Ple ordinari de novembre 2011 (Postura del grup CiU x Pollença)

20111125-183811.jpg

Tot i la seva baixa per salut el nostre regidor ha redectat la nostra postura davant els diferents punts del ple del mes de novembre. Com podeu veure seguim amb la dinàmica de moltes mocions per part de l’oposició i pocs temes resolutius per part de l`equip de govern, aquest fet va provocar un ple tranquil on quasi totes les decisions es varen prendre per unanimitat, segur que arribaran plens més complexes.
des de convergència per les illes pollença esperam queen joan ramon es recuperi aviat i que la nostre veu es senti forta i contundent en el pròxim ple de desembre.
Convergència per les Illes Pollença.

Hola a tots i a totes, com ja he dit a diferents llocs crec que tan els afiliats que no assistiren a la nostra assemblea, on varem prendre les decisions sobre tots els punts presentats, com els simpatitzants i els pollencins i pollencines en general tenen tot el dret de saber quin hagués estat el posicionament de CiU al Ple de dia 24, aprovat a la nostra assemblea de dia 21 de novembre.

ORDRE DEL DIA de la sessió:

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària celebrada dia 1 de setembre de 2011
favorable

2.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió ordinària celebrada dia 29 de setembre de 2011
favorable

3.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de sessió extraordinària urgent celebrada dia 11 d’octubre de 2011
favorable

4.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària celebrada dia 24 d’octubre de 2011
favorable

5.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió extraordinària urgent celebrada dia 24 d’octubre de 2011
favorable

6.- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, del Pressupost General de la Corporació 2011.

Estam a dia 24 de novembre falta poc més d’un mes per acabar l’any, no és el pressupost del 2011 el que interessa als veïns de Pollença en aquests moments. El que ens interessa és el pressupost del 2012, tenir accés en temps pel seu estudi i poder participar en la seva elaboració.
L’abstenció permetrà la seva aprovació i encara que no siguin un bons pressuposts són els que s’han duit a terme i que s’han seguit des de principi d’any, ja abans de que entres el nou equip de Govern.

7.- Aprovació inicial, si procedeix, de l’ordenança municipal reguladora del sistema especial de pagaments.

Ordenança del sistema especial de pagaments
Sense cap dubte donar la possibilitat als ciutadans del nostre municipi a fraccionar el pagament dels seus rebuts de les contribucions i taxes i a més tenir un descompte és una bona notícia. Però també cal recordar des d’on va venir la proposta, ja que va ser un membre de l’oposició qui va sol·licitar que aquesta possibilitat es fes afectiva. En concret va ser en Miquel Angel de ERAM, i és una llàstima que ja que ha sortit la noticia en premsa no s’hagués fet l’incís de que gràcies a l’oposició, l’equip de govern, ha optat per fer aquesta ordenança.
També cal dir que en aquests moments la majoria de les famílies estan amb necessitats econòmiques, pel que quan la normativa permet que l’ajuntament faci fins a un 5% de descompte pel pagament anticipat, consideram que només marcar un 2 % és el mínim que pot fer l’ajuntament.

8.- Aprovació, si procedeix, de la sol·licitud d’acceptació a l’ICO per a la concertació d’operacions financeres d’endeutament (préstec) en el marc del RD-Llei 8/2011, d’1 de juliol ( Línia ICO-Entitats Locals 2011)

També és una bona notícia poder sol·licitar un préstec per fer el pagament de factures bàsicament de petites empreses pollencines, volem suposar que des del departament d’hisenda s’han inclòs totes les factures pendents possibles, ja que com sabem hi ha una disponibilitat de demanar un préstec pel valor de 610000€ i en un principi només es va arribar als 450000. Es cert que se ens va mostrar la relació de factures incloses en el ICO, però novament ens trobam que ni l’oposició ni els afectats poden tenir la certesa de que hi ha totes les factures qu hi pot haver, no obstant el nostre posicionament és favorable.

9.- Nomenament de representants municipals en diversos òrgans col·legiats

Des de el moment que nosaltres no hem pogut assistir al ple i a més saber que tan sols hi havia la possibilitat de formar part de la mesa general i la comissió paritària de funcionaris i empleats públics, CiU dona llibertat de participar-hi a qualsevol grup de l’oposició que ho desitgi, i així ho va fer arribar als grups de l’oposició.

10.- Moció presentada en relació al Dia internacional contra la Violència de Gènere

favorable

11.- Moció presentada pels grups municipals d’Alternativa, PSOE, PSM-EN i Esquerra Republicana relativa als aparcaments municipals

Des de CiUel que volem i desitjam en tot moment és que els comerciants del Port de Pollença tenguin la possibilitat de veure com els seus clients potencials tenguin la facilitat i l’opció de poder entrar als seus comerços de la manera més àgil possible, el fet d’haver una zona d’estacionament limitat ens ha demostrat que dona més opcions per trobar aparcament més a prop dels comerços de primera línia, el que posam en dubte és el funcionament efectiu d’un estacionament limitat de manera gratuïta i sense cap entitat que ho controli. Pel que abogam des de CiU és que si es fa novament la HORA al Port de Pollença, es faci un estudi previ de les zones a delimitar, que es zonifiqui i els residents “reals” tenguin autoritzacions, com també que el preu sigui el menor possible perquè al ajuntament no li suposi cap despesa però tampoc cap benefici, ja que el darrer any que es va dur a terme tan sols va suposar 10000€ de benefici, i aquest benefici podria anar destinat a la promoció del petit comerç al Port de Pollença.
Valldemossa és un exemple amb aquest funcionament.
Com s’ha pogut observar, es va fer la modificació de la moció per seguir aquesta línea, i per aquesta mateixa rao no ens hi varem adherir.

12.- Moció presentada pels grups municipals d’Alternativa, PSOE, Convergència i Unió per Pollença, PSM-EN i Esquerra Republicana en defensa del manteniment dels serveis públics essencials per garantir l’Estat del Benestar.

13.- Moció presentada pels grups municipals d’Alternativa, PSOE, Convergència i Unió per Pollença, PSM-EN i Esquerra Republicana per a la recuperació del conveni amb la Conselleria de Turisme del Govern de les Illes Balears.

14.- Moció presentada pels grups municipals d’Alternativa, PSOE, Convergència i Unió per Pollença, PSM-EN i Esquerra Republicana a favor d’un finançament just i suficient pels ajuntaments.

Aquests 3 mocions els varem presentar conjuntament amb la resta de partits i resumint aquest és el nostre posicionament:
Moció serveis públics en defensa dels serveis públics en benefici de l’estat del benestar (a favor)

Moció per la recuperació del conveni amb la conselleria de Turisme ,
Aquí el que demanam des de CiU és que la partida sigui finalista, destinada a un projecte en concret. (a favor)

Moció presentada a favor del finançament just i suficient pels ajuntaments (a favor)

Joan Ramon Mateu Torandell

2 responses to “Ple ordinari de novembre 2011 (Postura del grup CiU x Pollença)

  1. Retroenllaç: D’un blau verdós… |·

  2. En aquest poble manda l’oposicio o cobra el govern!!, i perquè no feis una moció de censura i així cobraran els que feram la feina, o no respecteu els drets dels treballadors?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s