Ens hi jugam molt!

Diumenge no és un diumenge qualsevol, diumenge hi ha unes eleccions generals en les que ens jugam moltíssim. En els darrers dies he pogut sentir i llegir verdes eres barbaritats en referencia als posicionaments del ciutadans de Pollença que en ocasions rosen els surrealisme per no dir l’absurd.

He de dir que estic ben orgullós de la formació a la que form part, CxI Pollença, que tot i la nostra joventut consider que en aquesta campanya electoral hem demostrat maduresa i responsabilitat, sent ben conscients de la nostra funció un cop presa la decisió, per les circumstàncies donades de, no haver-nos presentat. Tot i aquest fet hem intentat fomentar la participació a aquest comicis i a més hem donat arguments per a que la gent ho faci i els doni el valor que tenen.

Érem conscients abans i ara de lo molt que ens jugam, les Balears com a país, en aquestes eleccions. Per això des del primer moment tot i que la nostra formació a nivell nacional va donar la llibertat de vot als nostres afiliats, a Pollença varem dir que calia un vot nacionalista, un vot responsable, un vot valent. Un vot que possibilitàs a formacions d’aquí anar a Madrid a fer feina pels d’aquí.

Sabem de la importància que una coalició com la del PSM pugui tenir representació al congrés. Sabem que només així es podrà reclamar el que històricament ha estat una injustícia cap a les Illes. Però també sabem que hi ha una altra opció purament nacionalista com és Esquerra, que sobretot després d’haver escoltat el debat del Club i en boca d’en Miquel Àngel hem va quedar mes clar que mai que ells si que tenen clar quin ha de ser el destí del nostre país, tot i que possiblement hauríem d’anar més tira a tira.

Per tot els que ens hi jugam jo si que hem vull mullar i no jugar a mitges tintes com poden haver fet altres als quals no donen el valor que cal a la cita de diumenge i seguir amb la claredat que el nostre grup a nivell municipal s’ha expressat al respecta i animar-vos anar a votar diumenge, apostant per una opció nacionalista, veure meam si aconseguim a les urnes l’unitat que no s’ha pogut aconseguir abans d’anar-hi i tot pel be comú del nostre país, per tots aquells que hi vivim i vivim d’ell i perquè poc a poc se’ns torni el que se’ns ha pres i per no perdre allò que encare conservam. Amics les illes s’han de fer valer.

Joan Rafel Covas Mariano

5 responses to “Ens hi jugam molt!

 1. Retallades? Al BOE d’ahir varem poder llegir que s’havia concedit 1.019.920 euros a la Faes d’Aznar i 974.820 euros a la Fundación Ideas del Jesús Caldera. Per: “activitats de formació i difusió del sistema democràtic”. 2 millions d’euros!!!. Això són retallades justes?

 2. Com sempre faig, a la públicació d’aquest article el vaig compartir via facebook. En Pepe que com sabeu els que seguiu aquest bloc fa temps va anunciar que no tornaria a comentar a La Punta si que ho va fer al fil de dita públicació al meu mur. Com que trobava que el debat era interessant el vaig convidar en algunes ocasions a traslladar-lo al nostre bloc, dient-li que seria més enriquidor pel poble. Com que ell hem va repetir que no ho volia fer jo traslladaré part del debat cap aquí.
  Uns dels darrers temes ensatats son les retallades de CiU al Principat, hem demanava la meva opinió. A continuació la donaré i llevors us convit a que seguim debatint.

  “Com sabem les retallades no agradenna ningú i sobretot quan aquestes son cap al benestar de les persones, de fet des de CxI de Pollença i també a través d’aquest bloc en repetides ocasions hem denunciat aquestes retallades a Balears. Com a qualsevol ciutada honest a mi les retallades hem preocupen siguin a Balears, a Catalunya o a qualsevol altra banda. Però crec que hi ha matisos, com hem destacat és significatiu que tot i les retallades a les que s’ha vist obligades les administracions les urnes han parlat, a Balears practicament no s’ha notat el castig al PP ja que ha mantingut més o manco la seva linea de vots ara bé la victòria de CiU a Catalunya ha estat prou contundent.
  A més si bé hem preocupen les retallades que sofrim a Balears, ja que van de la ma de altres despeses i propostes absurdes com les que suposen per esxemple les iniciatives que fa poc hem comentat sobre el canvi d’alguns toponims de Mallorca i Menorca, aquesta és la darrera o voler doblar pelicules al “Baleà”, que encare no sabem qué és. Les retallades de CiU a Catalunya van acompanyades de mesures molt significatives com la supressió de la paga extra de Nadal als membres del govern i alts carrecs de la Generelitat… alguna diferència hi ha. A més de repartir el feix de la retellades entre tots.
  També és important que no tot quedi amb retallades i la proposta que fa CiU sobre el Pacta Físcal és prou interessant i tot i que amb la majoria absoluta del PP serà difícil tenen un plà per tal de trobar sortides a la crisis.

  I vosaltresque en trobau.

 3. La veritat és que la línia responsable, justa i la manera de fer les coses de CxI principalment a nivell local m’ha sorprès gratament. Seguiu així!

 4. Han estat dues setmanes de bons comentaris, on hem pogut contrastar posicions, llàstima que no entras al bloc ningú d´esquerra republicana, el que hagués enriquit encara més el debat. Molts ens hem mullat, crec que en sinceritat i valentia i d´altres no, que hem de fer?. I ara toca anar a votar i cal fer-ho per totes les raons que hem expresat, sense excuses, no podem ser indiferents. Segur que altres no ho faran i, el mateix dilluns, començaran a protestar i a discrepar de la majoria que legítimament sortirà de les urnes. Probablement, molts dels que hem participat també discreparem però nosaltres, a diferencia d´ells, creim que les conses se poden millorar o canviar d´una altra manera.

 5. Es d’agrahir la feina que esta fent CxI per motivar a la gent a votar aquest proper diumenge. I mes tenint en compte que no vos presentau. Enhorabona, anau per bon camí.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s