Ara ve la Fira menjarem torrons i u regidor farà declaracions.

A l’especial fira del PiP hi podem trobar una entrevista al regidor de fires Miquel Llobeta, encapçalada amb el titular: “Vull deu Patrones i no una Fira”. El titular ho diu tot. Creim que en aquesta interviu el Sr. Llobeta no està gaire encertat, especialment en dues declaracions que fa.

Es veu com ja va demostrar per la Patrona que tot allò que sigui fer feina li va malament, i que es pensava que ser regidor de Festes i Fires només seria anar a pintar-la?

A més trobam una greu falta de respecte la manera de dirigir-se als artesans, tan en un tall com en l’altre. Hauria de tenir en compte que des del primer any d’aquest 28 que te la Fira d’Artesania, ja que foren els fundadors, els artesans pollencins han fet feina amb l’Ajuntament a cops tenint més perdudes que beneficis perquè la nostra Fira d’artesania esdevingués un referent a tota l’Illa.

Possiblement si els artesans pollencins històricament han participat sense cap tipus de problema conjuntament amb l’Ajuntament per organitzar una fita tan important pel nostre poble com és la Fira i enguany hi ha hagut problemes, pot ser el qui va errat no sigui cap dels artesans, sinó ell.

Per tot això hauria d’entendre que en part, tots els qui participen a la fira i en especial els artesans pot ser sí que fan una mica de favor a l’Ajuntament.

Si aquestes declaracions eren d’abans de la Fira, després toca fer-na la valoració del que va ser la fira en sí.

Si bé sabem que a Pollença en parlar de festes sempre son un èxit, principalment per l’involucració del poble en elles, volem deixar clara quina ha estat l’actuació de Llobeta en aquesta Fira.

Sense entrar a valorar l’esperpèntic incident o mal entes que va tenir amb el baret dels alumnes de Monti-Sion. I tornant una mica al fil de la fira d’artesania s’haurien de deixar clares unes quantes coses:

Per una banda aplaudir-li que seguis amb el sistema iniciat l’any passat en el muntatge del claustre, ja que consideram que és innovadora i elegant i fa que en aquets indret s’hi pugui passejar i observar el que s’hi exposa més plaenterament. A més te un caracter distintiu d’altres fires d’artesania que s’han anat implantant a altres pobles.

Per una altra banda cal fer justicia i recordar al poble que el muntatge i la lluisor del que es veu a dins el claustre és obra dels artasans i jardiners i que sense ells no seria possible dur-la endavant. Igualment donar-los l’enhorabona per haver sabut estar a l’altura de les circustàncies i haver sabut estar a l’altura de les circustancies tot i la reestructuració de la comissió de fira que ha fet el regidor mogut per purs interessos (on o hi han mancat dudoses casualitats), i que hagin fet valer més l’estima que hi tenen cap a la Fira.

La uníca cosa innovadora que ha fet Llobeta va ser reestructurar la Plaça Major, si bé els dos darrers anys s’havia iniciat la fira pagesa, donant un nou aspecta més festiu i tradicional a la Plaça a més tenint molt en compte els espais que afavorissin la venta i el passeig dels ciutadans, ell com ja va fer per la Patrona ha donat més valor als espais de terrassa dels bars que no pas a la Fira. Tornant a fer passadissos a damunt plaça i desplaçant a zones estretes i fosques activitats com les mostres de Ball de Pagès. Una mostra que quedar totalment deslluída per les manques de previsió i d’involucrament del regidor. Feren tocar als músics al terra per no muntar un cadafal, ni tan sols es dignaren a oferir un punt de corrent on poder conectar l’equip de sò i no volgueren equipar la zona de llum. En conjunt una presentació i mostra de companys pollencins que demostraren un gran esforç completament deslluída per la passivitat i poca voluntat del regidor.

Possiblement hauria estat millor disposar les paradetes dels firaires com els dos darrers anys voltant la Plaça i deixant l’espai del mig (que un any va ser un hort i un altre una mostra de carros) a la disposició de músics i balladors.

Però alguna d’aquestes opcions hagués implicat escoltar o acceptar les opinions de la gent implicada, cosa que ja ha demostrat en varies ocasions que no està dins les seves pretensions ni habilitats (que per el moment s’ha demostrat que són ben be poques).

8 responses to “Ara ve la Fira menjarem torrons i u regidor farà declaracions.

 1. Catarina no sé quina part del meu comentari no has entes o no he sabut explicar. Precisament vaig recordar el comentari d´un artesà que deia que el centre del convent parexia una fira de contrucció (Construmac). Supos, i això ja es molt, que te deus referir el comentari relatiu a les vivendes vacacionals. Vaig dir i repeteix que la Fira´, en el meu entendre, hauria de tenir una funció d´exhibició i promoció dels productes propis de Pollença. I vaig posar un exemple, relatiu al sector de les vivendes turístiques vacacionals. Es, ara per ara, la base de la economia d´aquest municipi. Podríem entrar a debatre la moltíssima problemàtica entorn en aquestes figures turístiques però crec que no es el moment. ´Tú dius que per promocionar aquest tipus d´oferta s´ha de posar un xalet enmig del Claustre, jo crec que no fa falta. Bastaria amb unes pantalles, informació publicitari, catàlegs, etc… que donassin a coneixer als visitants de la Fira aquestes possibilitats d´oci a Mallorca. Això tendria una doble funció, la promoció de l´us d´aquests habitatges durant els mesos d´hivern i promició del producte entre els mallorquins, que poden llogar aquests habitatges dins Mallorca. A vegades feim moltes fires turístiques a Anglaterra, Alemanya, etc.. i ens oblidam del mecat mallorquí, balear i espanyol.

 2. Jo no se si han fet molta feina o poca, com que sempre es quixen de “feinada que fan” aquets que governen, no entenc el concepte que tenen ells de “fer feina”. Pareix que els hi ve de nou que qualque cosa haguin de fer, que les coses no van totes soles, que les han d’empenyer. Ara, el que no m’ha agradat gens ès el to emprat per el regidor quan es dirigeix a la gent que veritablement ès la que fa possible la fira. Una miqueta d’educació i sabre estar no li aniria malament.

 3. Ara toca fer més feine, més imaginació, més altruisme, més ganes, més colaboració i menys excuses , meys protagonismes, menys individualismes. JA BASTA D’EXCUSES, esperam que les festes de nadal i els Reis , siguin positius i encoretjadors.

 4. Es cert que la gent en general com ens comenta n’Arrux no s’en va temer dels petits detalls de deixadesa del regidor de festes envers a alguns colaboradors, i vertaders protagonistes de la fira. Però és primer de tot amb els vertaders protagonistes i sobretot si són de Pollença amb els que s’ha de tenir certa consideració, i sobretot respecte, per la seva col·laboració desinteressada sigui la que sigui.
  Una vegada més s’ha vist la poca previsió…quan va enviar l’exposició d’automòvils militars al Carrer Madre Alberta ja que quedava desconectat del gruix de la Fira, aquesta exposició s’hagués pogut situar al carrer Roser Vell i segurament tothom n’hagués pogut gaudir,, cosa que en aquests moments pos en dubte.
  De la meva part donar l’enhorabona a tots i cada un dels participants perquè ells i elles varen fer, que fins i tot en aquets moments en els que estam passant, poguéssim gaudir d’una Fira de Pollença prou digne, i la Fira d’Artesenia segueixi com a referent a Mallorca.

 5. Crec que el regidor de festes de Pollença sols cerca excuses per no fer feine i no posar el seu “pivilegiat” cervell en marxa, na tenguda de sort amb la crisis aquest personatge. Per culpa de la crisis no ferem res de res, idò hauria de ser el contrari posar més imaginació i menys dobles, tenc 39 anys i record com abans es motivave més els colectius pollencins que participaven de franc als esdeveniments de la fira , ara en declaracions com aquestes pareix que es vol desmotivar a la gent, tal volta es el que vol el PP així sense la participació del poble tendra més fàcil fer el que vulguó.
  Toni S.

 6. Crec que malgrat el que deis, la fira d´enguany amb els temps que corren ha estat prou digna. Molts dels “detalls” que posau de relleu son de caire intern i/o organitzatiu i el gran public no crec que s´hagi adonat. El que hem crida molt l´atenció, es la referència que va fer a determinats “fireros” com , per exemple, en Pep Vallori. De tots es conegut que determinats “fireros” feia molst d´anys que no participaven a la Fira perquè no els hi feien com ells volien o, en qualque cas, no els hi pagaven el muntatge. Enguany, aquests, no sols hi han participat sinó que alguns fins i tot hi han pogut ocupar el pati del claustre o estar dins el claustre. Fins i tot alguns “fireros” que per poder ubicar com artesans hauriem d´estirar molt el seu concepte. Algú va dir, en referència a qualcu que estava en el pati del convent, que parexia “Construmac” (fira de construcció) i que algunes plantes eren de plastic.

  Malgrat el que he comentat, crec que la fira va sr prou digne. El poble ho està passant molt malament i amb la crisi no estam per festes. De cara el futur, i ja fa massa temps que en parlam, la fira s´ha de definir per poder singularitzar-se i pens que continuar en la promoció de la artesania seria bo però també hi afegiría productes propis del municipi i que ens singularitzen amb la resta de la Mallorca: productors i empreses pollencines i de tots els sectors, especialment, les relacionades en les vivendes turístiques, que es la empresa mes important que enim a Mallorca.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s