Ser nacionalista.

 

Ens trobam en període d’eleccions generals i més que mai se sent xerrar de nacionalisme i de la necessitat de votar partits nacionalistes de cara als propers comicis.

Però avui en dia encara hi ha molta de gent a la que aquesta paraula li crea un cert rebuig. Un rebuig, que malauradament alguns s’han encarregat de fomentar, perquè ja els va be als seus interessos. I no parlo de gent vinguda de fora del territori ni gent amb una ideologia d’extrem. Parlo dels nostres veïnats, amics i moltíssima de gent amb la que convivim dia a dia.

El concepte de nacionalisme en el seu sentit mes ampli te un resum tan senzill com estimar lo teu. Una persona nacionalista es aquella que estima ca seva, el seu territori, la seva cultura, en definitiva tot el que ha après a estimar de petit.

El nacionalisme no és de dretes o esquerres, per molt que aquestes darreres se l’hagin volgut atribuir els darrers temps. El nacionalisme no és excloent. Qualsevol persona hi te cabuda, qualsevol persona que estigui disposat a respectar i compartir la cultura i tradicions de la terra que l’ha acollit.

Això sí, ser nacionalista i actuar com a tal, també implica defensar lo teu, no deixar-te trepitjar, exigir que els drets assolits durant anys continuïn anant endavant. Ser nacionalista i actuar com a tal dur un poquet de feina. A dia d’avui no ens podem permetre, amb la situació actual de retrocés cultural, fomentat pel govern actual, nacionalismes de sofà. Necessitam, Mallorca necessita nacionalistes convençuts, que defensin els seus interessos i que no tinguin por de defensar ca seva, perquè no hi ha res vergonyós en defensar lo teu.

Cap nacionalista, ningú que estimi ca seva, pot no acudir a les eleccions generals. Hi hem d’anar tots, aconseguir que l’abstencionisme no triomfi i ajudar tots a col·locar un diputat a Madrid que miri per nosaltres.

Convergència per les Illes es un partit d’aquí, un partit format per gent que estima ca seva, la seva cultura, el seu territori, un partit NACIONALISTA, un partit moderat, on segurament, qualsevol persona que estimi la terra i trobarà el seu lloc.

Aquests comicis CxI no presenta candidatura, perquè per diferents motius, s’ha considerat que no era el moment. Però no renunciam a la idea de un ca nostra millor, donant suport a les opcions, que creiem, que en aquest moment, poden ser millors per les Illes. Hem estat el partit que ha participat més en la motivació de vot. Hem estat el partit que ha defensat més la unitat dels nacionalistes i que mes ha criticat la no creació d’un pacte de cara a les properes generals. La gent de Convergència no hem estat nacionalistes de sofà. I quant més falta feia opinar més hem donat la cara.

Per acabar i caient en la petició, animar-vos a anar a votar. Demà que ningú quedi a casa.  Hem de demostrar que a les Illes el bipartidisme te els dies comptats, a ca nostra decidim nosaltres.

Joan Llorenç Bota Rotger
Convergència per les Illes – Pollença

9 responses to “Ser nacionalista.

 1. Idò jo no veig una victòria tan aplastant del PP. Segons la premsa, només ha tengut 400.000 vots més, i aquesta llei electoral tan rara els hi ha donat la majoria absoluta. El que sí que veig ès una esquerra molt tocada i dividida. I també una pujada dels partits nacionalistes com ara al País Basc, a Catalunya, al País Valencià han marcat, els canaris segueixen marcant, … I aquí no. I això que el PSM ho tenia més bé que mai. Tal vegada ès que el PSM no té prou credibilitat. Aquí manca una força nacionalista seriosa, clara i amb empenta. A veure si a les properes ja hi som.

 2. Pens que les eleccions han deixat clara una cosa. Als nacionalista ens queda molt per fer, hem de deixar diferències a banda i fer un esforç per crear consciència de país entre els nostres ciutadans.
  Una altra cosa que es pot entreveure és que a Balears si que hi espai polític per una opció com la nostra, aquests 5 punts percentuals d’augment de l’abstenció, com he vist que deia algun altra comentarista a un altre bloc, segur que hi podem trobar electors nostres, a l’igual que gent nostra que sabem com varem publicar que votassin opcions nacionalistes. Trob que hi ha espaí un espai que hauria de poder tenir el reflexa que hem vist hi ha a Catalunya.
  Pel tema vencedors, resulta curiós que el sen demà n’Angela ja l’hi ha telefonat i tant ella com el president del Banc Central Europeu Mario Draghi ja hagin fet declaracions dient que un partit com el Popular i a més amb en Rajoy coma a president seria molt més senzill que Espanya pugui fer l’esforç que ha de fer per pendre les mesures dràstiques que ha de pendre. Que ho diuen perquè saben que el nou govern tendrà poc escrúpols o perquè veuen un titella encarnat amb en Rajoy?

 3. Davant la contundent victòria del PP me fan llàstima el debats que se generen entorn al sistema electoral, sincerement que els partits minoritaris s´hagin de ficar amb altres, també minoritaris, per justificar la seva derrota o per minvar els resultats d´altres. Està clar que els que no votam a formacions electoralment majoritàries, ens hauriem de plantejar els nostres complexes. El mateix veig d´alguns partits nacionalistes, com per exemple el PSM, que miri els mals resultats de ER a Pollença i no vegi els propis i vulgui parlar en aquests moments de l´unitat de ” l´esquerra nacionalista”…..això ja es de psiquiatre.

 4. Començam: na Cospedal ahir ja va dir que la solució a la prima de risc d´Espanya tan sols podria venir d´Europa (tan en Rubalcava com en Zapatero deien el mateix). També va dir na Cospedal que el mandat que els hi han donat els espanyols es: “europeu, reformista i auster”, en poques paraules, tisores al mandat de na Merkel. Venen temps difícils, tots ho sabem, i crec que a l´hora d´encarar les reformes era important la sensibilitat de com es feien, crec que tots sabem quines son les “sensibilitats” del PP.

 5. Pel que veig nigú li ha vengut de nou el resultat, qui més qui manco s’ho podia imaginar.
  La meva reflexió va encaminada al vot nacionalista.
  Per desgràcia no ens podem comparar amb el sentiment nacionalista que es te al País Basc i a Catalunya, ja que en aquestes dues comunitats, a més de ser dos partits nacionalistes els que han aconseguit més vots, també han estat dos els partits nacionalistes que han aconseguit representació (Quina enveja!!) .
  La nostra realitat és diferent i fins que no entenguem que per començar ho hem de fer per el principi i no voler fer les cases per les taulades NO ACONSEGUIREM VEURE LA NOSTRA IDENTITAT REPRESENTADA A MADRID, ja n’hi ha prou de demagogies, fins que tots els partits nacionalistes de les Illes no ens juntem prioritzant una sèrie de punts fonamentals no arribarem en lloc. Bàsicament estic parlant de un millor finançament i un reconeixament de la nostra identitat cultural.
  Per qui tengui dubtes de que és fàcil arribar a un acord basta en veure com han anat els Plens del nostre ajuntament. Totes les mocions presentades pel millor finançament han estat aprovades per unanimitat i la que es va presentar demanant el nivell de català per el funcionariat de les Illes, el PP va donar llibertad de vot i va ser l’unic en no votar a favor, i això que hi ha 8 partits diferents.
  Deixem doncs els nostres HEGOS de banda i comencem a fer feina i creure amb una unitat nacionalista des de les Illes a MAdrid.

 6. Com a nacionalista crec que el grans referents son Euskadi, Canàries i Catalunya. En aquestes Eleccions era quan s´havia de donar una resposta de Pais i ells ho han fet, en el cas de les Illes Balears queda clar que nosaltres no pareixem “un país sinó una pallissa”. Pareix mentida que encara no entenguem que si noltros no miram pels nostres interessos no ho faran els altres per noltros. Necessitam ja!! construir una opció nacional majoritaria sense complexes, que atregui a la majoria social i econòmica de les Illes i que generi confiança. I això s´ha de fer desde la identitat, els valors, la integració i evitant l´exclusió.

  Si algú va mirar per la televisió les proclames de celebració del Partido Popular: “Yo soy español”, “Viva España” , etc…, queda molt clar quin es el concepte d´Estat que voldran imposar i pel que , a partir d´avui, ja estan treballant. No podem perdre mes temps….anem per feina.

 7. Ara resulta que alguns del PSM diuen que ni els votants de la Lliga ni els de CXI no han votat cap opció nacionlista. Vists els resultats, ni els propis militants dels partits de la Coalició els han votat. Ja ho haviem dit en aquest bloc al llarg de la Campanya electoral. No basta pensa diferent, s´ha de presenta una opció que arribi a la majoria de la gent, sense complexes ni sectarismes. De tota manera el que no feré es donar la culpa del resultat al sistema electoral…., malgrat no m´agradi la vistoria electoral del PP es evident i sense paliatiu.

 8. Bon dia a tots, després de la ressaca electoral ha arribat l´hora de les valoracions. Pens que han estat unes Eleccions Generals marcades per la crisi econòmica. Aquest fet, per mi, es el clau, tots els altres son molts circumstancials. Això, no lleva cap legitimitat al just vencedor, el PP. A partir d´ara, com alguns defensavem, podem estar d´acord o no, fer oposició, discrepar, etc… però ens ha de quedar clar quí ha guanyat i el que pot fer. Alguns comentaristes diuen que el PP no ha dit el que faria però jo crec que sí que ho ha dit i a més ho farà. Temps al temps…

 9. Cal anar a votar, sempre, a les urnes queda el reflexa de les nostres voluntats, i no ens hem de desanimar ni arreconar davant les ofensives centrelistes que han fet, fan i faran.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s