Es tanca el cicle

Després dels resultats electorals del 20 N es tanca un cicle de canvis, de càstig a les opcions que governaven davant unes de les crisis més dures i sagnats des de el Crak del 29. No sols ha passat a l’estat Espanyol, varem veure com distints governs europeus canviaven de signe, després ens va tocar de més a prop, en les municipals i autonòmiques , on a les illes i va haver un canvi de govern, ara toca a l’Estat i el cicle s’ha tancat.

Però cal fer un anàlisi més profund , més enllà dels titular i dels mapes color blau, menys Capdepera com el llogaret Gal d’Astérix, que ens han presentat tots els mitjans de comunicació.

La participació cau i torna a caure, les illes són la comunitat autònoma amb una participació més baixa, el 62,20% en front del 71,69% a la resta de l’estat, nou punts per davall, ens hauria de preocupar molt aquesta dada. Des de La punta, hem dit una i una altra vegada que les illes necessiten un espai nacionalista de centre, en aquesta ocasió no s’ha pogut votar a aquesta opció i aquest podria ser un motiu per reflexionar, Josep Melià parlava de desencís, desafecció política, manca d’ofertes atractives,… nosaltres hem demanat el vot a partits nacionalistes però molts eren els que expressaven les seves dubtes en les opcions que es presentaven davant la seva manca d’interès per estirar del tren del nacionalisme illenc, de fer de locomotora, ara era la seva oportunitat, demostrant grandesa i altura de mires, i, malauradament, no l’han aprofitada.

El mite d’una illa pepera, de ser Balears la reserva espiritual del PP, ha caigut en aquestes eleccions, ja que han tengut millors resultats en nou comunitats, ja no som els més conservadors i dretans, tal volta l’hora d’un espai centrat i d’aquí va arribant.

El PP ha arrasat gràcies a la gran enfonsada del PSOE, està clar que el votants socialistes no han anat ha votar o s’han refugiat en altres opcions polítiques, no és que hi hagi hagut un gran increment en els vots conservadors.

El nacionalisme creix o es manté, a destacar la pujada de CIU a Catalunya, cada cop més crec que les Illes necessiten una Convergència com la de Catalunya, que defensi el país en positiu, que defensi els nostres interessos a

Madrid, en aquest moments Convergència per les illes no estava en condicions per vehicular aquesta opció, esperem que en el futur sigui possible i així iniciar un gran canvi.
I ara ens toca sofrir la gran hipocresia com a resultat d’aquestes eleccions, les crítiques al sistema electoral. Sols critiquen quan els hi convé i per el que els hi convé, que si un vot d’aquí val més, que la llei d’Hont, que tots els vots no valen el mateix, etc. Ningú va dir res del famós 5% per entrar al parlament, per què un 5% i no un 7% o un 2’22%?, qui té la veritat absoluta de dir els tant per cent de vots que no serveixen de res i se’n van al poal de les escombraries?. Aquí va ser el senyor Cañellas. I ara que feim?, reformam l’Estat de les Autonomies i feim un nou sistema electoral, qui el proposarà, els partits estatals?. Així ja tenim el resultat més bipartidisme i centralisme. Nosaltres hem jugat amb aquestes regles del joc i hem estat uns dels més perjudicat i mai ens hem queixat, ara els hipòcrites no ho poden consentir.

El cicle s’ha tancat, comença una nova etapa política, anirem comentant les noves accions del nou govern, nosaltres o lo nostre, a fer un pas cada dia cap un partit, fort, centrat, nou, mallorquinista, positiu i que vol ser el tren que tots els que volen unes illes millors, que tots els que estimen les nostres illes, i vulguin pujar.

Executiva local de Pollença
Convergència per les Illes

4 responses to “Es tanca el cicle

  1. Avui matí, fent una ullada als diaris, me’n he adonat de que m’hauré de prendre les coses amb molta calma aquests propers quatre anys. Que si Palma ara es dirà Palma de Mallorca, que si per a 2.012 el Govern manté els 500.000 euros per les cases regionals i el Consell ha suprimit els 125.000 euros que ja havia concedit a les revistes de la Premsa Forana per 2.011, … I ès que no me’n fan cap de bé, aquests del PP. Quina paciència haurem de tenir. I ens faran fer una feinada només per fer-lis saber que no hi esteim d’acord, que ens estan infravalorant, que nosaltres, la nostra cultura, els nostres topònims, la premsa més propera i en la nostra llengua, mereixem un respecte i no closcades una darrere l’altra.I vos promet que no ès un sentiment en contra el PP com a partit polític, que cada ú pensa com pensa. El que no entenc ès precisament aquesta persecussió cap al que ens és propi.

  2. Joan Rafel, has comentat que ” ens hem de dedicar a explicar el que passa realment en la relació estat-Illes i ens falta el temps per fer-ho, però que a més hi ha d’haver la voluntat per fer-ho.”
    Jo vull afegir que també els ciutadans han de tenir la voluntat de voler-ho escoltar i reflexionar, i no fer com el senyor Cañellas, i explicar que tenir sol·lucions per les Illes per els problemes de les Illes, no és nacionalisme “sinó geografia”
    En termés futbolístics: és més fàcil ser del Mallorca que del Baleares,.. respectant en tot moment les dues aficions.

  3. Com ja he dit en comentaris a altres articles crec que el més significatiu és la manca de sentiment de país que hi ha a les nostres Illes. I aquesta és una engruna a la qual el nacionalisme en bloc s’hauria de posar a treballar. Vaig sentir ahir per exemple a Miquel Àngel d’Esquerra parlant per la radio i coincidesc amb ell quan deia que ens hem de dedicar a explicar el que passa realment en la relació estat-Illes i ell deia que només ens falta el temps per fer-ho, jo hi afegeixo que a més hi ha d’haver la voluntat per fer-ho.
    Una dada significativa: Som l’únic territori amb llengua pròpia sense representació nacionalista al Congrés. Significatiu, no?

  4. Ja han començat les apostes per quí serà o no ministre en el primer govern den Rajoy. Això, francament, me preocupa molt poc. El meu interés en la notícia es que el ex-president Gabriel Cañellas (recordem que n´Aznar el va fer dimitir pel cas Tunel de Soller) ha dit que “…es importante que alguien del PP balear esté en el gobierno español, pues necesitamos soluciones de aquí para los problemas que tenemos aquí”. Després d´aquesta afirmació, i supos davant la estufecció del periodista, va afegir “..esto no es un tema de nacionalismo sino de geografia”. Aquestes frases que he volgut reproduïr tal y com els he escoltades a IB3 ràdio (actualment la seva línea no crec que sigui sospitosa d´anar contra els populars) venen a rel de la pressió que fa el govern autonòmic den José Ramón Bauzà per col.locar en Miquel Ramis, no de ministre, sinó de Secretario de Estado de Turismo. Ens mareixem els ciutadans d´aquestes Illes aquestes miseries?, es possible que persones del PP que tenen o han tengut càrrecs de representació tan importants no se donin compte del seu servilisme?. Vull acabar amb una frase que he sentit del propi ex-president Cañellas, al final de l´entrevista: “…necesitamos ser iguales que los demás, esto no es nacionalismo”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s